Siding metalic sub grindă: caracteristici și exemple de placare

 Siding metalic sub grindă: caracteristici și exemple de placare

În ciuda varietății materialelor de placare, lemnul rămâne una dintre cele mai populare acoperiri pentru decorarea exterioară. Acest lucru se datorează aspectului său nobil, precum și atmosferei speciale de căldură și confort pe care le oferă materialul. Cu toate acestea, instalarea acestuia necesită cheltuieli financiare considerabile și apoi întreținerea regulată. În absența celor din urmă, suprafețele de lemn se uda, putrezesc, suferă formarea mucegaiului și dăunători insecte din interior.

Pentru a obține un aspect atrăgător și o imitație maximă a suprafeței este posibilă utilizarea unei siding metalice sub grindă.Acesta copiază cu acuratețe textura din lemn, dar este ușor de instalat și menținut, durabil, durabil, economic.

Caracteristici speciale

Suprafața metalică de pe suprafața sa are o reliefare profilată longitudinală care, atunci când este asamblată, urmează forma unui jurnal. De asemenea, pe partea frontală a profilului, folosind o imprimare foto-offset, sa aplicat un model care imită textura naturală a lemnului. Rezultatul este imitația cea mai precisă a unei bare (diferența se poate observa doar după o examinare mai atentă). Profilul se bazează pe o bandă de aluminiu sau oțel cu grosimea de 0,4-0,7 mm.

Pentru a obține un jurnal caracteristic pentru o formă rotunjită, este supus ștanțării. Apoi, fâșia trece etapa de presare și, prin urmare, are puterea necesară. După ce suprafața benzii este acoperită cu un strat de zinc de protecție, care este suplimentar pasivat și amorsat, asigurând astfel protecție împotriva coroziunii, precum și o aderență îmbunătățită a materialelor. În cele din urmă, pe suprafața exterioară a materialului se aplică o acoperire specială de polimer anti-coroziune, care protejează materialul de umiditate. Ca regulă, sunt utilizați polimeri cum ar fi poliester, pural, poliuretan.Modele mai scumpe pot avea protecție suplimentară - un strat de lac. Are proprietăți rezistente la căldură și antistatice.

Datorită acestei tehnologii de producție, șlefuirea metalică cu ușurință și fără deteriorare transferă căderi de temperatură, șocuri mecanice și sarcină statică. Desigur, din punct de vedere al fiabilității și al rezistenței, sidingul metalic este mult mai bun decât vinilul.

Pro și contra

Materialul se bucură de o mare popularitate a consumatorilor datorită avantajelor sale:

 • rezistenta la schimbari in temperatura aerului, datorita coeficientului scazut de expansiune a materialului;
 • (-50 ... +60 ° C);
 • rezistența la efectele asupra mediului cauzată de prezența unui strat de protecție, precum și rezistența la vânturile de tip squally, cauzate de prezența unei blocări anti-efracție;
 • siguranța la incendiu;
 • utilizarea materialului permite realizarea unui microclimat uscat și cald în casă, datorită faptului că punctul de rouă se deplasează dincolo de căptușeală;
 • originalitatea aspectului: imitație sub lemn;
 • rezistenta la coroziune;
 • lungă durată de funcționare (revizuirile sugerează că materialul nu prezintă defecțiuni și defecțiuni grave, cu excepția cazului în care, desigur, se observă tehnologia de instalare)
 • simplitatea instalării (datorită articulațiilor de blocare, materialul este asamblat în funcție de tipul proiectantului pentru copii și, prin urmare, este posibilă auto-asamblarea);
 • rezistenta, rezistenta la deteriorarea mecanica (cu un impact semnificativ, profilul de vinil se va rupe, in timp ce doar urme vor ramane pe metal);
 • capacitatea materialului de a se auto-curăța datorită formei raționalizate a profilelor;
 • varietate de modele (este posibilă alegerea panourilor din lemn profilat sau cilindric care imită diferite specii de lemn);
 • capacitatea de a utiliza panouri pe partea de sus a izolației;
 • rentabilitatea (în procesul de instalare nu există practic nici o rămășiță, deoarece materialul poate fi îndoit);
 • viteză mare de instalare, deoarece nu este necesară pre-alinierea pereților;
 • capacitatea de a crea o fatadă ventilată;
 • greutatea redusă a materialului și, prin urmare, absența încărcării excesive asupra structurii de susținere a clădirii;
 • un domeniu larg de aplicare;
 • capacitatea de montare a profilelor în direcția orizontală și verticală;
 • siguranța mediului înconjurător a materialului.

Ca orice material, un profil metalic are dezavantaje:

 • costul ridicat (comparativ cu metalul de vinil siding va fi mai ieftin);
 • capacitatea profilelor de a se încălzi sub influența razelor solare;
 • în cazul deteriorării stratului de polimer nu evită distrugerea profilului;
 • dacă un panou este deteriorat, toate cele ulterioare vor trebui schimbate.

  Tipuri de panouri

  Din punct de vedere al designului, siding metalic pentru lemn poate fi de 2 tipuri:

  • profilate (panouri drepte);
  • rotunjite (profile figurate).

  Dimensiunile și grosimea profilelor pot varia: Lungimea în diferite modele poate fi de 0.8-8 m, lățime - de la 22.6 la 36 cm, grosime - de la 0.8 la 1.1 mm. După cum puteți vedea, formația poate fi largă și îngustă. Practica arată că cele mai convenabile pentru instalare sunt panourile cu o lățime de 120 mm cu grosimea materialului de 0,4-0,7 mm. Profilurile producătorilor europeni nu pot avea o grosime mai mică de 0,6 mm (acesta este standardul de stat), în timp ce benzile producătorilor autohtoni și chinezi au o grosime de 0,4 mm. Este clar că caracteristicile sale de rezistență și preț depind de grosimea materialului.

  Există următoarele tipuri de siding metalice sub lemn.

  • Euro-fascicul. Permite obținerea unei asemănări cu bara profilate din lemn de furnir.Disponibil în versiuni unice și în două versiuni critice. Profilul cu două profile are o lățime mai mare, deci este mai ușor de asamblat. Are o lățime de 36 cm (din care 34 cm este utilă), o înălțime de 6 până la 8 m și o grosime a profilului de până la 1,1 mm. Avantajul lui EuroBrus este că nu se estompează la soare.
  • L-bar. "Elbrus" este numit adesea o varianta a Eurobar, deoarece imita si un bar profilat, dar are dimensiuni mai mici (pana la 12 cm). Dimensiunile, cu excepția lățimii, sunt similare cu Eurobar. Lățimea "Elbrus" este de 24-22,8 cm. În mijlocul profilului există o canelură asemănătoare literei L, pentru care materialul a primit numele.
  • Ekobrus. Simulează o placă de arțar cu lățimea mare. Dimensiuni material: lățime - 34,5 cm, lungime - de la 50 la 600 cm, grosime - până la 0,8 mm.
  • Blocul casei Imitarea barei rotunjite. Lățimea materialului este de până la 150 mm pentru profiluri înguste și până la 190 mm pentru laturi. Lungime - 1-6 m.

  Următoarele tipuri de materiale pot fi utilizate ca un profil de acoperire extern.

  • Poliester. Se caracterizează prin plasticitate, bogăție de culoare. Durata de viață este de 15-20 de ani. Are o etichetă PE.
  • Poliester periat. Are aceleași caracteristici ca cele normale, dar durata de viață este de numai 15 ani. Este de obicei marcat ca REMA, mai puțin frecvent - PE.
  • Plastisol. A îmbunătățit performanța și, prin urmare, servește până la 30 de ani. Marcat PVC-200.

  Durata de viață impresionantă se deosebește și prin siding acoperit cu Pural (perioada de funcționare - 25 de ani) și PVDF (servește până la 50 de ani). Indiferent de tipul de polimer utilizat, grosimea acestuia trebuie să fie de cel puțin 40 de microni. Cu toate acestea, dacă vorbim despre plastisol sau pural, atunci grosimea lor poate fi mai mică. Astfel, stratul de plastisol de 27 pm este similar în proprietățile sale cu stratul de poliester de 40 pm.

  desen

  Din punctul de vedere al panourilor de culoare emit două tipuri: profile care imita culoarea naturala si textura unui lemn de lemn (imbunatatit Euro grinzi), și materialul, al cărui nuanță poate fi oricare, conform-Tabelului RAL (STANDARD Euro beam). Varietatea soluțiilor de culoare depinde, de asemenea, de producător. De exemplu, peretele metalic al mărcii Grand Line include aproximativ 50 de nuanțe. Dacă vorbim despre producători străini, atunci produsele companiei ALCOA, CORUS GROUP se pot lăuda cu o gamă bogată de culori.

  Imitarea podelei sub cherestea poate fi executată în următoarele tipuri de lemn:

  • stejarul bogat, precum și un echivalent textil de aur;
  • pin cu o textura bine definita (este posibila o versiune lucioasa si mat);
  • cedru (caracterizat printr-o textura pronunțată);
  • arțar (de obicei cu o suprafață lucioasă);
  • nuc (în diferite variante de culoare);
  • cireș (o trăsătură distinctivă este o nuanță bogată nobilă).

  Atunci când alegeți o nuanță de profil, amintiți-vă că culorile întunecate arată bine pe o fațadă de suprafață mare. Clădirile mici, îndoite cu siding sub o pădure de stejar sau wenge, vor părea uimitoare. Este important ca loturile diferitelor producători pentru aceeași lemn să difere, prin urmare, profilurile și elementele suplimentare ar trebui achiziționate de la aceeași marcă, în caz contrar există riscul de a obține nuanțe diferite ale jurnalului.

  Domeniul de aplicare

  Scopul principal al utilizării pereților metalici pentru placări de fațadă, deoarece caracteristicile lor de performanță nu se modifică sub influența condițiilor de mediu. Panourile sunt, de asemenea, potrivite pentru placarea exterioară a subsolului clădirii. Materialul utilizat pentru a termina această secțiune a fațadei trebuie caracterizat prin creșterea rezistenței, rezistența la șocuri mecanice, umiditate, zăpadă, reactivi.Siding metalic îndeplinește cerințele specificate și, prin urmare, este utilizat cu succes ca analog analog de bază. Variante de utilizare a materialului, de asemenea datorită mărcii care o produce. De exemplu, siding a firmei "L-timber" poate fi folosit atat in directia orizontala, cat si pe verticala, precum si pentru depozitarea strazilor acoperișului. Versatilitatea utilizării este, de asemenea, caracterizată de profilurile mărcii «CORUS GROUP».

  Profile metalice pentru cherestea pentru finisaje case individuale și multietajate, garaje și anexe, clădiri publice și centre comerciale, spații industriale. Ele sunt utilizate pe scară largă pentru decorarea arborilor, verandelor, puțurilor și porților. Materialul este potrivit pentru utilizare în regiuni caracterizate de condiții agresive de mediu. Instalarea profilelor se realizează pe cutie, care poate fi un arbore tratat cu o compoziție specială sau profile metalice. Utilizarea profilelor metalice sub raza permite instalarea materialelor termoizolante: materiale rulante din vată minerală sau spumă.

  Exemple frumoase

  • Siding metalic pentru cherestea este un material auto-suficienta, utilizarea care permite obtinerea unor cladiri nobile fabricate in stil traditional rusesc (foto 1).
  • Cu toate acestea, siding metalic pentru lemn este combinat cu succes cu alte materiale de finisare (foto 2). Win-win este o combinație de suprafețe din lemn și piatră. Acestea din urmă pot fi utilizate, de exemplu, pentru finisarea subsolului unei clădiri sau a elementelor proeminente.
  • Atunci când se utilizează panouri, elementele rămase ale clădirii pot fi realizate în aceeași schemă de culori ca și panoul metalic (fotografia 3) sau au o nuanță de contrast.
  fotografie 1
  fotografie 2
  fotografie 3
  • Pentru clădirile mai mici, este mai bine să alegeți siding în lumina sau în nuanțele de aur ale lemnului. Și pentru ca clădirea să nu fie plată și monotonă, puteți utiliza elemente contrastante, de exemplu, cadre de ferestre și uși, acoperișuri (fotografia 4).
  • Pentru clădiri mai masive pot fi folosite culori calde de siding, care vor evidenția noblețea și luxul casei (foto 5).
  • În cazul în care este necesar să se recreeze atmosfera autentică a unei case de sat, atunci se va potrivi siding imitând o cherestea rotundă (fotografia 6).
  fotografie 4
  fotografie 5
  fotografie 6
  • Pentru realizarea unității arhitecturale a casei și structurilor de închidere va permite acoperirea gardului cu siding cu imitația unei suprafețe de lemn. Se poate asemăna complet cu o suprafață din lemn (fotografia 7) sau poate fi combinată cu piatră, caramida (fotografia 8). În plus față de amplasarea orizontală a peretelui, este posibilă și instalarea verticală (foto 9).
  fotografie 7
  fotografie 8
  fotografie 9

  Caracteristicile de montaj metalic montat, vezi următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor