WPC siding: avantaje și dezavantaje

Compozit lemn-polimer, denumit și "lemn lichid" - un nou produs pe piața materialelor de construcție. Proprietățile sale sunt o combinație unică dintre cele mai bune calități ale lemnului natural și plasticului polimer. Acest material are un feedback pozitiv și este perfect pentru acoperirea casei.

Caracteristici speciale

Componentele principale în procesul de creare a siding WPC sunt rumegușul și diverse deșeuri din industria prelucrării lemnului măcinate temeinic până la o fracțiune de praf. Ele constituie aproximativ 60-80% din masa totală a compozitului lemn-polimer.

Componenta polimerică este reprezentată de materiale termoplastice naturale și sintetice și derivații acestora. Procentul de polimeri variază în funcție de tipul specific de siding WPC. Ingredientele pigmentare sunt responsabile pentru culoarea uniformă a produselor și rezistența lor la razele ultraviolete.

Se adaugă modificatori de întărire atunci când se creează un anumit tip de produs pentru a îmbunătăți performanța într-un anumit mediu, de exemplu, cu o rezistență crescută la apă sau îngheț.

Conform formularului de eliberare, materialele de finisare WPC sunt prezentate în diferite variante: plăci, plăci, panouri, plăci de terasă etc.

Din punct de vedere estetic, textura pânzei de lemn-polimer imită practic indiscutabil lemnul natural și, în același timp, oferă o gamă largă de performanțe de culoare.

Cele mai populare panouri realizate în culoarea lemnului natural. Pentru a distinge textura unei astfel de siding și a lemnului natural este posibilă numai cu o examinare atentă și detaliată. Producția fără deșeuri de panouri din compozit lemn-polimer va încânta toți suporterii protecției mediului.

Caracteristici pozitive și negative

WPC Siding Coating combină toate cele mai bune proprietăți ale lemnului și materialelor polimerice.În același timp, deficiențele de material standard sunt compensate atât prin utilizarea compusă a două componente, cât și prin alte substanțe sintetice care alcătuiesc panourile.

Principalele avantaje ale compozitului lemn-polimer sunt.

 • Ușurința procesării. Materialul moștenit de la componenta lemnoasă este capacitatea de a fi ușor tratat, de exemplu prin tăiere, tăiere sau șlefuire, poate fi montat cu unghii sau cu șuruburi autoportante.
 • Conductivitate termică bună. Acest indicator este ușor inferior lemnului natural, dar depășește parametrul corespunzător al materialelor de finisare ale fațadelor rămase.
 • Izolație fonică ridicată. Panourile din compozit lemn-polimer, datorită structurii dense a WPC, reduc în mod semnificativ sunetul provenit de pe stradă.
 • Rezistență excelentă la umiditate. Spre deosebire de lemnul natural, KDP nu se teme de apă, nu se umflă, nu o "conduce". O rată ridicată de impermeabilizare este asigurată de compușii polimerici care fac parte din siding.
 • Siguranța împotriva incendiilor. În ciuda combustibilității materialelor din lemn și a polimerilor din plastic, substanțele speciale fac KVA necombustibil.Panourile pot să se topească, dar nu vor arde cu foc.
 • Stabilitatea temperaturii. Structura de perete, chiar și la temperaturi extrem de scăzute (până la -60 ° C) și foarte ridicate (până la + 90 ° C), nu se deformează și nu își pierde calitățile pozitive.
 • Inerția biologică. Materialul panourilor WPC nu este adecvat pentru alimente pentru insecte și rozătoare, microorganismele agresive, cum ar fi ciupercile de mucegai nu se înmulțesc pe suprafața sa, nu sunt distruse prin oxidare.
 • Rezistent la lumina soarelui. Radiațiile ultraviolete nu distrug structura materialului, iar radiația infraroșie nu duce la o decolorare rapidă a culorii siding. În versiunile ieftine ale panourilor WPC pe bază de polietilenă, această calitate este absentă, prin urmare stratul devine rapid un aspect plăcut. calitate
 • Produsele încep să se estompeze cu timpul și uniform pe întreaga suprafață a căptușelii.
 • Compoziție ecologică. Nu conține compuși toxici, microparticulele compozite nu produc reacții alergice.
 • Calitatea estetică. Produsele din lemn-polimer arată foarte bine, imită în totalitate textura lemnului natural. Dimensiunile minime ale îmbinărilor sunt practic invizibile și creează o senzație de soliditate a finisajului.Suprafața, datorită procesării materialelor ignifuge, este foarte netedă.
 • Structura durabilă. WPC tolerează bine efectele mecanice asupra presiunii și șocurilor, precum și asupra vibrațiilor.
 • Manipulare ușoară. Panourile nu necesită o grijă deosebită, nu trebuie să fie vopsite, lustruite sau îndoite.
 • Durabilitate. În condiții optime de funcționare, acoperirea din lemn-polimer va dura între 10 și 25 de ani.

Dezavantajele WPC pot fi contorizate:

 • Cost. Panourile de înaltă calitate vor costa foarte mult, iar cele ieftine nu vor fi de lungă durată.
 • Selecție mică de forme de produs. Acest minus poate fi numit condiționat. Deși siding WPC este realizat în aproximativ același format, datorită particularității sale, este ușor să reziste procesării, poate fi parțial compensată.
 • Predispus la zgâriere. În ciuda rezistenței ridicate a compozitului lemn-polimer, care rezistă presiunilor de până la 500 kg / m2, sub influența mecanică, suprafața sa obține cu ușurință zgârieturi și scuame.
 • Instalare dificilă. Tehnologia de placare a panourilor din lemn-polimer este similară cu cea a altor tipuri de materiale de finisare, dar necesită, de asemenea, cunoștințe și abilități.Este posibil ca auto-instalarea să ducă la daune materiale.

tipuri

Există mai multe variante de panouri din lemn-polimer pentru finisarea pereților de fațadă.

Principala diferență este forma, compoziția materialului, precum și aspectul.

 • „Nuci“.Dimensiunile panoului: 2 × 16,5 × 400 cm, cu o grosime a feței de 0,6 cm. Siding-ul iese în relief pentru textură în relief, în planul de culoare este reprezentat de culoarea brună și de nuanțele sale.
 • LWN.Dimensiunile totale ale produsului: 1,4 cm × 13 × 300 cm Opțiunea de calitate scumpe pe piață este reprezentată de diferite modele de textură, inclusiv cele care imită lemn și culori variind de la tonuri întunecate la lumină.
 • "Moulded din KDP cu relief." Dimensiunea panourilor de siding: 1,6 cm × 14,2 cm × 400 cm, grosimea marginilor este de 0,4 cm. Textura panourilor este realizată sub formă de relief sub copac, o gamă largă de culori.
suflet
piuliță
LWN
 • "Folk". Mărimea siding este de 1,6 cm × 4,2 cm × 400 cm, cu o grosime de 0,4 cm. Acest tip se distinge prin proprietăți îmbunătățite de izolare și izolare fonică îmbunătățită, iar certificatul confirmă o prietenie ecologică absolută a compoziției. În gama de culori, produsele sunt prezentate în culori negre, maro și teracotă, cu o suprafață texturată.
 • "Blockhouse". Dimensiunile standard ale panourilor sunt de 6,2 x 15 x 300 cm, dimensiunile pot varia în funcție de producătorul specific. Se utilizează pentru finisarea pereților ventilați de fațadă. Textura produselor imită o bară din lemn, performanțe de culoare într-o gamă largă de la nisip ușor până la nuanțe întunecate de maro. Produs conform standardelor europene de calitate.
 • KDP laminat cu relief. Textura suprafeței imită textura lemnului, asemănătoare vizual cu o căptușeală standard de mai multe dimensiuni mari. Montat pe perete prin metoda verticală sau orizontală folosind cleme de fixare.
Faulk
Casa blocurilor
cu relief

Principalele criterii pentru selectarea siding-ului WPC

  Pentru a alege un produs potrivit, trebuie să luați în considerare mai mulți factori în ordinea importanței lor:

  • Producator. Producătorii stabili ai panourilor de calitate includ mărcile: DeckMayer, Legro, Tardex.
  • Componenta polimerică. În ciuda faptului că procentajul său este semnificativ mai mic decât așchii de lemn, el determină calitățile de bază ale panourilor WPC. Dacă se utilizează polietilenă, prețul unui astfel de produs va fi semnificativ mai mic, însă proprietățile operaționale sunt mai proaste.Dacă se folosește PVC, prețul ridicat garantat este însoțit de caracteristici excelente.
  • Specificul produsului specific. Sidingurile din lemn-polimer sunt foarte asemănătoare, dar, de exemplu, prezența unui buzunar de aer în construcția panoului mărește semnificativ izolația termică și fonică. Când selectați un material de finisare, acordați atenție detaliilor.
  • Cost. Opțiunile ieftine sunt indiscutabile spre exterior față de cele de calitate, însă perioada de utilizare a acestora este mult mai scurtă, iar în timp, deteriorarea calităților operaționale și estetice ale panourilor de siding este probabilă.

  Problema alegerii panourilor WPC cu un număr mare de calități pozitive se bazează pe înțelegerea sursei principale a avantajelor lor.

  Consultați mai jos sfaturile de instalare pentru siding.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor