Stiluri moderne de stil

Interiorul casei ar trebui decorat nu numai frumos, ci și corect. Acest lucru permite ca spațiul din cameră să fie funcțional, chiar și cu o înregistrare mică. Sali în acest caz au resurse mari, mai ales dacă sunt decorate într-un stil modern ergonomic.

Funcțiile camerei

Holurile sunt de diferite tipuri: vestibul (complet izolat de restul încăperii), coridorul îngust, din care se deschide direct în câteva săli adiacente, săli pătrate sau rectangulare, combinate cu întregul apartament.

Indiferent de tipul și dimensiunea halei, acesta execută mai multe funcții simultan:

 • Tranzit. Acesta este un pasaj prin usa spre interiorul unui apartament sau unei case.Ar trebui să aibă sisteme de depozitare convenabile pentru îmbrăcămintea în aer liber, care este necesară pe stradă, pantofi și accesorii, sub formă de pălării, umbrele, mănuși și alte obiecte.
 • Sala mică de dressing. Acest nume condițional înseamnă că taxele pentru ieșire, dacă nu sunt efectuate, apoi completate pe hol. Acest lucru este convenabil și practic deoarece nu trebuie să purtați haine calde de iarnă într-o cameră sau într-un dormitor și să mergeți în jurul acestuia în apartament, dar necesită un loc în hol pentru a stoca aceste haine și o oglindă.
 • Distribuție. De pe hol se deschide accesul la diferitele zone funcționale din apartament. Ce anume - depinde de aspect. De multe ori este o baie, bucatarie sau living. Având în vedere această caracteristică a camerei, este important să se ia în considerare modul în care camerele vor fi izolate de pe hol, deoarece unele dintre ele ar trebui să fie cât mai departe posibil de murdărie și praf de pe stradă.
 • Depozit. Toate apartamentele tipice ale planificării sovietice și post-sovietice sunt dotate cu dulapuri încorporate pentru a stoca obiecte de sezon. Camere moderne sunt, de asemenea, folosite de mulți în acest scop. În holurile tipului de coridor sunt instalate dulapuri, rafturi și rafturi și le impun cerințe contradictorii la prima vedere - compactă și spațioasă.Deseori, numai designul modern poate rezolva această problemă, deoarece mezaninurile și dulapurile voluminoase au devenit deja depășite, iar tendințele moderne se concentrează pe sistemele de depozitare cele mai funcționale și mai compacte.
 • Reprezentant sau estetic. O funcție importantă a holului - formarea primei impresii a casei și a proprietarilor săi, precum și a grămadei de bunuri domestice la intrarea în sine - nu este cel mai bun indicator.

Caracteristici de stil

Stilurile moderne moderne sunt o soluție excelentă pentru cei care se gândesc la repararea pe hol. Varietatea "personajelor" lor vă va oferi ocazia de a alege o opțiune care să vă placă atât în ​​cadrul minimalismului calm, cât și în direcțiile experimentale îndrăznețe.

În ciuda diferențelor dintre un stil și altul, ele sunt unite printr-o serie de avantaje:

 • Căutarea de confort și funcționalitate. Fiecare colț, fiecare nișă din perete funcționează, iar defectele planificării se transformă în avantaje;
 • Folosiți materiale moderne și necostisitoare. Materialele naturale nu sunt atât de posibile, încât este de dorit înlocuirea acestora cu mai mulți parteneri bugetari, dar nu mai puțin practici și de înaltă calitate;
 • Interiorul original.Introducerea detaliilor individuale este binevenită, și nici un stil nu impune restricții stricte asupra designului interior;
 • Abilitatea de a da o viață nouă vieții vechi. Vechi, rare, lucruri actualizate și realizate manual - o caracteristică caracteristică a stilurilor moderne. Nu aruncați ochelari și mobilier uzate cu defecte. Ele pot fi acoperite cu material textil, re-vopsit și diversificat cu detalii interesante.

Există unele neajunsuri în noile tendințe de design. Principalul lucru este că va dura mult timp pentru a studia toate detaliile. Puteți utiliza resurse online, reviste, programe de calculator și rezultatul riscă să se dovedească nesatisfăcător. Este mai ușor să te întorci la profesioniști care vor dezvolta proiectul și îl vor aduce la capăt, dar prețul serviciilor lor nu poate fi numit ieftin.

Al doilea avertisment este că nu este întotdeauna ușor să reuni o compoziție interioară, dacă alegeți un stil modern pentru proiectarea holului, iar în restul apartamentului există o reparație istorică sau chiar veche predominant pronunțată fără o orientare specială.

Dar acest lucru nu este un motiv pentru a renunța la această idee, ci mai degrabă un motiv pentru a înțelege bine ce este "stilul modern" și cu ce este "mâncat".

Și fără educație în domeniul designului este clar că acest lucru nu este un nume specific, ci o caracteristică colectivă a tendințelor actuale. Există aproximativ zece stiluri și fiecare are caracteristici proprii.

8 fotografie

minimalismul

Mulți îl resping din cauza ideii că minimalismul este impracticabil în dorința sa de a scăpa de o mare cantitate de mobilier și accesorii în cameră. Totuși, acest lucru nu este cazul. Întreaga esență a acestui stil este într-o combinație armonioasă de obiecte simple în design și culori concise. Este dominat de nuanțe de lumină (alb, cremă, bej), dar culorile saturate bogate dintr-o paletă mai luminată nu sunt excluse. Principalul lucru este să urmați regulile de bază - să faceți unul sau două pereți luminoase și să nu combinați mai mult de trei nuanțe.

Aceste tehnici stilistice pot rezolva problema coridoarelor și coridoarelor mici din "Hrușciov". Culorile luminoase ale decorului, pereții contrastanți, suprafețele oglindite și iluminatul competent împing spațiul.

În ceea ce privește mobila, ar trebui să fie forme geometrice drepte.Colțurile ascuțite, suprafețele de sticlă și oglindă sunt binevenite, dar ar trebui evitată o decorare complexă sub formă de forjare, sculptură și ornamente colorate.

În sala de garderobă, acest lucru este acceptabil sub formă de dulapuri înguste și lungi cu uși de oglindă, mobilier de dulap mic, dulapuri încorporate și modele modulare. Spațiul interior al mobilierului nu suferă.

Cu ajutorul barelor de îmbrăcăminte, a rafturilor pliabile și a coșurilor înăuntru, este ușor să așezi orice garderobă de sezon. Tăblițele cubice moi și dulapurile închise cu balamale sub tavan în locul mezaninului se pot alătura.

În ceea ce privește finisarea, detaliile pătratului expresiv sunt binevenite, de exemplu, dale pe podea.

Minimalismul nu exclude accesoriile, dar nu există loc pentru lucruri nefuncționale. Dacă este o menajeră, trebuie să fie chei pe ea, dacă este o pernă de pantof pentru pantofi trivia, ar trebui să conțină trivia pantofi (linguri de pantofi, creme, perii).

pod

Stilul industrial este o ode pentru spațiul liber. Loft-ul este optim pentru holuri și săli în formă de pătrat care duc în sufragerie sau bucătărie. Tavane înalte în apartament - un avantaj pe care trebuie cu siguranta să-l utilizați.

Acest stil nu este bogat în culoare, ci variat în textură.O caracteristică caracteristică a unei săli în stil loft este "finisarea fără decor". Adică spațiul ar trebui să fie cât mai stilizat posibil în împrejurimile spațiilor nelocuite. În acest scop, se utilizează materiale de finisare brute: piatră, "goală" și cărămidă albită, tencuială, bloc de lut, metal, lemn.

Nu este necesar să întrerupeți repararea în mijlocul procesului pentru a obține efectul dorit. Producătorii moderni oferă o gamă largă de materiale care arată bine, dar oferă un aspect elegant în cameră. Și aceasta este o trăsătură importantă, deoarece, din neglijență externă, mansarda nu are dreptul să pară ieftină.

Orice "imperfecțiune" ar trebui să poarte urmă de mâinile stăpânului.

Sprijinirea compoziției interioare va ajuta la detalii care sunt relevante numai în acest stil: grinzi de tavan, conducte de aerisire nedeschise și structuri de susținere, lămpi cu nuanțe de oțel, nuanțe de casă de la o frânghie.

Genul industrial din interior nu tolerează zonarea surzilor la spații, cu excepția unei băi. Dacă există o ieșire din hol la bucătărie și în camera de zi, merită oprită alegerea ușilor din sticlă călită sau acril, astfel încât camerele să poată fi privite și aerisirea să apară în spațiu.

Nu este necesar să se adune holul cu elemente decorative, un finisaj neobișnuit în sine arata original. Dar există o oportunitate de a juca contraste prin plasarea unui dulap de stejar îmbătrânit sau rar lângă un perete de cărămidă sau un suport de pantofi din oțel înalt, fără perete frontal și spate, pe fundalul unui lemn alb.

Mobilierul are dreptul să fie voluminos, de bună calitate, dur. Interesant arata obiecte "aleatoare" sub forma de umerase antice pentru imbracaminte, catifea otomana de diferite forme si culori, detalii etnice.

constructivismul

Se află la granița tendințelor istorice și moderne, deoarece sa născut la începutul schimbărilor revoluționare din sferele de producție și de uz casnic ale tânărului stat sovietic. Putem spune că aceasta este o inovație internă. Ergonomia, care pune în prim plan elemente frumoase și funcționale, eliminând toate inutile din interior.

Este dominat de forme clare și compacte, atât de necesare într-un hol multi-tasking. Prin urmare, dorința de a utiliza mobilierul transformator și atributele adecvate, care sunt lipsite de decorații.

Constructivismul este simplitate, dar costisitor, iar costul ridicat al mobilierului este subliniat de materiale nobile și textura. Același mobilier este montat într-o nișă din pereți pentru a ocupa cât mai puțin spațiul prețios.

Accesorii luminoase în designul holului sunt pereții. Culoarea trebuie să fie clară, chiar dacă este neagră sau galben strălucitor. Combinația de suprafețe lucioase și mată este binevenită.

contemporan

Se încadrează pe deplin în definiția "simple și gustoase". Principalele avantaje ale acestui stil sunt orientarea către materiale accesibile tuturor și lipsa de înțelegere a compoziției finite. Adică, puteți oricând să înlocuiți ceva din mobilier, să adăugați sau să eliminați, iar aspectul holului nu va suferi.

Când alegeți finisaje, trebuie să vă concentrați pe materiale simple cum ar fi panouri din plastic și tapet cu un model (în dungi monocrome și colorate, cu fleur-de-lis).

Pe măsură ce accesoriile vor arăta o pereche bună de lămpi, vase de podea și un accent luminos sub forma unui scaun sau scaun căptușit, pe care puteți să stați sau să puneți lucrurile.

În acest stil este permisă combinarea diferitelor elemente ale mobilierului: rafturi din plastic, cabinet, rafturi în nișe de perete, dulapuri de pe o masă cu bunuri de uz casnic.Dar nu ar trebui să fie mulți. În primul rând, situația rămâne compactă și proporțională.

Nu toate stilurile moderne sunt potrivite pentru proiectarea holului. Deci, muzica shebbi-chic și country nu va mai fi locul datorită materialelor naturale, "teatralității" excesive și abundenței de detalii fine. Kitsch și arta pop sunt sub presiune cu o varietate de "ochi-prinderi", grunge este mai potrivit în camera de zi și în dormitor, techno și hi-tech la detaliile cromate nepractice și dominarea tehnologiei moderne, iar fuziunea este prea complicată pentru o zonă mică și funcțională.

Decorarea pereților și tavanelor

Poate că cea mai lipsită de conținut în ceea ce privește materialele din hol - acesta este plafonul. El nu este călcat în picioare cu o talpă praf, umedă sau murdară a unui pantof, animalele domestice nu se străduiesc să-i ascuțească ghearele, sacile grele de cumpărături nu se sprijină pe el, prin urmare, pentru a termina tavanul, puteți alege o opțiune mai estetică în detrimentul durabilității.

Indiferent de alegerea culorii, tradițional alb sau strălucitor, există un număr mare de opțiuni de căptușeală:

 • Spoială. Soluție universală pentru toate stilurile moderne. În plus, albirea se referă la cele mai multe opțiuni de buget.Puteți face această procedură fără cunoștințe speciale și, dacă adăugați câteva picături de culoare la amestecul alb, veți avea o nuanță interesantă.
 • Colorării. Se aplică și în cazul opțiunilor disponibile și economice. Singura condiție este ca suprafața de lucru să fie înclinată cu un chit și, în unele cazuri, acoperită și cu pământ.
 • Tencuirea. Recepție efectivă și fără pătare ulterioară. Un astfel de tavan se potrivește organic în interioare care permit neglijență ușoară și interesantă
 • Wallpaper. Ieftin, frumos și ușor de terminat.
 • Stretch tavan. Este o acoperire practică, durabilă și ușor de curățat de ani de zile. Un alt plus important este ușurința de instalare fără a fi nevoie să se ajusteze suprafața tavanului. Și a treia - aspectul estetic și prezentabilitatea la un preț scăzut.
 • Rack de acoperire. Ea face posibilă decorarea plafonului cu un material de relief neobișnuit, ascunderea defectelor de aspect și uitarea reparației tavanului și a problemelor de curățare pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, această metodă nu se aplică soluțiilor cu costuri scăzute, iar la instalarea nivelului plafonului scade nu mai puțin de 10 cm.
 • Gips-carton. Un material economic și maleabil, care face posibilă crearea atât a unei suprafețe netede, cât și a unor forme fanteziste volumetrice, care sunt relevante în stilurile moderne. Gipsul este durabil, ecologic, nu permite formarea condensului între acesta și tavan, poate servi drept bază pentru alte tipuri de finisaje.
 • Copac. În interioarele moderne, cu accent pe materiale accesibile, practic nu există nici un spațiu pentru lemnul natural, cu excepția cazului în care acesta este un acoperiș cu grinzi de tavan sub un tavan înalt.

Decorarea peretilor este un moment foarte important. Suprafața lor este mai mare decât cea a tavanului sau a pardoselii, în timp ce pereții sunt localizați la nivelul ochilor, iar orice deficiență va fi imediat vizibilă. Materialul selectat corespunzător pentru decorarea peretelui poate fi baza holului interior.

Tipuri populare:

 • Culoare și albire. Aceste tehnici sunt împrumutate de pe plafonul tăiat și au ajuns deja în rădăcină în stilurile populare actuale. Ele sunt utilizate în mod activ și loft, și Provence, și minimalism. Pentru unele zone, monotonia și culoarea luminii sunt importante, pentru alții textura este o prioritate. Una dintre tendințele la modă este cărbunele sau piatra albită, a cărei relief este vizibil printr-un strat de vopsea.
 • Tapet de lichid și perete de sticlă. Vinilul obișnuit și cele tradiționale sunt de asemenea potrivite, dar nu în alb și nu în culoarea deschisă. În mod literal într-un an sau doi de curățare frecventă, își vor pierde strălucirea, în timp ce tapetul lichid și acoperirea pereților din sticlă pot fi spălate, reparate și chiar restaurate de mai multe ori.
 • Tencuiala decorativa. Ușor de aplicat, rezistent la umiditate, nu se estompează. Datorită consistenței sale, poate bloca fisurile și ascunde defectele pe pereți. În funcție de metoda de aplicare, creează o suprafață netedă sau texturată. Dar cel mai important avantaj al acestui material îl reprezintă capacitatea de a imita finisarea cu marmură, chihlimbar, malachit și realizarea stucului.
 • Placi de ceramica. O formă populară de finisare a holului, deoarece este rezistentă la zgârieturi și deteriorări mecanice (dar nu șoc puternic), ușor de curățat, menține un aspect frumos de-a lungul anilor, combinat cu orice materiale.
 • Caramida, piatra, blocul de lut, blocul de spuma. Aceste materiale dure sunt dificil de aplicat la finisare, dar dacă pereții sunt făcuți din acestea, aceasta este o bună ocazie de a utiliza relief și textura în interesul designului. Caramida roșie, piatră albită, piatră pictată - baza stilurilor industriale.
 • Panouri decorative. Decorarea pereților cu materiale din PVC este o conveniență, economie, practică, estetică și posibilități largi de styling. Suprafața exterioară a panourilor poate fi netedă sau gravată, monofonică sau colorată, cu un tipar mic sau imprimare foto, imitație a texturii lemnului, a zidăriei, a pietrei.

Facem podeaua

Dacă atitudinea față de finisarea tavanului este cea mai loială, atunci podeaua este cea mai "capricioasă" a fragmentelor funcționale ale interiorului. Există multe cerințe pentru podele în hol. Ar trebui să fie frumos, ieftin și rezistent la abraziune și la umiditate și la cald. Unele materiale, pentru toate meritele lor, nu sunt în măsură să îndeplinească aceste cerințe.

Deci, lemnul natural nu este potrivit pentru podele în hol. Parchetul se arată grav, suferind de orice mișcări neplăcute și apă. Rapid suprascrie, smulge si uneori linoleum se umfla.

Laminat necorespunzător și covor.

Și materialele populare pentru finisarea pardoselii, care nu se tem de curățarea frecventă, camera mare, deteriorarea mecanică și alte manifestări interne includ:

 • Etajul vrac. Aceasta este o metodă dificilă și costisitoare, dar pe termen lung unul dintre cele mai de succes. În exterior, se pare că este o parchet scump, plăcut la atingere, cum ar fi cauciucul, iar în termeni de performanță este simplu ca țiglă.
 • Înveliș din cauciuc. De asemenea, se referă la nu ieftine, dar este o investiție bună în reparații. Cauciucul are proprietăți unice. Este antibacterian, netoxic, rezistent la murdărie, umiditate, temperatură, deteriorări mecanice, durabil. În plus, podeaua din cauciuc asigură o bună izolare fonică.
 • Porțelan. O acoperire solidă și solidă de zeci de ani. Este ușor de spălat, greu de deteriorat, este plăcut în aspect și atingere. Cu toate acestea, este important de reținut faptul că piatra din porțelan în sine este destul de rece. Atunci când alegeți, este important să aveți grijă de sistemul de încălzire pentru podea în hol, dacă această secțiune duce la baie, bucătărie sau alte încăperi.

iluminat

Corpurile de iluminat de pe hol au mai multe caracteristici:

 • Decorative. Aici joacă rolul de aliniere a accentelor luminoase la nivelul ochilor. Becurile, brichetele, becurile, frumoasele abajururi nu sunt necesare atât pentru iluminare, cât și pentru accesorii.Asemenea detalii minore sunt foarte importante pentru crearea de confort și integritate într-un interior modern.
 • Practic. În acest caz, iluminatul își îndeplinește funcția directă. Principala sursă de lumină este considerată ca un candelabru de plafon, un corp de iluminat sau un grup de lămpi, iar una auxiliară este iluminarea plăcilor de bord, iluminarea în interiorul dulapului, becurile de deasupra rafturilor.
 • Arhitecturale. Cel mai dificil tip de iluminare, recrutat de către designerii profesioniști pentru a crea efecte vizuale în cameră.

Aceasta poate fi zonarea, dacă holul este mare, și creșterea vizuală a spațiului, în cazul în care camera este mică. În primul caz, sursele de lumină sunt instalate direct în jurul perimetrului zonelor funcționale și sunt controlate de comutatoare diferite. În al doilea rând, nișele din pereți sunt adesea iluminate, pentru a da relief și volum pe pereți, folosesc iluminatul de tavan, ceea ce îl face puțin mai mare pentru ochi sau se concentrează pe un perete, combinând lumina cu desenele cu perspectivă.

Alegerea mobilierului

Două tipuri de mobilier sunt comune în holuri: dulap și încorporat. Acesta, la rândul său, este împărțit în sisteme de depozitare deschise și închise.Închise sunt dulapurile, mezaninurile și rafturile cu ușile. Dulapuri deschise, care, conform ideii designerului, nu conțin usi, biblioteci, rafturi pentru încălțăminte, umerase și cârlige.

Caracteristicile de design, culoarea, textura, materialele și dimensiunile produsului sunt determinate de caracteristicile stilului și de dimensiunea halei. Pentru dulapuri de dimensiuni mai mici de dimensiuni mai mici, pentru mobilier spațios - dulapuri; într-un interior minimalist - lumină, iar în industrie - negru.

Pentru a optimiza spațiul intern al sistemelor de stocare sunt utilizate:

 • Baruri multi-nivel pentru haine.
 • Panglica tijei (cu mâner pentru ridicarea și coborârea în sus în dulapurile înalte).
 • Coșuri de rufe retractabile.
 • Hangere cu cârlige.
 • Scoateți suporturile pentru pantaloni.
 • Cârlige pentru accesorii mici.
 • Cutiile.
 • Scuba pliabilă (rafturi moi).

Dulapurile sunt adesea completate de bănci sau otomani în coridoare și canapele mici, în case mari.

Producători populare

Uneori, cuvântul "holuri" este confuz, deoarece acesta este atât denumirea camerei, cât și numele sistemului de depozitare funcțional, sub forma unui dulap cu multe compartimente, rafturi și părți.

Atunci când cumpărați un hol finit, este important să acordați atenție materialelor de fabricație și țării de origine. Produse italiene și germane din lemn natural, precum și noutăți de designer american din diverse materiale, de la plastic la metal, conduc în segmentul de mijloc și premium.

În segmentul economiei, puteți alege un model decent de producție rusească din matrice, MDF, PAL și mobilier din concernul suedez Ikea.

Soluții de culoare

Alegerea culorii este influențată de mai mulți factori:

 • Preferință personală. Oricine spune despre regulile de design, dorința proprietarului este pe primul loc. Dacă doriți să faceți holul în culoarea roz - de ce nu? Este important să alegeți nuanțele și materialele potrivite.
 • Dimensiuni. Într-un hol mare este ușor să experimentați o paletă întunecată (maro, gri închis, albastru, negru, vin, smarald, grafit, wenge, mahon), dar este mai convenabil să bateți unul mic în culori deschise (lapte alb, topit, , argint, metal, piersic).
 • Stil. Fiecare tendință modernă are propriile reguli de culoare și nu este necesar să le respectați cu strictețe, dar merită să aderăm.Minimalismul nu va funcționa niciodată cu paleta de culori a pop art și invers.
 • Caracteristici ale planificării. Ideal este considerat o cameră aproape de pătrat. Nu este nevoie să fie ajustată din cauza jocului de culori și lumină, dar coridoarele penelor și holurile mici cu tavane foarte înalte trebuie să fie pictate într-un anumit fel. De exemplu, puteți "micșora" plafonul folosind culoarea piersicii pe pereți și teracota întunecată pe tavan.
 • Reguli generale de stil. Ele sunt simple și clare: nu combinați mai mult de 3-5 culori, alegeți o culoare dominantă, alegeți culori într-o combinație armonioasă cu colorarea întregului apartament și așa mai departe.

Idei de proiectare

Stilul elegant și frumos sunt cele în proiectarea cărora au fost folosite idei îndrăznețe.

Primul lucru pe care trebuie să-l gândiți la apariția sistemelor de stocare. Prezența unui dulap bine închis nu este o cerință. Cârligele și umerasele de forme neobișnuite pot fi plasate într-o adâncitură în perete, un raft de pantofi poate fi făcut dintr-un dulap vechi și lucrurile care trebuie ascunse de ochii dvs. pot fi stocate sub scaunul unei bănci cu canapea mică.

Cea de-a doua tehnică pentru crearea unui design original se joacă cu lumină și apariția dispozitivelor de iluminat.Deoarece holul este aproape fără ferestre în 100% din cazuri, lumina artificială este pur și simplu necesară. Vizionarea nontrivială a lămpilor (benzi LED, valize din coșuri din răchită, fire, sticle, lămpi din oțel înalt, podele confortabile din ipsos) pot reînvia interiorul cel mai plictisitor.

Și ultimul mod este să vă concentrați asupra detaliilor. Pentru a face acest lucru, puteți împrumuta elemente decorative din diferite stiluri sau transforma obiectele de zi cu zi în decor. De exemplu, dacă este toamnă și băltoace pe stradă, lăsați cizme strălucitoare de cauciuc și impermeabile ale membrilor familiei să nu se ascundă în dulap, ci să stea în cel mai vizibil loc. Ar putea fi, de asemenea, un punct culminant al coșurilor de paie cu flori, pălării, cămăși de vară, căști de protecție și echipament. Chiar și o bicicletă de mare viteză, care a găsit un loc numai pe parantezele din hol, poate fi transformată dintr-un obiect care îi deranjează pe toți cu un accesoriu, prin dedicația interiorului holului la o temă sportivă.

7 fotografie

Aflați mai multe despre cum să creați un hol confortabil într-un stil modern, veți afla din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor