Care sunt dimensiunile foilor de pat?

Aproape toată lumea a auzit despre numele de dimensiuni de lenjerie de pat, ca "camion" sau "dvuhalki", dar foarte puțini oameni înțeleg ceea ce sunt și ce alte dimensiuni standard sunt disponibile, precum și ce dimensiuni seturile unui producător diferă de altul. În acest articol nu vom vorbi despre seturile complete de așternut, ci despre componentele principale care definesc parametrii lor - foile, ceea ce sunt și despre dimensiunile lor.

Kituri standard

De regulă, cele mai multe foi produse împărțit în mai multe specii de dimensiuni diferite.

  • Unul dintre cele mai mari seturi produse, "Euromax" sau rege, este disponibil cu parametrii de la 220 la 240 cm lățime și de la 240 la 260 cm în lungime.
  • Un altul similar, dar cu parametrii mai mici, este un set numit "standard european" sau dublu. Parametrii foilor din el pot varia de la 200 la 215 cm în lățime și 220 cm în lungime.
  • Următorul cel mai mare set este "Standardul rusesc" sau dublu, care include foi cu următoarele dimensiuni: de la 175-180 cm latime și 210-220 cm lungime.
  • Cel mai mic dintre seturile de mai sus este unul și jumătate sau, după cum se numește uneori, unul și jumătate de dormit, și foile sale cu următoarele mărimi: de la 143 la 160 cm în lățime și de la 210 la 230 cm în lungime. Diferența dintre modelul unu și jumătate și cel dublu se observă numai în numărul de perne. Primul are o bucată, al doilea are două.
  • În mod separat, puteți observa foile din familia setate pentru un pat cu două capacuri duble. Foi de acest set sunt de dimensiuni de la 143-160 cm în lățime, și de la 210 la 230 cm în lungime.
  • Un loc special este ocupat de foi de copii - sunt disponibile pentru copii (de la 100 la 130 cm lungime și de la 140 la 160 cm în lățime) și pentru adolescenți (de la 145 cm latime și 200 în lungime).

Aceștia sunt parametrii seturilor, care, pe lângă foile deja menționate, includ, de asemenea, un capac de duvet, precum și mai multe perne în funcție de tipul setului.

Evident, dimensiunea foilor va fi mai mare și diferă cu o medie de 5 cm față de dimensiunea capacului de duvet.

Ce trebuie să știți despre clasificare?

Europa, ca și alte câteva țări occidentale, are o gamă de dimensiuni proprii în toate privințele, acest lucru se aplică și în cazul lenjeriei de pat. În plus față de parametrii specificați, pe ambalajul lenjeriei, dacă este cumpărat separat, este indicat și numele este general acceptat de clasificarea țării de fabricație.

Astfel, "standardul european" este desemnat ca regină, un set dublu ca plin / dublu, și jumătate ca dimensiune extralong.

De regulă, toate produsele de pe piața internă sunt vândute cu o etichetă adaptată cu o traducere, dar dacă nu există niciunul, atunci nu trebuie să vă faceți griji, va fi suficient să amintiți mai întâi mai multe nume de seturi diferite.

Tipuri de coli

În plus față de clasificarea clasică prin nume de seturi, foile sunt de asemenea împărțite în următoarele tipuri.

  • Plăci obișnuite. Sunt confortabili, suntem cu toții obișnuiți să le folosim. Ele sunt ușor de spălat, uscat, fier și pliate. Dar trebuie să fie reumplute frecvent. Și unii chiar reușesc să-și adapteze foaia veche în gospodărie datorită formei convenabile.
  • Foi cu bandă elastică. Avantajul lor este evident - nu se lipesc impreuna pe pat, se potrivesc bine cu salteaua. Această lenjerie nu poate fi călită. Uneori, ele sunt, de asemenea, folosite ca acoperire. Dar ele sunt greu de pus împreună, mai ales dacă aceasta este dimensiunea maximă, va dura un timp pentru a stăpâni această abilitate. În plus, ele sunt greu de ales. O foaie care este prea mare pentru o saltea nu se va menține pe o bandă elastică și se va comporta chiar mai rău decât de obicei. Această foaie va trebui să modifice sau să înlocuiască una nouă. De asemenea, puteți observa că lenjeria cu elastic este mai potrivită pentru un pat de o persoană. Pentru saltele mari sau paturi, este mai bine să alegeți o foaie obișnuită și să învățați cum să o umpleți în siguranță.

Dimensiunea foilor obișnuite dintr-un singur set diferă de modelul cu o bandă elastică. De regulă, primele sunt mai multe centimetri mai lungi pe ambele părți decât pe cea de-a doua.

Foaia cu bandă elastică poate fi o cale bună pentru un pat sau o saltea non-standard. De exemplu, cu saltelele conectate sau o saltea în formă rotundă, pe care o foaie mică obișnuită va trebui să fie corectată tot timpul datorită dimensiunilor sale limitate, același model cu elastic poate fi singura soluție optimă.Este important doar să măsurați dimensiunile saltelei.

Rezumând, se poate observa că foaia este selectată nu numai în dimensiune, ci și în calitatea materialului. Astfel, în plus față de patul adecvat ales pentru o saltea (așa cum se întâmplă mai ales în cazul modelelor cu bandă elastică), contracția ulterioară a țesăturii poate lua de asemenea un loc important. Prin urmare, se recomandă alegerea lenjeriei de pat, nu a fibrelor sintetice, care își schimbă dimensiunile după spălare și uscare. Fiți atent și cumpărați, dacă nu întotdeauna bine-cunoscute, dar produse de calitate.

Aflați mai multe despre cum să alegeți dimensiunea foilor, veți afla din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor