Ce tavan face în hol?

Designul unui coridor într-un apartament sau într-o casă nu se limitează la alegerea unui stil general, achiziționarea de mobilier și decorarea pereților și a pardoselilor. Este important să înțelegeți în mod corespunzător plafonul, astfel încât aspectul său să vă satisfacă complet, nu creează un sentiment de disonanță. Pentru a face acest lucru, trebuie să respectați anumite reguli, care vor fi discutate.

Tipuri și forme

Plafoanele sunt:

 • Multinivel. Un astfel de plafon pe coridoarele clădirilor și apartamentelor rezidențiale este rar folosit. Acest design prezintă avantajele sale estetice pe o suprafață mare. Cel mai adesea este folosit în alte camere. Astfel, un tavan pe două nivele diferă de o opțiune de trei niveluri și mai sofisticată numai în ceea ce privește numărul de straturi create.Cea mai mare parte a acestora, cu atât mai puternice ar trebui să fie structurile de sprijin pe nivelurile inițiale.

O marjă foarte precisă se dovedește a fi o cerință obligatorie, dar acest inconvenient scapă de posibilitatea de a acoperi comunicațiile, de a schimba geometria vizibilă a spațiului sau de a folosi o schemă de iluminare unică.

 • Soaring. Efectul tavanului în creștere se realizează prin utilizarea iluminării de fundal cu LED. Puteți crea-l singur.
 • creț plafoanele, ca opțiuni pe mai multe niveluri, sunt formate din gips carton. Este destul de simplu să le faci, dar construcția rezultată va fi greoaie și nu va fi dezasamblată. În cazul în care vechiul vopsea nu este rupt, puteți face astfel de desene și direct pe partea de sus a acesteia.

Opțiuni de finisare: argumente pro și contra

Pentru a finaliza plafonul, puteți utiliza diferite materiale care au propriile caracteristici, argumente pro și contra. Luați în considerare în detaliu.

pictură

Vopsirea plafoanelor este acceptabilă pentru vopsele pe bază de apă sau dispersie în apă, dar există și alte opțiuni. Astfel, compozițiile acrilice cu latex vor închide crăpăturile și vă vor permite să spălați suprafața vopsită. Dacă există îngrijorări cu privire la golful apartamentului, aplicați vopsea silicată, care tolerează în liniște umiditatea puternică.

Este posibil să se folosească ca suport atât o scară în trepte, cât și o masă.În primul caz, sprijinul este mai mic și mai sigur și mai ușor de rearanjat, iar în al doilea - nu este nevoie să ne gândim unde să punem banca, și mai puțin adesea trebuie să slazit să ne mutăm într-un alt loc. Decizia este a ta! Indiferent de aceasta, asigurați-vă că purtați o coafură și, în mod ideal, apucați ochelarii de protecție.

Plafonul inferior este mai bine să se aranjeze în culori deschise; având pictate ziduri mai întunecate, veți extinde vizual spațiul. În cazul în care camera este suficient de mare, ar fi mai potrivit să se utilizeze nuanțe mai întunecate.

tapet

Placarea tavanului cu propriile tale mâini nu este o idee proastă, pentru că în acest fel puteți economisi bani și puteți crea un aspect elegant investind o sumă suplimentară de bani. Profesioniștii susțin că partea superioară a coridorului este cel mai bine compatibil cu tapetul de sticlă, precum și cu pânze pe bază nețesută sau de vinil. Versiunea pe hârtie este mai puțin elegantă și nu durează atât de mult, deși este relativ ieftină.

lapte de var

Având în vedere causticitatea compoziției utilizate, este recomandabil să se ia mobila în afara camerei și, dacă acest lucru nu este posibil, se acoperă cu polietilenă. Este posibilă aplicarea atât a cremelor, cât și a varului de var.Stratul inferior este aplicat din sursa de lumină (fereastră, lampă, trecere în camera geamurilor), iar al doilea în direcția opusă. De regulă, trebuie să albiți plafonul o dată la fiecare cinci ani.

Pentru zugrăvire, tencuire și vopsire începeți numai după:

 • întreaga suprafață este curățată până la beton sau alte fundații importante, inclusiv;
 • tratament de bază;
 • la nivelul profilurilor de baliză expuse care creează repere.

ghipsocardon

Diverse structuri suspendate și articulate sunt realizate din gips carton, care au câștigat o mare popularitate în ultimii 10-15 ani. Maeștrii de la domiciliu și constructorii profesioniști au apreciat în mod deosebit lipsa nevoii de tencuială și murdărire a podelei. Nu este nevoie să înlăturați finisajul vechi, cu excepția elementelor vechi suspendate.

Atenție: este necesar să se măsoare toate dimensiunile cu precizie ridicată și să se reexamineze calculele pentru a elimina aspectul neregulilor și defectelor!

Nu trebuie să presupuiți că plafonul gipsului este mai bun decât toate celelalte, deoarece are de asemenea o deficiență fatală - absorbția înălțimii. Din acest motiv, într-o cameră cu pereți mici, este mai adecvată utilizarea altor soluții.Cum ar fi panourile din plastic, de exemplu.

Plăci din PVC

Acestea sunt blocuri de clorură de polivinil, de 50x50 cm. Un avantaj important în utilizarea lor este că nu este nevoie să pregătiți cu atenție baza tavanului. Toate pregătirile pentru aplicarea panourilor din plastic vor consta numai în îndepărtarea straturilor vechi și a oricărei contaminări. Este suficient să puneți adeziv pe suprafața circulară a blocului și să-l presați puternic la tavan pentru a transforma literalmente camera în câteva ore.

ghips

Avantajele celor mai recente metode nu dau un singur motiv pentru a neglija tencuiala. Este foarte simplu să o aplicați - nu va fi nevoie de puttying atent, dimpotrivă, va fi posibil să se ascundă cu materialul folosit orice inegalitate a reliefului. Veți cheltui puțin bani, timp și efort, dar rezultatul va fi atrăgător estetic.

Lucrarea este după cum urmează:

 • aplicat la amestecul de tavan tencuit, pe care l-ați cumpărat;
 • un burete, spatula, float sau alt instrument formează o ușurare;
 • atunci rămâne doar să aștepți ca stratul să se usuce.

Acoperirea uscată poate fi chiar pictată și, dacă se dorește, în două culori diferite, în același timp, chiar dacă este negru și maro, chiar dacă este galben și verde.

Construcția rackului din aluminiu

Rack desenele dintr-un copac și aluminiu găsesc aplicații largi în încăperi tehnice și utilitare deoarece:

 • practice;
 • estetic;
 • rezistent la pătrunderea apei și umiditate ridicată
 • bine montat;
 • sunt relativ ieftine.

Sistemele de tavan din aluminiu vor fi una dintre soluțiile optime nu numai pentru coridor, ci și pentru baie. Deoarece sistemele suspendate din aluminiu sunt instalate sub tavan, starea reală a plafoanelor dure nu contează. Ele trebuie să reziste doar la sarcină stabilă. Astfel de sisteme sunt simple: sunt o serie de suspensii, la care sunt atașate profilele purtătoare (fixează benzi de aluminiu care creează o suprafață exterioară).

Tavanul din aluminiu poate fi colorat, iar culoarea poate fi realizată în oricare dintre nuanțele care alcătuiesc paleta RAL. Proiectele de culoare albă (inclusiv întreaga gamă de soiuri de această culoare) și acoperirile bej sunt cele mai frecvent utilizate. Cel mai adesea, aceste opțiuni pentru sistemele rack sunt întotdeauna disponibile și, dacă aveți nevoie de alte culori, va trebui să faceți o comandă individuală. Suprafețele lucioase, lucioase, semi-lucioase vor fi în raza de acțiune a oricărei companii care se respectă.

Diferența dintre lamele se referă la lățimea și forma lor geometrică.Planck, lansat pe planta rusă sau germană, va fi netedă de pe față, iar în Italia preferă să se rotunjească. Nu este de dorit să se ia variante perforate, deoarece toate avantajele lor sunt ventilația internă optimă, dar este subminată de un stil prea rece și oficial, care este mai decent într-o instituție decât într-un apartament privat sau oraș.

Reiki cu panouri pentru coridoare nu sunt foarte potrivite. Locul lor principal - băi și bucătării. Important: ghidajul de perete ar trebui să fie în ton cu profilele principale sau profilul profilului. Este recomandabil să selectați lățimea adecvată a șipelor individuale. Într-o cameră insuficient de mare, nu sunt preferate suspensiile, ci diblurile-cuie. Cu ajutorul lor, puteți reduce la o limită reducerea înălțimii și chiar atașați materialul aproape de plafonul de tavan. Este util să știți că pe coridorul de dimensiuni mici sunt suficiente cele mai subțiri (rezervele lor de rigiditate sunt suficiente pentru a evita căderea).

Plăcile late de tip alb sunt cele mai ieftine, iar producătorii și vânzătorii prescriu cel mai mare preț pentru produsele cromate. Construcțiile pe două nivele oferă posibilități suplimentare, dar este mai bine să încredințeze instalarea lor profesioniștilor.

Construcția raftului din lemn

În ceea ce privește plafoanele din lemn cu gratar, avantajul lor fără îndoială va fi relevant în orice interior (de la clasic la modernist). Datorită metodelor moderne de prelucrare a lemnului natural, puteți obține chiar și lamele care arata ca piatra naturala.

Poate un aranjament diferit de șine:

 • longitudinal;
 • cruce;
 • diagonală (în unele versiuni noi).

Plafonul din lemn este mult mai eficient decât alte opțiuni care împiedică răspândirea sunetelor puternice. Este necesar doar să se respecte cu strictețe tehnologia și să se instaleze placa fibroacustică (taxa pentru aceasta este pe deplin justificată). În cazul în care vecinii de la dragoste de top pentru a face reparații sau organiza discoteci, casa ta va fi relativ liniștită. Pentru stilurile interioare individuale, este mai bine să alegeți plafoanele cu grămezi cu mici decalaje între elemente. Important: plafonul de lemn din raft va ajuta la ascunderea din exterior a privirii chiar și a celor mai inofensive comunicări și defecte ale suprafeței principale.

întins

Tavanele întinse sunt folosite foarte des. Nu este surprinzător faptul că astfel de decizii sunt utilizate în mod regulat pe coridoare.Avantajul incontestabil al acestei opțiuni este instalarea rapidă. Va dura doar o zi sau două pentru a obține cele mai bune rezultate. Responsabilii vor fi întotdeauna mulțumiți de absența prafului și murdăriei în timpul procesului de instalare. Există un punct slab: dacă nu ați întins încă toate comunicațiile planificate la baza tavanului, va trebui să accelerați acest proces sau să amânați reparațiile cosmetice.

iluminat

Adăugarea corpurilor de iluminat la structurile exterioare nu este importantă numai din motive stilistice. Deci, becurile incandescente sunt incompatibile cu materialul stretch, deoarece se pot topi. Va trebui fie să folosim candelabre, fie să recurgem la iluminatul cu LED-uri, care nu dă prea multă căldură. Un candelabru mic este ușor de montat, dar numai dacă cablajul trece sub cadru. Urmați imediat locurile unde ar trebui să fie iluminatul și asigurați-vă că ați pus niște fire.

Dorința de a salva în timpul reparării este destul de rezonabilă, dar nu în acest caz. Asigurați-vă că încredințați instalarea aparatelor electrice și tragerea firelor pentru aceștia către profesioniști, deoarece cea mai mică greșeală va avea consecințe foarte grave.Alegerea tipului de lămpi printre toate care îndeplinesc cerințele de securitate este limitată numai de gustul și stilul personal al coridorului. Este destul de acceptabil să folosiți pete.

Potrivit majorității experților, lumina prea strălucitoare în hol este inadecvată. Este mult mai bine să folosiți iluminarea diminuată acolo. Dacă plafonul este complet plat, puteți utiliza lămpi fluorescente, deschise și montate în spatele streașinilor. 50-60 wați pentru întreaga cameră ar trebui să fie suficiente.

Pentru suprafețele din plăci de gips, profesioniștii consideră alegerea optimă a fi nișe ovale cu lămpi, ale căror raze se intersectează, iar lămpile însele sunt ușor înclinate față de plan.

Design suplimentar

Vitraliile pot arata destul de atragatoare, insa ele nu "trag" un design rau. Prin urmare, gândiți imediat la întregul stil, inclusiv elementele de susținere ale decorului, astfel încât mai târziu să fie mai ușor să reușiți. Plafoanele din vitraliu sunt create folosind cadre și de foarte mult timp nu sunt un atribut al unui interior de lux și de elită și pot fi folosite aproape oriunde.Trebuie remarcat faptul că un cadru suficient de puternic la domiciliu și chiar într-un atelier de artizanat este aproape imposibil de făcut.

Deci, trebuie să o comandați de la furnizorii oficiali. Vitraliile nu sunt doar dreptunghiulare și rotunde. Ele imită adesea forma tavanului și domului, sau chiar complet efectuate în configurații non-standard. Soluțiile Dome trebuie utilizate într-un coridor de mare zonă.

Iubitorii de lemn natural nu este necesar pentru a alege plafonul placilor sau lamele. Este foarte posibil să-l imită cu ajutorul tencuielii (învelișul "scoarța scoarței" reproduce efectul lemnului de stejar mistrat de gândaci de copaci). Materialele și modelele din oglindă pot face chiar și cele mai întunecate și cele mai îndepărtate dintre coridoarele ferestrelor. Oglinzile contribuie la eleganța și luxul camerei. Foarte bune plăci de față cu sisteme de suspensie ascunse.

Placile de oglindă pot fi acoperite cu desene decorative (ornamente), dar plafoanele întinse cu același efect nu sunt recomandate. Fixarea lor este destul de simplă, dar imaginea va fi neclară și cusăturile vor fi prea vizibile pe panza.Slăbiciunea serioasă a plafonului oglinzos este fragilitatea și marșul. Cel mai mic spot în lumină bună este imediat vizibil.

Decorarea plafoanelor cu oglinzi solide este destul de dificilă (mai greu decât cu plăci unice). Varianta de varianta cu o peliculă reflectorizantă este fixată cu șuruburi sau este ținută în ciment. Această acoperire este flexibilă, dar se poate aprinde și imaginea va fi distorsionată. Plafoanele cu oglinzi din tavan, după cum arată practica, sunt cele mai potrivite pentru coridor. Rigoritatea lor de geometrie și respingerea decorării excesive vor beneficia numai. Important: gândiți-vă asupra designului, astfel încât rafturile din partea superioară a peretelui să poată fi utilizate fără probleme.

Funcții de selecție

Scopul camerei (hol sau coridor) necesită, așa cum am menționat deja, să folosim numai soluții durabile și ne-murdare. În holurile lungi (a căror lungime este mai mare de 3 m) este necesar să se utilizeze numai acele plafoane de lagăre în care există conectori speciali pentru ghidaje. Pentru a alege corect structura plăcilor din gips carton, măsurătorile ar trebui efectuate cât mai exact posibil, lăsând loc pentru lămpile încorporate și pentru comunicații.

Alegeți un plafon pentru coridorul lui Hrușciov nu este prea ușor, deoarece dimensiunile sunt sincer mici. În multe cazuri, se limitează la colorarea în ton alb sau acoperită cu var. Este destul de sensibil stilistic, pentru că culoarea luminii trage camera, permite cel puțin puțin pentru a scăpa de senzația opresivă. Dar acum există soluții alternative, cum ar fi plafoanele întinse de culoare deschisă. Pentru ei utilizați un lac sau o pânză lucioasă.

Într-o cameră pătratică sau dreptunghiulară, dacă aceste două nuante vizuale sunt foarte valoroase. Pentru a scăpa de îngustarea spațiului de pânză lăcuit, ar trebui să luați doar variantele sale cu textura satinului. Și a salva spațiul maxim va ajuta la harpon preferință sau schemele de montare pană.

Holul apartamentului Brezhnev va beneficia, de asemenea, în culori luminoase. Cel mai adesea, proiectele de proiectare sunt făcute individual pentru a depăși standardizarea excesivă a locuințelor tipice. De asemenea, trebuie să aveți grijă ca plafonul să se potrivească perfect cu ele. Dacă totuși alegeți pictura obișnuită, ar trebui să preferați compozițiile de colorare pe bază de apă sau acrilic, deoarece acestea se caracterizează prin durabilitate bună, atractivitate externă și toxicitate minimă.

Idei de proiectare

O soluție interesantă care vă permite să creați rapid și ieftin un interior frumos este utilizarea panourilor din plastic și a plăcilor din spumă. Această abordare este compatibilă cu stilul minimalist și vă permite să ascundeți toate defectele.

Dacă camera este proiectată în spiritul maximalismului, ar trebui să preferați:

 • Efect de plafon 3D;
 • plafon simplu stretch;
 • tavă întinsă lucioasă cu imprimare foto.

Stuccoformarea din gips este atractivă din cauza naturii sale și a lipsei de efect toxic, precum și a compatibilității optime cu stilurile clasice de interior. Este important: dacă aerul este prea uscat, elementele de ghips vor renunța la umiditate și, dacă sunt excesive, vor începe să absoarbă.

Alegeți lemn natural? Apoi, în comparație cu plăcile convenționale, grinzile vor arăta mult mai avantajoase. Cu ajutorul lor este ușor să extindeți spațiul. Astfel de modele se vor potrivi armonios stilului victorian, scandinav și provensal. Chiar și atunci când interiorul este realizat în stil de înaltă tehnologie, fasciculul nu va deveni un detaliu străin, dacă se face discret și concis. Și cei care doresc să se asigure nu numai frumusețea, ci și securitatea maximă în casă,pot alege construcția de tip grinzi neinflamabile din poliuretan.

Realizarea tavanului pe coridor poate servi la o varietate de scopuri. Gama de soluții disponibile astăzi pentru consumator permite tăierea elegantă și funcțională a părții superioare a holului.

Ce tavan pentru a alege în coridor, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor