Foi de mărime euro

 Foi de mărime euro

Datorită calității celei mai înalte, lenjeria de pat produsă în Uniunea Europeană devine din ce în ce mai populară pe piața rusă. Principala problemă a seturilor UE este faptul că standardele de dimensiuni adoptate de reglementările Uniunii diferă semnificativ de standardele GOST reglementate rusești, cunoscute de consumatorul intern. Merită să luați în considerare care sunt fișele acceptate în format Euro și cum să nu vă confundați cu alegerea unui kit pentru saltea dumneavoastră.

Caracteristici speciale

În ciuda disponibilității documentelor de reglementare, nu toți producătorii din Europa respectă cu strictețe standardele stabilite. Cel mai adesea dimensiunile specificate mai jos vor corespunde kiturilor produse în Italia, Franța și Polonia.Lenjeria de la producătorii din Germania poate să corespundă atât GOST 31307-2005, cât și standardului GOST din Rusia, care a intrat în vigoare în 2007.

Atunci când alegeți un kit trebuie să acordați atenție faptului că dimensiunile de pe el pot fi specificate ca în centimetri obișnuite și în centimetri. Cel mai adesea, un astfel de marcaj se găsește pe produsele producătorilor din Marea Britanie, precum și pe trusele destinate exportului în Statele Unite.

Pentru a converti dimensiunile specificate în inci pe centimetri, este suficient să le multiplicați valorile cu 2,54.

O altă nuanță importantă a achiziționării lenjeriei europene - adesea în compoziția sa, în locul foilor obișnuite, este o opțiune pe o bandă elastică, care poate fi fixată cu fermitate pe saltea. Prezența unui astfel de produs este afișată în marcarea designului plăcilor montate.

O altă versiune a produselor pe o bandă elastică, care are o franjuri decorative atârnate în jos pe podea, este marcată cu zăvorul simbolic montat. Toate seturile de așternut din UE se află într-una din dimensiunile standardizate. Luați în considerare fiecare dintre ele în detaliu.

Pat pentru bebeluși

Această lenjerie este destinată pătuțurilor. Uneori aceste kituri sunt etichetate Crib.Dimensiunea standard a foilor în ele este de 120 x 170 cm, iar în cazul în care setul vine cu produsul pe o bandă elastică, dimensiunile sale vor fi de 60 x 120 cm.

Cameră single / twin

Acest standard corespunde setului unic clasic. Dimensiunea unui produs obișnuit este de 183 x 274 cm. În cazul unei variante cu bandă elastică, dimensiunile sale vor fi de 90 x 190 cm.

dublu

Lenjerie de acest fel este un set dublu familiar. Uneori, în loc de Double, denumirea Full se găsește pe seturi de aceleași dimensiuni. Mărimea foii de euro legată de acest tip va fi exact de 229 x 274 cm. În cazul în care în locul produsului obișnuit există o opțiune pe o bandă elastică, dimensiunile acesteia fiind de 140 x 190 cm.

rege

Aceste kituri sunt versiuni maxi-dublu. Sunt proiectate pentru paturi mari. Europane în această versiune vor avea un format de 274 x 297 cm. Mărfurile cu cauciuc elastic, care corespund acestui standard, vor avea dimensiunile de 150 x 200 cm.

regină

Această opțiune este cea mai mare dintre toate dimensiunile europene disponibile pentru paturi, fiind concepută pentru paturi deosebit de luxoase și uriașe. Formatul foilor obișnuite pentru el - 305 x 320 cm Produsul cu bandă elastică va avea dimensiunea de 180 x 200 cm.

"Standarde europene" non-europene

Uneori se întâmplă ca etichetarea "euro" să se aplice mărfurilor produse în afara Uniunii Europene - și anume în China, Turcia și Rusia. Astfel de produse au un format ușor diferit. Dacă pe ambalaj apare inscripția "standard european", iar țara de fabricație nu este legată de UE, dimensiunile foilor din set pot fi:

 • 220 x 250 cm;
 • 230 x 250 cm;
 • 220 x 240 cm;
 • 240 x2 60 cm;
 • 260 x 270 cm

Uneori există seturi etichetate "Euromax". Ele sunt produse cel mai adesea în China și Turcia, iar dimensiunile foilor din ele pot fi următoarele:

 • 240 x 270 cm;
 • 245 x 270 cm;
 • 260 x 280 cm;
 • 270 x 310 cm;
 • 290 x 310 cm

Văzând inscripția "euro", ar trebui să examinați cu atenție ambalajul produsului și mărimea indicată pe acesta - în caz contrar există posibilitatea unei opțiuni foarte greșite.

Selectarea mărimii

Nu faceți o greșeală cu mărimea kitului achiziționat vă va ajuta să obțineți o formulă simplă, determină parametrii minime ale foilor care se potrivesc cu salteaua dvs.:

 • Lungimea foii nu trebuie să fie mai mică decât suma saltelei și înălțimea ei;
 • lățimea produsului achiziționat este cel puțin suma lungimii saltelei și înălțimea dublă.

Aceste relații se datorează faptului că foaia de fixare fiabilă trebuie să se îndoaie sub marginea saltelei.În caz contrar, se va fidează de-a lungul suprafeței sale și se va rupe, ceea ce va reduce semnificativ confortul somnului.

Aceste relații sunt, de asemenea, conservate pentru opțiunile foilor pe o bandă elastică - singura diferență este că luarea unui set mare "în rezervă" nu merită în acest caz, deoarece este imposibil să se îndoaie excesul de material sub saltea.

Pentru o saltea de 180x210 cm cu o grosime de 20 cm, dimensiunile necesare vor fi:

 • lungime: 210 + 20 = 230 cm.
 • lățimea: 180 +40 = 220 cm.

Alegerea dimensiunilor seturilor, nu uitați să luați în considerare caracteristicile materialului din care este fabricat produsul. Dacă conține o cantitate semnificativă de bumbac, după mai multe spălări, mai ales în apă prea fierbinte, setul se poate așezat considerabil. Este mai bine să luați seturi din țesături care conțin bumbac, cum ar fi calico gros sau sateen, cu o marjă mică.

În schimb, seturi de lenjerie, țesături sintetice, precum și materiale care conțin mătase, este mai bine să cumpărați exact dimensiunea patului, deoarece dacă respectați toate regulile de îngrijire, acestea practic nu scad nici după câțiva ani de funcționare.

Sfaturi generale

Pentru o putere confortabilă și de restabilire a somnului, nu este suficient doar să găsiți mărimea potrivită a lenjeriei de pat. Ar trebui să se acorde atenție celorlalte caracteristici ale sale.Deci, dacă alegeți un set pentru pătuț, atunci materialul trebuie să fie exclusiv natural - în caz contrar sunt posibile alergii și iritații. Kiturile pentru adulți sunt cel mai bine cumpărate din țesături cu un conținut echilibrat de materiale naturale și sintetice.

Toate marginile foilor trebuie să fie bine cusute, de preferință cusătura dublă. În caz contrar, se vor uza foarte repede. De asemenea, trebuie să vă uitați la lenjerie de corp, în lumină - pentru a putea evalua imediat densitatea materialului și uniformitatea structurii sale. Cele mai multe neregularități la rufe - mai puțin confortabile va fi să dormi pe ea, va exista o șansă mai mare ca aceasta să devină rapid inutilizabilă.

Acordați atenție nu numai față, ci și pe partea greșită a kitului pe care îl cumpărați. Dacă culoarea părții din spate nu este foarte diferită de culoarea părții frontale - setul are o bună calitate. Nu ar trebui să luați produse de culori prea luminoase și cu imprimări foarte ciudate - acestea se estompează mai repede și, în același timp, pot afecta negativ somnul. Acest lucru este valabil mai ales pentru kiturile achiziționate pentru copii mici.

Atunci când dimensiunile și materialul kitului nu sunt indicate pe ambalaj, atunci nu trebuie să cumpărați un astfel de produs.Poate fi de o dimensiune complet non-standard și să fie fabricată din țesături dăunătoare sau de joasă calitate.

Cum puteți determina corect dimensiunea lenjeriei de pat, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor