Siding metalic sub jurnal: caracteristicile materialelor

Siding metalic sub grinzi este foarte popular printre consumatori, ei lasă o mulțime de comentarii pozitive despre astfel de materiale. Astăzi, mulți aleg astfel de acoperiri, deoarece din exterior sunt foarte asemănătoare cu lemnul natural, în timp ce panourile de siding au avantaje importante. Acest articol descrie caracteristicile, nuanțele utilizării unui astfel de material, recomandările utile ale experților:

Caracteristici speciale

Panourile de lipire sunt realizate din tablă metalică. Produsele de formatul cerut sunt produse prin laminare la cald. Apoi, pe fiecare panou se aplică un grund, care protejează suprafața de coroziune și o face mai durabilă.

Produse similare sunt fabricate din oțel galvanizat.Materialul este destul de subțire (de obicei, grosimea acestuia nu este mai mare de 0,7 milimetri). Produsele diferă una de alta în dimensiune: există opțiuni de la 0,5 la 6 m în lungime. Acoperirile speciale de polimeri sunt aplicate panourilor de siding metalice, care asigură o protecție fiabilă a suprafețelor.

Domeniul de aplicare

Materialele de siding din metal sunt folosite în mod special în construcția de clădiri publice și industriale. În cazul locuințelor private, acoperirile metalice au fost întotdeauna rareori alese de către consumatori, deoarece nu oferă un climat favorabil în interior și nu sunt asociate cu confort și căldură (spre deosebire de lemn natural, de exemplu). Tehnologiile de producție sunt acum îmbunătățite în mod activ, iar companiile moderne oferă materiale din metal, care sunt potrivite pentru finisarea clădirilor de locuit private.

Avantaje și dezavantaje

Siding metalic sub jurnal - un material care are o putere destul de mare. Este rezistent la substanțe chimice, la lumina soarelui și la uzură. Sunt și alții calitățile acestor acoperiri care sunt importante pentru consumatori:

 • Rezistența la foc.Acesta este motivul pentru care astfel de panouri de siding sunt adesea achiziționate pentru clădiri, unde există un risc destul de ridicat de incendiu. Trebuie avut în vedere că, atunci când este expus la flacără, vopseaua sau stratul de polimer se pot desprinde și se deformează.
 • Rezistență la schimbări de temperatură semnificative. Astfel de materiale sunt potrivite pentru o varietate de condiții meteorologice, pentru diferite zone climatice.
 • Rezistența la coroziune. Această calitate pozitivă asigură o acoperire specială de polimeri, precum și un material de grund. Nu trebuie uitat că, în timpul lucrărilor de instalare, unele produse sunt tăiate, scurtate. În acest caz, stratul de protecție este deteriorat și apare coroziunea. De asemenea, nu este necesar să se combine aliajele din aluminiu și produsele din metal.
 • Atunci când se încălzește, metalul nu se extinde la fel de mult ca și peretele de vinil. Din acest motiv, nu este necesar să se prevadă o lacună în implementarea lucrărilor de finisare și să vă faceți griji că produsele se pot deforma în mare măsură cu timpul.
 • Metalul are o durată lungă de viață. Trebuie să fiți atenți la panourile din aluminiu: astfel de produse sunt mai puțin rezistente la solicitarea mecanică decât alte tipuri de acoperiri metalice. Nu ar trebui să fie lovite.
 • Decorative.Culoarea acestor acoperiri este caracterizată prin saturație, imită foarte bine bustenii bine rotunzi.

Sidingul metalic de sub jurnal are unele dezavantaje:

 • Incapacitatea de a recupera panourile deformate. Forma geometrică exactă a produselor nu va fi returnată.
 • Incapacitatea de a asigura izolarea. Pentru a minimiza pierderile, va trebui să aveți grijă de izolarea suplimentară.
 • Greutate destul de mare. Siding metalic încarcă greu fundație, fundație. Este posibil ca acestea să fie nevoite să se consolideze.

În căldura de metal poate deveni destul de fierbinte. Din acest motiv, temperatura în camere poate crește semnificativ. Această problemă este cea mai relevantă în cazurile în care nu există niciun spațiu de ventilație, iar acoperirea în sine este întunecată.

Transport și depozitare

Pentru ca toate proprietățile și caracteristicile panourilor metalice să rămână neschimbate, este necesar să se creeze condiții optime pentru depozitarea acestor materiale. Este demn de remarcat faptul că această recomandare nu este la fel de importantă ca și în cazul produselor din lemn: în acest sens, sidingul metalic este mult mai convenabil.

Asigurați-vă că în încăperea unde va fi depozitat stratul, temperatura aerului a fost relativ scăzută. Fiți atenți la umiditate: nu ar trebui să crească. Dacă condițiile din zona de depozitare sunt nefavorabile, durata de viață a produselor poate fi redusă.

Termenii de livrare pentru panourile metalice sunt mai importante:

 • Nu puneți nimic pe panou. Deși ele sunt caracterizate de o rezistență sporită, dar sub influența unei greutăți semnificative pot fi deteriorate.
 • Dacă aveți de gând să transportați siding în partea din spate a mașinii, fixați cu atenție materialul.
 • Pentru a evita deteriorarea mecanică, trebuie să ambalați calitatea stratului de acoperire.

Rețineți că, cu un impact puternic, panourile pot fi deformate. Aveți grijă când le transportați. Dacă stratul suplimentar de protecție de pe material este deteriorat, este foarte probabil că în viitor va trebui să vă confruntați cu o problemă precum coroziunea.

Deoarece blocul de blocuri - așa cum sunt numite și panourile de perete sub jurnal - este semicircular, riscul de deteriorare crește semnificativ. Defectele apar mai frecvent pe astfel de suprafețe.Pentru a păstra aceste materiale holistice și durabile în timpul transportului, este mai bine să le puneți în mai multe straturi (nu trebuie să se miște liber în pachet în timpul călătoriei).

Lucrări de asamblare

Instalarea panourilor de siding metalice este un loc de muncă care nu este foarte dificil, dar punerea în aplicare a acesteia trebuie să țină seama de diferite nuante importante. Finisarea se realizează în mai multe etape.

Amintiți-vă că va trebui să aveți grijă de toate măsurătorile. Este necesar să se efectueze tăierea cu precizie maximă. În caz contrar, veți petrece o mulțime de timp corectând erorile și va fi foarte dificil să le rezolvați.

Cum să pregătiți suprafața?

Dacă doriți ca finisajul să fie de cea mai bună calitate, va trebui mai întâi să pregătiți cu atenție suprafața. Astfel, puteți evita problemele serioase în viitor. Ar trebui luate în considerare câteva recomandări:

 • Examinați fundația, pereții și evaluați starea lor. În cazul în care nu sunteți sigur că baza va face față unei sarcini semnificative (sau există defecte grave), va trebui să o consolidați. Pentru a face acest lucru, completați suporturi suplimentare pentru fundație și consolidați baza cu ochiuri.
 • Dacă este necesar, îndepărtați vechea vopsea, piesele ei de peeling.Eliminați toate inutile de la suprafață.
 • Fisurile și fisurile vor trebui să se acopere.
 • Aplicați un strat antiseptic pe bază. Dacă materialele combustibile au fost folosite pentru a crea peretele, utilizați și materiale ignifuge.
 • Gândiți-vă cum va fi posibil să ocoliți zonele de comunicare care interferează cu lucrările de finisare. Dacă este posibil, ștergeți-le.

Încălzirea și cutia

Deoarece panourile de panouri din metal trebuie să fie instalate pe o bază cât mai joasă posibil, va trebui să aveți grijă de crearea panoului. Este necesar să-l construim, folosind recomandările experților.

 • Aplicați ignifuge și antiseptice la fasciculul de lemn, atașați-l la bază. Pentru a face designul chiar, puneți substratul. Folosind un nivel, reglați rafturile în trepte de 0,5-0,6 m. Fixați-le cu dibluri și șuruburi. În cazul în care fațada este ventilată, va fi necesar să pre-așezați grilele de contragreutate. Fixați un încălzitor pe el și întindeți rafturile principale de deasupra.
 • Poți să faci o cutie pe suspensii. În acest scop se utilizează profiluri galvanizate în formă de U. Pe bază, va trebui să conturăm liniile: veți fixa brațele folosind ele, folosind șuruburi și dibluri.Tăiați rafturile de dimensiune dorită și fixați-le pe umerase utilizând un nivel. Jumperii sunt utilizați pentru o rigiditate suplimentară.

Indiferent de modul în care realizați cutia, va trebui, de asemenea, să revizuiți și deschiderile ușii și ferestrelor. Din exterior în jurul perimetrului, le încadrați cu ajutorul rafturilor. Aceste elemente ar trebui să fie conectate la cadrul comun. Dacă se utilizează grinzi de lemn, trebuie să puneți izolația în celule.

Dacă cutia a fost creată dintr-un profil metalic, trebuie remarcat faptul că materialul izolator nu trebuie să interfereze cu implementarea schimbului de abur. Plăcile care asigură izolarea termică trebuie fixate pe umerase (suporturi) pentru ramele de cadru. Cu ajutorul diblurilor speciale de plastic trebuie să fie prevăzută o fixare suplimentară.

accesorii

Componentele sunt instalate într-o anumită ordine.

 • Setați bara de pornire. Atașați un profil la colțuri, atunci va trebui să marcați limitele sale. Pentru panouri este necesar să se definească un punct de referință (de mai jos). De la sol este plasat la o distanță de 0,4-0,5 cm.
 • Focalizând pe banda de pornire, instalați elementele de colț. Unghiurile trebuie fixate la 1 cm mai jos.Aceste elemente trebuie fixate cu șuruburi. Pentru a controla procesul, utilizați un nivel.
 • Realizați așezarea profilului H, a benzilor de legătură. Dacă intenționați să terminați peretele larg sau combinați nuanțele, instalați benzi de legătură între colțuri. Pentru a alinia aceste elemente, utilizați un nivel. Este necesar să le fixați cu ajutorul șuruburilor.

În cazul în care panourile de siding sunt făcute la comandă și aveți puțină experiență în implementarea unor astfel de lucrări de finisare, trebuie să instalați toate elementele necesare înainte de a efectua măsurători exacte. Deci, puteți evita inconsecvențele.

panouri

Începând să instaleze siding va avea nevoie de colțurile clădirii. Pentru a fixa panoul, utilizați șuruburi. Sunt de asemenea prevăzute îmbinări speciale de blocare: cu ajutorul acestora, toate elementele superioare se fixează pe cele inferioare.

Panourile standard trebuie uneori să fie tăiate, deoarece dimensiunile lor nu permit întotdeauna acoperirea întregii suprafețe. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un ferăstrău pentru produse metalice. Discul fierbinte al mașinii de șlefuit poate strica stratul de protecție.

Instalați toate elementele până când ajungeți în partea de sus.Apoi, instalați lamelele de finisare. De deasupra, acestea vor trebui atașate cu ajutorul unor șuruburi autoportante, deoarece au numai conexiuni de blocare de jos.

Asigurați-vă că nu există abateri. Cu fiecare element nou va crește doar. Nu uitați de utilizarea nivelului clădirii: ar trebui folosit după instalarea fiecărei perechi de elemente.

îngrijire

Asemenea acoperiri trebuie atent atent: în acest caz, ele vor păstra aspectul estetic o perioadă lungă de timp. Pereții căptușiți cu panouri metalice trebuie să fie curățați din când în când. Pentru a face acest lucru, aveți posibilitatea să utilizați un detergent pentru ferestre și o perie cu păr foarte puțin rigid. Inspectați periodic fațada: nu trebuie cioplit și zgâriat. După defectele observate, eliminați-le cu ajutorul unui grund: acoperirea polimerică de protecție trebuie să fie completă.

Pentru alte caracteristici ale siding metal de sub jurnal, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor