Cum de a alege și de a plia foaia de tensiune?

Piața modernă a textilelor oferă o selecție imensă de lenjerie de pat. El, ca orice produs de pe piață, este inerent în actualizarea constantă a caracteristicilor de proiectare și de funcționare. Ca urmare a căutării de idei noi, a apărut o nouă fabrică de designeri textile - o foaie de tensiune. A apărut recent, dar imediat a devenit popular. Cum să alegi, să folosești, să o folosești și chiar să o coasezi este în acest articol.

Ce este și care sunt avantajele?

O bandă elastică este cusută într-o foaie similară, datorită căreia foaia acoperă salteaua de sus și banda elastică cusută de-a lungul marginilor sale și situată în acest moment sub saltea suportă tensiunea prestabilită. Astfel, foaia este fixată pe suprafața saltelei și nu se mișcă în timpul mișcărilor umane.

Avantajele sale sunt evidente și numeroase.

 1. Așa cum am menționat mai sus - este bine fixat pe saltea. Această caracteristică poate fi apreciată numai prin verificarea ei pe cont propriu.
 2. Această foaie nu poate fi fierată. Datorită fixării și tensiunii, nu necesită călcare nici după spălare, nici dimineața.
 3. Este folosit nu numai ca o foaie, ci și ca o acoperire pe saltea.
 4. Beneficiați de saltea pentru copii.
 5. Pentru somn neliniștit, foaie pentru copii cu o bandă de cauciuc - cea mai bună opțiune.

Cum sa alegi

Plafoane cu foi de tensionare ar trebui selectate prin următoarele criterii principale.

 1. Stofe. Materialul cel mai acceptabil pentru lenjeria de pat a fost întotdeauna o țesătură de bumbac, cum ar fi calico, dar acum se acordă prioritate oricărei țesături naturale, inclusiv mătase, in și chiar mahra. În timpul iernii și vară, se adaptează temperaturii corpului - în vară se dau la răcoare, iar iarna nu se "răcește". În ciuda avantajului evident, țesăturile artificiale, viscoza și bambusul au câștigat și popularitate relativă. Cu o calitate ridicată a producției, astfel de materiale nu sunt inferioare tricoturilor naturale, dar au un preț mai accesibil.Majoritatea țesăturilor sintetice au un aspect frumos și o ușurință de spălare, dar pot afecta negativ pielea cu contact prelungit sau continuu.
 2. Dimensiune. Foile, ca orice așternut, au standardele modelelor produse: cel mai mare - euromax - setul regal vine în 200x200 cm; set dublu - euro - 180x200 cm; încă unul dublu - mic - 160x200 cm; și seturi de unu și jumătate cu dimensiunile de 140x200 și 90x200 cm Dimensiunile foilor sunt selectate în funcție de dimensiunile saltelei, prin urmare, în plus față de dimensiunile standard, au fost produse modele cu alte dimensiuni. Dacă pe salte rămâne o mulțime de spațiu atunci când foaia este trasă, cel mai bine este să schimbați foaia, deoarece în acest caz nu se va menține pe ea.
 3. Patul este ales în funcție de modelul sau culoarea dorită. la discreția cumpărătorului. Dar trebuie să ne amintim că orice așternut tinde să-și piardă culoarea în timp.

Cum să dai fold

Această întrebare poate părea puțin ciudată, mai ales când vine vorba de foi de pat. Este ușor să se stabilească foaia obișnuită, dar, destul de ciudat, foaia cu bandă elastică, în ciuda formei sale de parașută, nu este, de asemenea, dificilă de a se orienta.

Pentru a face acest lucru, procedați în felul următor:

 1. Luați o foaie în ambele mâini, pliați în jumătate, împingeți colțurile unul în celălalt.
 2. Împingeți din nou foaia în jumătate, conectând colțurile împreună.
 3. Îndoiți foaia în trei bucăți în lățime.
 4. Re-îndoiți foaia în jumătate longitudinal și repetați din nou.

  Există și un alt mod de pliere a foilor cu elastic.

  1. Plasați rufele pe o suprafață mare și plană, cum ar fi o masă sau un pat.
  2. Colțurile inferioare sunt inserate în colțurile de sus.
  3. Margini netede cu bandă de cauciuc.
  4. Jumătatea superioară a foii este așezată în interior ca un buzunar.
  5. Partea inferioară a foii este așezată pe partea superioară.
  6. Apoi, foaia este pliată de mai multe ori la jumătate până la dimensiunea de care aveți nevoie.

  Prima opțiune de pliere este mai potrivită pentru foile mici cu o bandă elastică de 160x80 sau 80x160 cm. Diferența lor, în ciuda figurilor identice, este că fiecare dintre ele este destinată pentru saltele de diferite dimensiuni.

  A doua opțiune de pliere este mai potrivită pentru lenjeria de pat în următoarele dimensiuni: 80x200 cm, 90x200 cm, 120x200 cm, 90x190 cm. Acestea diferă într-o dimensiune mult mai mare, iar a doua metodă le convine mai mult decât prima.

  Obișnuiți-vă să pliați o astfel de foaie nu este ușor de la prima dată, dar în timp puteți dobândi o bună abilitate.

  Cum să coase

  Dacă nu ați găsit o coală adecvată în magazine, este foarte ușor să o coaseți singur.

   Materiale necesare: țesătură, fir, mașină de cusut, gumă și creion pentru țesături.

   1. Procesul începe cu alegerea țesăturii. La fel ca orice lenjerie de pat, prioritatea este întotdeauna orice bumbac (sau alt material natural).
   2. Următorul este măsurarea dimensiunilor saltelei. Din valorile măsurate se adaugă de la 30 la 50 cm pentru partea de material care se va potrivi cu laturile saltelei. Modelul poate fi realizat atât pe hârtie de grafic, cât și direct pe partea greșită a materialului.
   3. În continuare, modelul este tăiat și pliat de două ori pe jumătate.
   4. De la marginea mărimii pătrate măsurate 25x25 cm și tăiat cu foarfece.
   5. O cusătura se face la o distanță de 2,5 cm în tiv și este cusută cu cusătura mașinii de-a lungul marginii interioare.
   6. O bandă elastică este inserată în cusătură cu un bolț.
   7. Produsul este gata.

   După cum puteți vedea, așternutul este destul de simplu. În conformitate cu aceleași instrucțiuni, puteți coase și un produs pentru o saltea ovală, trebuie doar să faceți un model în formă de oval.Restul este același.

   opinii

   Majoritatea clienților, desigur, cumpără mai degrabă astfel de produse. În afară de faptul că procesul de umplere a patului a devenit mult mai ușor, așa cum notează, astfel încât aceste foi nu necesită o întreținere atentă. Consumatorii au remarcat o mulțime de timp eliberat, care a fost anterior cheltuit pentru călcaturi foi.

   Dintre dezavantajele minore, este notată posibilitatea de a nu depozita întotdeauna astfel de rufe într-un mod convenabil. Trebuie să vă umpleți mâna înainte să începeți să pliați corect foile.

   Lenjeria de pat cu o foaie pe o bandă elastică a apărut destul de recent și este un păcat să nu simțiți tot confortul de ao folosi pe cont propriu.

   Pentru a afla cum să arătați corect foaia de tensiune, consultați următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor