Crate pentru siding: tipuri și tehnologie de instalare

Instalarea siding-ului implică construcția de cutii - cadrul pe care va fi montat. Puteți atașa materialul și imediat pe pereți, dar ar trebui să fie perfect neted, iar climatul din regiune - cald. Stratul izolator este plasat exclusiv sub cadru. Nu uitați de golurile de ventilație. Prin urmare, în multe cazuri, este necesară instalarea cadrului.

Caracteristici și scop

Instalarea ramei facilitează foarte mult cu fața spre casă. În primul rând, ascunde toate neregularitățile minore ale pereților. În cazul în care materialul este fixat imediat în casă, atunci sunt necesare pereți perfect neteziți, în caz contrar căptușeala va merge în valuri, se va înclina, fâșiile de alunecare vor fi deformate și vor exploda în locuri.

În al doilea rând, fațada cu cutie este ventilată, ceea ce înseamnă că nu se va acumula nici o umiditate sub siding. De asemenea, cadrul va permite să ascundeți geometria ruptă a pereților atunci când diagonalele nu se potrivesc.

În al treilea rând, cadrul vă permite să continuați izolarea exterioară suplimentară. Foi de polistiren expandat sau vată minerală sunt stivuite între profiluri, dar nu trebuie să se umfle. Este important să rețineți că izolația nu protejează numai de frig, ci și de căldura verii. Din acest motiv, temperatura din interiorul clădirii în căldură va fi mai scăzută decât în ​​exterior.

În al patrulea rând, folosind instalația de cadru, puteți face upgrade fațadelor unei case vechi din lemn. Este pur și simplu imposibil să fixați sidingul direct pe pereții putred, iar lipsa ventilației va avea un efect distructiv asupra întregii clădiri. Și redecoration devine foarte curând într-o capitală, cu condiția ca casa să nu se prăbușească complet.

Rama poate fi atât verticală, cât și orizontală, în funcție de tipul de material de placare. Dacă faceți cutia corectă, instalarea siding va fi rapidă și fără distorsiuni.

Tipuri de cutii pentru siding

Există două tipuri de cadru pentru siding, în funcție de material: metal și lemn. Fiecare are propriile caracteristici și nuanțe de instalare, dar algoritmul acțiunilor este, în general, același.

Cutie metalică

Structura dulapului este construită din zincat sau din aluminiuprofil metalic cu rigiditate crescută în formă de U cu muchii curbate. Ei nu ruginesc și vor rezista cu ușurință la greutatea plăcii. Cutia de metal este de câteva ori mai scumpă decât lemnul, dar nu se teme de umiditate, schimbări de temperatură, mucegai, rozătoare și insecte. Un astfel de cadru este mult mai durabil decât lemnul. În acest caz, greutatea întregului cadru este mai mică, deoarece profilul este mai ușor decât fasciculul.

În mod obișnuit, lungimea profilului este de 3-4 m. În cazul în care casa este foarte înaltă sau lungă, atunci elementele lămpii ar trebui să fie extinse. Cu profile metalice, acest lucru este mult mai ușor.

Pentru instalarea cadrului metalic veți avea nevoie de:

 • Profil UD (PN) - profil metalic de ghidare, în loc de acesta puteți cumpăra marci de tavan PP 60 * 27 * 3000 mm;
 • Profilul CD (PS) este un profil stand-up, este mai bine să alegeți CD-60, o secțiune mai mică nu va suporta greutatea șezutului, iar fața va fi deformată în timp;
 • Conector CD - necesar pentru a construi un profil, achiziționat după cum este necesar;
 • Suspensie (suport ES) sau suport - necesară pentru montarea profilului CD pe perete;
 • hardware - pentru montarea profilului UD.

Grosimea profilului trebuie să fie de cel puțin 0,45-0,5 mm. Numărul de profile depinde de dimensiunile clădirii, se iau în considerare și deschiderile ferestrelor și ușilor. Dacă se pune izolația, atunci pasul profilurilor este egal cu lățimea sa, de obicei este de 50-60 cm.Profilul PS este montat cu un profil de ghidare dimensionat corespunzător cu șuruburi. Profilul are caneluri longitudinale care măresc rezistența. Hardware-ul este selectat în funcție de materialul pereților. Dacă este vorba de beton sau cărămidă, atunci sunt necesare dibluri. Pentru pereții din lemn se montează șuruburi din oțel inoxidabil convențional.

Cutie din lemn

Crate din lemn - cea mai ieftină opțiune. Este ridicată rapid, instalarea uneori mai ușoară decât versiunea metalului. Acest lucru se încheie.

Dintre minus pot fi identificate:

 • este necesar un tratament special din mucegai și insecte;
 • nu-i place umezeala, este deformata;
 • predispus la contracție;
 • dificultăți cu transportul și depozitarea;
 • este dificil de a construi cherestea de lemn.

Pentru blat trebuie să alegeți barele din speciile de lemn rezistente la umiditate și durabile, de exemplu, zada. Secțiunea transversală a cadrului ar trebui să fie de 50 * 50 mm sau de 40 * 50 mm, dimensiuni mai mici, pur și simplu nu pot suporta greutatea șezutului. Hardware-ul este selectat conform aceluiași principiu ca și pentru bastonul metalic. Este important să se asigure că barele paralele sunt netede, fără pete albastre de mucegai, noduri și delaminare. În caz contrar, un astfel de cadru va duce la curbura fațadei.Conținutul de umiditate al arborelui nu trebuie să depășească 15%.

Învelișul din lemn este perfect pentru fațada siding și case din lemn. Se recomandă utilizarea pentru montarea vechilor clădiri din lemn.

Instalare: instrucțiuni pas cu pas

Montajul cutiilor nu necesita aptitudini speciale si este usor de asamblat cu propriile maini.

Toate lucrările privind instalarea cadrului pot fi descompuse în mai multe etape:

 • Aliniați suprafața peretelui, demontați sistemul de supraveghere video, scoateți cablurile, fixați marginile ferestrelor sau îndepărtați-le.
 • Pentru a șterge zona din jurul casei la o distanță de doi metri.
 • Pregătiți instrumentele.
 • Marchează.
 • Faceți margini de montare și deschideri de încadrare.
 • Asigurați suportul vertical, deschideți izolația.
 • Asigurați traversele orizontale.

Este necesar să se pregătească pereții casei, deoarece siding subțire nu poate ascunde neregularități puternice. Dacă există lacune, acestea trebuie sigilate, de exemplu, cu spumă. În casele din lemn, decalajul dintre bare poate fi patch-uri. Este necesar să eliminați toate elementele remarcabile de pe pereți, cum ar fi camerele foto, felinarele, decorul, țevile de scurgere, cablurile electrice de cabluri, tijele pentru perdele de fereastră, jaluzelele și jaluzelele. Tencuielile sparte și vopselele de peeling trebuie, de asemenea, îndepărtate.O atenție deosebită trebuie acordată colțurilor, acestea trebuie să fie ajustate sau reglate de cadru, consolidând profilul metalic.

Pentru a preveni efectuarea lucrărilor de construcție, zona din jurul casei ar trebui curățată: îndepărtați resturile și băncile, florile și tufișurile care trebuie transplantate. Trebuie să aveți grijă să faceți scări în trepte, scări sau schele, dacă casa este înaltă. Firele care nu pot fi îndepărtate trebuie izolate. Pentru a face acest lucru, se ascund în canalele de cablu ondulate. Veți avea nevoie de: un ferăstrău sau o mașină de șlefuit (în funcție de material), un ciocan, o șurubelniță (de preferință o baterie) sau un burghiu cu o duză specială, o bandă (cel puțin 3 m), creion de construcție, și bule, cu condiția să fie afișate corect). Pentru a vă proteja mâinile și fața, aveți nevoie de ochelari speciali și mănuși de lucru.

Se recomandă tratarea întregii suprafețe a pereților cu o soluție antiseptică și nu contează dacă este din lemn sau nu. Acest lucru va proteja casa de putrezirea izolației din perete.

Acum puteți trece la construirea cadrului, dar mai întâi trebuie să faceți marcajul.În cazul în care siding este orizontală, atunci marcajul pentru lingou trebuie să fie vertical; pentru siding vertical - orizontal. Amenajarea începe cu construcția profilului și a șinelor din colțurile clădirii. Colțul din plastic al căptușelii va fi atașat la această structură de colț.

Locurile cele mai problematice în construcția cadrului - precizia și locația lină a jumperilor. Prin urmare, nivelul și scăderea vor fi cele mai importante și mai populare instrumente. Pentru a facilita munca, puteți întinde firul: astfel de faruri vor simplifica mult procesul de montare a profilului orizontal al lăstarii. Suportul inferior trebuie așezat la o distanță mai mare de 5-20 cm față de sol. Distanța depinde de gradul de înghețare a solului. Șina superioară este fixată astfel încât să nu ajungă la streașină de 20-25 cm, după care trebuie fixate liniile plumb.

Mai întâi, instalați șipci orizontale în jurul perimetrului casei de sus și de jos, precum și în jurul ferestrelor și ușilor. Orificiile de încadrare vor crește rezistența întregii structuri. Pentru a calcula cantitatea de material, trebuie să știți nu numai dimensiunea casei, ci și deschiderile. Este necesar să se stabilească perimetrele generale și să se împartă în funcție de lungimea profilului.Deoarece pot exista resturi datorită ferestrelor și ușilor, este mai bine să numărați cu o marjă.

Apoi puteți începe montarea profilurilor. În cazul în care acasă cu izolație, atunci pasul dintre ele este egal cu lățimea materialului, de obicei 40-60 cm. Dacă există o încărcătură puternică de vânt în regiune, atunci acest pas poate fi făcut mai puțin. Lățimea minimă nu este setată, însă un pas prea frecvent va crește consumul de material pentru cadru și sarcina pe pereții clădirii. Materialul de siding afectează și etapa: de exemplu, 60 cm este suficient pentru vinil; metalul este mai greu, aici este mai bine să reduceți treapta la 40 cm.

Dacă clima din regiune este umedă, se poate aplica un strat de impermeabilizare împreună cu izolația. Grosimea totală a izolației cu toate straturile nu trebuie să meargă pe suporturile verticale, în caz contrar subsistemul de ventilație se deteriorează. Unele izolații laminate conțin deja un strat de impermeabilizare. Cât de mult se instalează suporturile verticale depinde de pitch. Calculul este foarte simplu: trebuie să împărțiți perimetrul clădirii cu lățimea pasului. Puteți calcula o cantitate diferită pentru fiecare pas să cumpărați cu o marjă.

Următoarea etapă este instalarea jumperilor orizontale.Pentru montare pe suportul de perete sau suspensie. Pentru comoditate, puteți face câțiva faruri de sfoară. Frâna trebuie să fie întinsă foarte strâns, fără să se îndoaie, altfel este posibilă o aliniere necorespunzătoare a profilurilor.

Instalați învelișurile orizontale de învelire în trepte de 60-70 cm. Nu este nevoie de prea multă frecvență, deoarece siding este atașat la profilele cadru verticale. Instalarea fiecărei șine este recomandată pentru a verifica nivelul. Dacă există o părtinire, este mai ușor să o refaceți imediat decât să faceți modificări la cadrul deja finit. Toate lamele trebuie să se întâlnească la colțuri. După ce rămâne doar să se așeze siding cadru.

Instrucțiunea scrisă este potrivită pentru construirea unui cadru vertical sub aranjamentul orizontal al siding. Pentru garniturile verticale, profilele suportului trebuie să fie orizontale, iar grinzile - vertical. În caz contrar, întregul proces de ridicare a cadrului este similar.

recomandări

Instalarea ramei metalice și a lemnului este puțin diferită. În cutiile metalice, mai întâi, un profil UD de ghidare este montat de-a lungul perimetrului clădirii de sus și sub și în jurul deschiderilor. Sarcina sa principală este de a fixa structura și de a-și da rigiditatea.Un profil CD cu un pas de 50-60 cm este deja perpendicular pe acesta. Profilul este fixat pe perete cu un suport ES sau un suport. În același timp, parantezele permit să nu se utilizeze balizele tensionate. Metalul se poate extinde în timpul temperaturilor ridicate, deci este recomandat să lăsați un mic spațiu între îmbinările profilelor.

Rama din lemn este mult mai ușor de instalat. Nu are nevoie de grinzi orizontale, dar trebuie să fie necesare benzile de pornire pentru siding și în jurul deschiderilor. Barele marginilor pot fi consolidate în continuare cu profile metalice, precum și cu colțurile. Acest lucru va conferi structurii o putere mai mare, în timp ce nu o apreciază foarte mult. Construcția unui cadru din lemn nu se poate realiza în condiții meteorologice ploioase sau la umiditate ridicată. Arborele va absorbi excesul de umiditate, iar atunci când va fi uscat, întreaga structură se va răsuci.

De asemenea, toate barele trebuie tratate cu compuși din putrezire, insecte și care conferă rezistență la umiditate. Pentru a face acest lucru, trebuie să organizați un loc pentru uscare și asigurați-vă că arborele nu este răsucite și deformate.

Chiar și cu un calcul exact al materialului, este mai bine să fii în siguranță și să-l cumperi cu 10-15% mai mult. Din cauza ferestrei și ușilor, materialul va trebui tăiat,și în mijlocul unui bar o căsătorie poate fi prinsă, mai ales dacă se achiziționează un lot mare. Materialul rămas este întotdeauna util în lucrările de grădinărit. Multe magazine de amenajare a casei iau înapoi materialele nefolosite, menținând în același timp prezentarea.

   Dacă construcția cadrului cu mâinile tale se face pentru prima dată în viața ta, atunci este mai bine să rămâi pe structura lemnului. Este mai ușor de instalat și mai ieftin, materiale deteriorate vor fi mai ușor de înlocuit. Dacă cerința principală este durabilitatea sau climatul unei regiuni este notabil pentru umiditate ridicată, atunci este mai bine să nu salvați și să construiți un cadru metalic. Acesta va servi mult timp și își va plăti integral costul.

   Cum se instalează profilele pentru siding, vezi următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor