Modă design pentru un hol îngust

Orice oaspete primește prima impresie a apartamentului și a locuitorilor săi atunci când intră pe hol. Acesta este motivul pentru care este atât de important în proiectarea spațiului pentru a încerca să-l facă cât mai confortabil și mai funcțional posibil. Cunoscând unele dintre trucurile și trăsăturile plasării mobilei pe coridor, puteți transforma chiar un hol îngust, într-o adevărată capodoperă a artei de design.

Principalele concepte de design

Pentru a aranja în mod competent un hol îngust și mic în mărime, ar trebui să fii ghidată de principiul concisității și să utilizezi cantitatea minimă de mobilier și obiecte de interior. Prin urmare, efectuând reparații în spațiul coridorului, trebuie să abordăm acest lucru în detaliu și să gândim totul la cel mai mic detaliu, astfel încât spațiul deja mic să nu pară aglomerat.

Unele trucuri vă vor ajuta să organizați corect spațiul din holul îngust:

 • Un astfel de detaliu al interiorului, ca o oglindă, este subiectul unui must-have pentru aproape orice coridor. Suspendat pe perete sau montat pe ușa dulapului, acesta poate extinde vizual spațiul holului.
 • Usile de intrare și de interior atunci când se deschid nu trebuie să fie în contact unul cu celălalt. În primul rând, se poate strica aspectul lor, și în al doilea rând, coliziunea ușilor aduce inconveniente în timp ce se deplasează în jurul apartamentului. Cea mai bună soluție ar fi instalarea ușilor în încăpere care nu se va deschide în direcția coridorului. De asemenea, puteți să vă gândiți la instalarea ușilor glisante sau la alt mod de a proiecta o ușă prin intermediul unui arc.
 • Nu există cerințe speciale pentru proiectarea spațiului de plafon. Puteți utiliza un tavan stretch, vopsea-l cu alb vopsea de plafon obișnuit sau de a folosi panouri oglindite, care, de asemenea, extinde vizual spațiul coridorului. Prin utilizarea unei structuri de tavan suspendat pe două niveluri, în combinație cu un film oglindă, puteți mări vizibil înălțimea pereților.
 • Pentru decorarea pereților în jurul perimetrului, acestea folosesc de obicei o varietate de tapet, panouri din plastic, plăci ceramice cu imitație de cărămidă sau piatră sau tencuială decorativă. Când se decorează pereții ar trebui evitate modele de volum și contraste prea evidente, care sunt capabile să ascundă centimetri prețioase dintr-o cameră mică. Un coridor îngust și mic poate fi decorat în culori vii, dar un hol lung arată mai bine în lumină.
 • Ca o podea este mai bine să folosiți materiale durabile și durabile care să poată păstra aspectul original în modul de utilizare activă. Astfel, podeaua din hol poate fi așezată cu ceramică sau gresie sau un strat de linoleum gros pe substrat. Parchet sau laminat este mai bine să plece în alte camere. O soluție excelentă ar fi instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală. Va fi frumos să vă ridicați pe o astfel de acoperire atunci când vă întoarceți acasă de la îngheț, pe lângă podeaua caldă vă ajută să uscați pantofii în vreme murdară.
 • Pentru mascarea contoarelor de energie electrică, a sistemelor de alarmă și a tuburilor pentru uși, puteți folosi o structură de plăci din gips carton încorporată în perete care va fi închisă de o ușă.Această metodă simplă nu numai că va ajuta să ascundeți toate dispozitivele, ci și să le protejați de daunele accidentale.

umplere

În această parte a apartamentului cu o suprafață mică, în orice caz, nu ar trebui să aibă mobilier voluminos. Începerea reparării în hol este un motiv excelent pentru înlocuirea dulapului și a sertarelor vechi cu sisteme de depozitare moderne, compacte și multifuncționale.

Amplasarea și setul necesar de mobilier plasat în zona ușii de intrare depinde de forma camerei.

Coridor pătrat dimensiuni mici este convenabil să furnizeze mobilier pentru depozitare pe fiecare parte a ușii din față. În cazul în care adâncimea de nișă pe părți permite, apoi, pe de o parte, puteți aranja un set de hol, un mic dulap cu oglinda pe ușă sau alte mobilier modular pentru hol. Cealaltă parte poate fi utilizată sub un cuier de perete, sub care se va amplasa perfect un suport pentru încălțăminte și o masă de noptieră mică. Dacă există spațiu în dulap pentru pantofi, atunci sub cuierul de haina puteți instala o bancă pe care va fi convenabil să purtați pantofi.

Pentru îngust și alungit forma holului ar trebui să profite la maximum de spațiul din jurul ușii de intrare.În cazul în care cabinetul va ocupa prea mult spațiu, atunci puteți cumpăra o coloană specială pentru hol, care are sertare aproape de tavan. Spațiul de deasupra ușii ar trebui să fie de asemenea utilizat și spațiul de depozitare organizat prin plasarea unui mezanin elegant modern acolo. Pentru pantofi proiectat pantofi pliante, care are un loc pentru a găzdui mai multe perechi de rânduri.

Pentru confort, pantofii pot fi plasați în colțul unui scaun mic.

În plus față de formele corecte ale coridorului, este adesea posibilă întâlnirea cu holul. cu contururi non-standard. Astfel de forme se găsesc uneori într-o casă privată cu mai multe etaje, dacă în hol există o scară la etajul al doilea. Într-o astfel de situație, dacă există o lipsă acută de spațiu, puteți ajunge cu un set minimal de mobilier - o oglindă și o bancă lângă ușa din față și puneți hainele pe un cuier sub scări. Uneori, camera de o formă neobișnuită este o idee atunci când planificați un apartament, care, de asemenea, nu este o problemă mare. Într-o astfel de situație ar fi recomandabil să comandăm mobilierul în funcție de dimensiunile individuale, ceea ce va permite ca acesta să fie plasat cât mai compact posibil într-o mică zonă a coridorului.

Opțiuni de iluminare

Principala caracteristică a camerei din zona ușii de intrare este absența unei ferestre, adică o sursă naturală de lumină. Prin urmare, atunci când proiectați un hol mic, este atât de important să acordați atenția cuvenită iluminatului.

Condiția principală pentru iluminarea pe coridor - acestea nu ar trebui să fie masive sau voluminoase. Alegerea corpurilor de iluminat miniaturale, dar puternice, va ajuta la extinderea vizuală a spațiului, ceea ce este foarte important pentru un hol îngust.

Este mai bine să alegeți lămpi de perete sau plafon, deoarece va fi dificil să găsiți o lampă de podea într-un hol îngust. În plus, lampa de la podea poate atinge în mod accidental stratul sau nu observa în întuneric, revenind acasă târziu.

Opțiunea ideală pentru lămpile de tavan poate fi numită modele punctuale compacte și elegante. De asemenea, puteți alege dispozitive de iluminat cu un design pivotant, de exemplu spoturi, și le puteți amplasa în colțuri. Uneori în coridor există una sau mai multe candelabre dreptunghiulare sau rotunde. Cele mai potrivite candelabre cu plafon deasupra capului sau de tipul încorporat, care pot fi, de asemenea, completate cu iluminare neonală în jurul perimetrului spațiului tavanului.

Ca elemente de iluminat de perete, ar trebui să alegeți sconturi, care pot fi sub formă de lampă sau alt proiect simplu. Cantitatea de lămpi de perete depinde de zona camerei, dar majoritatea ar trebui să fie situate în zona oglinzii.

Pentru un design modern neobișnuit, este tipic adăugarea unor astfel de elemente noi, cum ar fi iluminarea în pardoseală suplimentară sub formă de lămpi fluorescente sau protejate cu LED-uri, precum și benzi LED. Acestea nu numai că vor adăuga misteriozitate în interiorul coridorului, ci vă vor permite și să vă mișcați liber pe coridor, fără a include lumina principală.

Atunci când toate luminile sunt aprinse în același timp, luminile din acestea trebuie să fie distanțate uniform, fără a crea umbre și zone întunecate. Comută cel mai convenabil mod de a plasa în imediata apropiere a ușii din față, ceea ce este convenabil atunci când vă întoarceți acasă la întuneric.

Soluții de culoare

Paleta adecvată de culori selectată în interiorul unui coridor îngust poate, de asemenea, să facă spațiul mai confortabil și să extindă vizual limitele.

Una dintre tehnicile pe care desenatorii le folosesc adesea în lucrul cu un hol mic este utilizarea unei suprafețe lucioase. Poate fi o podea în culori strălucitoare, cu finisaj lucios sau un tavan cu o suprafață reflectorizantă.Pentru a realiza iluzia creșterii spațiului, trebuie să alegeți materiale de același ton atât pentru podea cât și pentru tavan.

Pentru a face ca sala să pară mai mult, ar trebui să folosiți cât mai multe nuanțe albe și alte lumină posibil.

Designerii folosesc adesea nuanțe bej, deoarece bejul este considerat mai practic decât albul. Pentru ca coridorul bej simplu să nu pară plictisitor, puteți adăuga mici note de ciocolată. De asemenea, mobilierul ar trebui să fie ales pentru a se potrivi cu pereții și podeaua holului, astfel încât dulapurile și piedestalurile de contrast nu par grele, ca și cum ar fi fuzionat cu pereții, eliberând spațiul micului coridor.

Design stilistic

Pentru ca camera să devină elegantă și confortabilă, nu este suficient să urmați sfaturile de mai sus. Armonios și atractiv va arăta holul, în care fiecare detaliu corespunde orientării stilului general al camerei. Printre varietatea de soluții de stil modern pentru proiectarea unei săli cu o zonă mică, toată lumea va găsi o direcție la gustul dumneavoastră.

Abundența obiectelor din sticlă și metal cu un luciu rece, caracteristic stilului de înaltă tehnologie, este necesar, prin modul de organizare a spațiului de lângă ușa de intrare. Podeaua poate fi acoperită cu plăci ceramice monocromatice, o structură autonivelantă, care poate fi suplimentată cu un model tridimensional, va arăta bine. Pereții pot fi decorați cu tencuială decorativă sau tapet cu inserții metalice în figură. Idealul pentru acest stil va fi tonul rece și albastru, precum și violet sau verde și, desigur, culoarea albă. Principalul lucru nu este să exagerăm cu încărcătura de culoare și să folosim nu mai mult de trei nuanțe în interior.

Pentru oaspeții ospitalieri și ospitalieri, ideea este de a amenaja holul din apartament stil de țară. Simplitatea designului și utilizarea materialelor naturale pentru decorarea interioară poate transforma un coridor îngust într-un hol confortabil. Plafonul într-o astfel de cameră este mai bine să fie un singur nivel, prezența grinzilor din lemn este acceptabilă, iar dispozitivele de iluminat sunt mai bine să aleagă cele tradiționale. În plus față de tencuiala pentru prelucrarea zidurilor zidărie piatră naturală din lemn sau tapet cu motive florale.

Mobilierul din lemn învechit sau învelit din lemn va ajuta la obținerea celui mai mare efect de culoare rustică.

Decorarea coridorului în conformitate cu cu tradiții orientale sugerează o revoltă de culori strălucitoare și o abundență de elemente interioare rafinate. Folosirea acestui stil necesită efort considerabil pentru a gândi prin cele mai mici detalii care vor menține aroma țărilor din est. Absența mobilierului voluminos și neclar face acest stil ideal pentru un spațiu mic de coridor, iar detaliile rafinate și răsucite ajută la creșterea vizibilă a zonei. Datorită abundenței elementelor luminoase, acest stil poate arăta prea țipând într-un hol îngust, iar prezența sa ar trebui să fie limitată. Alegerea mobilierului din nuanțe monocromatice ar fi adecvată, iar în acest caz stilul oriental ar trebui lăsat pentru detalii. Un covor plin de culoare, o vază elegantă de podea, încadrând o oglindă sau un scaun moale pentru scaunul căptușit, realizat în cele mai bune tradiții ale Estului, va stabili starea de spirit în hol.

7 fotografie

Bland și discret Provence cu tonurile sale silențioase, potrivit multor designeri, este perfect pentru amenajarea spațiului holului. Pereții pot fi vopsite în liliac sau o nuanță de fundal verde, alb, cu un model miniatural, de asemenea, va fi adecvat.Liniile netede și picioarele sofisticate ale mobilei vor contribui la accentuarea atmosferei farmecului francez, iar decorațiile interioare mici drăguțe vor ajuta la completarea armonioasă a ideii de design.

O bună poziție financiară a proprietarilor și angajamentul lor față de tradițiile - asta este ceea ce se poate spune stil clasic în holul apartamentului. Mobilierul și materialele de finisare de origine naturală sunt acceptabile pentru clasici. Pentru a oferi holul cu astfel de obiecte, trebuie să cheltuiți o mulțime de bani. Pentru podea este mai bine să alegeți parchetul, suita de intrare trebuie să fie confecționată dintr-o matrice de înaltă calitate. Elementele de mobilier din metal și umerasele pentru îmbrăcăminte sunt, de asemenea, mai bune de a alege calitatea corespunzătoare, astfel încât după ani de zile să nu-și piardă aspectul original. Acest stil nu oferă o gamă bogată de culori, astfel încât paleta sa este limitată la tonuri de ciocolată maro, bej și alb. Avantajul interiorului clasic este acela că acesta poate fi ușor combinat cu o varietate largă de stiluri în alte camere, apartamentul nu va fi plin și nu ar putea avea gust.

Un alt stil perfect potrivit pentru spațiile mici, cum ar fi holul îngust de intrare minimalismul. Absența părților inutile și a obiectelor voluminoase - de aceea aveți nevoie de un coridor mic. Stilul este caracterizat printr-un set minimal de mobilier funcțional, iar prezența oglinzilor în interior este, de asemenea, binevenită.

După ce ați studiat caracteristicile și tehnicile de bază ale acestui stil, puteți să faceți cu ușurință o sală cu adevărat elegantă din spațiul inconștient lângă ușa de intrare, în care toate detaliile sunt selectate cu gust.

Idei de interior

În plus față de utilizarea unui anumit stil în designul interiorului unui hol îngust, designerii moderni oferă mai multe tehnici prin care puteți bate un spațiu mic în apartament. Folosind aceste sfaturi reale, vă puteți asigura că coridorul va juca cu culori noi.

 • Dacă holul este îngust, dar are o formă mai alungită, atunci spațiul său poate fi împărțit în zone funcționale. Acest lucru vă va ajuta să dați spațiului mai lung o formă mai regulată și să faceți cea mai eficientă utilizare a întregului spațiu disponibil pe coridor. Efectul zonării poate fi realizat prin amenajarea dispozitivelor de iluminat folosind tavane cu mai multe nivele sau prin decorarea pereților și podelelor în zone separate cu diverse materiale.De obicei, coridoarele mici sunt împărțite convenabil în spațiul de intrare, unde este obișnuit să lăsați pantofii de stradă și zona de lobby, unde vă puteți dezbrăca și îndreptați părul.
 • Dacă designul cel mai obișnuit, de neimaginat este ales pentru proiectarea spațiului coridorului, atunci camera ar putea părea puțin plictisitoare. În acest caz, ar trebui să recurgeți la trucuri și să amplasați accente mici, dar luminate. Poate fi o imagine plină de culoare sau un covor pitoresc, o oglindă neobișnuită sau o clădire cheie complexă - totul depinde de imaginația proprietarilor de apartamente.
 • O soluție neobișnuită și funcțională pentru un mic apartament poate fi organizarea spațiilor de ferestre, care vor fi amplasate pe peretele coridorului adiacent camerei. Un astfel de truc va ajuta la creșterea vizuală a spațiului holului, iar în cazul în care deschiderile nu sunt glazurate, atunci ele pot fi folosite ca rafturi suplimentare.
 • Este interesant să bați un mic spațiu de intrare în casă unde sunt situate scările. Pe lângă faptul că sub ea poți aranja un dressing, scările în sine sunt adesea montate rafturi sau un spațiu separat pentru îmbrăcăminte pentru adulți și copii.Uneori, designul camerei implică amplasarea nișei pentru depozitare direct pe trepte, în prezența unei scări largi.
 • Prezența unui colț într-un hol deja mic poate părea a fi o problemă la prima vedere. Cu toate acestea, un model stilat și compact al unui set de căști sau un cabinet al holului unghiular poate să respingă cu ușurință această teză mult timp stabilită în mintea multora.
8 fotografie
 • Într-un spațiu mic, este foarte important să organizați un loc pentru a stoca lucruri mici pentru a evita confuzia permanentă. Pentru aceasta puteți folosi o varietate de coșuri. Ele pot fi fabricate din diverse materiale - țesătură, metal, tije sau sârmă. Chiar și cutii de lemn obișnuite sunt potrivite pentru depozitare. Este suficient să le acoperiți cu vopsea sau lac - iar interiorul designerului este gata.
 • Când spațiul orizontal nu este suficient, trebuie să utilizați verticala maximă. În acest caz, cele mai comune cârlige vor veni la salvare. Cu cât mai mult, cu atât mai bine. Cârligele de jos vor fi la îndemână pentru pungi, chei și umbrele, umerase la nivelul ochilor vor ajuta la aranjarea hainelor și lasă rândul superior să fie proiectat pentru capace și pălării.
 • Dacă există o bicicletă, o sanie sau alt transport dimensional în coridor, ar fi mai convenabil să aranjați un loc pentru depozitarea acesteia pe perete. Acest lucru nu numai că economisește spațiu prețios, dar, de asemenea, vă permite să evitați murdăria permanentă de-a lungul întregului coridor.

După cum puteți vedea, aparent grave la prima vedere, problema holurilor mici este rezolvată destul de simplu. Este suficient să eliminați toate obiectele inutile și voluminoase și să furnizați un coridor minim, dar cu gust. Apoi, numai oaspeții introziți nu vor putea să-și găsească încântarea a ceea ce a văzut.

11 fotografie

Ideile unui design halei înguste în apartament pot fi găsite în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor