Vinyl block house siding: caracteristici și beneficii

Casele clasice de lemn au fost întotdeauna o prioritate pentru dezvoltatori. Aspectul lor vorbește de la sine. Sunt confortabile și confortabile. Mulți oameni visează să aibă o casă de țară din lemn, dar acest lucru nu este atât de ușor. Pentru a le construi, trebuie să depășească o serie de dificultăți, de la alegerea casei de busteni până la finisarea exterioară.

Siding de vinil poate fi numit unul dintre tipurile clasice de tapiterie exterioară. Dar este atât de comun încât, prin folosirea ei, să vă lipsiți casa de un stil individual. Siding producătorii au decis să țină pasul cu vremurile și au dezvoltat un model complet nou de panouri de placare.

Aceasta este o casă de vinil care creează o imitație a unei case din lemn. Ea a gândit prin toate detaliile și elementele tehnice, deci nu este dificil să o montezi. Rezultatul este o casă de noi materiale moderne care protejează tradițiile din trecut.

producere

O căsuță bloc este o lamelă de perete din clorură de polivinil, imitând forma unui jurnal sau a unei baruri de lemn.

Ele sunt realizate prin coextrudare - forțarea materialelor topite prin intermediul unui extruder. Particularitatea lui constă în faptul că se utilizează două substanțe diferite. La sfârșitul procesului, se obține un profil care are mai multe proprietăți. Se compune din două straturi. Primul strat ocupă aproximativ 80% din întregul produs, cel de-al doilea joacă rolul unui element decorativ. Stratul interior are volumul de lucru și este responsabil pentru geometria profilului.

Componenta acrilică conferă rezistență la suprafață, protejează împotriva influențelor externe ale mediului și oferă, de asemenea, culoarea produsului. Alegerea culorii poate fi ajustată prin adăugarea unei cantități diferite de coloranți.

Grosimea produsului este de 1,1 mm. În fabricarea pardoselilor utilizate pulbere de vinil, astfel încât acoperirea are o structură uniformă și aceeași culoare pe întreaga suprafață.

avantaje

 • Se caracterizează printr-un nivel ridicat de rezistență materială la influențele externe prin aplicarea forței. Este rezistent la sarcina de șoc aplicată.
 • Compoziția PVC are mai multe avantaje. Nu se descompune, nu putrezeste, nu este supus coroziunii. Cel mai important, este ecologic. Suprafața acrilică elimină aspectul microorganismelor de pe suprafață. Șoarecii și șobolanii nu vor afecta învelișul.
 • Compoziția amestecului pentru co-extrudare include aditivi de incendiu. Acestea reduc generarea de fum în caz de incendiu.
 • Intervalul de temperatură al funcționării pereților de la -50 ° C la +50 ° C Aceasta înseamnă că, în condițiile climatice, poate fi folosită peste tot.
 • Siding rezistent la UV, culoarea rămâne aceeași cu cea dorită de fabricant. Nu-i este teamă de precipitații. O astfel de acoperire cu o îngrijire minimă va dura mai mult de o jumătate de secol.
 • Greutatea produsului finit este relativ mică, deci nu are nici un efect asupra încărcăturii bazei casei și asupra pereților. În timpul instalării, se utilizează unelte comune, astfel încât nu este necesar să angajați lucrători specializați, ceea ce poate duce la costuri suplimentare. Destul de mică echipă de constructori, care fac rapid și eficient munca.
 • Tipul de siding este excelent pentru fațadele ventilate ale sistemului de dispozitive.În plus, pereții pot fi izolați în continuare și izolați fonic. Acest lucru permite proiectarea sistemului. Deci, casa va fi chiar mai bună și se va menține caldă.
 • Nu în ultimul rând, casa de blocuri din plastic maschează defectele pereților. Dacă există o scădere în grade sau panta este trasată incorect și este imposibil să se fixeze, siding va veni la salvare.

Pentru toate meritele sale, materialul are mai multe dezavantaje. De exemplu, nu arde, ci se topește lângă o flacără deschisă. Blocul de vinil nu asigură izolarea suplimentară a fațadelor.

dimensiuni

Există blocuri de case de diferite tipuri și dimensiuni.

Lamele standard, în formă asemănătoare unui lemn unic:

 • lățime - 180 mm;
 • latime - 250 mm.

Sunt potrivite pentru utilizare în exterior.

Lamele arata ca doua busteni gemeni:

 • lățimea - 120 mm;
 • lățime - 150 mm.

Este deja permisă utilizarea în interior. Lungimea variază între 3 și 3,81 metri.

Aspectul casei este similar cu structura lemnului natural. Culoarea este aleasă de client pentru a vă gusta.

De regulă, acestea sunt nuanțe naturale. Dar tehnologia modernă vă permite să schimbați umbra obișnuită a lemnului și există culori cum ar fi stejarul alb sau nucul de bronz.

Sipurile de glisare sunt recrutați unul câte unul și fixați în poziție. Prin urmare, instalarea lor este destul de simplă. Pentru a atașa pânza la cutie, veți avea nevoie de fâșii suplimentare care să asigure găuri de montare.

Fără a reuși, producătorul de siding are o linie de componente suplimentare. De exemplu, benzi eoliene, unghiuri interne și externe, profile de pornire, lamele articulate, finisaje, ferestre. Ele sunt făcute în aceeași culoare ca și peretele. Lungimea lor corespunde lungimii panoului.

Pasii de instalare

Pentru casa de blocuri de pereți din vinil, puteți aplica aceleași instrucțiuni de instalare ca și pentru siding obișnuit. Înainte de lucrare, trebuie să citiți instrucțiunile de instalare.

Primul pas este de a pregăti pereții și alte suprafețe. În acest scop, cutia este montată pe ele. Poate fi din lemn sau din metal. Elementele sunt montate la o distanță de mers pe jos de 400 mm. Datorită cutiei, puteți instala izolația suplimentară și puteți mări izolația termică a structurii. Proiectarea plăcilor permite realizarea unui spațiu între perete și elemente de fixare, ceea ce înseamnă că va fi ventilat și că aspectul condensatului va fi exclus.

Dacă doriți să mai rezistați pereții, puteți folosi o barieră de vapori și o barieră împotriva vântului. Acestea sunt filme speciale, fiecare realizându-și funcția.

Este recomandabil să respectați anumite etape de instalare. Mai întâi, barele de început și finisare sunt fixe. Apoi puneți colțurile pe ferestre și uși, fixați colțurile interioare și exterioare. Pentru a așeza panourile între ele, este posibil să aveți nevoie de o șină de legătură. Setul de lamele merge de jos în sus.

Orice material datorat schimbărilor de temperatură este supus unor grade diferite de deformare sau extindere. Panza fixă ​​nu trebuie fixată complet. Elementele de fixare nu trebuie să fie strânse până se oprește, iar experții recomandă să nu le răsuciți pe rând. Dacă se utilizează unghiile, distanța dintre cap și bază trebuie să fie de aproximativ 1 mm.

Pe golurile laterale trebuie să lăsați aproximativ 5 mm de spațiu pentru extinderea și contracția naturală a materialului. În timpul iernii, distanța trebuie mărită la 1 cm.

Este necesar să strângeți cuie în cuie și să înșurubați șuruburile perpendicular pe bază și să folosiți numai elementul galvanizat sau anodizat.

Panoul inițial este cuplat la profilul de pornire, următoarele panouri sunt atașate la primul și așa mai departe.

La finisaj set colturi decorative, benzi de vant.

instrumente

 • ciocan, mâner, bandă, nivel;
 • fierăstrău electric;
 • foarfece pentru metal;
 • perforator pentru găuri de montare;
 • crestătură;
 • instrument pentru demontarea panourilor.

Cum sa alegi?

Dacă doriți ca casa dvs. să fie luată de departe pentru o casă din lemn natural, urmați câteva reguli:

 • Este necesar să analizați cu atenție piața, să citiți informații despre producători, să vedeți cele mai bune mostre. Paleta de culori a companiilor este destul de diferită și, pentru ca finisajul să fie plăcut ochiului, să acorde mai multă atenție alegerii.
 • Acordați întotdeauna atenție aspectului. Panourile ar trebui să aibă o culoare uniformă, fără a permite petele sau alte nuanțe, cu excepția cazurilor indicate. Suprafața sidingului trebuie să repete textura lemnului. Cu cât este mai bine acest lucru, cu atât mai natural va arăta decorarea.
 • Găurile pentru instalare trebuie să fie curate. În formă, seamănă cu un oval. Aceasta este o soluție tehnică specială pentru a se asigura că stratul nu este static.
 • Experții constructori sfătuiesc să aleagă companii bine-cunoscute care lucrează pe piață de ani de zile.

preț

Cei care se confruntă cu construcții complexe pentru prima dată înțeleg cât de costisitor este. Cumpărătorii sunt întotdeauna preocupați de preț. Dar această abordare este fundamental greșită.Trebuie să vă gândiți la calitate și performanță. Casele de joasă calitate pot strica aspectul casei. Partea din față și partea din spate a lamei trebuie să aibă aceeași culoare. Dacă nu este cazul, atunci aveți o probă de proastă calitate.

Prețul materialului variază de la 200 la 900 de ruble pe 1 m2. La acest preț trebuie să adăugați costul muncii. Aceasta este încă o medie de aproximativ 300 de ruble.

Următorii factori afectează prețul:

 • calitatea performanței;
 • instalare complexă;
 • sezonier;
 • cantitatea de muncă.

Casa de blocuri de vinil este un nou tip de decor care câștigă rapid popularitate, mai ales în regiunile unde sunt preferate casele de lemn.

Forma sa urmează forma de busteni de lemn și acesta este principalul său avantaj. Înlocuiește panourile de montare standard și impersonale și conferă casei un aspect mai estetic.

Scopul său principal este:

 • îmbunătățește percepția externă a aspectului casei;
 • maschează defectele pereților cu puțin efort;
 • împiedică pătrunderea precipitațiilor și umidității din exterior;
 • cu ajutorul ei ei încălzesc casa - sub o siding le pun un încălzitor.

Fără mult efort, veți obține o casă modernă, caldă și frumoasă. O varietate de culori va fi benefică pentru ao evidenția pe fundalul finisajelor standard.Recenziile acestui material de finisare sunt doar pozitive.

Instalarea de case de vinil "bloc", a se vedea video de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor