Cum sa coase o foaie pe o banda elastica?

În ultimii ani, foile elastice au câștigat o popularitate constantă în întreaga lume, inclusiv în Rusia. Acest fapt se explică prin faptul că saltelele mari pe izvoare sunt foarte răspândite. Aceste produse necesită foi care au o fixare sigură.

Tabelele cu o bandă elastică corespund în mod optim unei sarcini similare, banda elastică fixează rigid materialul, nepermițându-i să se deformeze. Costul unei foi cu o bandă elastică este considerabil mai mare, de aceea, stăpânii dornici de multe ori o coase în mod independent, mai ales că această operațiune nu necesită o înaltă calificare.

Avantaje și dezavantaje

Paturile moderne sunt echipate cu o varietate de saltele de la latex până la primăvară. Uneori, înălțimea produsului poate ajunge la 25-30 cm, iar pentru a realiza un astfel de pat cu o foaie cu bandă elastică, trebuie să utilizați două foi simple pentru coaserea acestuia.Dar, mai întâi, aceste foi sunt cusute într-o singură țesătură, și numai apoi cusute guma.

Dacă respectați toate regulile de coasere pe dimensiunea potrivită, atunci foile cu o bandă elastică se vor potrivi cu saltea destul de strâns, în timp ce forma rămâne neschimbată. Pe podelele de tranzacționare este întotdeauna în prezența unor astfel de bunuri. Tabelele de modă nouă s-au dovedit din cele mai bune părți: nu se învârt și nu "țin" forma. Dar nu toata lumea le poate permite, asa ca, de multe ori, multe gospodine au o intrebare despre cum sa faca acest lucru cu propriile maini.

Nimic nu este imposibil aici. Tehnologia de fabricație nu este complicată. Beneficiile aplicației:

 • foaia de pe o bandă elastică arată estetic;
 • este mult mai funcțional, nu se sfărâmă și nu se îndoaie "într-o grămadă";
 • salteaua este aproape invizibilă, mai puțin murdară;
 • în paturile pentru copii, foile cu elastic sunt indispensabile, mai ales când există un film pe ele.

Printre dezavantaje este faptul că foaia este incomod pentru fier. Când se depozitează, este mai bine să rulați produsele în role mici care pot fi stocate compact într-un dulap de lenjerie.

Selectarea formei

Pentru coaserea de foi de 160x200 cm, materialul de bumbac sau in, este cel mai potrivit.Inul este o tesatura destul de densa care poate suporta un numar mare de spalari. Se absoarbe umezeala si trece aerul. Inul și bumbacul nu acumulează încărcături electrostatice, nu provoacă iritarea pielii și alergii.

Bumbacul și satinul sunt considerate țesăturile de bumbac cele mai vândute. Ele sunt ideale pentru orice perioadă a anului și sunt considerate a fi rezistente la uzură, au un bun coeficient de conductivitate termică.

  Pentru a face alegerea corectă a mărimii, mai întâi trebuie să stabiliți dimensiunile exacte ale saltelei. Pe orice produs de acest fel există o etichetă și conține toate informațiile necesare:

  • prima linie indică lungimea produsului;
  • a doua confirmă lățimea;
  • al treilea nume este înălțimea saltelei.

  Placa poate fi ovală sau rotundă în funcție de forma saltelei. Formele dreptunghiulare sunt adesea adulte. Dimensiunile foilor sunt următoarele (în centimetri):

  • 120x60;
  • 60x120;
  • 140x200;
  • 90x200.

  Produsele Euro sunt cel mai adesea dintr-o schemă de culori, deci alegerea nu este o problemă - doar în dimensiune. Jersey foi sunt foarte bune - ele sunt moi și moi.Păstrați forma după multe cicluri de trecere prin mașina de spălat. Și nu pot fi fier, ceea ce reprezintă un avantaj. Moderne rezistent la vopsea, deci lucrurile nu se varsă în timp.

  Calculul cantității necesare de material

  Pentru a calcula cantitatea necesară de material pentru foile pe o bandă elastică, trebuie să înțelegeți parametrii saltelei. În cazul în care patul cu o saltea are o dimensiune de 122x62 cm și înălțimea saltelei este de 14 cm, calculul trebuie făcut după cum urmează:

  Numerele 122 și 62 se adaugă la 14 cm (înălțimea saltelei). În acest caz, se obține parametrul 136x76 cm. Pentru a coase o gumă, este necesară o anumită cantitate de material, de aproximativ 3 cm pe toate laturile. Se pare că materialul va avea nevoie de 139x79 cm.

  Crearea unui model

  Pentru a tăia în mod corespunzător materialul, este necesar să se elaboreze o schemă - un desen, altfel există o posibilitate reală de a cheltui chestii suplimentare.

  Pe o foaie de hârtie curată, cu o riglă și un triunghi, este necesar să se deseneze o diagramă pe o scară de 1: 4, adăugând înălțimea saltelei în patrulaterul schematic. Apoi, în funcție de parametrii obținuți, se realizează un model de hârtie (ziar sau hârtie de desen).Modelul final este aplicat materialului îndreptat (poate fi împrăștiat pe podea sau pe masă).

  Țineți minte că țesăturile de bumbac se micsorează. Dacă coaseți o foaie pe o bandă elastică de la o latură calico 230 cm lățime, atunci ar trebui să luați materia cu o marjă, adică aproximativ 265 cm.

  Modelul se va face pe țesătura în sine, deci trebuie să fie perfect netedă. 10-12 cm sunt adăugate pe fiecare parte, acestea vor fi folosite pentru a acoperi saltea, ar trebui să ia în considerare, de asemenea, o cantitate mică de material pentru elastic.

  Va fi necesar să se potrivească armonios toate cele patru colțuri astfel încât să nu existe deformări ale țesăturii. Înainte de a începe, se recomandă verificarea fiecărui parametru de mai multe ori. Este important ca salteaua de model să se potrivească cu 100%. Uneori, din diverse motive, trebuie să măriți materialul, ar trebui să fie făcut în partea de sus, apoi cusatura va fi localizată sub perne. Se recomandă să vă amintiți:

  • tivul complex nu are sens, puteți obține cu ușurință confuz;
  • cu cât guma este mai largă, cu atât este mai mare marja;
  • în dreptunghiul rezultat, colțurile trebuie să fie rotunjite, astfel încât fiecare margine trebuie să fie închisă până la 0,8 cm și trebuie de asemenea să fie bine călită;
  • Cusătură de 3 cm și coasere în cusătură.

  Este necesar să se țină seama de prezența unui mic decalaj în cusătura cusăturii, în care se introduce inserția. Un pin este fixat în panglică și introdus în șiret, întinzând guma de-a lungul întregului perimetru al colii. Ambele capete ale benzii sunt apoi etanșate împreună sau fiecare separat.

  Următoarele recomandări ar trebui menționate:

  • guma trebuie să fie de centimetri de zece ori mai lungă decât perimetrul saltelei în sine și, după inserarea sa în șnur, este setată la cantitatea necesară de tensiune, tăind o lungime suplimentară;
  • materialul natural trebuie să fie spălat, apoi uscat și călcat pentru a se micsora.

  Descrierea pas cu pas a fabricării produsului

  Pentru a coase o foaie pe o bandă elastică cu mâinile tale, ar trebui să înveți o mică clasă de master.

  Tăierea țesăturii este de obicei luată de 2x1 m. Dacă dimensiunea dorită lipsește, se poate face una din cele două foi vechi. Cel mai adesea, țesăturile absorbante sunt potrivite pentru foi:

  • in;
  • bumbac;
  • bambus.
  in
  bumbac
  bambus

  Există, de asemenea, materiale fabricate din in, bumbac, fire de PVC. Flanele și tricotajele sunt, de asemenea, populare, ele sunt moi și plăcute la atingere.În sezonul rece, foile de astfel de materiale sunt mai preferabile. Avantajul acestor materiale este că ele sunt flexibile și se întind bine. Nu este necesar să se efectueze calcule complexe cu toleranță la toleranțe la contracție; în acest moment se întâlnesc cel mai adesea erori și inexactități.

  Materialul natural tradițional nu poate "funcționa" fără contracție, deci în calcule trebuie să adăugați întotdeauna un stoc de 10-15 cm. După finalizarea tuturor calculelor necesare, problema este fixată în punctele de colț. Ar trebui din nou să fie măsurat cu atenție, înregistrând toți parametrii. Cu cât eroarea este mai mică, cu atât mai bine se va întîmpla, cu atât mai mult va servi. Dacă nu apare nici o întrebare, atunci coaserea pe toate colțurile se face cu două cusături. Coroana de lucru va fi o acoperire completă, care ar trebui să se potrivească cu saltea strâns.

  Pentru a introduce o gumă într-un material, există două moduri.

  1. În prima variantă, marginile țesăturii sunt pliate de-a lungul întregului perimetru, o panglică sau o panglică trebuie să fie cusută de pe fața exterioară.
  2. A doua opțiune este atunci când problema este îndoită în jurul perimetrului, se dovedește cusătura, care în uz profesional se numește kuliska.Apoi se trece elasticul, ale cărui capete sunt bine fixate.

  Aceste două metode sunt utilizate cel mai frecvent, deoarece acestea sunt simple și fiabile.

  După cum sa menționat deja, călcarea unor astfel de lenjerie de pat este dificilă, prin urmare, profesioniștii folosesc frecvent a treia metodă de a introduce o bandă elastică. Elasticul este fixat numai la colțuri, respectiv 22 centimetri vor rămâne la fiecare colț, adică vor fi necesare aproximativ 85-90 cm de elastic. Materialul este de asemenea pliat prin călcare, țesătura este cusută în colțuri. Apoi, toate locurile sunt tăiate pe o mașină de scris. Puteți face totul în trei ore.

  Ultima metodă: clamele sunt fixate la punctele de colț ale foii. Klammer numește benzile elastice într-un mediu profesional. Pentru o mai mare fiabilitate și durabilitate, se folosesc și panglici transversale. În ultimele două versiuni, foaia poate fi redusă cu 6 cm.

  Placa are o fixare suplimentară, astfel încât aceasta poate fi și mai întinsă. Mai mult decât atât, de la o astfel de tehnologie, economii substanțiale de materie. În multe hoteluri bune se găsesc așa-numitele jonturi pe saltele - acestea sunt cleme care seamănă cu această îmbrăcăminte.

  Ca dispozitive suplimentare pentru fixarea foilor de tensiune, sunt utilizate diferite cleme sau cleme, care sunt atașate la tubulatură sau la marginea clemă. Astfel de dispozitive simple pot dubla durata de viață a țesăturii. * +

  Foile cu benzi elastice sunt solicitate în secțiile infecțioase ale multor spitale. Este un instrument eficient care împiedică apariția patogenilor pe saltea. Acest factor vă permite să economisiți fonduri tangibile pentru dezinfecție neprogramată.

  Călcarea acestor lucruri este o chestiune simplă: foaia este răsucită din colțuri, se rostogolesc împreună, apoi se cărăm în modul "Steam".

  Spălarea foilor cu elastic trebuie să utilizeze o substanță care înmoaie fibrele țesăturii și face apa mai moale. După ce spălarea este terminată, se recomandă să verificați dacă există mici obiecte de spălat, uneori ajung acolo.

  Adesea, o foaie cu bandă elastică este utilizată ca saltea pentru a proteja produsul de contaminare. Un astfel de accesoriu simplu prelungește durata de viață a saltelelor, în special a latexului. Subiectul este destul de relevant, deoarece astfel de saltele sunt destul de mari.Fabric pentru aceste scopuri cel mai adesea folosit dens de lenjerie sau de bumbac.

  Foi de foi sunt foarte funcționale în timpul iernii, materialul are o bună conductivitate termică și este plăcut la atingere. Astfel de produse nu pot fi aplicate persoanelor care sunt predispuse la reacții alergice.

  Dacă banda de cauciuc a unei foi de culoare este un semn de stil bun, este ușor să găsiți materialul potrivit în magazinele online.

  Cusatura guma este linia recomandata, numita "zigzag". Aceasta folosește un "picior" special. Se recomandă utilizarea unei benzi elastice scumpe largi de la un producător cu reputație, aceasta va fi o garanție sigură că produsul va dura mult timp.

  Instrumente de lucru:

  • foarfece;
  • conducător de triunghi;
  • Hârtie Whatman;
  • mașină de cusut;
  • piață;
  • metru din lemn sau conductor de metal;
  • fire și ace.

     Coaserea acestor produse nu este cea mai dificilă muncă, dar trebuie să existe experiență practică. Cel mai bine este ca o persoană nouă să-și reexamineze calculele de mai multe ori și să facă modele ordonate. Acestea reprezintă piatra subacvatică în acest caz, dacă faceți o greșeală, materialul poate fi deteriorat.Apoi, va trebui în mod inevitabil să redreseze totul, ceea ce ar implica costuri suplimentare.

     Cum să coaseți o foaie pe o bandă elastică, consultați următorul videoclip.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor