Foaie cu elastic: tipuri, dimensiuni și alegere

 Foaie cu elastic: tipuri, dimensiuni și alegere

Astăzi, alegerea clienților prezintă o varietate de seturi de lenjerie de pat. Ele diferă nu numai într-un set complet și în proiectare, dar și în elemente funcționale. Deci, foile moderne cu o bandă elastică sunt recunoscute ca fiind una dintre cele mai populare și mai convenabile de utilizat. Astăzi ne vom familiariza cu soiurile unor astfel de produse, precum și vom analiza parametrii cu care sunt produși.

  Punctele tari și punctele slabe

  Dacă, mai devreme, alegerea lenjeriei de pat a fost destul de limitată, atunci astăzi gama acestor produse este mai mare decât oricând. În prezent, cumpărătorii au ocazia să-și găsească singuri produsele de orice modificare și design.Mulți oameni optează pentru utilizarea convenabilă a foilor cu elastic. Astfel de produse ajung atât pentru adulți, cât și pentru paturile pentru copii.

  Foile pe benzile elastice sunt în vânzare foarte des. Popularitatea lor se datorează prezenței multor calități pozitive. Să ne cunoaștem lista.

  • Principalul avantaj al unei foi pe o bandă elastică este faptul că aceasta păstrează în mod fiabil o saltea - nu alunecă și nu se rostogolește, ceea ce o deosebește de opțiunile clasice în care nu există bandă elastică.
  • Cu ajutorul unei foi de pat bine alese, puteți completa întreaga imagine a patului. Un astfel de lucru ar fi bine să închidă salteaua, fără a se deplasa cu un centimetru.
  • Potrivit utilizatorilor, utilizarea acestor foi vă permite să economisiți o mulțime de timp liber. În timpul somnului, mulți oameni se aruncă și se întorc, din cauza a ceea ce este așezat împreună, iar dimineața trebuie să fie reumplut. Banda elastică permite ca aceste elemente să rămână în locurile lor - nu este nevoie să se schimbe patul.
  • Foaia de pe elastic nu este neapărat fier. Practic, nu se ridică. În plus, pe suprafața sa nu apar pliuri dure neplacute, care sunt netezite cu dificultate.
  • Astfel de produse sunt șterse perfect.Ele pot fi pur și simplu șterse cu un agent de curățare adecvat. Dacă vă întoarceți la ajutorul de curățare chimică, atunci nu va trebui să o vizitați prea des - nu mai mult de o dată în 6 luni. Desigur, astfel de lucruri pot fi spălate de mână la domiciliu.
  • Foiile cu benzi de cauciuc se usucă de obicei foarte repede, așa cum spun multe amante.
  • Cu ajutorul unui astfel de lucru va fi posibilă protejarea saltelei de tot felul de murdărie și de daune, deoarece va fi sub foaia de hârtie.
  • Tabelele fabricate calitativ nu sunt supuse la pierderea culorii și a formei. Ei își păstrează pentru multă vreme prezentarea.
  • Astfel de produse se caracterizează printr-o rezistență crescută la uzură, ceea ce le face mai practice decât plăcile de pat standard.
  • Este ușor să aveți grijă de aceste foi.

  După cum puteți vedea, avantajele acestor foi abundă. Desigur, mult depinde de calitatea produsului ales și de producătorul care la eliberat. Cu toate acestea, este extrem de important să se ia în considerare unele dintre dezavantajele pe care aceste produse le posedă.

  • Mulți clienți sunt regretați că, în majoritatea cazurilor, aceste foi sunt vândute separat, adică nu sunt incluse.Desigur, acest fapt nu deranjează deloc unii utilizatori, deoarece, în opinia lor, este mult mai ușor și mai ieftin să se adune un set bun pe cont propriu.
  • Și, de asemenea, unii spun că foile de pe o bandă elastică nu se potrivesc bine pe saltea. Cu toate acestea, nu ar trebui să considerați acest lucru un dezavantaj grav, deoarece, pentru a evita astfel de probleme, trebuie să țineți cont nu numai de lățimea și lungimea, ci și de înălțimea saltelei.
  • Nu este mulțumit cu mulți consumatori și faptul că foile cu o bandă elastică există o cusătură suplimentară. Această deficiență este mai probabil inevitabilă decât un dezavantaj grav.

  Din dezavantajele de mai sus, se poate concluziona că multe dintre ele sunt "contrivate" și nu au soluri serioase.

  Cumpărătorii le observă din ignoranță sau pentru că pur și simplu nu sunt obișnuiți cu astfel de lucruri.

  tipuri

  Foile populare de astăzi cu elastic sunt diferite. Prețul final depinde de modificarea specifică a acestui produs. Să analizăm în detaliu ce tipuri de paturi sunt și care sunt caracteristicile acestora.

  natural

  Tocurile de înaltă calitate tricotate și naturale cu elastic sunt deosebit de populare pentru consumatorii moderni.Adesea ele sunt folosite ca un strat suplimentar de igienă de material din materii prime naturale, cum ar fi bumbacul. În plus, aceste opțiuni sunt solicitate atunci când este vorba despre umplerea spațiului dintre salteaua sintetică și patul. Nu este rău, aceste modele sunt, de asemenea, folosite ca o saltea de protecție împotriva tuturor tipurilor de poluare.

  Soiurile naturale ale unor asemenea paturi sunt bune, deoarece sunt ecologice, sigure și plăcute la atingere. Este o plăcere să le folosiți, atât de mulți consumatori le aleg. În plus, aceste produse nu provoacă reacții alergice și servesc foarte mult timp, ceea ce le face practice și în cerere.

  Cele mai populare sunt pânzele, în producția cărora s-au folosit satin (bumbac lucios gros sau țesătură de mătase), bumbac, precum și diverse tipuri de poplin.

  Desigur, exemplarele listate, în special cele fabricate sub marca cunoscută, nu sunt prea ieftine, dar se disting prin calitatea strălucită și caracteristicile de performanță excelente.

  artificial

  Nu mai puțin popular astăzi sunt foile de înaltă calitate cu elastic, realizate din materii prime artificiale.Deci, cele mai bune sunt produse din materii prime cum ar fi bambus, viscoză sau modal (există o mulțime de opțiuni). Datorită tehnologiilor moderne, aceste materiale nu sunt deloc inferioare celor naturale. Ele sunt, de asemenea, sigure, practice, și au adesea caracteristici anti-bacteriene. În plus, foile de fibre artificiale sunt adesea mai ieftine decât cele naturale și arată la fel de bine.

  sintetic

  În foile de pe benzi elastice din fibre sintetice, nu există componente naturale. De obicei, astfel de produse sunt fabricate din petrol și gaze naturale. Această metodă permite obținerea unor materiale ieftine care au proprietăți și caracteristici unice (unele dintre ele nu se pot lăuda chiar cu țesături de origine naturală). Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că foaia de sinteză poate fi un provocator al reacțiilor alergice, prin urmare, atunci când amenajați un pat alergic sau un copil, este mai bine să o refuzați.

   De asemenea, există următoarele modificări ale foii cu benzi elastice cusute.

   • Fiei-musama. Aceste tipuri de foi de pat sunt clasificate ca fiind medicale.Acestea sunt necesare pentru asigurarea îngrijirilor sanitare și igienice, de exemplu, pentru pacienții cu pat. Aceste opțiuni sunt adesea impermeabile și au prețuri diferite - de la scăzut la destul de ridicat.
   • Absorbant simplu. Acest tip de foaie este conceput pentru a proteja salteaua sau orice altă bază de aspectul diferitelor pete. Foi absorbante costă, de obicei, între 250 și 500 de ruble. Ele sunt adesea cumpărate deodată în mai multe bucăți pentru a organiza un pat care aparține copilului. Asemenea foi se pot lăsa în cărucior.

   Forme și mărimi

   Foi echipate cu benzi elastice sunt disponibile în diferite dimensiuni. Sunt tipice produse cu astfel de dimensiuni:

   • set unu și jumătate cu o foaie de tensiune, măsurând 90x200, 140x200 cm;
   • un set dublu (mic) de familie în care dimensiunea foii cu o bandă elastică este de 160x200 cm;
   • familie dublă, în care mărimea europlanului este de 180x200 cm;
   • Dimensiunea "Royal" (euromax), în care dimensiunile foilor sunt de 200x200 cm.

   Această denumire nu ia în considerare alocația pentru înălțimea saltelei, precum și o tivă mică pentru aceasta.

   Formele de folii stretch pe o banda elastica pot fi foarte diferite. Deci, în vânzare nu sunt doar opțiuni standard dreptunghiulare sau pătrate, dar și rotunde și ovale, care pot fi alese atât pentru paturi simple cât și pentru paturi duble.

   culoare

   În ceea ce privește culorile foilor de tensiune - producătorii moderni oferă o mulțime de opțiuni diferite. Experții recomandă contactarea kiturilor de calm și monoton care vor avea un efect calmant asupra utilizatorului, dându-i armonie și pace. În plus, este necesar să se țină seama de faptul că foaia trebuie să fie adecvată pentru mediul înconjurător. Și, de asemenea, trebuie avut în vedere faptul că pe fundalul pereților colorați și luminos nu ar trebui să se pună lenjeria de corp cu un model (mai ales dacă este saturată și atrăgătoare).

   Aceste opțiuni sunt cel mai bine abordate dacă mediul în cameră este concis și restrâns.

   Criterii de selecție

   Dacă vă decideți să cumpărați o foaie de calitate cu elasticitate, dar nu știți ce criterii trebuie să acordați atenție acestui produs, atunci Ar trebui să citiți lista lor scurtă.

   • Dimensiune. Asigurați-vă că acordați atenție dimensiunii produsului achiziționat. Pe ambalajul original este de obicei prima figură - este desemnarea lungimii, iar a doua - lățimea. În unele cazuri, este indicată o altă cifră - este desemnarea înălțimii saltelei.
   • Material. Experții recomandă să contactați foile de calitate din materiale sigure și ecologice. De exemplu, poate fi un model de terry sau tricotaje. Alegerea unui produs potrivit depinde de bugetul consumatorului și de dorințele acestuia. Pentru copii nu se recomandă cumpărarea de truse sintetice.
   • Calitate. Asigurați-vă că acordați atenție calității performanței lucrurilor. Foaia trebuie să fie îngrijită, fără firele proeminente și deteriorările. Dacă observați defecțiuni asupra produsului selectat, este mai bine să refuzați achiziționarea acestuia.
   • Colorat. Nu uitați de foile de culoare potrivite cu elastic. Culoarea ei ar trebui să arate armonios în mediul înconjurător și să se potrivească cu tonul ei. Dacă doriți, puteți face un adevărat accent luminos din acest lucru.
   • Producător și distribuitor. Achiziționați numai foi de tensiune de marcă de la producători dovediți.Desigur, astfel de produse costă de obicei mai mult, dar durează mai mult și nu dăunează sănătății utilizatorului (atât adult cât și copil). În plus, experții nu recomandă cumpărarea unor astfel de lucruri în magazinele stradale. Este recomandabil să mergeți pentru ei în magazinele de textile cu o bună reputație.
   • Preț. Nu ar trebui să economisiți foaie de tensiune de înaltă calitate. Produsul prea ieftin, declarat ca fiind natural, ar trebui să vă provoace suspiciune. Amintiți - un lucru de înaltă calitate fabricat din țesături naturale nu va avea un preț șocant scăzut.

   Recenzii de utilizare

   Astăzi, mulți oameni se îndreaptă spre folosirea foilor confortabile de întindere cu benzi elastice cusute. Din fericire, gama de produse vă permite să alegeți cea mai bună opțiune pentru toată lumea. Dintre avantajele acestor foi, clienții notează:

   • ușurința de utilizare;
   • gamă largă;
   • materiale bune, plăcute organismului;
   • disponibilitatea diferitelor culori și dimensiuni;
   • rezistența la uzură și durabilitatea;
   • o bună fixare.

   Dar, de asemenea, din recenziile consumatorilor puteți afla despre următoarele dezavantaje ale foilor de tensiune:

   • unele opțiuni atrage praful;
   • nu foarte convenabil de a orienta;
   • anumite modele nu pot fi cumpărate în toate magazinele;
   • multe opțiuni sunt scumpe (în special foaie euro);
   • Unii producători oferă foi prea rigide.

   Din video puteți învăța cum să faceți o foaie pe o bandă elastică cu mâinile tale.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor