Siding din lemn: tipuri și culori

Siding este un material de finisare, care este în prezent foarte popular printre consumatori. Siding de lemn întotdeauna arată foarte frumos, indiferent de ce culori este.

Pro și contra

Clădirile din lemn arată foarte prezent, frumos, natural și, prin urmare, acest material este ales de mulți. Cu toate acestea, unii nu sunt mulțumiți de astfel de imperfecțiuni ale copacului, cum ar fi capriciositatea în utilizare și dificultățile în îngrijire. De asemenea, trebuie remarcat faptul că lucrările de construcție cu lemn sunt de obicei destul de scumpe. Cu un siding imitând o suprafață de lemn, în toate aceste planuri este mult mai ușor.

Asemenea acoperiri au apărut cu aproximativ o jumătate de secol în urmă în Canada și America de Nord și au devenit foarte repede populare datorită numărului mare de avantaje.Anterior, siding, imitând o suprafață de lemn, a fost folosit numai pentru clădiri din lemn, dar acum este ales pentru o varietate de clădiri.

Siding poate imita chiar și curbura bustenilor. Cu ajutorul acestui material, orice clădire poate primi un stil special.

Principalele avantaje ale panourilor de lemn:

 • protecția mediului;
 • eficiență;
 • estetica;
 • rezistența la foc (astfel de materiale nu răspândesc focul și nu se ard);
 • capacitatea de a asigura o ventilație excelentă a clădirii (dacă se efectuează în mod corespunzător lucrările de instalare, nivelul de umiditate și microclimatul din cameră vor fi optime);
 • ușurința instalării, greutate redusă;
 • rezistență ridicată (suprafețele finisate cu siding nu trebuie consolidate în continuare);
 • rezistența la insecte, lumina soarelui, mucegaiul, rugina;
 • rezistență la temperaturi extreme, frig, căldură, diverse influențe atmosferice;
 • posibilitatea de a face fără articulații vizibile;
 • capacitatea de a asigura izolarea fonică și termică.

Siding este un material care poate dura foarte mult timp (până la o jumătate de secol). Îngrijirea deosebit de atentă a acestor acoperiri nu este necesară: este suficient doar să le spălați din când în când. Dacă este nevoie, puteți înlocui cu ușurință elementele individuale.

Dezavantajul panourilor de siding este că ele nu sunt ușor de atașat la bazele rupte și curbate.

tipuri

Siding frontal sub lemn este împărțit în mai multe tipuri, în funcție de structura de acoperire. Există următoarele tipuri de materiale pentru decorarea exterioară.

 • "Herringbone". Această opțiune nu este foarte populară printre ruși, deoarece astfel de materiale sunt oferite mai des de producători străini.
 • Casă bloc sau "sub jurnal". Cel mai adesea, astfel de materiale sunt alese pentru clădirile țării. Deci, puteți obține asemănări cu cabinele.
 • „Bordul navei“. Astfel de acoperiri pot fi numite clasice.
"Herringbone"
Casă bloc sau "sub jurnal"
„Bordul navei“

Siding poate fi vertical sau orizontal. Panourile verticale sunt folosite mai puțin orizontal, dar în ultima vreme au devenit populare, pentru că arată foarte interesant. Unii consumatori preferă chiar să combine diferite elemente. Panourile din lemn de siding sunt împărțite în diferite tipuri, în funcție de materialul din care sunt fabricate.

vertical
orizontală

De obicei, consumatorii cumpără vinil, acril, metal (de exemplu, aluminiu) sau siding.

vinilin

Acest siding este rezistent la stres mecanic și îngheț. Va fi capabil să servească de foarte mult timp și, în același timp, nu își va pierde culoarea, va rămâne frumos și va oferi protecție fiabilă pentru fundație. Acoperirile cu vinil sunt ecologice, nu sunt supuse putregaiului. Clădirea nu se va prăbuși prematur, deoarece nu se creează insecte sau paraziți în acoperiri.

Panourile de perete din vinil sunt acoperite cu un strat special care le face mai rezistente și absoarbe căldura. Siding de vinil este foarte mult ca o suprafață din lemn natural. Prețul acestor produse este destul de accesibil, iar lucrările de instalare sunt, de obicei, efectuate fără dificultăți semnificative.

Suprafața de vinil nu se răspândește în foc, nu se aprinde. Nu va trebui să aveți grijă de el după lucrările de instalare. Astfel de panouri sunt flexibile, putând fi chiar folosite pentru baze rotunjite.

acril

Produsele acrilice de siding sunt, de asemenea, destul de ușor de instalat, în special nu este necesară o îngrijire atentă a acestora.În exterior, materialele acrilice și vinil sunt similare unul cu celălalt, dar există unele diferențe în ceea ce privește caracteristicile.

Acoperirile acrilice sunt rezistente la solicitarea și uzura mecanică. Ele sunt rezistente la temperaturi ridicate și joase, capabile să mențină proprietățile în frig și căldură. Astfel de acoperiri nu sunt afectate de radiațiile UV. Siding acrilic este rezistent la substanțe chimice, acizi, alcalii, uleiuri. Panourile acrilice de siding pot fi lucioase, au forme diferite. Datorită unei ștanțări speciale, este posibilă imitația bustenilor rotunzi.

Puteți alege o opțiune care se potrivește perfect designului general al casei.

metal

Panourile metalice sunt foarte ușor de instalat, de obicei, lucrările de instalare se efectuează cât mai curând posibil. Siding metalic are o durată lungă de viață. Astfel de panouri sunt ecologice, sunt bine ascunse diferite dezavantaje ale suprafețelor. Înainte de instalarea șezutului metalic nu este nevoie să aliniați baza. Culoarea acestor acoperiri rămâne aceeași chiar și atunci când sunt expuse la lumină UV timp îndelungat.

Există numeroase avantaje pentru siding metalic, dar trebuie remarcat faptul că stratul de protecție nu trebuie deteriorat. Dacă totuși este ars sau răsfățat în orice alt mod, spargeți zona afectată și aplicați vopsea pentru a se potrivi cu tonul panoului.

lemn

Sidingul din lemn este un material pe care mulți consumatori îl preferă. Astfel de acoperiri asigură confort și confort în casă, deoarece au o proprietate atât de minunată ca conductivitatea termică. Astfel de materiale nu se tem de temperaturi foarte scăzute; Această calitate este deosebit de importantă pentru locuitorii regiunilor din nord. Sidingul pentru lemn este ușor de instalat.

Cu toate acestea, panourile din lemn sunt de asemenea dezavantaje. Produsele din lemn nu sunt rezistente la temperaturi ridicate sau rezistență la foc, astfel încât acestea trebuie ținute departe de sursele de aprindere. Rezidenții din regiunile sudice mai bine să opteze pentru alte materiale. Pentru astfel de acoperiri este nevoie de o atenție deosebită. Se recomandă utilizarea agenților antifungici, de impermeabilizare. Sidingul este cel mai bine să nu se aplice în locuri unde umiditatea foarte ridicată este tipică.

Pentru protecția suplimentară a copacului, merită aplicată o pată sau un lac pe ea.

dimensiuni

Lungimea panourilor de siding variază de la 200 la 600 cm, de obicei lățimea lor este de la 0,1 până la 0,3 m. Siding este o acoperire destul de subțire, de cele mai multe ori grosimea ei este de aproximativ 0,1 cm. utilizați. În punerea în aplicare a lucrărilor de finisare de muncă apar foarte rar.

culoare

În magazinele moderne puteți găsi panouri de siding de diverse nuanțe. Producătorii oferă o varietate de opțiuni: de la nuc negru și fistic până la stejar auriu, castan, cappuccino. Printre opțiunile cele mai populare pot fi identificate lemn de santal, stejar, cires.

Selectând cea mai potrivită nuanță de siding, concentrați-vă asupra designului general al clădirii. În general, designul casei acoperite ar trebui să creeze un sentiment de armonie.

Cum sa alegi?

Pentru a alege dreptul de siding pentru o fatada de beton sau alte materiale, Este necesar să se ia în considerare anumite recomandări.

 • Luați în considerare probabilitatea unui incendiu. În unele regiuni merită folosiți numai acele materiale rezistente la foc.
 • Pentru casete din blocuri, clădiri din panouri de cărămidă de cărămidă sunt deosebit de potrivite pentru metal.
 • Alegerea produselor din metal, acordați o atenție deosebită cât de bine este acoperirea finisajului. Ar trebui să fie uniformă.
 • Când achiziționați acoperiri de acril sau vinil, concentrați-vă asupra calității tăieturilor. Nu trebuie să existe crăpături vizibile pe suprafață (acest lucru este valabil mai ales pentru produsele care sunt gravate).
 • Atunci când selectați materiale din lemn, acordați atenție tipului și calității lemnului. Agenții antiseptice de protecție trebuie aplicați produselor.
 • Asigurați-vă că garanția producătorului, certificatul de calitate.

Întrucât toate materialele de mai sus au atât avantaje, cât și anumite dezavantaje, este destul de dificil să spunem care siding este cel mai bun. Totul depinde de situația specifică. Cu toate acestea, în orice caz, ar trebui să se acorde prioritate produselor producătorilor care au câștigat încrederea consumatorilor.

Dacă cea mai importantă calitate pentru dvs. este rezistența la foc, ar trebui să alegeți materiale din metal. Pentru iubitorii de naturalitate, lemnul este bine adaptat.Dacă aveți nevoie de acoperiri relativ ieftine, ar trebui să opriți alegerea pe plastic. Indiferent de materialul pe care îl alegeți, trebuie să țineți cont de toate recomandările experților în ceea ce privește implementarea lucrărilor de instalare.

Dacă acestea sunt ținute în conformitate cu regulile, rezultatele nu vor dezamăgi; iar acoperirea va dura cât mai mult posibil.

Subtilități de instalare

Înainte de instalare, îndepărtați elemente proeminente din peretele fațadei, scoateți tufele și ramurile de copaci care se află în apropierea bazei. Îndepărtați de pe perete vechiul strat de peeling, mucegai, praf, contaminanți diferiți.

Dacă baza este făcută din lemn, evaluați starea acesteia. Placile libere vor trebui fixate, iar cele putred trebuie înlocuite. În cazul în care suprafața este din beton sau cărămidă, preinstalați un cadru puternic realizat dintr-un profil metalic sau din bare de lemn. Pentru materialele cu care se confruntă nu se deformează datorită diferențelor de temperatură, instalați produsele astfel încât să se suprapună (cel puțin - 30 mm).

Utilizarea mașinii de șlefuit pentru tăierea panourilor ar trebui să aibă cea mai mare atenție, în caz contrar este posibil ca produsele să se topească în jurul marginilor.

Exemple frumoase

 • Materiale acrilice în timp, nu schimba culoarea lor, ele vor arăta întotdeauna foarte frumos.
 • Materiale de vinil foarte asemănătoare cu lemnul natural.
 • Produse metalice potrivite dacă doriți să obțineți o acoperire estetică și durabilă maximă.
 • Siding de lemn - ideal pentru cei care apreciaza frumusetea si beneficiile materialelor naturale.

Veți afla mai multe despre șederea în lemn în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor