Instalarea corectă a șezutului la sol

Cu fațada clădirilor cu pardoseli, piatră naturală sau lemn este acum considerată a fi prea consumatoare de timp. În locul unor modele complexe care au rădăcini naturale și reduc cantitatea acestor materiale cele mai naturale, vin panouri ușoare din plastic, vinil și metal. Siding nu este doar un tip de decor de clădire prietenos cu mediul, ci și foarte economic. Și dacă nu doriți să întoarceți întreaga casă, dar este necesar doar să creați o bază fermă și solidă pentru casă, un siding subteran, dar pitoresc, vine să vă ajute.

tipuri

Fațada subsolului unei clădiri este împărțită în tipuri în două criterii: material și metodă de instalare.

Cele mai comune materiale pentru siding:

 • clorură de polivinil;
 • vinil;
 • polipropilenă.

Toate acestea sunt finisaje universale pentru siding de subsol, deoarece au proprietăți excelente de rezistență: la efectele radiației ultraviolete, umiditate, temperaturi extreme. Se poate servi cu ușurință de mai mulți ani. Există, bineînțeles, metalul de siding. Dar necesită o prelucrare suplimentară a materialului cu agenți anti-coroziune și o îngrijire mai amănunțită.

Conform metodei de așezare, tipurile de siding pot fi orizontale și verticale.

Cel mai adesea, în partea de jos a clădirii, profesioniștii și amatorii din domeniul construcțiilor folosesc stivuirea orizontală. Și pentru a asigura cu ușurință, rapid și eficient punerea în pivniță a casei cu căptușeală de înaltă calitate cu propriile sale mâini, este necesar să achiziționăm uneltele de bază și să pregătim fundația clădirii pentru montare.

Pregătire și instrumente

Înainte de a trece direct la instalare, este necesar să pregătiți suprafața pentru lucru.

În primul rând, trebuie acordată atenție uniformității zidurilor. Siding-ul de soclu va da cu glezne oricare din scheletul tău (citește: inegalitate).De asemenea, trebuie să ne amintim că atunci când se află în fundul casei cu cârpe sintetice sub ele, se poate forma un mediu excelent pentru apariția și răspândirea fungilor, a mucegaiului și a altor microorganisme care urasc umezeala. Prin urmare, pereții sub plăcile trebuie să fie tratate cu antiseptic sau orice altă impregnare.

O condiție prealabilă pentru așezarea plăcilor de siding este de a curăța baza de resturi, praf, păianjen și alte lucruri, astfel încât suprafața să fie perfect lipsită de obiecte străine.

Următorul pas în pregătire va fi soluția de izolare sau ventilație a fațadei. Având în vedere că ambele fenomene sunt foarte frecvente în condițiile actuale, trebuie să se țină seama de formarea acestora. Cu oricare dintre aceste opțiuni, este necesar să se țină cont de materialele achiziționate.

Pentru auto-instalarea de siding de subsol, aveți nevoie mai întâi de următoarele instrumente:

 • șurubelniță - puteți utiliza șurubelnița vechiului bunic, dar va dura mai mult timp pentru o astfel de lucrare;
 • șuruburi cu un capac plat (o mulțime de șuruburi);
 • apă sau infraroșu;
 • ferăstrău cu ferăstrău sau jigsaw.

  Desigur, pentru fiecare caz și pentru fiecare maestru se caracterizează propriul set de instrumente. Această listă este concepută pentru a începe unde.

  În ceea ce privește componentele siding, atunci totul este simplu. Pentru montarea panourilor la subsol sunt necesare următoarele: lăcuit (profile metalice sau bare de lemn), o placă de pornire, un profil de finisare și un profil j. Toate acestea se referă la fixarea panourilor pe peretele bazei. Părțile principale care alcătuiesc siding în sine sunt: ​​panouri de decorare cu un design selectat și panouri de colț.

  Dar, înainte de a cumpăra aceste componente ale viitorului "persoană" de bază a casei, ar trebui să faceți calculele preliminare și cele mai exacte.

  Calculul cantității de material

  Corect calculați cât de mult siding este necesar pentru a termina subsolul, ușor. Dar aici trebuie să aveți grijă deosebită. Nimeni nu vrea să meargă la magazin în mijlocul procesului de styling și să cumpere mai multe materiale. Sau, dimpotrivă, să cumpere o grămadă de panouri, și apoi să nu știe unde să pună restul și de ce s-au cheltuit atât de mulți bani.

  Începem să măsurăm baza fațadei casei. Prin măsurarea lățimii și a înălțimii unei părți, obțineți suprafața pentru căptușeală. Faceți același lucru cu celelalte părți ale țării sau ale casei dvs. de țară.Adăugând toate cele patru cifre, obțineți suprafața totală.

  În magazinele de astăzi puteți găsi o gamă largă de panouri de perete pentru siding, companii și producători diferiți. Deci, puteți găsi diferite dimensiuni, texturi, modalități de așezare. Unii producători își produc deja produsele și cu dispozitive special amenajate pentru panourile lor. În același timp, pe fiecare pachet au fost indicate suprafața totală a panourilor și suprafața utilizabilă. Acordați atenție primei valori și numărați câte pachete din acest material sunt necesare în cazul dvs.

  Asigurați-vă că adăugați 10-15% la numărul de pachete rezultat. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că în caz de forță majoră aveți o aprovizionare. În același timp, nu este o sumă exorbitantă în valoare de bani nebun.

  Cu un set complet de materiale, componente și unelte, fericiți, puteți trece la instalarea sidingului de la subsol.

  Pas cu pas

  Începeți instalarea de siding cu mâinile proprii, ar trebui să începeți cu o bază de sprijin. Este demn de remarcat faptul că, în unele cazuri obreshetka nu este necesară. Când pereții casei sunt perfect plane (făcuți din spumă și blocuri de gaze și alții), învelișul ca atare poate să nu fie necesar.

  Instalarea panoului începe cu instalarea lamelelor la alegere: lemn sau metal. Următorul pas este amplasarea corectă a acestor șipci.

  Există trei tipuri de instalare a cutiilor:

  • vertical;
  • orizontală:
  • combinate.

  Pentru confruntarea cu subsolul este cea mai potrivită orizontală, deoarece este o zonă mică, practic fără deschideri. Dacă vă decideți să întăriți întreaga casă în același timp cu panouri de siding, atunci este logic să montați o navetă comună verticală sau combinată.

  Să ne oprim pe profilul de metal. În exterior, benzile de profil sunt atașate la bază folosind dibluri și șuruburi autoportante (dacă materialul de perete este cărămidă sau piatră). Punctul important este acela de a lăsa golurile între capacul șurubului și pânză la o jumătate de centimetru, pentru a permite fluctuațiilor de temperatură să facă schimbări în forma și volumul tuturor componentelor, fără a sacrifica aspectul peretelui.

  Pentru o bază de bar puteți utiliza șuruburi standard sau unghii galvanizate, reamintind, de asemenea, să lăsați o mică distanță între capac și bază.

  Nu uitați, înainte de a instala cutia pe bază, trebuie să efectuați toate acțiunile de izolare sau ventilare a fațadei.După instalarea structurii de susținere, nu veți avea o astfel de oportunitate.

  De îndată ce toate lucrările de instalare a lamelor sunt finalizate, continuăm instalarea panourilor de siding. Primul este nivelul de pornire, care este un fel de ghid, indicând calea de deplasare a întregii structuri de siding. Prin urmare, în acest stadiu este foarte important să se utilizeze nivelul clădirii. Se întâmplă că terenul din jurul casei nu este suficient, uneori chiar foarte neuniform. Decuparea panourilor de siding în așa fel încât să arate plăcut din punct de vedere estetic nu este posibilă. Aici pentru a ajuta constructorii vin J-profil. Aceasta este o curea metalică cu un hook-harpoon în formă de j exterior. Profilul este instalat cât mai aproape posibil de pământ, iar fixarea barei de pornire se realizează fără sacrificare sau distorsiune.

  Pentru a instala cârpele de la baza blatului, trebuie să urmați o anumită secvență, care vă va ajuta să instalați rapid și eficient toate panourile.

  Mișcarea elementelor este de la stânga la dreapta și de jos în sus.

  • Mai întâi setați elementul de colț de colț.
  • Prima parte este tăiată spre stânga de-a lungul verticalului pentru a alinia complet această latură. Este pus pe bara de pornire sau în profilul J și se deplasează cât mai mult posibil spre stânga pentru a intra în canelura elementului de colț. Nu uitați să lăsați spații naturale între panourile de siding.
  • Măsurați cu atenție nivelul acestei părți. Când devine perfect netedă, îl puteți monta cu șuruburi pe cutie.
  • Continuați să instalați elementele următoare în același mod. Fiecare rând următor este stivuit într-o ordine eșalonată, astfel încât articulațiile să nu meargă pe o linie dreaptă de-a lungul întregii înălțimi a bazei.
  • Înainte de instalare, ultimul rând este atașat la placa de finisare.

  Instalarea sidingului de subsol nu este un proces deosebit de complicat, dar necesită îngrijire și precizie, fără de care este imposibil să se obțină un bun rezultat final.

  Vreau mai ales să mă ocup de căptușeala fundației cu panouri de clorură de polivinil.

  Șanțurile de șuruburi sunt folosite pentru a găsi casa în locuri unde este pur și simplu imposibil să se ajusteze suprafața solului, iar proprietarii nu doresc să se mândrească și să aștepte mult. Diferența principală a subsolului de subsol în astfel de structuri este aceeacă mai întâi de toate este necesar să se proceseze foarte bine pilele cu un agent de impermeabilizare și să se efectueze toate lucrările de drenare necesare. Verificați pentru resturi, vegetație sau găuri de animale sălbatice sub casă. Restul este făcut în aceeași ordine ca și cu o bază obișnuită.

  Sfaturi

  Realizând instalarea subsolului de subsol cu ​​propriile mâini, puteți recurge la sfaturile și recomandările profesioniștilor cu experiență.

  • Dacă doriți să recreați modele curbate, neobișnuite unghiulare, puteți utiliza și un profil metalic care are forma oricărei forme dacă faceți tăieturi mici în locurile potrivite.
  • Numărul de colțuri decorative de siding este întotdeauna egal cu numărul de rânduri de panouri pentru tunderea plintelor. Astfel, este ușor să calculați cantitatea lor preliminară.
  • Pentru a fixa mai întâi un colț, apoi instalați panourile, din nou pentru a acoperi totul cu un unghi greșit. Există riscul de a nu număra și de a ghici cu caneluri. Instalarea întregului element de compartimentare trebuie să fie efectuată ținând cont de toate recomandările date în instrucțiunile acestuia.
  • Vă rugăm să rețineți că cu care se confruntă o casă privată cu siding implică utilizarea unui număr mare de șuruburi saucuie. Deci, pentru un panou standard poate dura până la cinci bucăți. Trebuie să fie înșurubate în găuri speciale. În același timp, pentru a distribui încărcătura în mod egal pe toate panourile, șuruburile sau cuiele cu auto-filetare trebuie amplasate strict în centrul găurilor panourilor orizontale. În ceea ce privește colțurile, aici un cui sau un șurub este introdus în primul gaură inferioară în partea inferioară a acestuia și apoi și în mijloc.

  Profesioniștii recomandă să se acorde o atenție deosebită atunci când alegeți panouri pentru siding pe unele dintre nuanțe.

  • Colorat. Cu cât produsele sunt mai bune, cu atât mai uniformă și mai strălucitoare culoarea panourilor va fi atât în ​​exterior, cât și în interior.
  • Grosime. Acest parametru ar trebui să fie același pe întreaga lungime și pe întreaga înălțime a panoului. Dacă te uiți direct la ea și vezi sigiliile, bulgările, curburile, fugi de la acest producător sau vânzător.
  • Dimensiuni. Informațiile referitoare la mărime furnizate de producător pe ambalaj trebuie să corespundă dimensiunilor panourilor disponibile.
  • Găuri. Toate perforațiile sunt de aceeași mărime, formă și netedă.
  • Aspect. Prezența celor mai mici defecte de suprafață: peeling, blistering, delaminare.

  În îngrijirea subsolului siding este foarte nepretențios. Curățarea la timp va extinde nu numai durata serviciului său, ci și plăcerea dvs. estetică. Pentru spălarea panourilor este convenabil să folosiți un furtun în care apa este furnizată sub presiune moderată. În locuri greu accesibile, o perie auto poate veni la salvare. Principalul lucru nu este să folosiți materiale cu o suprafață aspră și uneori să utilizați detergenți clasici.

  Atunci când se instalează ciment din fibră de ciment (sau panouri sub piatră și zidărie) este necesar să se ia în considerare faptul că acest material este foarte capricios și dă o contracție proastă, este dificil de a reacționa la schimbările de vreme. Astfel, abordarea acestui tip de confruntare ar trebui să fie și ea specială, astfel încât să nu vă strică starea de spirit în caz de forță majoră bruscă.

  Instalarea de siding pentru subsol, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor