Siding block block: dimensiuni și culori

Fiecare persoană dorește să facă decorarea casei sale frumoasă și îngrijită. In zilele noastre, siding este un material popular pentru decoratiuni interioare. Astăzi vom vorbi despre o acoperire atractivă și durabilă, denumită bloc de case.

Caracteristici și beneficii

Astăzi, mulți oameni aleg siding block bloc din cauza aspectului frumos. Acest tip de finisaj arata ca o casa de busteni, asa ca expertii numesc adesea acest material o acoperire sub jurnal. În ciuda faptului că un astfel de finisaj are aspectul de lenjerie de lemn, acesta poate consta dintr-o varietate de elemente (metal, vinil).

Siding de bloc este realizat de segmente separate de lemn rotund special sau lemn profilat. Acest material poate fi folosit nu numai pentru decorarea exterioară, ci și pentru interiorul încăperii. Destul de des, această acoperire este utilizată ca element decorativ.

Siding block bloc are mai multe avantaje importante.

 • Rezistenta la fluctuatiile de temperatura. Această acoperire poate fi utilizată în siguranță pentru decorarea exterioară. La urma urmei, acest material nu se teme de temperaturi ridicate.
 • Rezistența la foc. Unele tipuri de acest siding sunt realizate folosind tehnologii moderne și adăugarea de substanțe speciale care le conferă proprietăți ignifuge.
 • Protecția mediului. Acest produs este produs din materiale naturale, prin urmare nu emite substanțe periculoase pentru sănătatea umană, fiind absolut sigur.
 • Aspect atractiv. Majoritatea profesioniștilor și consumatorilor au remarcat aspectul frumos al unor astfel de produse. În plus, trebuie remarcat faptul că blocul are multe culori diferite.
 • Instalare ușoară. Fiecare persoană poate instala acest lucru independent fără a-și petrece mult timp și efort.
 • Durabilitate.O carcasă de bloc va servi proprietarilor săi timp de mai mult de un deceniu. Durata medie de viață a materialului este de 50-70 de ani.
 • Preț rezonabil. Costul de finisare nu este prea mare. Își va permite aproape oricine.

tipuri

În prezent, pe piața materialelor de construcții, consumatorii pot întâlni multe tipuri diferite de siding de blocuri. Cele mai populare sunt:

 • vinil;
 • metal;
 • lemn;
 • Acrilice.

vinilin

Baza pentru acest tip de siding este PVC. Pentru decorarea exterioară, de regulă, vinilul este așezat în două straturi. În acest caz, stratul inferior acționează ca o bază solidă, iar partea superioară - un element decorativ.

Casa de blocuri de vinil este mai ieftină în comparație cu alte tipuri. Gama de culori a acestui tip de material este cel mai adesea reprezentată de diferite nuanțe pastelate (maro deschis, cremă, bej, fistic, culoarea laptelui coapte).

Culoarea stratului de acoperire nu se estompează, rămânând în forma sa originală timp de mai mulți ani.

Casă din vinil pentru case finisate are următoarele calități pozitive.

 • Rezistența la umezeală.În cazul în care o cantitate mare de apă ajunge pe material, nu se va umfla, va rămâne în forma sa originală.
 • Rezistență la substanțe chimice. În cazul în care o soluție dăunătoare cu elemente chimice ajunge pe suprafața bazei, nu va afecta materialul. Nu-și va pierde apelul vizual.
 • Durabilitate. Siding de vinil poate servi proprietarii lor 50-60 de ani.
 • Greutate redusă. Aceste modele sunt ușoare, ceea ce simplifică foarte mult lucrările de instalare.

În ciuda listei destul de mari de avantaje, siding de vinil are anumite dezavantaje.

 • Rezistență scăzută la îngheț. Acest tip de înveliș nu este foarte rezistent la schimbările de temperatură, așadar este mai bine să îl folosiți atunci când efectuați decorațiuni interioare.
 • Rezistență scăzută la foc. Spre deosebire de alte eșantioane, tăierea vinilului este foarte susceptibilă la foc, deci este mai bine să o tratați cu substanțe și soluții speciale care reduc inflamabilitatea acestor materiale.

metal

Acest tip de siding este realizat dintr-o foaie subțire de metal sau din oțel galvanizat.Baza viitoarei acoperiri acoperită suplimentar cu substanțe speciale cu poliester sau polistiren. Acestea asigură o rezistență ridicată la deteriorarea mecanică externă.

Siding metalic este cel mai frig și rezistent la foc. în comparație cu alte tipuri. În plus, este mai puțin decât alte acoperiri supuse la decolorarea sub acțiunea luminii solare. Potrivit majorității experților, acest cadru combină perfect toate caracteristicile importante ale metalului și lemnului, deci este adesea folosit în locul materialului uzual din lemn.

lemn

Aspectul este cel mai adesea realizat din jurnalul rotunjit. Acesta diferă de alte tipuri de blocuri prin aspectul lor natural, deoarece lemnul natural are o suprafață estetică excelentă. În plus, astfel de materiale sunt plăcute la atingere.

Este important să rețineți că casa de blocuri din lemn este foarte susceptibilă la putrezire, prin urmare, înainte de a începe lucrările de finisare, produsul trebuie tratat cu un material special sau pur și simplu vopsit. În caz contrar, designul își poate pierde rapid aspectul original.

Pentru fabricarea de siding de lemn, folosind atât conifere, cât și lemn de esență tare. Utilizate frecvent tei, cedru, molid, pin, artar, stejar, frasin.

Zada siberiana se distinge prin forta si fiabilitatea sa deosebita.

acril

Această îmbinare este realizată prin adăugarea de polimeri acrilici, care conferă stratului o rezistență ridicată la uzură. Produsul este creat prin turnare sau extrudare. În aparență, acest material este similar cu cel al vinilului, dar are un cost mai mare.

Siding acrilic are o bună rezistență la coroziune, mucegai, ciuperci. De asemenea, are o bună rezistență la îngheț, rezistență la umiditate și rezistență la foc. Dar merită să ne amintim că această acoperire va fi accesibilă nu pentru fiecare cumpărător.

dimensiuni

Dimensiunile fiecărei părți a casei de siding depind de materialul din care este fabricat. Acesta poate varia foarte mult (de la 3m la 7m). Dar cel mai adesea pentru lucrările de finisare sunt utilizate panouri de 4-5m.

Dacă doriți să utilizați siding vinil pentru cameră, atunci trebuie să ia în considerare dimensiunea sa. Lungimea standard pentru acest design este de 3,5cm-3,7cm și lățimea de 2,3m-2,5m.Grosimea acestui produs este cel mai adesea de 1.1mm-1.5mm.

Pentru siding metalice există dimensiunile standard. Lungimea acestui material poate varia foarte mult (de la 1m la 5m). Lățimea stratului de acoperire este de 2-3,5 cm. Grosimea tipului de metal este destul de mică - 0,5mm-1mm.

culoare

Paleta de culori a casei de blocuri de siding sub un jurnal poate fi foarte diferită. Cele mai populare nuante sunt:

 • ciocolată;
 • cremă;
 • bej;
 • fisticul.

Alegerea scării depinde de stilul casei și preferințele personale ale proprietarilor.

Deseori în magazinele de construcții, consumatorii pot găsi siding fabricat sub lemn, piatră sau cărămidă. Aceste tipuri de design de astăzi câștigă o popularitate tot mai mare. În zilele noastre, mulți oameni preferă culoarea "stejarului de aur", care este reprezentată de o acoperire lucioasă de roșu sau maro deschis.

Adesea, atunci când își termină casele, consumatorii folosesc siding cu stejar murdar. Este o nuanta inchisa de lemn, cu un model natural texturat. Acest tip de design este perfect pentru aproape orice design de casa.

Adesea la aranjamentul camerei se folosește scala de culoare sub o piuliță.Se distinge prin nuanțe pastelate calme (bej, culoare de lapte copt, fistic). Acest material este perfect pentru diferite tipuri de camere.

Marci

În prezent, există mulți producători de siding bloc bloc. Produsele fiecărui brand se disting prin avantajele și caracteristicile de performanță. Luați în considerare cele mai populare branduri care produc astfel de materiale.

Tecos

Tecos își fabrică produsele utilizând cele mai noi tehnologii. Această companie produce trei tipuri diferite de panouri de siding. Paleta de culori a acestor acoperiri include 24 de nuanțe. De asemenea, fiecare eșantion individual se distinge printr-un model special texturat.

Docke

Docke nu este mai puțin popular. Potrivit multor experți, această companie germană produce panouri de înaltă calitate și durabile. Produsele acestui producător sunt diferite de toate celelalte în culori luminoase și bogate.

"Metalist"

Un alt producător de siding de blocuri este Metalist. Ea este specializată în producția de acoperire de vinil, care are un aspect frumos.De asemenea, unii experți spun că puterea, calitatea și durabilitatea acestor materiale sunt bune.

Tehnologie de montare

Mai întâi, înainte de instalarea panourilor, trebuie să faceți bara de pornire. Pentru a face acest lucru, trebuie să fixați colțurile exterioare cu o linie plumb, și acestea ar trebui fixate în trepte de 30 cm. După aceea, ar trebui să montați benzile la articulațiile pieselor.

De asemenea, în timpul lucrărilor de instalare, este necesar să se realizeze proiectarea deschiderilor pentru ferestre și uși. Produceți-o cu ajutorul benzii pentru pante. După aceea, panourile sunt tăiate și îmbinate. Pentru a face acest lucru, trebuie să cuplați o parte a părții barei de pornire și să o fixați cu șuruburi cu auto-filetare.

După instalarea panourilor lângă uși și ferestre. Pentru a face acest lucru, siding este tăiat la lățimea de deschideri. De asemenea, asigurați-vă că faceți un val cu un unghi de înclinare. Acestea ar trebui să fie pe ambele părți simultan (puțin mai largi decât găurile). Marginile lor longitudinale trebuie să fie îndoite.

Apoi, pe design sunt pantele laterale fixe ale lamelelor și curelei principale superioare. Trebuie instalat un sistem de drenaj, după care trebuie proiectată partea superioară a structurii.În același timp, merită să utilizați șuruburile de auto-tăiere și un nivel de fixare sau de ieșire de sus.

Pentru mai multe informații despre finisajele blocurilor de case de bloc, vedeți mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor