Selectarea siding pentru utilizare în exterior

Chiar și constructorii secolului al XIX-lea s-au gândit cum să păstreze clădirile și clădirile de la influențe externe, lăsând în același timp aspectul lor estetic și atractiv. Apoi, a fost inventat pentru a unghii plăcile pe perete, astfel încât fiecare strat ulterior atârnat peste cel precedent - acest lucru permite picături de picurare în jos atunci când a plouat. Panourile din lemn au început să fie înlocuite cu vinil, metal și ciment cu 60-70 de ani în urmă. În același timp, a fost inventată o tehnologie ventilată a fațadelor. Toate acestea au făcut viața mai ușoară pentru constructori, au asigurat durabilitatea fațadei și au determinat stilul acesteia.

tipuri

Acum, o astfel de căptușeală a primit denumirea modernă - siding și este cel mai modern material de finisare exterioară. Plăcile sale, ca și mai înainte, combină funcțiile utilitare și estetice.Caracteristica acestui material, bineînțeles, câștigă, dacă îl comparăm cu alți omologi de fațadă, iar varietatea actuală de culori și texturi va fi capabilă să satisfacă chiar și pe cei mai exigenți clienți. Fiecare panou, indiferent de materialul de fabricație, este echipat cu un zăvor și o muchie cu găuri pentru cuie.

Fațada fațadei cu fațadă este un tip de tehnologie de fațadă ventilatăîn care panourile sunt atașate la cutie, iar aerul circulă liber în spațiul format. Dacă este necesar, este instalat un încălzitor în spațiul liber, ceea ce face posibilă îmbunătățirea practică a șinelor. În plus, camerele decorate cu siding arată și ele foarte elegante.

Mai jos sunt tipurile existente de siding, caracteristicile și caracteristicile aplicației.

vinilin

Siding vinil este un panou de clorură de polivinil (PVC), cu adaos de dioxid de titan, carbonat de calciu, modificatori și alte substanțe. Astfel de panouri sunt utilizate atunci când se confruntă cu orice fațadă. Avantajul acestor plăci este acela că pot suporta schimbări bruște ale temperaturii, inclusiv soarele și înghețul ars, se pot spăla cu ușurință de la un furtun de grădină normal și își păstrează aspectul original chiar și după mulți ani.

Acest lucru a fost posibil datorită stratului superior de protecție (capsulă)care ar trebui să fie mai mult de 20% din grosimea totală a pânzei. Stratul interior (substratul) este responsabil de caracteristicile geometrice. În siding de calitate, culoarea straturilor interioare și exterioare se potrivesc. În ciuda tuturor avantajelor, peretele de vinil se arde rapid, se poate îndoi sub o lovitură puternică și nu pare atât de scump cum ar fi putut fi.

Cel mai adesea, panourile din PVC sunt utilizate pentru finisarea caselor private, cabane, atunci când ascund imperfecțiunile pereților, și, de asemenea, încercați să ascundeți izolația.

Puteți selecta siding vertical și orizontal.

 • verticalpe lângă fixarea corespunzătoare, are un factor de formă simetric (standard) al panourilor. În Rusia, astfel de panouri de vinil sunt rareori utilizate, de regulă, atunci când se confruntă cu pavilioane sau cafenele. Se potrivește de la un unghi la altul.
 • orizontală tipul de fixare este obișnuit în Rusia, astfel de panouri au mai multe forme de profil: "navă" și "heringbone". Instalarea este de jos în sus.

Dacă nu sunteți un aderent al materialelor naturale, apoi siding de vinil, convenabil și rapid pentru a instala, este o opțiune minunată.Valoarea pentru bani nu te va lăsa indiferentă.

Plasticul arde și nu se scapă de el. Siding de înaltă calitate va dispărea în mod uniform și treptat, astfel încât să nu observați deloc. Diferența va fi vizibilă numai atunci când decideți să întindeți extensia sau să înlocuiți panourile. Apoi se va observa diferența în mai multe tonuri. Prin urmare, nu întindeți placarea fațadelor pentru mai multe sezoane, încercați să faceți totul imediat.

Calitatea canalului canadian nu va pierde intensitatea culorii nici după 10 ani, rusul va rămâne luminos și nou pentru cel puțin 5 ani, iar cele de calitate scăzută și ieftine își vor pierde proprietățile într-un an.

În plus, există o pereche de spumă - este panourile din PVC, caracterizate de o conductivitate termică redusă și capacitatea de a absorbi vibrațiile și de a distruge sunetul. Folosind panouri de spumă, desigur, nu puteți înlocui complet izolația, dar puteți obține încă un anumit efect.

lemn

Lemn natural este un material ecologic și sigur. Spre deosebire de PVC, se strică, se deformează și nu se poate lăuda de mulți ani de aspect impecabil.Pe de altă parte, are un nivel excelent de izolare termică și calități decorative excelente.

Panourile din lemn pot fi împărțite în mai multe tipuri.

După tipul de prelucrare a materialelor:

 • panouri, lemnul care are un conținut de umiditate de cel mult 18%, sunt realizate din specii tari și specii tropicale tari;
 • panouri din roci rezistente la foc (pin sau cenușă), supuse unui tratament termic suplimentar la 170-220 grade;
 • lemn impregnat cu antiseptic.

După tipul de secțiune se disting:

 • „Nut si feder“;
 • "Un sfert";
 • "Suprapunere" sau "american";
 • "Butt" (planken).

Siding de lemn este popular în America și CanadaPrin urmare, atunci când alegeți astfel de panouri în Rusia, este mai bine să alegeți producătorii din aceste țări.

Instalarea se face pe lamele (cutie), care trebuie să fie din lemn rezistent la umezeală. La umiditatea maximă, este preferabil să alegeți o bară. Sunt necesare unghiuri de 50 mm pentru fixare. Colțurile sunt acoperite de panourile de siding. Ferestrele și ușile fac carcasă.

  Panourile din lemn sunt împărțite în case cu blocuri duble și blocuri.

  • Bare crescute. Este ușor de ghicit din numele că barele ridicate sunt panouri care imită lemn, au o față frontală netedă.Există o mare varietate de culori, nuanțe și texturi ale unor astfel de panouri, deci acest material este solicitat de designeri pentru decorațiuni interioare.
  • Blocul casei Acest tip de panou este făcut din diferite specii de arbori, dar coniferele sunt considerate cele mai bune. Datorită impregnărilor, panourile conifere nu sunt supuse putregaiului și nu formează o matriță.

  Materialul de finisare, realizat din cedru, vă permite să faci și în interior. Panouri din zada - panouri foarte durabile, de calitate si de inalta calitate, avand cea mai mare valoare. Nu cu mult timp în urmă a apărut casa de blocuri lipite.

  Există o clasificare care determină clasa de material:

  • "A" - 1 nod pe panoul de 1,5 m, nu mai mult de 2 fisuri orb;
  • "B" - 4 femele și 2 fisuri orbite la 1,5 metri de panou;
  • "C" - sunt prezente noduri, dar nu mai mult de 25 mm în diametru, prezența a 2 crăpături.

  Siding de lemn vă va ajuta într-un design individual, fie că este vorba de decor exterior sau de interior al unei clădiri.

  metal

  Siding metalic este fabricat din oțel, zinc sau aluminiu. Acestea din urmă pot fi vopsite în orice culoare, imită orice textură.

  Cel mai important dezavantaj al panourilor metalice îl reprezintă "zgomotul" în timpul ploii, rafale puternice de vânt. Coroziunea poate apărea și în locurile de deteriorare. Pe de altă parte, dacă nu există nici o deteriorare mecanică și nu este nevoie să înlocuiți întreaga placă, siding metalic are o durată de viață similară cu PVC.

  Tablourile din oțel sunt aplicabile pentru ateliere sau clădiri industriale, ele nu sunt expuse la ardere, dar au o greutate foarte mare, ceea ce mărește încărcătura pe fundație.

  Siding metalice pot fi împărțite în următoarele tipuri:

  • proiectoare;
  • panouri de perete;
  • panouri sub jurnal;
  • drepte dreptunghiulare (montată vertical).

  Nu există conceptul de "soclu metal siding". Producătorul aplică pe suprafața metalică un desen care imită unul sau alt material. Un astfel de proces a fost posibil datorită tehnologiei "foto offset". Aceste panouri au un nume special Printech.

  Panouri deosebit de populare care imită jurnalul - este un metal Woodstock. Este ciudat în forma sa, poate reproduce relieful unei rocă sau a zidăriei, are o astfel de geometrie de profil care recreează cu ușurință modelul lemnului natural.

  ciment

  Organizațiile și serviciile de foc nu fac mari solicitări pe panourile de ciment, deci sunt cele mai frecvente materiale în timpul lucrărilor de reparații și finisaje. În același timp, aceste panouri sunt foarte costisitoare și grele.

  Panourile de ciment constau din 80% ciment cu adăugarea de nisip, minerale și fibre de celuloză. Siding ciment poate fi cu o suprafață netedă sau gravate, modele care imită piatră, cărămidă și alte materiale sunt foarte frecvente. Cel mai adesea, aceste panouri sunt realizate într-o culoare naturală gri, cu o suprafață pregătită pentru vopsire. Cumpărătorul este invitat să aleagă culoarea și să vopseze siding.

  Pentru comoditate și ușurință în instalare, cimentul de ciment poate fi realizat sub forma unui designer cu dispozitive de fixare atașate la partea din spate. Când se instalează pe un perete de cărămidă, este necesar să se facă o ladă.

  Parter

  Subsolul este un element important în construcția oricărei clădiri, trebuie abordată cu o atenție deosebită. Datorită proximității sale la pământ, este supus în mod constant unor deteriorări mecanice și adesea interacționează cu umezeala.Cel mai adesea se utilizează panouri imitative de piatră, care dă dovadă de fiabilitate întregii structuri ca întreg.

  De obicei panoul de plinta este realizat in dimensiuni de 1125x480 mm. Parametrii pot varia, în funcție de producător, dar a fost găsită o valoare medie de 1x0,5 m. Este ușor de calculat că vor fi necesare 2 panouri pentru a acoperi un metru pătrat. Siding de înaltă calitate și fiabilă nu are o articulație clară vizibilă, fixarea sa fiind foarte puternică. Aceste îmbinări afectează funcționarea ulterioară a bazei.

  De obicei PVC, metal sau ciment sunt utilizate pentru panouri de pământ. Ultima inovație a construcțiilor, care încă nu a avut timp să se stabilească în Rusia, este un subsol siding cu izolație. Încălzirea se realizează prin aplicarea unei spume poliuretanice pe material.

  Pentru a instala acest design, este necesară o cutie metalică atașată orizontal. Primul rând trebuie să meargă în mod necesar scânduri, numit de început, este montat în jurul perimetrului casei de mai jos, a fost cu ea începe să instalați restul panoului.

  Colțurile sunt elemente decorative și nu poartă nici o sarcină semantică. Aceste elemente, de obicei, taie colțurile ferestrelor și ușilor.

  Grilele de ventilație au, de asemenea, o funcție decorativă, pentru scopul propus, fiind necesare pentru o ventilație mai bună sub panourile.

  ceramică

  Panourile de panouri ceramice au fost produse pentru prima dată în Japonia. Ceramiding sa stabilit ca un material cu caracteristici de performanță destul de ridicate. Este un panou de ciment din fibre format din materiale fibroase silicate. În viitor, ele sunt întărite în cuptor, sunt aplicate pe un strat multistrat, care seamănă foarte mult cu ceramica. Stratul superior al acoperirii trebuie să includă în mod necesar coloranți care conțin fluor, anorganici sau acrilici de siliciu.

  Astfel de panouri sunt utilizate cu succes în Rusia, datorită meritelor lor:

  • material rezistent la căldură și frig;
  • nu se estompează datorită unei acoperiri inovatoare;
  • creează o barieră împotriva zgomotului;
  • corespunde celei mai înalte clase de rezistență la foc;
  • datorită absenței azbestului, este considerată o acoperire foarte ecologică;
  • Panourile ceramice au un indice de izolare termică de 10 ori mai mare decât cel al suprafețelor din beton.

  Principalele dezavantaje ale ceramicii sunt greutatea mare și instalarea complexă.Pentru a instala panourile, aveți nevoie de elemente de fixare speciale care nu necesită cleme de foraj. Clemele de pe șuruburi sunt atașate la profilul metalic al căptușelii. Datorită îmbinărilor hermetice, nu este necesară tratarea cusăturilor.

  Siding ceramice nu-și poate permite totul. În primul rând, au un cost foarte ridicat. În al doilea rând, transportul din Japonia este asociat cu anumite dificultăți. În al treilea rând, complexitatea instalării și montării specifice. Prin urmare, acum acest tip de căptușeală se găsește numai pe fațadele unor mari companii sau case particulare ale unor oameni bogați.

  Pro și contra

  Cumpărătorii ruși au observat de mult panourile de siding ca o finisare de fațadă de primă clasă, dar până acum nu au fost în cerere mare. Mai jos sunt toate avantajele și dezavantajele siding. După examinarea acestora, puteți decide: acest tip de finisare este potrivit pentru dvs.

  Mai întâi, luați în considerare toate avantajele acestui material.

  • Protecția suprafeței fațadei de ploaie, zăpadă, vânt, raze UV ​​și așa mai departe.
  • Siding nu necesită pregătire specială a pereților și în același timp ascunde toate defectele vizibile ale fatadei.
  • Condensul este descărcat de-a lungul suprafeței interioare a panourilor de siding,care nu asigură suprasarcină cu umiditate.
  • Siding poate face o casă unică, individuală, cu un design unic. Orice clădire acoperită cu siding va arăta modernă.
  • Un alt avantaj al materialului este că este durabil. Dacă alegeți un material de înveliș de calitate, durata sa de viață poate fi de până la 50 de ani. Fără restaurare, poate servi mai mult de 30 de ani. În ceea ce privește durabilitatea, este de asemenea necesar să se țină cont de faptul că materialul din lemn servește puțin mai puțin decât din plastic, dar pare mai nobil și mai scump.
  • Ușor de folosit: este suficient să-l spălați ocazional și apoi numai atunci când este necesar.
  • Siding - material prietenos pentru mediul înconjurător și sigur. Fiind inerte din punct de vedere biologic, panourile nu vor afecta sănătatea umană.

  Pe de altă parte, panourile de siding au mai multe dezavantaje.

  • Instalați benzi, fie că sunt din lemn, metal sau PVC, mult mai dificil decât să pictezi peretele, dar mai repede decât să îl așezi cu o cărămidă reală.
  • Pentru orice impact mecanic, special sau nu, panoul va trebui să fie complet schimbat, astfel încât apare întrebarea în analiza și colectarea suprafeței.
  • Este necesar să cunoaștem în mod clar toate caracteristicile materialului pentru a evita incidentele neplăcute. Dacă se află lângă peretele căptușit cu PVC, materialul se poate topi, dacă peretele este căptușit cu metal, acesta poate deveni fierbinte, ceea ce va cauza și pericol.
  • Costul ridicat al pieselor și elementelor de fixare. Dacă utilizați omologi mai ieftini, producătorul declină garanția.

  În orice caz, toate argumentele pro și contra vor depinde de situația, condițiile, oportunitățile și dorințele clientului.

  Marci populare

  Piața modernă oferă numeroși producători ruși și străini care operează pe piața rusă. Trebuie remarcat faptul că fiecare producător are propriul său cost, iar lista produselor nu acoperă toate tipurile.

  Simplitatea instalării și durabilitatea designului depind de calitatea produsului, stabilită de producător.

  • Canada este considerată fondatorul industriei siding. Una dintre cele mai populare companii care oferă siding de vinil este considerată o firmă. mitenă. Principalul avantaj al mărcii este o garanție a calității de 50 de ani.Compania asigură, de asemenea, că produsul lor este prietenos cu mediul, fără teamă de soare sau îngheț. Particularitatea produselor Mitten este că clientul poate ridica panoul în orice categorie de preț și chiar panourile cele mai ieftine vor fi rezistente la temperaturi extreme, producătorul nu garantează nici o balonare și delaminare.
  • Panouri de perete din vinil Turnatorii provin din SUA, acestea sunt produse de Tarco Group folosind tehnologii speciale. În Rusia, turnătoria este singura sticlă din PVC plin de culoare. În ciuda materialului de fabricație, panourile de turnătorie nu sunt supuse arderii. Acestea pot fi folosite, de exemplu, pentru a vă confrunta cu o secțiune dintr-o casă lângă un brazier. În Rusia, acest producător are un dealer exclusiv, care facilitează achiziționarea de panouri.
  • Compania germană Docke angajate în producția de panouri acrilice și vinil. Acest panou este conceput pentru condiții climatice dure și, în ciuda prețului scăzut, panourile au o calitate excelentă. Pe site-ul oficial al companiei, prețul acestor panouri din PVC variază de la 140 de ruble. / piesă pentru siding vertical până la 239 ruble. / buc pe bloc de case. Panourile acrilice costă 255 de ruble. / PC. Instalarea este ușoară și rapidă, căsătoria în "încuietori" este extrem de rară. Nu există plângeri în aspect, fațada va păstra aspectul original pentru mulți ani.
  • Nordside - companie rusăcare este angajat într-o sticlă de plastic și față. Recenzile vorbesc despre buna calitate a produselor și conformitatea cu tehnologiile de producție. Produsele sunt certificate. Nordside garanție de siding - 50 de ani de la data vânzării.
  • Firma Nailite este prima companie din lume care a început să producă panouri pentru siding de subsol. Scândurile pot imita piatra, cărămida sau lemnul. Prețul este de la 740 ruble pe unitate la dimensiunea de 470x1130 mm. Nailitul produce panouri cu o grosime de 0,003 m, în timp ce rezistența lor este de câteva ori mai mare decât cea a vinilului. Materialul conține rășini din polipropilenă, ceea ce îl face extrem de durabil. Datorită rășinilor, panourile rezistă umidității, nu sunt acoperite cu mucegai, nu se întunecă și nu putrezesc.
  • Rusă marca Holzpast oferă fațada tipului de bază Wandstein. În exterior, produsul simulează o mare varietate de piatră și zidărie, în plus, are 6 linii în raza de acțiune. Avantajul lui Wandstein este că panourile sunt fabricate din polipropilenă, astfel că nu se tem de apă, murdărie și mușchi, au o instalare ușoară datorită încuietorii Clickschloss, pot fi spălate. Producătorul oferă o garanție de culoare - 15 ani (materie primă Zugfest). Costul panourilor este de la 390 ruble pe unitate (0,795 x 0,595 m).

  Astfel, în nișa producătorilor de panouri de vinil, firme din Canada, America și Germania au poziții puternice. Companiile Novik, Mitten, marca americană CertainTeed și Holzplast german sunt de asemenea populare. Având în vedere piața rusă a unui segment de preț accesibil, se pot identifica mărcile comerciale Alta Profil și FineBer.

  Siding metalic în Rusia este produs de compania Nord Haus, Grand Line și Optima. Compania belgiană Eternit, compania japoneză Nichiha, are o placare unică a fibrei-ciment a fațadei, marca rusă RosPan merită o atenție deosebită.

  Fiecare dintre aceste mărci merită atenție, iar alegerea dvs. ar trebui să depindă de categoria de preț pe care vă așteptați. În plus, atunci când alegeți, asigurați-vă că acordați atenție perioadei de garanție, tipului de blocare pentru a determina costul instalării, posibilitatea de livrare etc.

  Cum sa alegi?

  Siding este ales în funcție de preferințele personale, de condițiile climatice ale regiunii, precum și de caracteristicile clădirii.

  Asigurați-vă că verificați uniformitatea culorii, grosimea panoului. Benzi de înaltă calitate sunt de culoare uniformă, distribuite uniform pe ambele părți ale panoului. Versiunea mai ieftină are o parte interioară mai luminată, este ușor de explicat utilizând o cantitate mai mică de coloranți.

  Tăierea laterală a panoului trebuie să aibă aceeași grosime pe întreaga lungime, funcția ulterioară a fațadei depinde de acesta. Este necesar ca încărcătura să fie distribuită în mod egal. Lungimea panoului, trebuie să verificați absența neregulilor, rugozitatea, corectitudinea și uniformitatea locului găurilor pentru șuruburi și cuie.

  În cazul în care există astfel de deficiențe, aceasta sugerează nu numai căsătoria, ci și prezența încălcărilor în tehnologia de producție, din care caracteristicile vor fi reduse de mai multe ori.

  Ambalajele pentru siding, de asemenea, sunt de două tipuri - cutii din carton și polietilenă obișnuită. Desigur, cutii din carton rigide împiedică deformarea panourilor în timpul transportului și depozitării, dar aceasta adaugă valoare produsului final.

  Nu uitați să determinați în prealabil ce vor fi montate panourile - un lemn sau un profil metalic. Aceasta va determina de asemenea alegerea materialelor aferente pentru reparații ulterioare.

  Există mituri despre siding care interferează cu alegerea completă a acestui material.

  • Cu cât este mai gros, cu atât mai bine. Mit. Dacă grosimea panoului este mai mare decât cea indicată, aceasta nu înseamnă o calitate superioară.Nu vorbim de panouri produse prin tehnologii speciale. Grosimea optimă a panoului este de 1 cm.

  Schimbarea grosimii poate conduce la pierderea parametrilor necesari pentru siding, ceea ce va reduce rezistența la impact și, cu o schimbare bruscă a temperaturii, panoul se poate sparge complet. Cel mai adesea panourile groase - doar o căsătorie sau imperfecțiunea tehnologiei.

  • Prețul de siding nu depinde de culoarea sa. Mit. Mai sus, am spus deja că modelele bugetare au diferențe în tonurile aspectului exterior și intern. Prin urmare, concluzia - coperta culorilor întunecate este mai scumpă nu numai datorită unei concentrații mai mari a vopselei, ci și datorită stratului de fixare: este necesar să se protejeze culoarea saturată de ardere, pentru aceasta se folosește o soluție specială.

  De exemplu, panourile din PVC cu culori închise sunt de obicei de 1,5-2 ori mai scumpe decât omologii lor pastel. Aveți grijă dacă vedeți că producătorul pune panourile de culori întunecate și luminoase într-o singură categorie de preț.

  Există câteva sfaturi pentru structurile de placare. De exemplu, atunci când acoperiți o casă de țară, este mai bine să alegeți panouri din PVC. Sunt ușor de transportat, nu au prea multă greutate, sunt instalate destul de simplu, o poți face singur.De obicei, culorile luminoase sunt alese astfel încât, atunci când se estompează în câțiva ani, panoul arată la fel în partea însorită și umbroasă a casei. Dacă doriți să vindeți o casă și trebuie să vă puneți rapid în ordine, panourile de vinil vor ascunde toate defectele fațadei.

  Placarea vinilului este mai ieftin decât alte opțiuni, dar dacă tot decideți să faceți fațada ventilată corectă, atunci trebuie să luați în considerare costul izolației, sistemelor de fixare, instalării. Astfel, diferența de preț față de colegi nu va fi atât de vizibilă.

  Siding metalic este considerat cel mai puternic, folosit în principal în regiunile cu condiții climatice dure (Siberia, Orientul Îndepărtat). Metalul poate rezista picăturilor mari de temperatură, este destul de nepretențios în îngrijire și funcționare. Printre dezavantajele unor astfel de panouri, tendința principală este de rugină și coroziune în eventualitatea unei deteriorări a integrității plăcii. Producătorii reduc greutatea pentru un transport convenabil și o instalare la maxim, astfel încât grosimea medie a foii este de 5 mm. O astfel de foaie este ușor de deformat.

  Cimentul din fibră de sticlă seamănă nu numai cu lemn: panourile de ciment sunt ușor de văzut în orice direcție.În prezența unor șuruburi speciale pentru fixarea panourilor pe o cutie de lemn nu necesită găuri de găurire.

  Dacă este necesar, se poate plasa un material de izolație între peretele lateral și peretele casei pentru a îmbunătăți caracteristicile termice ale clădirii.

  Înainte de a începe instalarea, este necesar să pregătiți toate uneltele.

  Mai întâi trebuie să stabiliți pe care cadru va fi fixat căptușeala (metal sau lemn) și apoi cumpărați instrumentul:

  • ruletă, riglă, unghi;
  • creioane cu un stilou moale (acestea lasă mărcile mai bune);
  • nivel, este mai bine să folosiți apă;
  • șurubelnițe, șurubelnițe cu funcție de foraj ciocan pentru materiale dure;
  • ciocan și montare (pentru eventuala demontare a panourilor);
  • unelte pentru metal (bulgare, foarfece sau clești);
  • mașină de tăiat lemn pentru tăierea lemnului.

  Alte consumabile pot fi necesare:

  • film rezistent la umezeală;
  • profil sau șipci pentru cutii;
  • colțuri, plăci pentru colțuri, ferestre, uși;
  • izolarea dacă este necesar;
  • Organe de asamblare.

  Exemple de succes

  Acoperirea fatadei casei cu siding nu este dificilă, ci rapidă și economică. Mai jos puteți vedea o serie de exemple de fațade izolate.Aceste modele pot fi o idee grozava pentru casa ta.

  Folosiți opțional tapițeria metalică la domiciliu. La prima vedere, parca casa este lemnoasa, fatada arata foarte elegant si ingrijita. Forma semicirculară a pereților metalici imită perfect busteni naturali.

  Diferitele tipuri de panouri arata diferit: o bucata de hering va fi potrivita undeva, iar bordul unei nave va arata mai elegant la un loc.

  Dacă intenționați să proiectați fațada într-un mod elegant și elegant, atunci acordați atenție faptului că combinații de culori diferite aproape întotdeauna se armonizează perfect cu acoperișul brun.

  Alegerea tonurilor ușoare ale fatadei, în special albe, nu uitați că extinde spațiul. Este posibil ca clădirea albă de zăpadă să pară mult mai mare și mai înaltă decât este de fapt. În plus, culoarea albă aproape nu se estompează la soare, dar necesită mai multă grijă.

  Astăzi, pe piața materialelor de finisare puteți cumpăra o vopsea specială pentru siding. Dacă dintr-un motiv oarecare decideți să schimbați culoarea panourilor, puteți folosi vopseaua, dar nu uitați că vopsirea panourilor din PVC trebuie să fie același sau un ton similar.

  Nu alegeți tonuri întunecate pentru revopsire, panouri de culoare adâncă tind să se încălzească mai mult, iar de aici vopseaua va rămâne rău.

  Pe peretele metalic și caracteristicile instalării acestuia, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor