Cladirea blocului de siding: caracteristicile si domeniul de aplicare

Block-house siding are caracteristici specifice, dar a câștigat popularitate atât în ​​rândul constructorilor profesioniști, cât și printre cei care își construiesc propria casă privată. Mai intai trebuie sa iti dai seama ce este "casa blocului", ce scop este, cum sa o folosesti corect, inclusiv in designul interior.

Ce este?

Mulți cursanți englezi au avut imediat o asociere involuntară cu structura blocului atunci când au auzit versiunea Russified a expresiei "bloc de case". Într-adevăr, în țările occidentale, această expresie desemnează o structură care este ridicată rapid din blocuri, dar, la fel ca o casă tradițională, este locuibilă. În Rusia, totul este puțin diferit.Avem o expresie nou-născută "bloc de case" care denotă materialele cu care se confruntă, care este cel mai adesea folosit pentru decorarea exterioară a unei clădiri, deși există și o mulțime de opțiuni pentru utilizarea panourilor "block house" pentru organizarea interiorului.

Datorită particularităților de producție și de fixare, materialul "bloc" este adesea comparat cu eurolinarea. În ansamblu, "blocul" este același panou de perete, dar realizat din alte părți ale bustenilor. Dacă panoul de perete este capabil să garanteze o suprafață frumoasă și uniformă, atunci "blocul de case" vă ajută să creați o căptușeală cât mai aproape de jurnalele reale. Prin urmare, este mai frecvent utilizat pe stradă, și nu în interior, deoarece în afara unei astfel de piele arata mult mai impresionant decât în ​​interior.

"Block-house" poate fi făcut din diverse materiale, inclusiv lemn, metal și chiar plastic. Fiecare dintre aceste opțiuni are propriile caracteristici și, în cazul în care se poate utiliza, apar probleme cu utilizarea celuilalt.

De exemplu, s-ar părea că vinilul universal poate fi montat oriunde, dar în condiții climatice fierbinți, unde temperatura ajunge la 40 de grade, nu se recomandă utilizarea casei de vinil - este mult mai bine să alegeți o versiune din lemn.

"Block House" este potrivit pentru decorarea diferitelor tipuri de tapet: beton, caramida, lemn, bloc si multe altele. În multe privințe, datorită versatilității sale, materialul a câștigat o popularitate atât de sălbatică, mai întâi printre un cerc îngust de specialiști și apoi printre populație. Pe lângă faptul că panourile pot funcționa pe aproape orice suprafață originală, ele pot fi atașate cu ușurință. Nu aveți nevoie de cunoștințe sau abilități speciale: trebuie doar să urmați câteva reguli simple pentru a instala corect "blocul de case".

Vorbind despre scopurile utilizării acestor panouri imitative de lemn, nu putem să nu menționăm partea lor funcțională. În plus față de faptul că "blocul" doar arată frumos, vă permite, de asemenea, să acoperiți toate deficiențele pereților originali.

De exemplu, astfel de situații apar deseori când un maestru neexperimentat a făcut unele greșeli atunci când a construit un zid de cărămidă, iar acum cărămizile se află neuniform, după cum se spune, la întâmplare. "Blocul" este potrivit pentru astfel de cazuri: va acoperi toate neregularitățile, dar estetica structurii va fi păstrată, deși nu în forma în care a fost destinată.

O altă funcție care este efectuată de "blocul de case" este izolarea. Uneori pereții sunt acoperiți cu aceste plăci, nu numai pentru a face casa mai atractivă, dar și pentru a izola în continuare pereții de umiditate și curenți. În astfel de cazuri, trebuie să acționați cu atenție, deoarece "blocul" necesită delicatețe în circulație. De regulă, panourile de bloc ca încălzitor sunt utilizate numai de meșteri cu experiență care cunosc toate nuanțele de pregătire și tratare a bazelor.

Pro și contra

Siding "block house" - același material de construcție ca restul, deci este logic că are atât avantaje, cât și dezavantaje.

Din fericire pentru mulți, avantajele panourilor sunt ceva mai mari.

 • Dacă luăm în considerare versiunea din lemn, putem spune cu încredere că producția folosește doar lemn de înaltă calitate. De regulă, sunt selectate coniferele. Acest lucru se datorează mai multor factori. Mai întâi, mai multe conifere rășinoase își mențin temperatura mai bună. În al doilea rând, ele sunt durabile. În al treilea rând, dacă este bine să încălziți lemnul care conține rășină, se va îngroșa, devenind aproape piatră.Acest lucru asigură o fiabilitate maximă a acoperire.
 • Să nu mai vorbim de atracția estetică a unui astfel de finisaj. Imitația de înaltă calitate a lemnului, creată cu ajutorul panourilor "block-house", uneori nu poate fi distinsă de jurnalele reale. Această proprietate a materialului este folosită de mulți designeri, având în vedere că este mult mai ieftin să cumpărați astfel de materiale decât să construiți imediat o cabină de casete.
 • Materialul este universal, deoarece poate fi folosit pentru exterior și interior. În exterior sunt utilizate lamele largi, în timp ce mostrele înguste sunt alese pentru decorarea interioară. Apropo, dacă decorezi pereții în interiorul "casei de bloc", poți obține un alt plus frumos sub forma unui miros plăcut de conifere, care de-a lungul anilor nu se erodează datorită rășinii conținute în semifabricate din lemn.
 • Panourile sunt adesea case din lemn care sunt într-o stare inestetică. Acest lucru se datorează faptului că nu este posibil să se întoarcă fostul tip de bușteni, în timp ce finisarea "blocului de case" este o ocazie bună de a recrea fostul chic al unei clădiri de lemn, economisind în mod semnificativ restaurarea.Pentru a preveni crăparea panourilor, pe partea interioară se fac jgheaburi speciale care împiedică modificările corozive.

Există un material și câteva deficiențe care nu pot fi ignorate.

 • O mare dificultate este cauzată de lipsa aproape totală a ventilației dintre baza brută și panourile blocului. Acest lucru poate duce la formarea de concentrat pe interior și, la rândul său, poate provoca degradare, ciupercă sau mucegai pe pereții principali, dacă nu este tratat corespunzător. Există două soluții la această problemă: prima este crearea unor găuri speciale de ventilație, iar a doua este o bună încălzire a pereților, astfel încât condensul să se usuce pe suprafețe calde. Deși a doua opțiune este mai plăcută din punct de vedere estetic decât prima, este mult mai scumpă, deoarece trebuie să cheltuiți fonduri semnificative pentru încălzire.
 • În spatele panourilor va trebui să le îngrijiți cu grijă: ele sunt ușor zgâriate, deformate, întunecate. În fiecare an vor trebui să fie actualizate cu lac și, o dată la cinci ani, să efectueze o revizuire majoră a întregii acoperiri. Unele lamele ar putea fi înlocuite complet.Toate acestea cauzează multe preocupări bine întemeiate, deoarece va necesita nu numai investiții de muncă (și cele considerabile), ci și cele financiare.

Materialul are atât pozitive, cât și negative. Înainte de a vă concentra asupra alegerii materialului "block house", trebuie să cântăriți argumentele pro și contra. Este posibil să nu aveți grijă de acoperire în mod regulat. Apoi, nu are nici un sens să montați astfel de panouri, deoarece fără o îngrijire corespunzătoare, acestea vor păstra aspectul original atractiv pentru un timp foarte scurt.

Caracteristicile de producție

După ce mama blocului a devenit populară, panourile au devenit populare. Acest lucru sa întâmplat la sfârșitul anilor 90 ai secolului XX - cel mai recent prin standardele pieței construcțiilor. Cu toate acestea, "blocul" a câștigat rapid popularitate, deoarece a permis producției să devină aproape fără deșeuri.

Tehnologia utilizată pentru a produce "blocul de case" se numește "pătrat într-un cerc". Aceasta înseamnă că o piesă interioară pătrată este tăiată dintr-un jurnal uscat profilate. În viitor, ea merge la cherestea sau la bord. Părțile laterale rămase (plat pe o parte și convexă pe cealaltă) sunt folosite pentru a face o "blocare".Este extrem de rar ca garnitura de bloc să fie fabricată ca o căptușeală obișnuită prin tratarea unei plăci tăiate pe un dispozitiv special - o mașină de frezat.

După cum sa menționat mai sus, cherestea din bloc este fabricată din lemn de esență moale, dar acest lucru nu se limitează la aceasta.

În aceste scopuri, se folosesc alte tipuri de lemn.

 • Pin. Acestea sunt acele tipuri de ace care sunt alese mai des datorită costurilor reduse și caracteristicilor de calitate excelente. Lemnul de pin produce o lumină "bloc", care nu poate fi numită nici un aspect remarcabil, din punct de vedere estetic, dar este destul de plăcut în aparență. Lamele de pin au un model pronunțat, care este, de obicei, subliniat cu lac.
 • Larch. Acest material este unul dintre preferatele datorită culorii și modelului frumos al copacului. Lemnul are un aspect nobil, arată costisitor și solid. În plus, zada are caracteristici extrem de rezistente. Costă un pic mai mult decât pin, cu toate acestea, judecând după recenzii, această diferență nu este atât de semnificativă, dacă luăm în considerare diferența globală dintre specii.
 • Cedar. Acest arbore produce o parfumată "bloc" cu indicatori estetici și tehnici înalți. Cu toate acestea, trebuie amintit că cedrul este un copac moale, deci nu merită să așteptați de la el aceeași forță ca și pinul sau stejarul. Proprietatea pozitivă a blocului de cedru este că, datorită proprietăților antiseptice speciale ale lemnului, lamelele practic nu sunt supuse putregaiului.
 • Linden copac Varza "bloc-casa" este categoric necorespunzătoare pentru munca externă, dar în interiorul camerei lemnul nu este egal. Deoarece tei este un copac moale, lucrul cu ea este foarte ușor: se îndoaie bine, nu se rupe. Placile de tei nu sunt afectate de rozătoare, astfel încât să nu vă fie teamă de apariția acestor pereți. O soluție excelentă ar fi să le polonezi sau să pictezi: atât acea, cât și acea opțiune vor arăta bine pe o "casă de bloc" de var.
 • Arin. Alder poate fi atribuită materialelor de construcție universale. Datorită faptului că schimbă culoarea în aer (albul este imediat după casă, dar se întunecă cu timpul), se pare că arinul este stilizat ca o specie de lemn de valoare, de exemplu, un nuc. Pentru a face față "casei de bloc" a arinului este destul de problematică, deoarece este mai des întâlnită o placă pentru podea, totuși, unii încă aleg acest material ca material de finisare a pereților.
 • Molid. Molidul nu poate fi numit un material dens: este doar puțin mai dens decât cedrul. Cu toate acestea, "blocul de case" este făcut din ea nu mai rar decât de pin, care se datorează costului redus al materialului: este la fel de mult cherestea de molid ca pinul. "Blocul" de molid este superior celui de pin în flexibilitate, care este adesea luat în considerare. Molidul are un continut redus de rasini, asa ca in climatele cu veri nu foarte calde si ierni reci, o astfel de "casa bloc" ar fi o alegere ideala.
 • Stejar. Cel mai scump dintre toate. Stejarul este superior tuturor celorlalte în proprietăți de rezistență și estetică. Cea mai frumoasă este stejarul canadian, care are o culoare plăcută, plină de culoare și un model pronunțat, și un aspect estompat, caracterizat de nuanțe întunecate și bogate, cu dungi de argint. De regulă, o "blocare" a unor astfel de materiale este mai degrabă o excepție de la regulă, deoarece cineva care își poate permite un astfel de material poate construi o întreagă casă din ea.

Soiuri și caracteristici

Deasupra a fost analizat în detaliu "blocul de lemn" din lemn, care este cel mai popular. Cu toate acestea, întreaga listă de opțiuni disponibile nu se limitează la aceasta.De asemenea, există și panouri vinilice artificiale, cu ajutorul cărora se realizează cu îndemânare aspectul unei suprafețe de lemn și a metalelor produse, de regulă, din oțel galvanizat.

Vinyl "block house" este o alternativă excelentă la clasicul lemn dacă sunteți constrâns financiar. Are mai multe avantaje.

 • Spre deosebire de lemn nu este supus putregaiului și nu este combustibil. De exemplu, în cazul în care casa se aprinde, "casa bloc" din lemn va susține numai arderea, în timp ce analogul de vinil va fi doar fum.
 • Echivalentul vinilic tolerează mai bine impactul mecanic, deoarece vinilul nu este la fel de ușor de zgâriat ca și lemnul. Din aceasta este logic să se concluzioneze că panourile de vinil mai păstrează un aspect plăcut.
 • Amplitudinea temperaturilor este mult mai mare. Vinilul poate rezista picăturilor de la -50 la +60 grade fără a-și pierde caracteristicile tehnologice.
 • Perfect recreează materialul de probă. În cazul în care o bază de lemn este luată ca bază, atunci de la o distanță nu se poate distinge imitația de vinil de lemnul real. Atât culoarea, cât și modelul sunt recreate cu ușurință prin colorare și reliefare. Dacă doriți, puteți face chiar și o imitație a unei suprafețe îmbătrânite, dacă utilizați "blocul" periat.
 • Vinilul nu se estompează.Dacă, sub influența radiației ultraviolete constante, arborele crapă treptat și își pierde saturația de culoare anterioară, atunci acest lucru nu se va întâmpla cu vinilul: este rezistent la acest lucru.
 • Panourile de vinil sunt mult mai ușor de montat: ele sunt reprezentate de panza gata făcută, pe care trebuie doar să o poziționați corect și să o reparați. În cazul lamelelor din lemn, situația este diferită: trebuie să strângeți una după alta fiecare placă "bloc de case".
 • Îngrijirea panourilor de vinil este mult mai ușor de aplicat decât pentru lemn. Aici îngrijirea este numai în curățarea periodică și menținerea unui aspect atractiv. Manipulați periodic panourile "bloc-casa" cu lac sau lustruire nu este necesar.

După cum se poate observa, caracteristicile "casei de bloc" a vinilului sunt superioare celor ale unui analog din lemn, dar copacul are un avantaj care nu se suprapune, este un aspect natural. În cele din urmă, dacă există probleme cu finanțele, puteți alege nu o clasică "bloc de case" de înaltă calitate, dar opțiunile de la un croaker sau un jurnal laminat, care nu sunt inferioare modelelor tradiționale.

Nu uitați că există și o "casă de bloc" din metal, care diferă și într-o serie de caracteristici specifice.

 • Cel mai tânăr dintre toate opțiunile de tip "block house". Versiunea metalică, pictată "sub copac", a apărut destul de recent, dar mulți au apreciat imediat confortul și funcționalitatea. În ciuda apariției sale recente, opțiunile metalice sunt populare.
 • Panourile metalice sunt construite din oțel zincat, tratate și acoperite cu diverse alte substanțe, inclusiv grund, acoperire cromată, poliester pentru izolație și așa mai departe. Este logic să se concluzioneze că această opțiune nu este utilizată pentru interior, rămânând în principal cu materiale.
 • Gama de temperaturi pe care metalul le poate rezista este chiar mai mare decât cea a vinilului. Aici este de la -50 la +80 grade.
 • "Blocul" de metal are o garanție sporită. Producătorii susțin că poate dura până la 50 de ani.
 • Ca panourile de vinil, metalul nu arde. Cu toate acestea, ele sunt puternic încălzite sub influența temperaturilor ridicate, iar o astfel de căldură puternică poate duce la aprinderea ulterioară a bazei, dacă este făcută din lemn.
 • Metalul nu numai că rezistă bine la ultraviolete, ci și protejează pereții casei de efectele agresive ale mediului. Oțelul galvanizat nu este teribil în diferite produse chimice: alcalii, acizi, tot felul de solvenți toxici. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți, deoarece aceste substanțe pot îndepărta cu ușurință stratul decorativ.
 • Spre deosebire de "blocul" de vinil din metal nu împiedică respirația pereților, astfel încât efectul de seră din spațiul dintre panoul decorativ și baza nu este creat.
 • Deoarece în timpul instalării panourilor metalice, este necesară izolarea suplimentară a pereților, în viitor puteți economisi în mod semnificativ la încălzirea clădirii.
 • Metalul, ca și lemnul, este ecologic.
 • Datorită grosimii mici a panourilor, nu există probleme la îmbinare. Legăturile sunt aproape imperceptibile și există un sentiment al integrității întregului strat.
 • Instalarea casei metalice este foarte simplă, deci poate fi făcută și de un începător.
 • Prețul panourilor metalice este destul de accesibil.

Înainte de a alege una sau altă opțiune, trebuie să vă familiarizați cu atenție cu toate caracteristicile și caracteristicile specifice și numai apoi alegerea finală.

Revenind la tema lemnului, merită menționat faptul că panourile "block house" sunt fabricate în mai multe categorii: A, B, C sau AB. Acestea variază foarte mult în ceea ce privește calitatea materiilor prime utilizate.

 • Clasa A din lemn se referă la materii prime de nivel suplimentar. Numai eșantioane de înaltă calitate sunt utilizate aici. Ele trebuie să aibă o suprafață perfect netedă, defectele sunt inacceptabile. Vă puteți întâlni doar defectele abia vizibile.
 • Clasa B lemn pot avea erori mici. Este permisă existența mai multor noduri sau găuri de vierme pe fiecare metru curent, dar și ele nu ar trebui să fie prea vizibile: clasicitatea nu permite.
 • Clasa C lemn se referă la gradul cel mai de jos. Pot exista noduri abrazive, găuri de vierme, fisuri adânci. Asemenea material este, în consecință, mai ieftin, deoarece pierde în mare parte față de cele două anterioare în termeni estetici, dar acest lucru nu înseamnă deloc că este mai rău în sensul operațional.
 • La clasa AB includeți panoul cel mai gros. Această categorie este intermediară. Nodurile și crăpăturile mici sunt admise aici, dar totuși nu în cantități similare cu cele din lemn de clasa B.

dimensiuni

În total, în ceea ce privește "blocul de case", se măsoară trei parametri: lățimea, grosimea și lungimea. Fiecare dintre aceste valori este clar descrisă în standardele GOST, cu toate acestea, aceste cerințe nu sunt întotdeauna îndeplinite.

Atunci când alegeți, trebuie să vă concentrați pe indicatorii tipici:

 • 2x9x200 cm;
 • 2x9x600 cm;
 • 3x14x200 cm;
 • 3x14x600 cm;
 • 3,6x19x200 cm;
 • 3,6x19x600 cm

În consecință, primul indicator este grosimea, a doua este lățimea, iar a treia este lungimea. În ciuda faptului că un număr de firme produc siding "block house" cu o lungime diferită, în Rusia cele mai populare sunt aceste dimensiuni.

Acordați o atenție deosebită lățimii și grosimii. Scopul "casei de bloc" depinde de acești indicatori: este făcut pentru cazare în aer liber, se va potrivi pe un balcon sau doar pentru instalare în cameră.

 • Opțiunile înguste (14 cm lățime) sunt universale. Ele vor arăta bine în sufrageria mare și ca o decorare a exterioară clădirii.
 • Opțiunile cele mai largi sunt potrivite numai pentru utilizare în exterior. În interior, ei vor ocupa o mulțime de spațiu liber datorită grosimii impresionante, precum și pentru a diminua vizual camera.
 • Lamele înguste seamănă cel mai mult cu căptușeala clasică europeană, astfel încât acestea pot fi folosite pe scară largă în designul interior al diferitelor încăperi.

Asigurați-vă că vă concentrați asupra dimensiunii și grosimii elementelor "blocului" atunci când alegeți: ele determină cât de armonios acest tip de euroclinic va arăta într-un loc sau altul, se va potrivi în spațiul din jur și cât de bine își va îndeplini funcțiile practice.

culoare

După cum a reieșit din secțiunile anterioare, nu există doar o "blocaj" de culori naturale, ci și o vopsea.

Problema picturii afectează în cea mai mare parte panourile din metal și din vinil, dar uneori se întâmplă că trebuie să pictezi și lemn.

 • Cea mai populară culoare pentru procesarea elementelor "block house" este maro. Acest lucru se aplică și la vopsele și vopsele convenționale. Această tendință este legată de tradiția de a stiliza o "casă de bloc" din orice material sub copac, deoarece are o formă specifică și pur și simplu nu există alte opțiuni. Brown poate fi o varietate de nuanțe, variind de la cafea cu lapte și se încheie cu stejar murdar.
 • Culoarea universală este verde. Puteți găsi frecvent garduri pictate în această nuanță, dar nu cu mult timp în urmă a existat o tendință în design pentru a oferi panourilor o culoare de măsline sau fistic.Rezultatul este o acoperire destul de naturală, dar în același timp nepotrivită.
 • O altă soluție neobișnuită este galbenă. Umbra de culoare numită "lămâie" vă ajută perfect pentru a revigora aspectul general, făcând casa neobișnuită și interesantă. Dacă adăugați un model de "blocuri" de vene, obțineți textura originală a unor lemn exotic. Este imposibil să negeți că o astfel de abordare nu este clasică, dar are dreptul să existe, mai ales dacă combinați corect mediul cu această culoare a casei. O soluție neobișnuită aici poate fi panoul de acoperire "panou de bloc" din lemn cu lac auriu. Acest lucru va ajuta la obținerea unui frumos luciu perlat, dar este important să nu exagerați cu sclipici în compoziție.
 • Împreună cu fisticul interesant și bogat de culoare verde smarald. În ciuda curajului aparent, această nuanță nu pare a fi sfidătoare. Dimpotrivă, este ușor să o combinați cu natura înconjurătoare, mai ales dacă există o groapă de molid lângă casă sau este plantată o anumită compoziție de conifere.
 • Arată interesant de colorat în mahon roșu, stilizat.De obicei, pentru aceste scopuri, alegeți arin, dar versiuni adecvate și din metal, și vinil. Astfel de culori arata scumpe si sigure, dar este important sa alegeti mostre de inalta calitate, altfel exista riscul de a strica toata impresia.
 • Siding "bloc casa" culori strălucitoare neobișnuit (galben, piersic, alb fiert) nu arata foarte bine. Aici nu se poate vorbi de stilizare, iar panourile din blocuri se transformă în ceea ce sunt cu adevărat - într-un strat de protecție. În cazuri rare, opțiunile saturate pot părea potrivite dacă toate celelalte detalii ale decorului sunt alese armonios: ușa, ramele, acoperișul și altele.

Alegerea uneia sau a altei culori, ar trebui să vă gândiți cu siguranță dacă nu va începe să vă deranjeze după ceva timp. Dacă știți că sunteți un om neconstant, atunci este bine să vă opriți la tonurile clasice de culoare brună, după ce ați luat cel mai plăcut și mai cald ochi la ochi.

Casa, blocată, nu va mai putea repara după două luni: aceasta ar implica costuri financiare și de timp semnificative și, de asemenea, va duce la faptul că banii pentru ultima reparație vor fi aruncați în vânt.

Domeniul de aplicare

Nu are sens să se rezolve pe fața fațadei, deoarece aceasta este deja o chestiune de curs. Este de remarcat faptul că "blocul" de materiale poate fi folosit pentru a decora spațiile în diverse scopuri: este potrivit pentru săli de locuit și spații comerciale. Nu mai puțin popular este utilizarea panourilor "block-house" pentru proiectarea de case de țară, foisoare sau alte clădiri care nu sunt destinate vieții pe tot parcursul anului.

Există o oportunitate de a armoniza aspectul general, oferind principalele caracteristici comune ale clădirii principale și ale construcției exterioare, stilizându-le într-o singură direcție.

 • O soluție interesantă este proiectarea materialului "blocului" unui duș sau toaletă liberă. Acest lucru va face clădirea mai prezentă dacă se află pe stradă. Într-adevăr, panourile "block-house" arată mult mai atrăgătoare decât plăcile obișnuite, cu sloturi impresionante între ele. Arată deosebit de frumos dacă baia are o dimensiune relativ mare, de exemplu, 3x4 m. Apoi este acoperită cu o "blocaj" și ia forma unui mini-casă, iar site-ul în general pare mai confortabil și locuibil.
 • În plus față de balcon, puteți panouri panou "bloc casa" mansarda. Aici vor arăta foarte utile, deoarece podeaua de mansardă nu este de obicei percepută ca fiind potrivită pentru viață - "blocul de case" este capabil să-l repare. În primul rând, va face ca mansarda să fie mai confortabilă. În al doilea rând, sub panouri puteți ascunde izolația, făcând astfel camera cât mai caldă posibil, fără a se deplasa. În al treilea rând, datorită metodei speciale de fixare a casei de blocuri, aceasta se va menține bine pe peretele înclinat și pe tavan, dacă este necesar.
 • O casă de cadre, decorată cu o "blocaj" de orice material, va arăta mai impresionantă și mai durabilă datorită volumului suplimentar. Mulți preferă "blocul de case" în loc de "euroclinic", deoarece acesta din urmă nu dă adesea casă aspectul dorit, făcând-o ușoară și, ca atare, "hârtie" în aparență. "Blocul" imită busteni cu succes, iar structura cadru se transformă într-o cabană sau cabană, în funcție de culoarea materialului ales. Mai ales bine aici arată materialul din lemn.
 • Atunci când se decorează spațiul interior (dormitor, cameră de zi, bucătărie, coridor), "blocul" este de asemenea indispensabil, mai ales atunci când este planificat să reziste fațadei și decorului interior în același stil.Pereți "sub bara" sunt tipici pentru stilurile rustice, cabane, uneori Provence, dacă este ales un pastel și un material în vârstă artificială. Atunci când se realizează decorarea interioară, este necesar să se acorde prioritate panourilor din lemn: ele sunt doar ecologice. În plus, un miros coniferos plăcut va domni în astfel de încăperi, dezinfectând în plus aerul.

Caracteristici de instalare

Prima și principala caracteristică este amplasarea elementelor "blocului". De regulă, ele nu sunt poziționate pe verticală, deoarece plasarea orizontală pare frumoasă și armonioasă. Cu toate acestea, există excepții de la fiecare regulă. Poziția verticală este aleasă atunci când se acoperă gardurile sau orice structură laterală, de exemplu, un magazin. Un alt astfel de aranjament poate fi folosit în căptușeala spațiilor interioare atunci când aveți nevoie pentru a "vizualiza" vizual tavanul. De exemplu, recurg la această tehnică atunci când acoperă balcoanele sau podelele de la mansardă, deoarece este aici că nu va arăta ciudat.

Când este montat în afara clădirii, va trebui mai întâi să creați un cadru de șine în întreaga zonă a pereților. Este necesar pentru a avea ceva pentru a monta panoul.Decalajul dintre "blocul de case" și baza de pescaj este foarte important: oferă un buzunar izolator suplimentar.

Trebuie să pregătiți cu atenție: tratați ambele suprafețe (și pereții și panourile din interior) cu agenți antiseptici pentru a evita apariția unei ciuperci în viitor. Elementele sunt atașate unul de celălalt utilizând tehnologia cu canelură. Este necesar ca acestea să fie așezate cu o canelură în jos, astfel încât condensul format aici să nu fie absorbit în lamele și să provoace putregaiul.

Dificultăți deosebite sunt cauzate de prelucrarea colțurilor, atât interne, cât și externe. După cum arată practica, materialul se poate extinde și contracta în mod necontrolat, astfel încât, chiar dacă se potrivește perfect, nu se poate fi sigur că va arăta la fel de prezentabil după mai multe sezoane. Pentru aceasta, a fost inventată o soluție excelentă: puteți folosi "colțuri" speciale ale elementelor de fixare, care sunt montate în colțurile clădirii. În lățime, ele sunt doar câțiva centimetri, deci nu vor fi puternice. Astfel, este posibil să nu se adapteze strâns colțul, lăsând o marjă mică pentru contracție, și pentru ca esteticul să-l acopere cu un "colț".

Înainte de a fi instalat în interior, va fi necesar ca materialul să se odihnească pentru un timp.

Acest lucru se face astfel incat imediat dupa instalare sa nu fie deformat, distrugand astfel intregul aspect al camerei. Rețineți că o "casă de bloc" subțire și îngustă este mai susceptibilă la deformare decât cea destinată decorării exterioare. În acest caz, colțurile pot fi personalizate îndeaproape, deoarece nu există fluctuații semnificative de temperatură în interiorul încăperilor și nu există temeri că materialul se va extinde sau se va contracta datorită fluctuațiilor umidității și temperaturii.

Exemple frumoase de căptușeală

Mai jos sunt ideile materialelor de înscriere "block house". Pentru fiecare exemplu, sunt oferite mici comentarii pentru a înțelege mai bine anumite caracteristici.

Acest exemplu arată clar modul în care puteți aranja frumos colțurile cu ajutorul suprapunerilor. Datorită faptului că sunt potrivite cu culoarea materialului de bază, ele nu pot fi numite foarte vizibile, cu toate acestea, aspectul general al clădirii a devenit imediat mult mai estetic și mai plăcut.

Cel mai adesea, designul interior al pereților "bloc" casa pentru tavan și materialele de podea sunt alese "sub copac".Poate fi panouri obișnuite de perete, ca în acest caz, sau panouri laminate - totul depinde de dorințele și bugetul proprietarului.

Alegerea în favoarea categoriei materiale C nu înseamnă întotdeauna doar economii. În unele cazuri, proprietarii cu ajutorul unor astfel de trucuri pot da un aspect foarte interesant și distinctiv unei case de țară. Acest lucru este valabil mai ales atunci când materialul selectat este în armonie cu mediul. De exemplu, dacă casa este situată pe fundalul pădurii.

Dacă camera are o arhitectură complexă, atunci utilizarea materialului "sub grindă" poate facilita vizual, în timp ce camera nu va pierde șic. Este important să alegeți detaliile corecte ale designului, cum ar fi lămpile sau balustradele de balcon, precum și să alegeți lemn de cea mai bună calitate.

Arată frumos atunci când siding este combinat în culori diferite de siding, ca în această imagine. Vă rugăm să rețineți că aici culoarea principală este maro tradițional, iar culoarea umbrei întunecate coincide perfect cu umbra acoperișului și fundației.

Casa de case, decorată cu panouri "bloc", dobândește imediat un aspect complet diferit.Structura pare solidă și impresionantă, în timp ce aspectul general nu creează o impresie generală deprimantă și greoaie - apar doar asociații cu confort și fiabilitate.

Materialul vinilic uneori nu poate fi distins de lemnul original, în timp ce are multe avantaje, inclusiv uniformitatea de culoare și uniformitatea perfectă a elementelor. Panourile de vinil sunt ușor de instalat, astfel încât proprietarii să economisească la instalarea lor.

"Blocul casei" "sub placă" poate arăta frumos și armonios nu numai atunci când a creat placarea exterioară. Cu o abordare corectă și un accent adecvat, croaker-ul devine confortabil și familial. Cu toate acestea, această abordare este extrem de riscantă: camera ar trebui să fie bine luminată și, de asemenea, să aibă o mulțime de detalii "moi": covoare, canapele de catifea, scaune căptușite, draperii draperii, covoare și alte articole similare.

Deci, alegeți o "casă de bloc" pentru finisarea lucrărilor, obțineți o fațadă interesantă și frumoasă sau un interior, economisind în mod semnificativ materialele.

Din videoclipul de mai jos veți învăța cum să înfășurați un siding de metal cu blocuri metalice.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor