Finisarea unui subsol de casă în pivniță sub piatră

Decorarea soclurilor și a fațadelor structurilor arhitecturale se realizează cu ajutorul diferitelor materiale, care nu numai că conferă casei un aspect atrăgător, dar oferă și o protecție fiabilă împotriva penetrării și a acțiunii distructive a umidității și a schimbărilor temperaturii ambiante.

Suprafața soclului sub piatră aparține numărului de astfel de materiale. Datorită decorului ridicat și a caracteristicilor sale funcționale, economisește structura arhitecturală dintr-o varietate de efecte negative.

avantaje

Panourile de siding din panouri sunt fabricate din materii prime de înaltă calitate. Producătorii încearcă să surprindă consumatorii cu propria lor tehnologie de fabricație, dar folosesc de obicei aceleași componente: materiale polimerice, modificatori, talc natural și aditivi.

Datorită acoperirii acrilice, nuanțele panourilor se vor schimba sub influența ultravioletului (care alte materiale pentru subsol nu pot distinge).

În plus, siding sub o piatră are multe avantaje.

 • Datorită metodei îmbunătățite de producție și utilizării aditivilor speciali, produsul finit are o mai mare plasticitate, rezistență la umiditate și rezistență la temperaturi ambiante ridicate și scăzute.
 • Avantajul pietrei naturale asupra pietrei naturale constă în faptul că primul este rezistent la creșterea mușchiului și a mucegaiului, nu se supune proceselor de coroziune și nu se schimbă în timp.
 • Durata de viață a acestui material este de 45 de ani. Poate fi instalat la temperaturi sub zero, ceea ce nu se poate face cu panouri din plastic. Siding nu produce un miros chimic neplăcut, foarte durabil.
 • Comparativ cu alte materiale de fațadă, siding este mai ieftin.
 • Ușor de îngrijit. Textura panourilor de siding de subsol nu joacă un rol deosebit, materialul poate fi spălat cu apă curentă.
 • În majoritatea cazurilor, nu este necesară înlocuirea și repararea unei astfel de căptușeli.

Dar dacă pentru orice motiv panourile au fost deformate, atunci va trebui să înlocuiți numai elementul deteriorat.

deficiențe

Nu este atât de ușor să găsești partea negativă a unui siding sub piatră, Cu toate acestea, pentru câteva momente ar trebui să acordați atenție achiziției.

 • Limita de culoare. Deoarece panourile sunt stilizate în exterior ca piatră naturală, nu este întotdeauna posibilă alegerea unei nuanțe pe gust. Cu toate acestea, dacă nu ați reușit să alegeți un design potrivit în cataloagele magazinelor, puteți contacta direct producătorul și puteți comanda culoarea panourilor la discreția dvs. Prețul unui astfel de produs va fi mai mare și dacă cumpărătorul ar trebui să decidă dacă va plăti pentru un astfel de serviciu.
   • În ciuda faptului că panourile rezistă perfect diferitelor sarcini și impactului negativ al factorilor de mediu, nu este necesar să se aștepte rezistența la foc. Deoarece materialul principal pentru fabricare este plastic, panoul se va topi rapid dacă acționați asupra acestuia cu foc și, prin urmare, nu ar trebui să faceți foc sau ardeți gunoi lângă casă.
   • Dacă este instalat incorect, siding poate sparge.prin urmare, este necesar să se studieze toate aspectele legate de instalarea acestui material (dacă instalarea se va face din mâinile proprii) sau să se încredințeze lucrătorilor lucrările.

   specie

   Instalarea panourilor de subsol sub piatră nu poate începe fără cunoașterea tipurilor de siding existente. Producătorii oferă în prezent patru versiuni de panouri care imită piatră naturală.

   Fiecare tip de structură arhitecturală a subsolului de decor are propriile caracteristici, avantaje și, în unele cazuri, dezavantaje.

   • Fibră de lemn. Panourile de siding sunt realizate din fibre de lemn. Rezultatul este un produs care imită perfect o piatră. Principalul avantaj este prietenia cu mediul și siguranța absolută pentru sănătatea umană.

   Poate fi folosit și pentru decorarea interioară a clădirii.

   • Panouri de vinil. Acest tip de panouri produse cu adăugarea de coloranți. Datorită acestei tehnologii, produsele de vinil se disting printr-o gamă largă de culori și texturi, astfel încât este ușor să găsiți materiale de o nuanță acceptabilă și imitație a unui anumit tip de piatră.
    • Panoul de tip sandwich. Materialul de acoperire cu caracteristici externe excelente și proprietăți suplimentare de izolare termică. Sunt o construcție cu mai multe straturi. Piatra naturala in acest caz imita stratul decorativ de top.
    • Panouri din poliuretan. Un tip de placare de piatră, realizat din plastic moale, intercalat cu așchii de marmură. Acest aspect este disponibil pentru fiecare consumator, este de înaltă calitate, ca rezultat, foarte popular.

    Companiile de producție

    Piața modernă a materialelor pentru fațadă este reprezentată de diferiți producători. Cele mai renumite sunt:

    • "AltaProfil". Caracteristicile de calitate ale subsolului de subsol al acestei mărci îndeplinesc toate standardele existente, iar costul său este mult mai mic decât omologii străini.
    • Docke. Compania este lider printre producătorii de siding de subsol. Produsele de marcă pot fi găsite în mai mult de 260 de orașe din întreaga lume. Este de înaltă calitate, practică și preț rezonabil.
    • „Dolomita“. Compania utilizează dolomită din piatră naturală ca bază pentru producție, de unde și numele companiei. Toate siding de subsol au o gamă largă de culori. Materii prime pentru producerea de produse de siding, lider de companie din Europa, care este o garanție a bunurilor de calitate fabricate.
    • "Tehosnastka". Compania se ocupă cu producția de produse din plastic.Marca este, de asemenea, specializată în crearea de siding subteran. Activitatea mărcii se distinge prin raportul dintre calitatea excelentă a panourilor de fațadă și un cost acceptabil. Accentul se pune pe producerea de siding, imita piatra.
    • Nailite. Marcă americană. Principalul sortiment este realizat din caramizi și panouri clasice cu imitație sub piatră, cea mai solicitată. Costul este mult mai mare decât concurența.
    • Organizația rusă "Aelit" Se ocupă cu producția de siding de la baza de vinil - material de înaltă calitate și de încredere, care este utilizat pentru placarea clădirilor sub piatră / cărămidă.
    • Fineber - Cea mai mare companie rusă are un sortiment vast de panouri care ocupă o nișă de preț mediu. Produsele de marcă au cel mai bun raport preț-calitate pentru consumatori.
    • Nordside - cel mai mare producător național de materiale de fațadă. Pentru a crea panouri de siding utilizează amestecuri de polimeri de înaltă calitate, furnizori eminenți europeni. Produsele Nordside sunt rezistente la temperaturi extreme, condiții atmosferice negative și radiații ultraviolete.

    Cum sa alegi?

    Atunci când cumperi un siding pentru a finaliza o casă de țară trebuie să ia în considerare mai mulți factori. Căptușelile de înaltă calitate ar trebui să aibă caracteristici tehnice excelente și o suprafață de înaltă calitate fără un singur defect. În funcție de materialul performanței panoului, se determină nivelul de ardere la soare. Acest lucru poate spune tuturor vânzătorilor din centrul de construcții.

    Este mai bine să cumpărați panouri termoizolante din piatră în acele organizații unde gama de produse este foarte mare și puteți alege culoarea, textura și dimensiunea panourilor. În plus, magazinul trebuie să existe pe piața materialelor de construcție mai mult de un an și să aibă clienți obișnuiți.

    Alegerea produsului afectează dimensiunea acestuia. Panourile mai mari sunt montate mai repede, însă costurile lor sunt mult mai mari decât cele mai mici. Puteți obține întotdeauna licențe speciale și certificate pentru garnituri de înaltă calitate.

    Caracteristici de instalare

    Unul dintre factorii decisivi care influențează alegerea atunci când cumpărăți un siding de subsol este simplitatea instalării sale. Indiferent de textura, materialul, producția și culoarea, panourile pot fi așezate personal, cu timp minim și fără utilizarea unor unelte speciale.

    Chiar proprietarii de case care nu au făcut niciodată lucrări de finisare și nu au cea mai mică experiență în industria construcțiilor pot face față acestei lucrări. Pentru placare, veți avea nevoie de un set mic de instrumente și echipamente care cel mai probabil au în fiecare casă.

    Lucrările de instalare se efectuează într-o anumită ordine.

    • În prima etapă, învelișul este construit din profilul metalic. Panourile de lipire sunt fixate cu ajutorul șuruburilor. Este mai bine să cumpărați elemente de fixare speciale concepute special pentru fixarea materialelor polimerice.
    • Este necesar să se facă mici decalaje între panouri, deoarece atunci când produsul este răcit sau încălzit în diferite perioade ale anului, panourile pot varia în funcție de dimensiune (cu 3-5 mm).
    • O distanță de 1-2 mm trebuie făcută între panou și capacul șurubului.
    • Nu se recomandă instalarea panourilor de bază la o temperatură a mediului ambiant mai mică de -5 ° C. De asemenea, producătorii recomandă să păstrați pereții în cameră caldă câteva ore înainte de instalare.
     • Pentru a îndepărta sau a tăia lungimea suplimentară a panourilor, trebuie să folosiți polizorul cu cele mai subțiri dinți.Astfel, puteți evita așchierea neatrăgătoare de-a lungul marginilor, care, de regulă, lasă în urma ferăstrăului obișnuit de mână.
     • Atunci când cumperi siding sub piatră, trebuie să examinați cu atenție articulațiile și marginile panourilor. Ele trebuie să se potrivească clar și să nu aibă defecte. Toate tipurile de pardoseli din piatră naturală de la producători fiabili au o legătură bine gândită sub formă de încuietori speciale. Produsele sunt introduse unul în celălalt și înregistrate clar. Următoarele elemente sunt inserate în panoul anterior și așa mai departe, până când fațada casei este complet acoperită cu material de față.

      Locul de muncă este destul de simplu. Principalul lucru - nu vă grăbiți și faceți toate pași cât mai atent posibil.

      Cum să montați un siding soclu, uita-te în următorul video.

      Comentarii
       autor
      Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

      Sala de intrare

      Camera de zi

      dormitor