Siding Cedral: avantaje, culori și caracteristici de instalare

 Siding Cedral: avantaje, culori și caracteristici de instalare

Panouri din fibră de ciment Cedral ("Kedral") este un material de construcții destinat finisării fațadelor clădirilor. Combină estetica lemnului natural cu forța betonului. Căptușeala noii generații a câștigat deja încrederea a milioane de consumatori din întreaga lume. Prin utilizarea acestui siding, este posibilă nu numai transformarea casei, ci și asigurarea protecției acesteia de efectele meteorologice nefavorabile.

Caracteristici și domeniu de aplicare

Siding Cedral folosește fibre de celuloză, ciment, aditivi minerali, nisip quartz și apă. Aceste componente sunt amestecate și supuse unui tratament termic.Rezultatul este extrem de durabil și rezistent la sarcini de putere ale produsului. Învelișul este disponibil sub formă de panouri lungi. Suprafața lor este acoperită cu un strat de protecție specializat care protejează materialul de influențele externe negative. Panourile pot avea o textură netedă sau gravată.

Principala caracteristică a placării Kedral este absența schimbărilor de temperatură, datorită căruia se obține o durată lungă de viață a produselor.

Datorită acestei proprietăți, panourile pot fi instalate indiferent de sezon. O altă caracteristică a sidingului include grosimea sa: este de 10 mm. Grosimea mare provoacă proprietăți de înaltă rezistență ale materialului, în timp ce rezistența la impact și la funcțiile de armare asigură prezența fibrei celulozice.

Captuseala Cedral este folosita pentru a crea fatade ventilate. Vă permite să schimbați repede aspectul casei sau al cabanei. Panourile sunt, de asemenea, posibile pentru a emite garduri, coșuri de fum.

specie

Compania produce 2 linii de fibre de ciment:

 • "Kedral";
 • Cedral Click.

  Panourile de fiecare tip au o lungime standard (3600 mm), dar indicatori diferiți de lățime și grosime. Învelirea în una și a doua linie este disponibilă într-o gamă largă de culori. Producătorul oferă o gamă variată de produse ușoare și materiale în culori închise (până la 30 de nuanțe diferite). Fiecare tip de produs se distinge prin strălucirea și bogăția de culori.

  Principala diferență între panourile "Kedral" și "Kedral Click" se află în metoda de instalare.

  Produsele de primul tip sunt suprapuse pe un subsistem din lemn sau metal. Fixat cu șuruburi sau cu unghii străpunse. Cedral Faceți clic pe fixați articulația în îmbinare, datorită căruia este posibilă montarea unei benzi perfect netezite fără proeminențe și goluri.

  Avantaje și dezavantaje

  Coperta de ciment din fibră de cedru este cea mai bună alternativă la finisarea lemnului. Această cotitură depășește un cedru natural în caracteristicile tehnice și calitățile operaționale.

  Preferarea panourilor Kedral merită din mai multe motive.

  • Durabilitate. Componenta principală a produsului este cimentul. În combinație cu fibrele de armare, aceasta conferă rezistență materialului. Producătorul garantează că produsele sale vor dura cel puțin 50 de ani fără pierderi de performanță.
  • Rezistență la lumina soarelui și precipitații. De ani de zile, cimentul din fibră de ciment va încânta proprietarii cu culori suculente și saturate.
  • Puritatea ecologică. Materialul de construcție este fabricat din ingrediente naturale. Nu emite substanțe nocive în timpul funcționării.
  • Rezistența la foc Materialul nu se va topi în caz de incendiu.
  • Rezistența la infecții fungice. Datorită faptului că pielea are proprietăți de respingere a apei, riscurile de mucegai pe suprafață sau în interiorul materialului sunt excluse.
  • Stabilitate geometrică. La temperaturi excesiv de scăzute sau înalte, placa de sticlă își păstrează dimensiunile originale.
  • Instalare ușoară. Având instrucțiuni de instalare la îndemână, este posibil să instalați panourile cu mâinile dvs. și să nu recurgeți la ajutorul meșterilor profesioniști.
  • Gamă largă de culori. Gama de produse include produse din nuanțe clasice de fațadă (lemn natural, wenge, nuc), precum și opțiuni originale și non-standard (pământ roșu, lemn de primăvară, minerale întunecate).

   Nu uitați de dezavantajele siding-ului. Dezavantajele includ o mare masa de produsedin cauza căruia este inevitabilă crearea unei sarcini mari asupra structurilor de susținere ale structurii. De asemenea, dezavantajele se pot distinge prin costul ridicat al materialului.

   Pregătirea pentru instalare

   Instalarea materialului de învelire include mai multe etape. Primul este pregătitor. Înainte de instalarea peretelui trebuie pregătit cu grijă peretele. Suprafețele de piatră sunt curățate, neregularitățile sunt eliminate. După aceea, pereții trebuie acoperite cu un amestec de sol. Suprafețele de lemn trebuie tratate cu antiseptic și acoperite cu o membrană.

   Următoarea etapă include instalarea panourilor și a izolației. Subsistemul include bare orizontale și verticale, preimpregnate cu o compoziție antiseptică. Inițial, produsele orizontale sunt fixate pe peretele lagărului cu unghii sau șuruburi. Cutia trebuie așezată în pași de 600 mm. Spațiul dintre barele orizontale trebuie să fie vată minerală sau altă izolație (grosimea izolatorului trebuie să fie aceeași cu grosimea fasciculului).

   Apoi este instalarea barelor verticale deasupra orizontului. Pentru plăcile din fibră de ciment, se recomandă să lăsați un spațiu de aer de 2 cm,pentru a evita riscul de condensare pe peretele sub piele.

   Următorul pas este instalarea profilului de pornire și a elementelor suplimentare. Pentru a elimina riscurile de penetrare a rozătoarelor și a altor dăunători sub piele, fixați profilul perforat în jurul perimetrului clădirii. Apoi, profilul de pornire este montat, datorită căruia este posibilă stabilirea pantei optime a primului panou. Următoarea este fixarea elementelor de colț. Apoi, la îmbinările substructurii (din bare) este instalată o bandă EPDM.

   Detalii de instalare

   Pentru a fixa placa de ciment Cedral, veți avea nevoie de șuruburi și o șurubelniță. Strângeți cârpa până sus. Primul panou trebuie așezat pe profilul de pornire. Suprapunerea nu trebuie să fie mai mică de 30 mm.

   Panourile Kedral Click trebuie montate la îmbinare în spații specializate.

   Instalarea, ca și în versiunea anterioară, începe din partea de jos. procedură:

   • panoul de montare pe profilul de pornire;
   • fixarea vârfului plăcii cu un cleme;
   • instalarea următorului panou pe clemele produsului anterior;
   • montați placa montată de sus.

    Toată asamblarea trebuie făcută în conformitate cu această schemă. Este ușor să lucrați cu materialul, deoarece este ușor de procesat.De exemplu, plăcile din fibră de ciment pot fi tăiate, forate sau frezate. Dacă este necesar, astfel de manipulări nu vor necesita echipamente specializate. Puteți folosi instrumente la îndemână, cum ar fi bulgară, jigsaw sau "circular".

    opinii

    Până acum, puțini consumatori ruși și-au ales și și-au acoperit locuința cu siding Kedral. Dar printre cumpărători există aceia care au reușit deja să răspundă și să lase feedback despre acest material cu care se confruntă. Toți oamenii subliniază costul ridicat al siding. Dacă considerăm că finisarea nu va fi făcută în mod independent, ci de către meșteri angajați, casa va fi foarte costisitoare.

    Nu există plângeri cu privire la calitatea materialului.

    Consumatorii disting următoarele caracteristici ale placării:

    • nuanțe strălucitoare care nu se estompează la soare;
    • fără zgomot în ploaie sau grindină;
    • înalte calități estetice.

     Cedral fibra de ciment placi nu sunt încă în mare cerere în Rusia din cauza costului ridicat. Cu toate acestea, datorită calităților decorative sporite și a durabilității materialului, există speranțe că în viitorul apropiat va ocupa poziția de lider în vânzarea de produse pentru acoperirea caselor.

     Despre caracteristicile de instalare a siding Cedral a se vedea următorul video.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor