Siding de piatră: caracteristici alese

 Siding de piatră: caracteristici alese

Siding este o tehnologie modernă pentru acoperirea clădirilor cu panouri speciale. Ele protejează efectiv pereții de efectele nocive ale mediului. Cel mai adesea panourile sunt fabricate din vinil rezistent, care se suprapune cu influența umidității ridicate și a schimbărilor de temperatură.

avantaje

Particularitatea vinilului este că acesta imită cu succes textura diferitelor materiale:

 • piatră naturală;
 • blocuri de beton;
 • caramida rosie;
 • clinker dale.

O siding de subsol cu ​​aspect deosebit, care imite perfect orice material de finisare.Spre deosebire de panourile standard din PVC, materialul pentru siding este mai gros.

piatră naturală
blocuri de beton
roșu cărămidă
clinker dale

Avantajele sale sunt următoarele:

 • nu își modifică caracteristicile sub influența radiațiilor ultraviolete;
 • are o densitate bună și, în același timp, o greutate mică;
 • ușor de instalat;
 • ia cele mai diferite forme;
 • care nu sunt afectate de mediu;
 • nu creste mucegai si nu rust;
 • este ieftin;
 • producătorul garantează o durată de viață de până la 70 de ani.

dimensiuni

Panourile pentru siding de subsol au parametrii de bază de 1x0,5 m, în timp ce producătorii diferiți permit unele abateri. De exemplu, "piatra de bazalt" poate avea parametri 1169x449 mm, iar "cărămida roșie" 1160x470 mm.

Înainte de a achiziționa un material, trebuie să acordați atenție acestor detalii și să calculați cu atenție cantitatea necesară de material pentru care se confruntă.

vulnerabilități

Punctul cel mai vulnerabil din siding este articulațiile, deci atunci când alegeți un material și îl instalați, este recomandat să acordați o atenție deosebită acestor noduri. O îmbinare este locul în care se află umezeala.Dacă este de o calitate slabă, atunci stratul de protecție va fi deformat sub influența diferenței de temperatură, după o perioadă scurtă de timp va deveni inutilizabil. Cu cat sunt mai mici spatiile la nivelul articulatiilor, cu atat mai bune si mai bune sunt panourile.

tipuri

Sub o piatră sau o cărămidă

Cele mai populare sunt socles tăiate cu "piatră" sau "cărămidă". Imitarea poate fi atât de realistă încât diferențele pot fi observate doar de către un expert, în acest sens, siding subsol nu este egal. Panourile "sub o piatră" sau "sub o caramida" sunt realizate pentru a înconjura clădirile în care există multe ferestre și uși datorită faptului că astfel de materiale pot fi montate în locurile cele mai greu accesibile.

Suprafața de zidărie este de asemenea solicitată. Oamenii cu gust rafinat doresc să cumpere astfel de materiale. Astfel de panouri sunt realizate din plastic de înaltă calitate, panourile nu sunt afectate de temperaturi ridicate, impulsuri mecanice.

Colecția de granițe alpine este realizată din PVC special, care garantează o durată de viață de până la trei decenii. În acest caz, culorile nu se estompează sau se estompează. Există zeci de nuanțe și culori, cu adevărat să ridici ceva original, care corespunde designului și imaginii clădirii.

cărămidă arsă
Grădină alpină

Podeaua importată de subsol cu ​​izolație nu a fost încă distribuită în Rusia. Pulverizarea se face din interior cu un compus poliuretanic care protejează efectiv fațada de influența temperaturilor scăzute sau ridicate. Această noutate este deja utilizată pe scară largă în construcția de locuințe în nordul Europei. Iarna rece în Rusia reprezintă o condiție prealabilă obiectivă pentru ca acest tip de căptușeală să devină evident în cerere. Pentru prețuri costă un pic mai mult decât standard de bază siding.

Arată colecția câștigătoare "Rocky Stone", pentru că îmbină frumusețea naturală, dă aspectul original al oricărei structuri. Siding, care imită malachitul, este de asemenea o soluție interesantă. O varietate de culori verde diferite creează un model unic. Dimensiunea acestor pietre poate fi foarte diferită.

Piatră stâncoasă

metal

Siding metal este, de asemenea, foarte popular, deși este mult mai scump. Panourile sunt realizate din oțel zincat, din interior acest material este acoperit suplimentar cu un grund de protecție. Siding metalic de bază a fost întotdeauna în cerere mare în multe țări diferite.Este realizat din oțel galvanizat, care nu este afectat de mediul înconjurător. Subsolul clădirii, căptușit cu un astfel de material, arată elegant.

Producatori

Novik

Siding canadian de la compania Novik este foarte popular, există mai multe tipuri în funcție de suprafața simulată:

 • caramida;
 • piatră sălbatică;
piatră sălbatică
cărămidă
 • pietris;
 • cherestea de cedru;
 • placile.

Compania promite o garanție pe toată durata vieții pentru toate pozițiile. Dimensiunile panourilor sunt de 1152x522 mm. Ele au un design individual care le oferă un aspect original. Prețul variază de la 700 la 800 de ruble.

cherestea de cedru
pietriș
placile

Panou din piatră tăiat manual

Materialul natural este foarte solicitat. O altă companie canadiană este Panelul de piatră tăiat manual. Compania este specializată în producerea de panouri care imită piatră sălbatică de diferite tipuri și dimensiuni. Pentru siding la sol, o astfel de față este perfectă.

Produsele din Canada sunt cunoscute în întreaga lume, se disting printr-un sortiment larg și o calitate excelentă.

Alta Profil

Compania rusă "Alta-Profil" reprezintă mai multe tipuri de siding de bază.

 • Sub piatră. Este în mare cerere.Dimensiunile sale sunt de 1134x475 mm, iar grosimea - 20 mm. Deșeurile minime sunt generate în timpul instalării.
 • Sub cărămidă. Există o mare varietate de texturi și culori. Dimensiunile sale sunt de 1132x468 mm, grosime - 18 mm.
 • Sub țiglă. Panourile au nervuri speciale care conferă o rigiditate și mai mare. Dimensiunile pot fi de 1160x445 mm, grosime - 22 mm. Există texturi disponibile care imită diferite materiale.
Sub cărămidă
Sub țiglă
Sub piatră

Sticla de sticlă antic este reprezentată de panouri care imită caramida Greciei antice, arată spectaculos. Dimensiunile sunt de 1167x447 mm, grosime - 18 mm.

Siding "Canyon" arată elegant, atrage atenția cu un aspect nobil. Dimensiunile sunt de 1115x446 mm, grosime - 22 mm. Cea mai recentă colecție este adesea comandată pentru a acoperi întreaga fațadă a clădirii. Costul său este de aproximativ 500 de ruble.

canion
Caramida antic

Profil vox

Compania germană Profile Vox are un număr mare de modele diferite de orice culori și texturi. Cererea semnificativă sunt panourile care imită piatră sau cărămidă. Cea mai faimoasă colecție este Solid Mur. Dimensiunile sufrageriei de la subsol sunt de 1111x462 mm, grosime - 2,5 mm.

O caracteristică deosebită a panourilor este faptul că panourile sunt foarte subțiri și în același timp extrem de durabile, pot rezista unor încărcături mecanice considerabile.

Deseori, panourile acestei companii sunt folosite pentru a acoperi întreaga fațadă a obiectului. Prețul variază de la 500 la 600 de ruble.

Docke

Compania germană Docke oferă produse puternice și durabile. În fiecare an, compania își surprinde clienții cu noi dezvoltări. Colecția Berg include panouri care sunt făcute "sub caramida". Acest material poate fi acoperit nu numai cu soclurile clădirilor, ci și cu gospodăriile private suburbane. Dimensiunile siding sunt de 1128x460 mm.

Colectia Stern include panouri care imita piatra naturala. Îi plăceau în special produsele acestei companii din țările nordice ale Europei. Dimensiunile siding sunt de 1195x425 mm, iar prețul variază între 400 și 500 de ruble.

Berg
pupa

Wandstein

Compania germană Wandstein oferă panouri combinate armonios cu o calitate perfectă și o selecție largă. Dimensiunile panourilor sunt de 796x596 mm. Acest material este ideal pentru finisarea gospodăriilor țării. După muncă există o cantitate minimă de deșeuri. Prețul variază de la 400 la 800 de ruble.

montare

Instalarea sidingului de la subsol începe cu fundul subsolului. Confruntarea ar trebui făcută mai întâi dintr-o parte a peretelui, apoi treceți de cealaltă parte. În timpul instalării, ar trebui să faceți mici decalaje care să permită plăcuțelor să "respire".

Panourile, încălzite de expunerea la lumina soarelui, cresc în mărime, dacă nu există lacune între ele, deformarea lor este posibilă.

Pentru a fixa panourile de pe bază, aveți nevoie de elemente de fixare puternice. Este necesară crearea unei cutii pe care vor fi montate elementele principale. Cutia se confruntă cu sarcini semnificative, astfel încât materialul său trebuie să fie durabil. Se compune din suspensii și profile. De asemenea, trebuie să fie grile de ventilație. Fără ventilație normală, umiditatea se va acumula sub panou, ceea ce va afecta negativ suprafața peretelui.

Blocurile de colț pentru siding de subsol sunt accesorii care decupează ferestrele și ușile. Profilul j este un element care servește mai multor scopuri, ajută la atașarea materialului la perete. Prin montarea panourilor de subsol sub piatră, chiar și o casă din lemn poate fi transformată într-o mini-blocare.Alegerea a sute de texturi și culori diferite vă permite să alegeți materialul ideal pentru realizarea ideilor originale.

Instalarea se face numai de la stânga la dreapta. Dacă panourile sunt montate în sezonul rece, distanța dintre blocuri trebuie să fie de cel puțin 3 mm. Panourile conțin găuri speciale cu care să se fixeze. Săgețile de pe pachet vă vor spune mereu cum să stocați cel mai bine panourile. Cel mai bine este să le depozitați într-o poziție verticală, iar fixarea materialului să se facă cu unghii acoperite cu zinc.

J profil

Unelte necesare pentru instalarea siding:

 • butuc de cauciuc;
 • un ciocan;
 • șurubelniță;
 • foraj;
fără fir
ciocan
burghiu
cauciuc de cauciuc
 • lungime de 2 m;
 • ruleta pe 3 m;
 • Bulgară mică;
 • cu șuruburi autoportante.

Pentru instalarea cutiilor metalice este nevoie de șaibe de presare din cauciuc. Pentru casele de lemn se potrivesc cel mai bine șinele de lemn și lemnul. Pentru a calcula cantitatea de material necesar, este necesar să se măsoare cu precizie dimensiunea suprafeței cultivate. Suma rezultată trebuie împărțită cu un factor de 0,9. Acest lucru vă va permite să calculați cât de mult să gătiți elemente în același rând.

bandă
bulgară
cu șuruburi autoportante
nivel

De asemenea, este important să țineți cont de detaliile unghiulare care converg în partea de sus. Pentru a înțelege câte elemente similare sunt necesare, multiplicați numărul de rânduri cu numărul de unghiuri. În blat, blaturile sunt distanțate la o distanță de 80 cm. Blaturile orizontale se află la o distanță de aproximativ 50 cm față de sol, iar la marginea superioară trebuie atașat un canal J-inversat. De asemenea, va fi adecvat să se aplice o șină de finisare.

Următoarea etapă este instalarea panourilor. Este important la început să puneți corect șina de pornire, apoi părțile interioare și exterioare ale colțurilor. Un profil este de obicei montat dintr-un colț, la o distanță scurtă, nu mai mare de 10 cm, este fixat la intervale de câte 25 cm, iar profilul de scânduri este situat strict de-a lungul liniei orizontale.

Înainte de a începe instalarea, numărați numărul de panouri. Le puteți monta de la stânga la dreapta. La început, un colț este fixat, iar distanța de la profilul de pornire este făcută cu 4 mm. După aceea, puteți deplasa primul panou, care este montat pe banda suport și nu atinge un unghi de 3 cm.

Toate rândurile ulterioare vor fi montate într-o manieră. La așezarea șuruburilor nu se recomandă fixarea acestora la opritor.Penultimul panou se răsucește pe șurubul de pe marginea din stânga. După aceasta, va fi posibilă îndoirea panoului și fixarea acestuia cu acesta din urmă. După lucru poate fi panoul fix.

Cum să efectuați instalarea de siding sub piatră, veți învăța de la următorul video.

Vedeți mai jos pentru a afla cum să instalați singur sticla de subsol sub piatră.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor