Instalarea de siding metalice

 Instalarea de siding metalice

Printre numeroasele modalități de finisare, sidingul joacă un rol important. Dar acest material nu este întotdeauna suficient de puternic, singura excepție fiind versiunea metalică a stratului de acoperire. Are mai multe tipuri de performanță și trebuie montat strict pe o tehnologie specială care merită o revizuire specială.

tipuri

Utilizarea sidingului metalic este concepută nu numai pentru a proteja fațada de efectele distructive ale mediului, ci și pentru a oferi un aspect plăcut al suprafeței. Acoperirea cu siding permite locuinței să stea cel puțin cincizeci de ani, iar în procesul de lucru cu ea este necesar să se aplice nu numai dungi, ci și elemente suplimentare.

Proiectele de laminare ar trebui alese deoarece sunt mai rigide din punct de vedere mecanic și mai puțin periculoase în ceea ce privește rănirea.

 • „Bordul navei“ așa-numita din întâmplare, deoarece aspectul său este similar cu materialul folosit pentru acoperirea navelor de lemn. Experții consideră că avantajul acestui design este instalarea simplă și ușurința de funcționare ulterioară. Panourile rezistă bine la flăcări și sunt protejate din punct de vedere al mediului, au o lungime de până la 6 m. Stratul inițial este un cadru ușor de tip vertical.
 • "Blocul casei" arata ca busteni de inalta calitate, nu numai reproducerea culorii si a formei, ci si textura materialului natural. Spre deosebire de o casa de busteni natural, nu este nevoie sa procesati materialul cu antiseptice sau sa-l pictati. Montarea pe partea superioară a șipcii vă permite să izolați suplimentar structura; construcția ușoară și încărcarea pe perete, precum și fundația este relativ mică. Instalarea este posibilă în orice anotimp al anului.
 • "Euro beam" Este un analog metalic al unui bare profilate și îl depășește cu mult în ceea ce privește siguranța la foc. Puteți pune acest tip de blocuri atât vertical cât și orizontal.Eliberarea comenzilor individuale ajută la economisirea banilor, deoarece exclude tăierea, montarea panourilor la dimensiunile exacte și eliminarea deșartă a pieselor tăiate.
 • Opțiunea "Crown" se evidențiază prin rezistența mecanică crescută și rezistența excelentă la foc. Vă permite să corectați defectele structurilor și, chiar dacă vremea testează în mod constant suprafața casei pentru a obține rezistență, aspectul se menține foarte bine.

Caracteristicile calculului

Cea mai importantă caracteristică a calculului nevoii de siding metalic este complexitatea sa mare. Aproape întotdeauna merită să contactați experții, deoarece măsurătorile și calcularea greșelilor cu ajutorul unui calculator online nu sunt suficient de fiabile.

Cea mai precisă zonă de lucru poate fi măsurată numai după așezarea cutiei - atunci se calculează lungimea și înălțimea pereților.

Materiale și instrumente necesare

Componentele pentru montarea siding metalice trebuie să aibă în totalitate începutul lucrului. Este posibil să înlocuiți șuruburile cu cuie, dar opțiunile de oțel nu vor funcționa - numai galvanizate.Necesitatea de a cumpăra șuruburi cu garnituri de etanșare are loc numai în cazul în care foile sunt fixate. Apoi, cauciucul nu va permite ca apa să pătrundă în locul feliei și cu atât mai mult să pătrundă adânc în ea.

Se recomandă selectarea elementelor de fixare pentru a se potrivi cu tonul materialului de bază, astfel încât acestea să fie complet combinate și să formeze un aspect atractiv.

Pentru a picta un profil sub un jurnal sau alt aspect dorit, nu toate tipurile de vopsele vor fi utile. Cea mai bună soluție este să achiziționați o compoziție decorativă direct împreună cu siding. În majoritatea cazurilor, vopseaua de reparații este vândută în recipiente de 100, 200 și 1000 g - este concepută pentru a vopsi mici zgârieturi sau pentru a închide punctele de tăiere. Pentru aplicarea acestei compoziții este nevoie de un meci, îl puteți înlocui cu un tampon de bumbac. Un vopsea specială se sprijină pe un strat galvanizat și, în plus, este excelentă împotriva razelor UV; ghidajele sunt stabilite în incremente de 0,4 m, deci este foarte simplu să calculați numărul de care au nevoie.

Tehnologie de montare

Tăierea metalului în dimensiuni exacte ar trebui făcută imediat la momentul cumpărării. În ciuda rezistenței la intemperii, este mai bine să depozitați acest material sub un baldachin și, în mod ideal, într-o încăpere uscată și bine ventilată.Este interzisă punerea pe foi a obiectelor mici și ușoare pentru a evita deteriorarea. Este necesar să verificați cu atenție cât de netedă este suprafața pentru conectarea blocurilor.

Este inacceptabil să montați foile și panourile până la capăt, pentru că atunci chiar nesemnificativ în cazul general, expansiunea termică poate produce surprize neplăcute.

Instrucțiuni de montaj pas cu pas

pregătire

Începeți lucrul cu materialul de tăiere: benzi și foi individuale. Este foarte important să nu faceți greșeli în acest stadiu, pentru că atunci va fi posibil să se utilizeze siding mai economic și să faceți locul potrivit. Filmul metalic trebuie eliminat înainte de instalare. Dacă este expus la lumina ultravioletă, atunci îndepărtarea stratului de acoperire va fi foarte dificilă. Când lucrați veți avea nevoie de foarfece sau de un ferăstrău pentru tăierea pieselor metalice.

Suprafața bulgară tăiată nu poate - puteți ușor deforma stratul de protecție și provoca corodarea accelerată. Cu pumnul, este ușor să faceți găuri suplimentare pentru dispozitivele de fixare. Folosind un pumn, puteți ștampila găuri, îndoind metalul după ce este tăiat.Pentru a atașa benzile la șuruburi, utilizați o șurubelniță, iar atunci când utilizați unghiile, veți avea nevoie de un ciocan.

Nevoia de pistol cu ​​nituire apare numai atunci când se introduc nituri în colțuri exterioare simple.

De asemenea, este necesar să folosiți duze pe burghiu pentru a înșuruba șuruburile cu etanșare. Utilizarea capselor nu este foarte rațională, deoarece experții consideră că nu sunt suficient de fiabili. Ruletele cu benzi textile sunt preferabile pentru efectuarea măsurătorilor, deoarece o bandă metalică poate zgâria accidental panoul măsurat - rugina poate apărea foarte curând, iar materialul puternic, în general, își va pierde calitățile. Este recomandabil să folosiți niveluri lungi sau unelte cu laser - acestea sunt mai scumpe, dar cu care se lucrează mai ușor.

Din același motiv ca și în cazul unei benzi de măsură, pătrările metalice sunt mai rele decât variantele din plastic și din lemn. Siguranța lucrătorilor este asigurată de ochelari de protecție și de mănuși, deoarece este foarte ușor să se deterioreze mâinile neprotejate cu scule, muchii ascuțite de metal și alte obiecte periculoase.

Ordinul de procesare este după cum urmează:

 • benzile de pornire;
 • în special colțuri dificile situate în interiorul sau exteriorul, nivelurile complicate ale conectorilor;
 • benzi obișnuite;
 • colțuri simple și conector;
 • intrados.

Ambele plăci de metal și de vinil sunt plasate pe perete începând de la partea de jos a liniei și treptat în mișcare în sus.

leaț

Un astfel de subsistem, cum este obreshetka, este conceput pentru a asigura rezistența fundației pentru stratul din față. În intervalul dintre profiluri, materialele sunt adesea prevăzute pentru a proteja împotriva pătrunderii umezelii și a căldurii care părăsește exteriorul. Cutia este fabricată din lemn și metal, ambele tipuri se disting prin punctele forte și punctele slabe. Deoarece implicarea specialiștilor este destul de costisitoare, este mai bine să studiezi cu atenție problema și să faci singur munca. Lemnul este prietenos cu mediul și facilitează instalarea benzilor metalice pe partea de sus, dar nu este suficient de durabilă, astfel încât investiția va fi rapid pierdută.

Este recomandabil să se ia o cherestea cu dimensiunea de 5x5 cm, iar conținutul de umiditate al arborelui este evaluat în mod necesar - nu trebuie să depășească 14%. Înainte de începerea lucrului, proprietarii responsabili sau constructorii cu experiență tratați întotdeauna materialul natural cu substanțe ignifuge și antiseptice.Cadrul metalic este creat fie pe profilele plăcii de gips, fie pe traseele ventilate care facilitează trecerea aerului în interior. Definiția decalajului este respinsă de specificul clădirii și de tipul peretelui: este de obicei de 30 cm, iar numai în situații izolate este necesar să se sporească diferența de 0,5 m.

Rafturile Reiki se pun pe marginea inferioară și superioară a casei, la colțuri și la articulațiile pereților. Când se instalează pasul de montare pe verticală, ghidajele se rotesc orizontal. În cazul în care există deschideri pentru uși și ferestre, elementele de fixare trebuie montate una lângă cealaltă, astfel încât instalarea să fie corectă și perfect precisă.

Bariera de vapori si impermeabilizare

Piesele de materiale termoizolante sunt plasate în golurile dintre părțile profilului sau scândurile din lemn. Fibra de sticla este plasata deasupra lor in forma de film, datorita careia apa va curge, dar nu intra in izolatie. Bariera de vapori este atașată la rama de lemn printr-o capsatoră și lipită pe profil. În ambele cazuri, îmbinările sunt acoperite cu bandă scotch. În timpul lucrărilor, ei urmăresc cu atenție faptul că filmul de vapori izolanți nu se întinde excesiv și nu cade prea ușor; numai după finalizarea lucrărilor de izolare, tehnologia permite instalarea materialului pentru față.

asamblare

Pentru a colecta stratul exterior de siding începe, cât mai exact posibil, determinând locul unde banda originală ar trebui fixată. Ei caută acest loc, punând cel mai de jos punct al casei în raport cu linia orizontului. La nivelul construcției, se face o linie dreaptă de 3-4 cm deasupra unui astfel de punct - aceasta va fi linia pentru marginea inferioară a primei benzi. Atașați șezutul de deasupra subsolului clădirii este posibil numai cu ajutorul șanțurilor de vânt. Astfel de desene sunt realizate la comandă, iar pregătirea schiței și stabilirea unor dimensiuni exacte depind de client.

Docking-ul poate fi făcut fără un spațiu între lamele, aproape. Intensitatea expansiunii termice a metalului este mult mai mică decât cele mai bune opțiuni pentru plastic și vinil. Singurele goluri care sunt realizate sunt necesare pentru un confort sporit al muncitorilor, astfel încât să nu se zgârie metalul în timpul instalării și să nu se deterioreze. Pentru a lucra cu elemente suplimentare complexe începeți numai după fixarea curelei originale. Șuruburile sau cuiele sunt recomandate a fi montate cu un spațiu de 20-30 cm.

Convergența elementelor de fixare datorită faptului că detaliile complexe din construcții sunt legate mai mult și mai capricioase.Doar o astfel de tehnică vă permite să evitați eliberarea bruscă de pe perete și integritatea panoului în general. Este recomandat să aflați în avans care este dimensiunea unghiului în produsele unui anumit producător - acest lucru va permite să așezați corect blocurile instalate.

Este recomandabil să se utilizeze unghiuri simple, deoarece acestea:

 • relativ ieftin;
 • ușor de făcut cu propriile mâini;
 • fără probleme inutile se înlocuiesc atunci când apare necesitatea.

În această fază de lucru, este, de asemenea, necesară deschiderea ușilor și a ferestrelor, utilizând pantele de șipci sau o combinație a unui platband cu o bandă de reflux. Lățimea structurii este aleasă luând în considerare adâncimea canelurilor și cât de mare este grosimea plăcii. Elementele turnate sunt plasate în partea inferioară a ferestrelor. Este logic să asamblați compoziția astfel încât toate lamelele din diferite uși și ferestre să fie situate la același nivel, atunci aspectul fațadei va fi simetric și destul de frumos. Dispozitivele de fixare a benzilor obișnuite sunt realizate în același mod ca și în cazul panourilor de vinil: fiecare bloc din urmă în înălțime se aliniază spre cel precedent până când face clic pe încuietoarea.

Pentru a conecta benzi,Experții recomandă utilizarea ligamentelor complexe H sau a plasturelor simplificate. Dar este foarte posibil să renunțăm la aceste două elemente atunci când acoperim și punem benzi suprapuse. Tăierea blocării pe o parte a blocului de siding contribuie la creșterea stabilității articulației. Finisarea lemnului înseamnă utilizarea unor blocuri cu găuri tehnologice ovale. Înainte de a începe lucrul, lemnul este tratat cu toate uneltele de tâmplărie, ceea ce este posibil numai pentru că o astfel de șansă nu mai există.

Experții recomandă utilizarea diblurilor sub formă de vase în calitate de elemente de fixare. Tăierea metalului de siding cu un jigsaw electric trebuie să fie strict pe un plan plat și solid - numai această condiție va ajuta la evitarea deformării. Cel mai bine este să setați butonul de ajustare în prima poziție la o viteză minimă. Este necesar să folosiți un fierăstrău pe metal foarte atent, fără să faceți mișcări ascuțite. Este recomandabil să aveți grijă ca nimeni și nimic să nu distrage în procesul de lucru.

  Respectând aceste reguli simple, puteți alege cel mai potrivit tip de siding metalic și aplicați-l corect, făcând o fațadă elegantă pentru casa dvs. în cel mai scurt timp posibil.

  Pentru mai multe detalii despre cum să pregătiți fațada pentru montarea siding, puteți vedea în următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor