Decorare perete opțiuni în hol

Repararea holurilor nu este completă fără perete, care este unul dintre cele mai vulnerabile locuri din casă. Acestea suferă în cazul deteriorării mecanice, a umidității, a apei, a poluării, precum și a creativității copiilor sau a ghearelor de animale de companie. Alegerea materialului de finisare ar trebui să ia în considerare o serie de factori prin care se determină opțiunea cea mai bună și cea mai practică. Pentru a face acest lucru, trebuie să studiem caracteristicile și avantajele fiecărui tip de design decorativ al pereților holului.

8 fotografie

Caracteristici de finisare

Holul vorbeste mereu elocvent despre proprietarii apartamentului sau casei. Ea indică preferințele gustului, demonstrează bunăstarea, deseori dezvăluie obiceiurile gospodăriei.Este important ca această cameră să creeze ideea potrivită, deși posibilitățile de decorare a coridorului sunt adesea limitate: camera nu are suficientă lumină, în majoritatea cazurilor nu are suficient spațiu și trebuie să găzduiască maximum de articole necesare fiecărei gospodării. Știind acest lucru, decorarea holului ar trebui să fie specială.

Nu este decît o decizie decorativă ca o combinație de frumusețe și practică, un instrument de decorare, prin care se schimbă percepția estetică a spațiului.

Finalizarea holului este funcțională, principalele sale sarcini sunt:

 • organizarea și divizarea neregulată a zonei în zone funcționale separate;
 • menținerea practicității pereților prin utilizarea de materii prime rezistente la îngrijirea obișnuită (inclusiv detergenții);
 • o creștere vizuală a spațiului, prezentarea acestuia într-o lumină favorabilă;
 • distragerea de la caracteristicile inestetice ale camerei;
 • Demonstrarea corespondenței stilisticilor cu tendințele actuale ale modei;
 • creând o atmosferă familiară.

Materialul de acoperire utilizat pentru finisarea pereților holului este divers.Datorită gamei largi prezentate pentru vânzarea de branduri renumite, căptușeala are multe avantaje.

În funcție de tipul de material, cantitatea utilizată, acesta:

 • este realizat conform tehnologiilor moderne cu echipamente profesionale, ceea ce îmbunătățește calitatea și caracteristicile practice ale fiecărui tip;
 • în orice linie există o mulțime de materiale de colectare, prin care puteți transmite unicitatea texturii, relieful, relevanța într-un anumit stil;
 • diferă într-o gamă largă de scheme de culori, permițând integrarea armonioasă a materialelor în orice metodă de proiectare;
 • vă permite să terminați pereții cu materiale moderne, în timp ce alegeți orice perioadă istorică, aducând notele necesare atmosferei holului;
 • capabile să crească vizual înălțimea pereților, să le extinde relativ unul față de celălalt, să alinieze o perspectivă ruptă, să schimbe fundalul temperaturii camerei;
 • în detrimentul tehnicilor de combinare, permite economisirea la achiziționarea materialului, permițând utilizarea restului plăcii după finalizarea altor încăperi ale locuinței;
 • se poate realiza în orice recepție de contrast, combinând materialele de textura și compoziția diferite în decor;
 • datorită varietății largi și compoziției diferite, prețul diferă, ceea ce permite fiecărui cumpărător să termine pereții halei cu materialul pe care îl plac, luând în considerare preferințele gustului și bugetul disponibil pentru cumpărare.

Finisarea pereților holului vă permite să vă exprimați, să vă dezvăluiți potențialul creativ. Aceasta este o modalitate de a crea emoții pozitive atunci când intrați în orice casă. O trăsătură distinctivă a căptușelii este posibilitatea de a căptuși propriile mâini. Astăzi, aproape fiecare șef al familiei poate face acest lucru: producătorii oferă modalități convenabile de finisare, care la prima vedere par dificilă.

În majoritatea lor, materialele sunt ușor de folosit, nu sunt capricios în îngrijire, este plăcut să lucreze cu ele și rezultatul este plăcut pentru ochi. Acest lucru elimină necesitatea de a apela echipajele de reparații, adesea răsfățând materialul și aspectul finisajului, eliminând munca defectuoasă pentru deficiențele de materii prime.

Cu multe avantaje, materialele de finisare au dezavantaje, ele sunt:

 • aproape întotdeauna dau costul materiilor prime, deci au nevoie de o abordare corectă a alegerii;
 • indiferent de soi, ele compară toate mobilierul cu ele însele, forțând mobilierul să se conformeze nivelului dorit
 • în orice categorie au o clasificare, printre care varietățile bugetare sunt cele mai slabe și nepractice;
 • bazată pe dezavantajele zonei utilizabile, limitată în alegerea nuanțelor întunecate, ascunzând gradul de iluminare a încăperii;
 • nu pot fi complet căptușite cu culori strălucitoare, deoarece acestea sunt impracticabile, eventual se murdăresc și se transformă în galben;
 • limitate în folosirea unor amprente mari de textură sau model, în cazul în care spațiul camerei este insuficient;
 • în linii premium nu este întotdeauna accesibilă, deoarece acestea necesită, în același timp cu care se confruntă pereții, înlocuirea mobilierului existent.

Considerăm formulare non-standard

În decorarea holului sunt importante caracteristici de design. Adesea, spațiul este nestandard, poate avea uși înguste, uși incomode. Unele tipuri de camere sunt combinate, astfel încât holul trebuie să fie separat de camera de zi. Câteodată granița a două camere este o mică partiție sau hala nu are un coridor. Alte camere au o perspectivă înclinată, ceea ce complică tehnicile de proiectare.

Când se finalizează orice detaliu al unui formular nestandard, este luată în considerare.De exemplu, pe holul lung al lui Hrușciov și într-un apartament studio spațios, pereții sunt radical diferite. În primul caz, este important să extindeți zona, în al doilea caz, este necesar să spațiați spațiul, dându-i organizarea. De o importanță deosebită sunt arcurile, proeminențele și nișe care împiedică căptușeala pereților și necesită așezarea corectă a accentelor, pentru a nu se pierde pe fundalul general. În astfel de cazuri, este necesar să combinați materialul pentru a simplifica lucrările de finisare.

Materiale de finisare

Piața construcțiilor oferă o mulțime de materiale de finisaj care se aplică în decorarea pereților holului. Acesta poate fi căptușeală, tapițerie din piele sau o acoperire mai creativă, precum și decor de perete sub formă de autocolante. Până în prezent, există 9 soiuri de material de finisare, cerute în decorarea pereților de pe hol, este:

vopsea

Truc bugetar universal, pe care oricine îl poate folosi fără abilități speciale. Sub acest material se referă la trei tipuri de vopsele: latex, acrilic și pe bază de apă. Ele sunt ușor de folosit, se potrivesc bine pe suprafața pregătită pentru vopsire și reduc timpul pentru a vă îndrepta pereții.Dezavantajele picturii sunt nevoia de uscare a suprafeței vopsite și a mirosului neplăcut care poate provoca o reacție alergică la gospodăriile sensibile.

Este important să luați în considerare: după vopsire prima dată când trebuie să protejați suprafața de deteriorarea mecanică.

Tencuiala decorativa

Acest finisaj este practic și convenabil, suprafața originală de relief. Este ușor de curățat, permite utilizarea bureților umedi pentru curățarea suprafeței, este granulat, inofensiv pentru sănătate și durabil în uz. Tencuiala decorativa are permeabilitate la aer, se amesteca armonios in diferite domenii de stilistica, are o gama larga de tehnici texturale, culori.

Materialul solicită pregătirea bazei, nu arată spectaculos dacă suprafața peretelui este curbată. În plus, efectul profesionist elegant al confecționării este posibil datorită unui maestru cu o anumită experiență.

Micro ciment

Componenta principală a materiei prime este un amestec bazat pe polimeri și ciment amestecat cu pigmenți de colorare. Aceasta este o căptușeală universală care se potrivește perfect pe o bază diferită a pereților (beton, lemn, metal).Poate avea o structură diferită, are o ușurare, poate fi netedă sau dură, în timp ce este rezistentă la ghearele de animale de companie. Microcementul este mai ieftin decât tencuiala, ceea ce economisește bine bugetul familiei.

tapet

Imaginile de fundal reprezintă o tehnică clasică de design, permițându-vă să vă combinați și să vă jucați în jurul neajunsurilor prin plasarea accentelor în mod corespunzător. Conducătorii sunt tapet roll, pudră și "umedă", cu o varietate de texturi, prin care puteți evita neregularitățile minore ale zidurilor și tavanelor, întăriți pereții, faceți din ele mai calde, salvați camera de zgomot inutil.

Imaginile de fundal au o mare selecție de modele, indică orice idee și design premium, demonstrând gustul subtil al proprietarilor casei. Diferitele serii includ hârtie, vinil, nețesute, textile, tapet lichid, imprimare foto, hârtie de sticlă de perete, care poate fi vopsită de aproximativ 20 de ori, varietăți de plută și bambus, picturi 3D în 3D.

Panouri de perete

Această căptușire include materiale din lemn, plastic, sticlă, gips-carton, fibre de lemn (MDF). Sunt excelente în spălare, nu necesită o suprafață perfect plană pentru instalare, ascund zonele problematice ale avioanelor, sunt simple și rapid de instalat și demontate.Panourile de perete arata elegante, frumoase si la moda, ele imita adesea textura lemnului, a caramizilor, a tiglei si zidarii. Ele pot fi instalate în loc de tapet, folosind materii prime sub formă de șipci, plăci sau materiale de tablă, care ascund articulațiile și cusăturile prin mulaje. Acestea servesc până la 15 ani, sunt rezistente la deteriorări mecanice, pot fi așezate pe pereți vertical, orizontal, sub un unghi.

Parchet laminat

Acest finisaj este o alternativă la panourile de perete. Materialul arată frumos, elegant și scump, este capabil să imite o varietate de texturi, ușor de instalat și demonstrat. Suprafața sa este netedă, este ușor de întreținut, fiabilă și estetică, nu necesită pregătirea preliminară a bazei.

Dar acest aspect este inadecvat în camere cu umiditate ridicată: partea din spate a laminatului absoarbe umezeala, ceea ce duce la deformarea finisajului, formarea de valuri și dezintegrarea, care nu pot fi îndepărtate.

Pietre artificiale

Decorarea pereților cu piatră decorativă este un tip scump de decor de perete al holului. Proprietățile sale estetice și rezistența sunt destul de ridicate. Baza materialului este gipsul, deci acest finisaj este recunoscut ca fiind ecologic.Mai des, piatra este așezată pe fundul pereților din hol: în locurile cele mai afectate de deteriorarea mecanică.

O astfel de față este durabilă, diferă într-o ușurare, oferă pictura și corectarea locurilor deteriorate, care se întâmplă extrem de rar. Montarea se face exclusiv pe o suprafață netedă și plană.

țiglă

Una dintre metodele universale de placare a peretelui, caracterizată prin rezistență la umezeală și eficiență. Tigla are toate tipurile de curățare, este un material practic, ușor de utilizat și are un preț democratic, are o durată de viață lungă, o mulțime de modele diferite în diferite nuanțe. În ceea ce privește performanța, este mai bună decât panourile de perete, nu schimbă proprietățile în niciun tip de cameră, indiferent de schimbările de temperatură sau de gradul de umiditate. Luminozitatea nuanțelor nu se schimbă pe o perioadă lungă de timp, modelul nu este șters de pe suprafață.

mural

Această decorare arată bogată și unică, indicând gustul special al proprietarilor casei. Acesta este un tip elegant de perete decor care este complex în căptușeală și are un cost ridicat. Materialul are o bază sub formă de flizelin, materiale sintetice și impregnări de ipsos, o crumbă de marmură.Se remarcă prin vizibilitatea suprafeței îmbătrânite sub formă de fisuri, așchii de textura.

Design de nișă de perete

Decorarea de nișă depinde de ideea generală de design. Cu toate acestea, acesta poate fi decorat în ton și poate avea un contrast al căptușelii de finisare principală sau accentuată. Finisajul său depinde de tipul de suprafață și aproape întotdeauna evidențiază prezența, dând astfel nișei o semnificație specială ca element funcțional și decorativ al interiorului. În plus față de nișă de finisare este adesea decorat cu lămpi, care completează iluminatul central, indiferent de forma dreptunghiulară sau arcuită. Dacă spațiul camerei este suficient, nișa este un fel de mini-expoziție, care demonstrează stilul, decorat cu statui, picturi, fresce.

Este mai ușor să-l pictezi în orice culoare, în alte cazuri, tehnica de proiectare implică o combinație de vopsire a suprafeței și lipirea pereților cu tapet. Adesea, un accent luminos sub forma unui panou sau a unei imagini este blocat pe nișă.

Fiecare metodă este supusă regulii de combinare a texturii, culorii, temei stilului. Designul designer implică adesea utilizarea de sticlă și mucegaiuri.

Alegeți un finisaj color

Preferințele de culoare ale fiecărui individ. În hol nu este obișnuită umplerea spațiului cu culoarea albă: este bună în imagine, dar de fapt nu este practic deloc. Pete luminoase care măresc suprafața, este mai bine să alegeți în nuanțe de gamă bej. Este mai bine dacă umbra este plictisită și caldă: tonurile reci nu creează o poziție pozitivă, dau interiorului o depresie.

Prioritatea este tonul de piersici, cafea, nud și bronz, realizat în contrast cu aurul, argintul și decorul alb, o atingere de stejar viu alb.

Culorile întunecate și agresive sunt cel mai bine evitate: schimbă percepția estetică a holului pentru mai rău. Nu sunt permise culori violete, roșii, albastre. Dacă aveți nevoie de luminozitate, ar trebui să acorde o atenție la tonuri de lemn, coral, galben nisip, roz, măslin, teracota, vopsea de culori vopsea de caramida. Combinațiile monochrome ar trebui evitate: în această decorare ele sunt nepotrivite.

Decoratiuni de perete si decor

Holul este locul în care este cel mai bine să se aplice tehnicile de combinare a designului în design. Acest lucru va permite să învingă dezavantajele spațiului și să folosească materialul confecționat în conformitate cu zonele diferitegrad de încărcare. Puteți decora pereții cu propriile mâini, dacă este necesar, dând spațiului tonul dorit și starea de spirit. Pentru a proiecta a fost frumos, aveți nevoie pentru a pregăti o schiță, care denotă locul de decor.

După elaborarea unui plan dur, alegeți materialul. Mai des este un finisat combinat, cu care este mai ușor să decorați pereții holului. De exemplu, aceasta poate fi o combinație de plăci de faianță și laminate, panouri care sunt mai ușor de învelit pereți, fac colțuri și tapet, prin care se poate lipi peste partea superioară a pereților sau anumite proeminențe. Este posibil de a decora peretii cu ajutorul imaginilor, aranjate cu tapetul lichid al desenului sau a autocolantelor decorative, lipindu-le peste materialul de fatada.

Această tehnică este deosebit de relevantă atunci când combinați placarea: astfel puteți combina diferite materiale.

Pe baza așezării de piatră sau tencuială, puteți folosi diferite tehnici. De exemplu, pentru a utiliza în pietre faciale, aduse de la călătorie, strasuri, straluceasca. Suprafața de relief poate fi creată cu o spatulă, un fel de pictură cu degetele sau folosind șabloane speciale. Uneori, monede, fragmente de pânză, metal și plăci de sticlă se adaugă reliefului.Panourile mai bine decora mucegaiuri sau baghete.

Design interior

În plus față de alegerea materialului de finisare, elementele de situație până la accesorii mici sunt de o importanță deosebită. Totul trebuie să fie funcțional și plăcut din punct de vedere estetic pentru ochi. Nu faceți fără rafturi pentru încălțăminte și cârlige, dacă spațiul din cameră este mic. Dacă zona permite acest lucru, puteți să închideți imagini pe perete sau să decorați marginile pereților cu plante de interior. Dacă spațiul este destul de mare, puteți aranja o masă de perete de-a lungul peretelui, decorând masa cu figurine decorative, flori proaspete, cochilii sau lămpi neobișnuite, creând o compoziție de culoare interesantă.

Este de dorit ca în hol să existe un dulap cu mezanin și sertare. Acest lucru va permite să se găsească maximum de haine pentru fiecare sezon, pentru a elimina elementele care sunt necesare ocazional. Ugil, dacă pereții sunt goi: îi puteți decora panourile de tapet, fresce, oglinzi, iluminare încorporată. În cazul în care holul este mare, o canapea îngustă este de asemenea potrivită, situată de-a lungul peretelui.

Din punct de vedere practic, canapeaua poate fi ambalată într-un locaș care poate fi înlocuit, acoperind mobilierul din toate părțile, asigurând curățarea și spălarea ușoară.

Idei de design moderne

Pentru a avea o idee cum să aranjați pereții holului, puteți să consultați exemple de designeri experimentați:

 • Un coridor îngust poate fi decorat cu tapet cu un model de dimensiuni medii, cu zugrăvire pe pereți și cu panouri pe fundul pereților: cu ușile și mobilierul, este mai bine să le luați în culori vii;
 • dacă spațiul este minim, îl puteți marca cu dale cu un model de dantelă practică, subliniind culoarea ușilor, rafturile, cârligele, punând un pufer pentru pereobuvaniya și un raft pentru pantofi la prag;
 • în holul cu o masă de proiecții și un minim de spațiu, puteți picta pur și simplu pereții într-o culoare calmă, atârnând mai multe fotografii pe ele în cadre, decorând proiecțiile cu figurine și evidențiindu-le în mod deliberat cu lumină;
 • o perspectivă interesantă asupra holului poate fi creată cu ajutorul panourilor în tonuri de bej și maron, care acoperă peretele orizontal cu ele, fixând un dulap pentru hainele de lângă ușă, punând un covor de pantofi și atârnând o lampă neobișnuită pe perete la intrare;
 • Puteți combina pereții cu fresce de ipsos și volum și imitații de zidărie, parțial acoperind colțurile, accentuând astfel ușa și oglinda;
 • frumos texturate pe pereții holului; finisaj bej texturate în combinație cu usi maro solide, oglinda mare,lămpi de plafon de înălțime și sufragerii de perete cu decor din fier forjat;
 • într-o cameră cu o perspectivă ruptă, puteți selecta peretele cu panouri, combinându-le cu un tapet de accent decorat cu lumini și un raft pentru încălțăminte: este mai ușor să distrageți atenția de pe pereții diagonali ai camerei.

Cum să creați o imagine utilizând tapetul lichid pe hol, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor