Facem sala în stilul "Provence"

 Facem o sală în stil Provence

Provence este o combinație organică de motive și elemente naturale cu realizările tendințelor moderne. O caracteristică distinctivă a stilului este combinarea materialelor naturale cu dispozitivele tehnice. Provence este ideal pentru orice sediu, inclusiv holuri.

Caracteristici de stil

Provence - stil rustic, reprodus în interpretarea franceză. Este universal, are lux și simplitate, modernă și naturală. Nuanțele de pastel sunt completate cu mobilier din răchită, textile, lemn natural.

Designerii au următoarele caracteristici de stil:

 • Lumina zilei. Provence implică un număr mare de ferestre. Cu toate acestea, în hol nu există astfel de oportunități.În acest scop, sunt utilizate lămpi - perete, pardoseală, podea. Cu cât mai multă iluminare, cu atât mai bine.
 • Intervalul de culori. Sunt prezentate numai nuanțe luminoase. Lavanda populară, turcoaz, albastru, praf de trandafir, delicate verde deschis, nuanțe de bej. Practic nu sunt folosite tonuri întunecate.
 • Materialele pentru pereți sunt naturale. Poate fi tencuială texturate, vopsire simplă, căptușeală din lemn, rareori tapet și numai cu motive florale.
 • Pardoseala - lemn, parchet, țiglă, laminat, covor.
 • mobilier - din lemn, trestie, ratan. Variantele de alte materiale se vor deosebi de stilul general. Modelele combinate cu inserții de sticlă și metal nu vor funcționa.
 • Decoratiuni pentru mobilier si accesorii - simplu, nu fantezist, ca și cum toate detaliile ar fi fost transportate dintr-o casă simplă.
 • desen - lumină, aerisită, de exemplu, imprimare florală, textile naturale. Aceasta creează o atmosferă romantică și relaxată.
 • Provence pot fi combinate cu alte stiluri - rustic, chebbi-chic, țară. Ele sunt consoane și au un focus ideologic. Dar elementele de artă modernă, modernă și pop-art nu se vor încadra în motivele satului.

Experții acordă atenție mai multor aspecte pozitive ale stilului Provence:

 • Acesta este stilul cel mai ușor de pus în practică. Accesoriile, materialele, mobilierul sunt ușor de găsit în magazine.
 • O paletă de culori plăcută are un efect calmant emoțional asupra psihicului. Nuantele blânde nu irită receptorii vizuale, este plăcut să fie în cameră, vreau să mă întorc acolo cât mai des posibil.
 • Utilizarea materialelor ecologice are un efect pozitiv asupra sănătății și bunăstării generale.

Există unele dezavantaje în această direcție:

 • Datorită popularității sale, poate părea bătut și "pop". Dar, pe de altă parte, în Provence se fac fie dormitoare, fie bucătării. Sala în stil rustic va arăta originală și proaspătă.
 • Dacă te distrați prea mult cu decorarea, poți ajunge cu o parodie jalnică din Provence, care seamănă cu un depozit din țară. În acest sens, se recomandă tratarea cu atenție a decoratiunilor camerei.

Mobila si materiale

Teatrul pornește din hol, iar apartamentul sau casa pornește de pe hol. Holul servește două scopuri - un rol funcțional și o prezentare a gustului proprietarilor. Prin urmare, este important să aranjați această parte a locuinței confortabil și frumos.

Unul dintre punctele principale pe care merită să le acordați atenție este mobila. Există două opțiuni pentru dezvoltarea evenimentelor. Prima este achiziționarea de obiecte noi, stilizate sau îmbătrânite artificial. Al doilea este utilizarea de mobilier cu o istorie care va crea designul perfect, imbold cu spiritul vremurilor. Astfel de obiecte de interior sunt vândute pe piețele de purici, pe piețele de purici. Fiecare opțiune este potrivită și este capabilă să creeze un interior uimitor în stilul provensal.

Experții identifică următoarele caracteristici ale alegerii mobilierului:

 • Este necesar să umpleți coridorul cu mobilier cu înțelepciune, fără a supraîncărca spațiul. Numărul de articole este minim, dar tot ce aveți nevoie.
 • Materialele folosite sunt lemnul sau metalul. Mobilierul forjat nu trebuie să fie uniform vopsit pentru a crea iluzia antichității și a epocă.
 • Nuante de mobilier - lumina. Ele sunt ideale pentru holuri și coridoare. Mobila din lemn de stejar sonoma pare elegant, discreta, amestecand cu stilul. Contrast culoarea maro vă va încălzi cu căldură și adâncime, va face accentele necesare.
 • Ușa din față este în concordanță cu schema de culori principală sau în aceeași paletă cu alte elemente.
 • Accesoriile nu trebuie să aibă nici o strălucire și nuanță de aur, ci doar o maturitate cu îmbătrânire artificială.
 • Atributul obligatoriu al unei săli - un cuier de la un copac natural cu cârlige metalice.
 • În loc de un cuier, poți pune un dulap fără oglindă, lângă un șezlong vechi. Nu este necesar ca el să-și îndeplinească funcția directă, el poate deveni un accesoriu care accentuează stilul general.
 • Un element important este o oglindă. În stilul Provencal, oglinda este încadrată într-un cadru metalic și atârnată pe perete. Lângă oglindă este o canapea sau bancă, așezat pe care este convenabil să pună pantofi.

Provence oferă posibilități nesfârșite de decorare a mobilierului cu propriile mâini. Nu va fi greu să dai o viață nouă vechii vestiare. Pentru aceasta, suprafața mobilei este șlefuită (se folosește mașină de șlefuit sau șlefuit), amorsată cu un compus special, apoi vopsită în culoarea principală cu vopsea acrilică, cu o perie largă, cu accidente neplăcute.

În ceea ce privește efectul îmbătrânirii, experții recomandă folosirea de lacuri de cracuș, care creează fisuri și șmirghel, lăsând scuame, ca și cum s-ar forma în timp.

Cum să pictezi un piept de sertare în tehnica îmbătrânirii, vezi următorul videoclip.

culoare

Există o gamă de culori care sunt cele mai preferate în Provence:

 • Principala este albă. Aceasta este culoarea fundației. Este profitabil pentru hol, deoarece va extinde vizual zona holului, umple camera cu lumină și ușurință.
 • Bejul este universal. Este calm și merge bine cu orice nuanțe.
 • Culori pastelate - menta, piersic, galben, trandafir praf, măsline, maro deschis, liliac, albastru deschis, lavandă.
 • Verde, negru moale, roșu, albastru și galben decolorate sunt culorile pentru accente, vor reîmprospăta camera, vor adăuga strălucire.

O nuanță interesantă atunci când se lucrează cu nuanțe - nu ar trebui să curgă de la un la altul, să fie o continuare interconectată. Sarcina principală a fiecărei culori este să se evidențieze pe un fundal alb.

înregistrare

Reparați - chiar și la cabană, într-un apartament sau într-o casă privată, aveți întotdeauna mult timp, efort, finanțe.

Pentru a susține ideea generală a Provence și a țării apropiate, Designerii identifică două cerințe pentru proiectarea holurilor în stil provensal:

 • Utilizați numai materiale naturale - lemn, piatră, textile.
 • Materialele ar trebui să fie practice și de înaltă calitate, deoarece holul este o cameră în care se plimbă cu pantofi murdari, părăsesc cărucioare, scutere, biciclete.

Experții recomandă ca pereții holului și ale coridorului să fie acoperite cu tencuială de culori deschise, impunându-l în straturi neuniforme, ceea ce va da o neglijență. Mai puține ori, camera este decorată cu tapet, dar trebuie să fie nuanțe pastelate cu un model concis și inconspicuos. De exemplu, ornamentele florale, o celulă, benzi se vor potrivi în Provence.

Parchetul este din lemn de parchet. Un înlocuitor mai potrivit este laminatul. Condiție obligatorie - acoperire mată, orice stralucire este exclusă. O altă opțiune este placa ceramică. Ea a pus în formă de modele.

Cel de-al treilea element spațial este plafonul. Ar trebui să fie concluzia logică a tandemului pereților și podelei. Puteți pur și simplu să vă spălați tavanul, să-l decorați cu lemn sau să instalați grinzi de lemn.

Obiectivele finale sunt iluminatul și accesoriile. Buna iluminare cu surse de lumină plasate corect va accentua frumusețea holului provensal. Candelabre de plafon adecvate, sconturi cu decor din lemn și metal, lămpi de perete.Accesorii ocupă un loc special în interiorul sălii, în spiritul Franței. Articole de epocă folosite, obiecte moderne în vârstă artificială.

Pentru a crea un hol confortabil este umplut cu un număr mare de dulciuri drăguțe. Acesta poate fi țesute coșuri, standuri grațios de sârmă, rame pentru tablouri, mașini de plantat cu flori, cutie de lemn, realizate in tehnica decoupage, figurine, vaze, flori uscate de mare. Sala din țară, designerii sunt sfătuiți să plaseze mese, coșuri, dulapuri mici.

În materie de accesorii de decor hol principiu principal - reținere și echilibru, nu dezordona camera mai mult, care va servi mai târziu ca un „colector de praf“.

7 fotografie

Opțiuni în interior

Provence - romantic, ușor, stil laid-back, care amintește de un provincial naiv în cel mai bun sens al cuvântului. El se întoarce la materialele naturale, dă câmpul creativității în crearea de accesorii. O selecție de fotografii va arăta cum să design elegant și trage originale trecătorilor în stil provensal.

 • Sala Laconic - nimic inutil, Provence minimalistă.Mobilierul antici îmbietranit este combinat organic cu pereții tencuiți și podeaua, căptușită cu granit ceramic. Există foarte puține accesorii - plante vii și o lumânare, dar acestea stabilesc cu acuratețe starea de spirit a camerei, adăugând căldură și confort.
 • Acest interior arată în mod clar cum să combinați în mod corespunzător culoarea albă principală cu negru maro și negru. Nu există tranziții netede, fiecare zonă este evidențiată în mod clar. Zidarie, pereti si tavan - tencuieli albe, placi de podea cu insertii din lemn. Lămpile cu aspect elegant pe pereți și un set mic de căști albe, cu ture integrate.
 • Sala frumoasă de intrare luminoasă, în culori albe și albastre - această combinație nu va lăsa oaspeții indiferenți. Decorul este cel mai simplu perete vopsit, pe podea - laminat, un set de mai multe elemente. Accentele creează o imagine și un simbol al Provence - o grămadă de lavandă.
 • O mare sală de intrare luminoasă, cu o fereastră mare, este visul oricărei gazde. Există puțină culoare albă, dar echilibrul este menținut cu elemente ale altor stiluri. Holul este realizat în culori calde, adânci, dând pace și liniște. Miezul și căldura subliniază sconcesele de perete.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor