Cum să coase o coală?

Există o mulțime de motive pentru care o persoană dorește să coasă o coală. De exemplu, el a fost prezentat cu o nouă saltea, dar niciuna dintre foile disponibile nu se potrivește dimensiunilor sale, deoarece saltea are o formă sau o dimensiune non-standard. Sau poate că sa mutat, iar în noua locuință nu există paturi de felul cum a mai avut înainte. Sau vrea doar să obțină o abilitate care mai târziu nu va veni doar la îndemână în viață, ci va deveni, de asemenea, o sursă de venituri suplimentare. Deci vrea să știe cum să coasă o foaie.

Alegerea materialului

Soluția ideală este bumbacul, care este sigur chiar și pentru copii, este higroscopic, are o bună aerisire, rezistență la uzură și este extrem de ușor de curățat. Dacă nu aveți restricții financiare, puteți utiliza țesături de bambuscare, pe lângă toate cele de mai sus, au proprietăți antimicrobiene și proprietăți de prevenire a căpuțelor. Mătasea este bună pentru foile de pat - frumoase, luminoase, plăcute la atingere și durabile. Dar aceste materiale au un cost foarte ridicat, care nu este întotdeauna accesibil pentru a oferi tuturor membrilor familiei foi bune.

Pentru copii, cea mai bună opțiune este o foaie - tesatura densa ieftina care este rezistenta la uzura, nu acumuleaza electricitate statica, se incalzeste iarna si absoarbe umezeala la caldura. Dar calico are o tendință nedorită la formarea de pelete. Flanelul este, de asemenea, o alegere bună - o țesătură moale ieftină și durabilă, vopsită numai cu coloranți naturali. Păstrează bine căldura, dar se poate așeza foarte mult în timpul spălării și se usucă mult timp.

flanel
stambă nealbit

Dar tot trebuie să alegi ceva, dacă nu ai nimic de dormit. Este mai bine să vă lăsa o dată pe o cârpă bună și apoi timp de 10 ani să nu cunoașteți suferința decât să cumpărați ceva care va crea fie inconveniente, fie necesită înlocuire în fiecare an. După cum se spune, mizerabilul plătește de două ori.

Cum să coase o coală

Să începem cu mărimea: la lungimea și lățimea saltelei trebuie să adăugați încă unul și jumătate până la două din grosimea sa pe ambele părți,de exemplu, cu o dimensiune a saltelei de 90x200 și grosimea de 15 cm pe fiecare parte, se adaugă 15 cm, iar rezultatul este de 7,5-15 cm pentru a se ridica (ultimul element al gateway-ului poate fi luat ca 10 cm). Deci, avem nevoie de o bucată de țesătură de aproximativ 140x250 cm:

 • lungime - 10 + 15 + 200 + 15 + 10 = 250;
 • lățime - 10 + 15 + 90 + 15 + 10 = 140.

Coaseți o foaie obișnuită

Aici totul este drăguț și ușor. Veți avea nevoie de: banda de măsurare, cârpă, mașină de cusut, fir și pini.

Pentru a coase o foaie primitivă, este suficient doar să coaseți și să coaseți 1-1,5 cm de țesătură de-a lungul întregului perimetru (schema de dimensionare a mărimii este mai mare). Pentru a face ca colțurile să fie frumoase și frumoase, trebuie să tăiați vârfurile cu un centimetru, să rotiți colțul rezultant cu încă 1 centimetru, apoi să mutați ambele părți. Se fixează cu un bolț până când începe procesul de debridare. În cazul în care foldul este tivit, trebuie să îl călcați cu un fier.

Foaie de două bucăți (jumătăți)

Este încă mai ușor aici. Dimensiunile rămân aceleași, trebuie doar să coaseți două bucăți identice de material, egale în mărime cu o foaie obișnuită, cu o mașină de cusut. Dar numai pe thread-ul partajat.

Modelul de întindere

Este puțin mai dificil să faceți o foaie de tensiune, dar acest lucru este compensat de faptul că este mai practic și mai ușor de pus pe saltea.După aceasta, puteți uita de ea și este mult mai bine decât să pierdeți timpul în fiecare dimineață, umplând foaia obișnuită, mai degrabă zbârcită sau încrețită într-un singur loc. În plus, modelul de tensiune al foii poate fi de diferite forme în funcție de saltea. Uneori fabricate din două bucăți de pânză. Acest lucru, desigur, este mult mai complicat, dar un astfel de lucru va dura mai mult. De asemenea, poate fi făcută dintr-o acoperitoare de duvet, dar este prea lungă și supărătoare.

Pentru lucru, aveți nevoie de: o cârpă sau o foaie finită, o bandă de măsurare, o mașină de cusut, fire, foarfece, știfturi, o gumă de lână mare.

Placă elastică dreptunghiulară

În primul rând, trebuie să măsurați dimensiunea exemplului de mai sus, dar cu un ușor amendament: trebuie să retrageți suplimentar două lățimi ale benzii elastice existente. Apoi, există trei moduri.

 1. Cel mai simplu: Introduceți doar mici benzi de cauciuc în colțuri. Această metodă este cea mai puțin supărătoare și costisitoare, dar acest lucru este suficient pentru a asigura o foaie pe saltea. Rezultatul acestei metode inovatoare nu va arăta foarte frumos, iar riscul de rupere a foii este destul de ridicat.
 2. Mai complicat. Dimensiunea nu se schimbă. În prealabil, trebuie să faceți o bandă de cauciuc cu un diametru puțin mai mic decât diagonala saltelei (cu 3-5cm), apoi înfășurați treptat guma în țesătură, lăsând aproximativ un centimetru de spațiu liber, fixând periodic cu pini. Este mai convenabil să începeți de la margini. Când procedura este finalizată, cusați mașina de cusut în jurul perimetrului pentru a coase guma.
 3. Cel mai dificil, supărătoare și costisitoare, dar produsele realizate în acest mod sunt cele mai fiabile și mai estetice. Aici veți avea nevoie de două bucăți de material: una cu lungimea perimetrului saltelei (două lățimi și lungimi + 2-3 cm, care apoi dispare) și o lățime de o jumătate înălțime (grosime), și a doua saltea de dimensiuni (lungime * lățime). Mai întâi trebuie să faceți o similitudine a unui cerc de la prima piesă de țesătură de-a lungul unui fir partajat și apoi să coaseți această piesă cu cea de-a doua în același mod și să coaseți o bandă elastică așa cum este indicat în a doua metodă.

Foaie rotundă cu elastic

Totul este similar aici, doar în loc de perimetrul dreptunghiului, trebuie să faceți un început de la diametrul cercului și să urmați a doua sau a treia metodă. O foaie rotundă poate fi ușor așezată pe saltea ovală.

Tablă ovală cu elastic

  Dacă salteaua este făcută sub formă de oval (de obicei se face în paturi pentru copii), foile de coasere nu vor fi mai dificile decât coaserea foilor pe o saltea dreptunghiulară.Este necesar să se măsoare distanța dintre punctele extreme ale saltelei, să se taie o bucată de țesătură dreptunghiulară și să se rotunjească marginile. Apoi, acționați pe unul dintre schemele de mai sus. O foaie ovală poate fi așezată și pe o saltea rotundă. Acesta va arata neobisnuit (colturile se vor atarna), dar unii oameni prefera acest look.

  Cum să coaseți lenjeria de pat, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor