Siding Alta-Profil: tipuri, dimensiuni și culori

 Siding Alta-Profil: tipuri, dimensiuni și culori

Siding este în prezent una dintre multele opțiuni de finisare pentru elementele exterioare ale clădirilor. Acest material cu care se confruntă este deosebit de popular cu proprietarii de cabane de tara si cabane de vara.

Despre companie

Compania "Alta-Profil", specializata in productia de siding, este de aproximativ 15 ani. Pe parcursul perioadei anterioare, compania a reușit să realizeze panouri decorative de calitate, la un preț accesibil. Eliberarea primelor panouri datează din 1999. Până în 2005, este posibil să se detecteze o extindere semnificativă a opțiunilor prezentate.

Compania poate fi mândră de evoluțiile sale inovatoare. De exemplu, în 2009, profilul Alta a lansat primele panouri acrilice pe piața internă ("Oak Light Premium").

Gama producătorului include siding din fațadă și subsol din PVC, elemente suplimentare, panouri de fațadă, precum și structuri pentru organizarea scurgerilor.

Avantajele companiei

Produsele Alta-Profile se bucură de încrederea consumatorilor bine meritată datorită avantajelor companiei. În primul rând, produsele de înaltă calitate și costurile competitive. Fără îndoială, calitatea panourilor este asigurată de controlul efectuat la fiecare etapă de producție. Produsele finite au certificate certificate de Gosstroy și Gosstandart.

Tot ce aveți nevoie pentru a finaliza fațada poate fi achiziționat de la acest producător. O gamă largă de produse include diferite tipuri de profile, inclusiv imitații de piatră, pietre, lemn și cărămizi. Fațada căptușită se dovedește elegantă și fără sudură. Acesta din urmă este asigurat printr-o fixare sigură a încuietorii și o geometrie a panourilor impecabile.

Dimensiunile panourilor sunt optime pentru căptușeala clădirilor standard - acestea sunt destul de lungi, ceea ce nu interferează cu transportul și depozitarea acestora.Apropo, sunt ambalate într-un manșon din polietilenă cu capete de carton ondulat, ceea ce corespunde recomandărilor pentru depozitarea pereților.

Pentru produsele sale, producătorul oferă o garanție de cel puțin 30 de ani, ceea ce reprezintă o garanție a panourilor de înaltă calitate. Datorită caracteristicilor de înaltă performanță, profilele pot fi utilizate la temperaturi cuprinse între -50 și + 60˚C. Producătorul produce panouri, concentrate pe funcționarea în condițiile meteorologice dure severe. Durata de viață a panourilor specificată de producător este de 50 de ani.

Testele efectuate demonstrează că, chiar și după 60 de cicluri de îngheț, panourile își păstrează caracteristicile sale operaționale și estetice, iar deteriorarea mecanică cauzată nu provoacă crăparea și spargerea panourilor.

Sub panourile pot fi izolate. Materialele termoizolante optime pentru profile sunt vată minerală, spumă, spumă poliuretanică. Datorită naturii materialului, este biostabil.

Panourile color pentru acest producător păstrează umbra pe întreaga perioadă de funcționare.care se realizează prin utilizarea tehnologiei speciale de colorare.Aditivii din panouri protejează sidingurile de vinil de ardere, riscul de incendiu al materialului este de clasa G2 (ușor combustibil). Panourile se vor topi, dar nu arde.

Produsele companiei sunt ușoare și, prin urmare, adecvate pentru fixare chiar și în structuri cu mai multe etaje. Nu emit toxine, este complet sigur pentru oameni și animale.

Tipuri și caracteristici

Siding-ul din față de la compania Alta-Profil este prezentat de următoarele serii:

 • Alaska. O caracteristică a panourilor din această serie este că acestea respectă standardele canadiene (destul de stricte), iar Pen Color (SUA) a preluat controlul asupra procesului de producție. Rezultatul este un material care îndeplinește cerințele europene privind calitatea și siguranța. Paleta de culori are 9 nuanțe.
 • "Blocul casei". Siding de vinil din această serie imită jurnalul rotunjit. Mai mult decât atât, imitația este atât de precisă încât poate fi distinsă numai după o examinare mai atentă. Elementele sunt disponibile în 5 culori.
 • Seria Kanada Plus. Siding din această serie va fi apreciat de cei care caută panouri de nuante frumoase. Seria de elită include o varietate de profile de plastic color, produse în conformitate cu standardele acceptate în Canada. Cele mai căutate colecții sunt Premium și Prestige.
 • Seria Quadrohouse - Este un siding vertical, caracterizat de bogatia paletei de culori: profilele sunt luminoase cu un luciu lucios. Astfel de panouri vă permit să vizualizați vizual "clădirea" clădirii, pentru a obține căptușeala originală.
 • Alta Siding. Panourile din această serie sunt caracterizate de producția tradițională, dimensiunea clasică și schema de culori. Această serie este cea mai populară. Printre alte avantaje, ele se caracterizează prin creșterea durabilității culorii datorită utilizării tehnologiilor speciale de vopsire.
 • În plus față de panourile de vinil, producătorul produce analogul lor mai durabil pe bază de acrilic. Ar trebui să evidențiem și fâșiile de finisare cu caracteristici de izolare îmbunătățite, care se realizează datorită particularităților de producție (se bazează pe clorură de polivinil spumată). Acestea imită suprafețele din lemn și sunt destinate exclusiv instalării orizontale. Seria se numește "Alta-Bort", aspectul panourilor este "herringbone".
 • În plus față de fațadă, este disponibil un siding pentru împământare, caracterizat prin rezistență ridicată și dimensiuni convenabile pentru montare.Scopul principal al acestor panouri se îndreaptă spre partea de subsol a clădirii, care este mai sensibilă la penetrarea înghețului, umiditate și deteriorarea mecanică. Durata de viață a materialului este de 30-50 de ani.

Profilele de siding pot fi vopsite sau imită o anumită suprafață.

Cele mai populare sunt mai multe texturi.

 • Placi de fațadă. Imită țiglă cu poduri subțiri între plăci, care sunt pătrate și dreptunghiulare.
 • Canyon. Conform caracteristicilor sale externe, materialul este identic cu piatra naturala, este rezistent la efectele temperaturilor scazute, razele ultraviolete.
 • Granit. Datorită unei suprafețe destul de dure, se creează o imitație de piatră naturală.
 • Brick. Este posibilă imitarea zidăriei clasice, a vopsirii sau a clincherului.
 • "Caramida antică". Mimică material antic. Caramizile din această versiune sunt oarecum mai lungi decât în ​​seria "Brick". Acestea pot avea un aspect în vârstă, o încălcare deliberată a geometriei.
 • Stone. Materialul este similar cu "canionul", dar are un model de relief mai puțin pronunțat.
 • Piatră stâncoasă Acest finisaj pare deosebit de impresionant pe suprafețe mari.
 • Pietriș. În exterior, materialul este asemănător cu pietrele mari de pietre netratate.

Dimensiuni și culori

Lungimea panourilor "Alta Profile" variază în intervalul 3000-3660 mm. Cele mai scurte sunt profilele seriei Alta-Bord - dimensiunile lor sunt de 3000x180x14 mm. Grosime mare datorită faptului că panourile au proprietăți de izolare termică ridicată.

Cele mai lungi panouri pot fi găsite în seria Alta Siding și Kanada Plus. Parametrii panourilor sunt aceiași și constituie 3660 × 230 × 1,1 mm. Apropo, Kanada Plus este un siding acrilic.

Panourile din seria Blockhouse au o lungime de 3010 mm cu o grosime de 1,1 mm. Lățimea materialului variază: pentru panouri cu o singură fractură - 200 ml, pentru panouri cu două fracturi - 320 mm. În același timp, cele dintâi sunt fabricate din vinil, acestea din urmă fiind acrilice.

Profilul vertical Quadrohouse este prezentat în variante de vinil și acril și are parametri de 3100x205x1.1 mm.

În ceea ce privește culoarea, nuanțele obișnuite alb, gri, fum, albastru pot fi găsite în seria Alta Profile. În "Kanada Plus", Quadrohouse și "Alta-board" sunt prezentate nobile și neobișnuite nuanțe de căpșuni, piersici, aurite și fistic. Buștenii simulați de seria Blockhouse au o nuanță de culoare deschisă de stejar, maro-roșu (siding), bej, piersic și auriu (cu o singură fractură analogică).

Siding-ul este prezentat de 16 colecții, grosimea profilului variază între 15-23 mm. În exterior, materialul este un dreptunghi - această formă este cea mai convenabilă pentru a vă îndrepta spre subsol. Lățimea variază de la 445-600 mm.

De exemplu, colecția "Brick" are o lățime de 465 mm, iar "Rocky Stone" are o lățime de 448 mm. Luați în considerare minim lungimea panourilor subsolului "Canyon" (1158 mm), iar maximum - lungimea profilului "Caramida clinker", care este egală cu 1217 mm. Lungimea celorlalte tipuri de panouri variază în funcție de valorile specificate. Pe baza mărimii, este posibil să se calculeze suprafața unui panou de bază - este de 0,5-0,55 metri pătrați. m. Asta înseamnă că procesul de instalare va fi destul de operațional.

Elemente suplimentare

Fiecare serie de panouri are propriile elemente suplimentare - colțuri (exterioare și interioare), profile diferite. În medie, orice serie are 11 articole. Marele avantaj este abilitatea de a alege culoarea panourilor de finisare în umbra peretelui.

Toate componentele pentru marca siding "Alta-Profil" pot fi împărțite în 2 grupe.

 • "Echipamente Alta." Include accesorii pentru siding și film pentru bariera de vapori de apă.Acestea includ elemente pentru montarea siding, materiale izolante, cutii.
 • "Alta Decor". Acesta include elemente de finisare: colțuri, benzi, ornamente, pante.

Elementele suplimentare includ, de asemenea, spoturi - panouri pentru depunerea streașinilor sau pentru finisarea plafonului verandelor. Acestea din urmă pot avea o perforare parțială sau completă.

montare

Instalarea panourilor de siding din Alta Provil nu are caracteristici: panourile sunt montate la fel ca orice alt tip de siding.

Mai întâi de toate, pe perimetrul clădirii este instalat un cadru din lemn sau metal. Apropo, printre produsele mărcii puteți găsi o cutie specială din plastic. Avantajul său este structura ascuțită sub panoul "Alta-Profil", adică montantul de siding va fi convenabil și rapid.

Profilele de transport sunt atașate la cutie. Apoi marcajul se face pentru montarea suporturilor în formă de U din metal. Următorul pas este instalarea de paranteze și grinzi, proiectarea colțurilor și a pantelor. În cele din urmă, în conformitate cu instrucțiunile propuse, panourile din PVC sunt montate.

Siding nu încarcă fundația clădirii, deoarece este potrivită chiar și pentru o casă dărăpănată, fără a necesita întărirea fundației.Poate fi folosit pentru placări complete sau parțiale, evidențiind anumite elemente structurale. Datorită prezenței unei colecții mari de elemente suplimentare, este posibilă întinderea chiar și a structurilor de forme fanteziste.

îngrijire

Nu este necesară o îngrijire specială pentru siding în timpul funcționării. De regulă, în timpul ploilor se produce auto-curățarea suprafețelor. Acest lucru este deosebit de vizibil pe siding vertical - apa, care nu întâlnesc obstacole în formă de caneluri și proeminențe, curge în jos de sus în jos. Când se usucă pe material nu rămân pete și "piese".

Dacă este necesar, puteți spăla pereții cu apă și cu un burete sau folosiți un furtun. Cu poluare puternică, puteți folosi detergenții uzuali - nici materialul însuși, nici umbra acestuia nu vor suferi.

Este posibil să se curețe suprafețele țesute cu un siding în orice moment în timpul procesului de poluare a acestora.

opinii

Analizând recenziile celor care au folosit siding Alta-Profile, se poate sublinia faptul că clienții remarcă precizia înaltă a canelurilor și geometria panourilor. Datorită acestei instalări durează puțin timp (pentru începători - mai puțin de o săptămână), iar aspectul clădirii se dovedește impecabil.

Cei care scriu despre decorarea caselor vechi cu pereți ineziți, reține că, chiar și cu astfel de opțiuni inițiale, rezultatul final era demn. Acesta este meritul nu numai a preciziei geometrice a panourilor, ci și a elementelor suplimentare.

Pentru a afla cum să instalați panourile frontale Alta-Profil, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor