Siding de piatră: pro și contra

Dezvoltarea rapidă a tehnologiei are un efect pozitiv asupra apariției pe piață a produselor de înaltă calitate și mai avansate. Impactul progresului se aplică și pieței construcțiilor, în special materialelor destinate decorării exterioare a clădirilor rezidențiale și clădirilor cu destinație generală. Astăzi, siding câștigă popularitate deosebit de răspândită în comparație cu alte produse de furnir.

Caracteristici speciale

Există o mulțime de soiuri de astfel de material, totuși, printre acest soi, siding sub o piatră iese în mod avantajos. Cererea pentru acest material este justificată în primul rând de costul său scăzut față de produsele naturale pentru căptușeală, care nu este singura caracteristică pozitivă a produsului.

În plus, decorarea exterioară a unor astfel de panouri este o tendință foarte actuală.cu un potențial practic impresionant. Alegerea produselor este impresionantă, făcându-l o mare oportunitate de a recrea o imitație a aproape orice material natural. Este posibil să se stabilească faptul că clădirea este căptușită cu panouri și nu cu o piatră reală, numai după o examinare atentă și la o distanță scurtă de fațadă.

Executarea lucrărilor de finisare este un element obligatoriu de cheltuieli pentru amenajarea casei, opțiunea de a utiliza șantierul va oferi posibilitatea de a reduce aceste costuri. Materialul, de fapt, este un panou de placare având un profil de blocare pe marginile laterale. Principala funcție a produsului este asigurarea protecției suprafețelor de factori externi, precum și proiectarea unei structuri exterioare atractive.

Sunt produse de siding care sunt utilizate cel mai adesea pentru a acoperi o clădire într-o anumită direcție, deoarece acestea vă permit să copiați diverse materiale naturale, cum ar fi lemn, granit, cărămidă etc.

Principala caracteristică a sidingului de piatră modernă este aceea materialul nu seamănă puțin cu un singur mineral, dar repetă perfect aspectul unei anumite pietre - calcar, marmură, rocă de coajă și multe altele. Această proprietate permite cumpărătorului să achiziționeze exact piatra pe care o consideră cea mai atractivă pentru construcția sa și pentru proiectarea generală a site-ului.

Cel mai adesea, o astfel de biserică acoperă doar subsolul casei, punând astfel accentele necesare, subliniind prezența fundației pietrei. Dar, în același timp, există structuri în care s-au folosit sidinguri de fațadă, ceea ce presupune finisarea întregului zid al clădirii. Versiunile color ale materialului sunt cât se poate de apropiate de nuanțele naturale ale uneia sau ale altei probe inițiale.

Pentru a spori efectul, culorile pot fi mai saturate, ceea ce oferă o asemănare vizuală cu piatra naturală, datorită accentului de culoare pe textura produsului.

Există materiale solide - piatră albă sau neagră, a cărei funcție este considerată doar estetica designului extern. Panourile repetă procesarea și forma materialului natural - există probe netede, pietre sălbatice și pietruite, pietricele și multe alte produse.

Siding are o serie de caracteristici pozitive.

 • Styling ușor. Chiar și un garderobă care nu are o experiență practică prea mare poate face fața fațadei. Acest lucru se datorează prezenței elementelor necesare pentru finisarea colțurilor, ferestrelor și a altor locuri specifice.
 • Astfel de elemente pot fi acoperite cu suprafață neuniformă fără probleme. Lathing ascunde eficient toate deficiențele existente.
 • Materialul este nerăbdător în întreținere. Este suficient ca din când în când să înfruntați fațada cu presiune de apă pentru a spăla murdăria acumulată.
 • Abilitatea de a folosi în toate condițiile meteorologice - produsele au o bună rezistență la fluctuațiile de temperatură, iar găurile elementelor împiedică acumularea de umiditate excesivă.
 • Termenul de funcționare mare, care este prevăzut cu un nivel ridicat de durabilitate și existența unui serviciu de garanție în fabrică, care face aproximativ 50 de ani.
 • Costuri accesibile.
 • Rezistență la radiații ultraviolete, umiditate și agenți chimici.

tipuri

Există mai multe tipuri de siding sub piatră.

 • vinilin - realizat din PVC, care îi conferă o serie de avantaje: ușurință, materialul nu putrezeste și nu corodează,rezistenta la diferite indicatoare de temperatura si stres mecanic, siguranta mediului. Dezavantajele produselor includ riscul de fisurare pe panouri individuale atunci când acționează mecanic asupra lor cu forță mare. Siding de plastic este cea mai potrivită opțiune pentru placarea fatadelor de case.
 • metal materialul care este fabricat din oțel galvanizat, datorită căruia are o greutate mai mare în comparație cu alte tipuri. Caracteristicile pozitive ale produselor includ un nivel ridicat de rezistență, rezistență la deformare și rezistență la foc. Totuși, acest tip de produs diferă destul de mult.
 • acril Siding are unele asemănări cu elementele de vinil, dar diferă în caracteristicile de producție. Materiile prime pentru producție sunt polimerii acrilici cu rezistență chimică bună.
 • Fibră de ciment Produse - un tip relativ nou de material care a fost utilizat pe scară largă în Europa și care a apărut pe piața internă nu cu mult timp în urmă. Elementele se disting prin rezistență ridicată și rezistență la condițiile meteorologice, prin urmare, ele sunt un tip de produs destul de scump.

Pentru a face o alegere în favoarea unui anumit tip de produs, este necesar să se țină seama de condițiile de instalare și de caracteristicile de funcționare ulterioară: aceasta se aplică suprafeței pentru instalare, climă, prezența sau absența unei baze încălzite, iluminarea fațadei, nivelul de expunere la suprafața soarelui.

Pe lângă clasificarea materialului utilizat pentru fabricarea siding, acesta poate fi împărțit în tipuri în funcție de designul de culoare și diversitatea texturată a suprafeței simulate:

 • piatra arsa;
 • canion;
 • pietris;
 • granit;
 • piatră stâncoasă și altele.

Există o mulțime de opțiuni de culoare și textura, deoarece gama este actualizată constant cu noi modele moderne.

dimensiuni

Toate dimensiunile produselor din piatră vor varia, în funcție de producător. Dimensiunea aproximativă a panoului este de 1x0,5 m. Prin urmare, două elemente acoperă 1 m2 de bază.

Cea mai comună serie de siding disponibile în următoarele dimensiuni:

 • seria Granit are o lungime de 1134 mm, o lățime de 474 mm și o grosime de 23 mm;
 • Seria "Canyon" - lungime 1158 mm, lățime 447 mm și grosime 20 mm;
 • Seria "Stein" are o lungime de 1198 mm, o lățime de 426 mm și o grosime de 25 mm.

desen

Utilizarea siding de piatră este o opțiune excelentă pentru un finisaj exterior ieftin pentru clădiri. În plus, produsele acționează nu numai ca un material decorativ, ci și ca element care asigură protecție împotriva fenomenelor atmosferice ale acoperișului de perete al casei.

Caracteristicile externe ale produselor sunt uimitoare în diversitatea lor, pe piață sau în catalogul producătorilor, puteți alege textura și culoarea necesare a panourilor. Urmărind dezvoltarea elementelor de design care imită o piatră, experții își dau seama de cele mai creative idei, astfel încât este ușor să se întâlnească modele care repetă apariția unor pietre mici, mari, de caramida, ardezie, rotunde.

Pe baza tipului de siding, acesta poate fi de asemenea diferit în ceea ce privește designul de culoare, însă nu va fi un obstacol în calea selecției produselor care se potrivesc perfect stilului fiecărui exterior al clădirii și al designului peisajului din curte.

Opțiunile cu care se confruntă fațada trebuie avute în vedere cu atenție în avans. O idee bună ar fi să distingem pereții și subsolul clădirii cu ajutorul diferitelor texturi de material și nuanțe. Puteți aranja în același stil toate tipurile de clădiri de pe site, de exemplu, un foișor, o baie sau o casă de oaspeți.

Concisitatea căptușelii depinde în mare măsură de alegerea corectă a părților componente, printre care: benzi de finisare și de pornire, colțuri, componente pentru finisarea ușilor și a ferestrelor. Alegerea corectă a acestor componente va permite instalarea rapidă și fără probleme inutile. Datorită unei mari selecții de panouri, formei, topografiei și nuanțelor, materialul poate fi instalat nu numai pe partea din față a casei, ci și în interior.

Pereții pot fi căptușiți în întregime sau numai în anumite locuri, în combinație cu alte materiale pentru decorarea încăperilor. Tencuiala netedă, în armonie perfectă cu relieful stâncos al materialului, iar imitația pietruitelor pe bază pare avantajoasă împreună cu panourile obișnuite de siding.

Sidingul care repetă un tip de piatră poate fi folosit într-o salăîn hol sau în bucătărie. Alegerea panourilor este foarte mare, principalul lucru este să alegeți soluția potrivită în proiectarea acestui material.

Producatori

Sistemele de imbracare imobiliara dobandesc un aspect expresiv si unic. Este posibil să se trăiască pe varianta de a cădea sub zidărie sau imitație de practic orice piatră naturală.Datorită numărului mare de producători, este foarte ușor să găsiți versiunea ideală a costurilor, culorilor și texturilor.

Există mai multe companii printre producătorii de materiale.

 • Alta Profil - o companie cu instalații de producție în Rusia, produsele acestor plante sunt populare din cauza costurilor mai mici cu caracteristicile și proprietățile materialului, nu inferioare omologilor străini.
 • Docke Company, care este liderul absolut al acestui segment pe piața internă. Întreaga linie de produse are un preț accesibil și este de înaltă calitate.
 • Siding de vinil de o calitate excelentă produce rusă Compania "Aelit". Produsele sunt utilizate pe scară largă pentru fațadele de placare.
 • American Nailite Siding produse sub formă de panouri clasice cu imitație de marmură și cărămidă, produsele sunt costuri ridicate, în comparație cu alți producători.
 • Producător siding Novik (Canada) este popular pentru produsele sale, care se caracterizează printr-o viață operațională crescută. De asemenea, materialul este în bună cerere datorită unei mari varietăți de texturi originale de panouri.
 • Material polonez Vox Ea are un cost mic, datorită căruia este foarte mult în cerere.
 • Canada ridge Este implicat în producția de panouri moderne rezistente la fluctuații mari de temperatură, care, în același timp, nu se estompează de razele solare și au proprietăți anti-șoc.
 • Panouri de piatră regală au o mare selecție de texturi și nuanțe, produsele sunt fabricate în conformitate cu tehnologia canadiană, cu control constant al calității.

Sfaturi și trucuri

 • Atunci când achiziționați materiale pentru placarea fațadelor, trebuie să respectați recomandările generale - să efectuați achiziții numai în supermarketuri specializate, să preferați producătorii populari, să vă familiarizați cu documentația pentru produs, să studiați condițiile de garanție aplicabile acestui produs.
 • Va fi important să se înțeleagă caracteristicile de calitate ale produselor și să se efectueze o inspecție vizuală a elementelor pentru a determina uniformitatea grosimii lor, absența defectelor pe partea exterioară și interioară a panourilor, coincidența modelului și alte nuanțe importante.

Exemple frumoase

Pentru a transforma fațada casei, nu a fost găsită o opțiune mai bună decât siding sub piatră.Pereții, panouri sub piatră, garantează protecție și un aspect frumos.

O casă va arăta spectaculoasă și plăcută din punct de vedere estetic, a cărei bază este căptușită cu siding sub o piatră mare de formă neregulată, în combinație cu panouri care repetă textura plăcii navei într-o schemă de culoare contrastantă.

Blocarea casei și a sidingului de piatră va crea un design fabulos, datorită acestui finisaj, clădirea se va asemăna cu un turn magic, care se va potrivi perfect în proiectarea site-ului, iar el, la rândul său, va completa proiectarea generală cu copaci verzi și arbuști.

Casele cu două sau trei etaje, în care numai fragmente de pereți (gabiță, soclu sau pereți), sub formă de un anumit model, sunt pavate cu piatră vor fi originale și frumoase. Culorile naturale nu se estompează la soare, astfel încât aspectul elegant al clădirii este furnizat de mulți ani.

    Clădirea rezidențială și clădirile adiacente ale acesteia, fațadele cărora sunt realizate într-o singură soluție de design care imită finisarea pietrei naturale, vor fi o capodoperă care subliniază statutul proprietarului casei, bunul gust și frumusețea materialelor naturale într-un design modern, posibil datorită materialelor precum siding.

    Instalarea de siding pentru subsol, vezi video de mai jos.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor