Siding din cărămidă: avantajele și dezavantajele

 Siding din cărămidă: avantajele și dezavantajele

Casele din caramida sunt invariabil considerate un simbol al fiabilității și al prosperității timp de un secol și jumătate, motiv pentru care procentul de rezidențe de țară realizate din acest material este atât de mare. Cu toate acestea, construcția unor astfel de locuințe necesită investiții financiare grave și consumatoare de timp. Pentru cei care doresc să decoreze casa lor cu un astfel de ambreiaj și nu stau la o pierdere, producătorii oferă siding ca o cărămidă.

Caracteristici speciale

Siding, adânc înrădăcinată în dicționarul de construcție, este, în cea mai mare parte, procesul de acoperire a fatadei unei clădiri. O altă semnificație a termenului este un material destul de nou (acum 20 de ani nu au știut nimic despre el în țara noastră), care a acoperit clădirile.Apărând în anii 50 ai secolului al XX-lea în America și Canada, siding a apărut recent în spațiile casnice. Este vinil, metal și lemn.

Un fapt important este că nu numai clădirile noi sunt amenajate cu siding, dar și clădirile vechi sunt restaurate. Panourile nu numai că dau un aspect estetic, ci și protejează pereții principali de distrugere.

Siding direct din cărămidă este fabricat din vinil, metal și subsol. Vinilul este fabricat din PVC cu costuri reduse. Cel mai popular este subsolul, care este fabricat din polipropilenă, are o rezistență ridicată și este atât de natural încât este aproape imposibil de distins de cărămidă.

Siding de caramida are argumente pro și contra, ca orice material de construcție.

Printre avantaje se numără următoarele:

 • Siding poate fi acoperită cu orice suprafață a pereților - de la blocul de spumă până la bara, este important doar ca contracția zidurilor să fie finalizată și toate defectele curățate și fixate.
 • Pentru montarea pe pereți este fixată o grila specială de susținere, pe care vor fi așezate panouri decorative. Ca urmare, există un mic decalaj între peretele principal și stratul decorativ care efectuează funcții de ventilație.Astfel, cărămizile vor servi drept protecție suplimentară față de influențele externe ale mediului și nu vor crea un efect de seră.
 • Sub piele, puteți pune orice strat de izolație, în timp ce aspectul nu suferă: cu o instalare corespunzătoare, puteți înțelege că casa nu este bricked sus, puteți doar veni aproape de pereți.
 • Durabilitate. Cu condiția să fi cumpărat un finisaj de calitate superioară, sidingul va dura aproximativ 50 de ani - aceeași cantitate de cărămidă roșie va rămâne fără finisare. Cu toate acestea, pentru a constata acest lucru este încă problematic, deoarece siding pe spațiile interne a fost efectuat pentru mai puțin de 30 de ani.
 • Rezistența la radiații UV - panourile nu se estompează la soare și rămân strălucitoare pentru mulți ani.
 • Durabilitate - deteriorarea structurii este posibilă numai cu o acțiune mecanică puternică.
 • Ușor de instalat - panourile sunt unite în conformitate cu principiul designerului.
 • Practicitatea este caracterizată de o cantitate minimă de deșeuri atunci când se confruntă cu fațada.
 • Puteți înlocui cu ușurință panoul deteriorat.
 • Protecția mediului.
 • Nu necesită multă muncă.

Atunci când alegeți un siding de cărămidă, luați în considerare dezavantajele acestui finisaj:

 • Finisarea casei cu materiale combustibile este o întreprindere destul de riscantă.
 • Diferența dintre o așezare reală și cea artificială se distinge, deși de la o distanță scurtă.
 • Interval limitat de culori.
 • Instalarea sub forță pentru a produce profesioniști cu echipamente și abilități speciale: este important să se respecte cu strictețe tehnologia de placare și siguranța la locul de muncă.
 • Greutatea totală a panourilor necesită crearea unui cadru suplimentar, consolidarea fundației, care afectează finanțele.
 • Prețul este destul de ridicat pentru siding la sol comparativ cu panourile din plastic.

În ciuda dezavantajelor destul de grave, este încă mai ieftin să producăți siding sub o cărămidă decât să conduceți o casă întreagă din piatră. În plus, îngrijirea panourilor este destul de simplă - este suficient să spălați praful acumulat cu apă și mulți producători au avut grijă de o protecție suplimentară împotriva arderii și fumului cu compuși și substraturi rezistente la foc.

tipuri

Producătorii oferă o gamă destul de largă de culori de siding sub o cărămidă. Alegerea panourilor decorative de siding, trebuie să acordați atenție materialelor din care sunt fabricate.

Siding plastic este cel mai popular cu cumpărătorii. La vanzare sunt reprezentate de produse din vinil si plint. Vinilul este fabricat din clorură de polivinil (PVC), subsolul este turnat din polipropilenă mai scumpă. Ambele materiale reproduc cu acuratețe structura cărămizilor, toate porii și fisurile.

Diferența dintre cele două tipuri de plastic este în grosimea plăcii: subsolul este mai dens, rezistă mai bine la zgârieturi, iar vinilul este mai subțire și mai ușor, dar în același timp are o culoare mai rezistentă.

Siding de vinil este folosit în principal pentru finisarea fațadelor.Culorile sale luminoase rămân astfel după zece ani de funcționare. Panourile PVC au structura de celule, astfel încât acestea păstrează căldura bine. Recent, pe piață au apărut panouri sandwich izolate din plastic cu grosime mărită. Ele nu necesită izolare suplimentară de finisare.

Panourile din polipropilenă au primit numele datorită faptului că sunt folosite în principal pentru finisarea unei socluri. Polipropilena durabilă și flexibilă poate rezista la solicitări mecanice grave. Schema de culori a panourilor de soclu este destul de diversă: nuanțele întunecate ale cărămizii arse, netezimea clincherului, auriul și ocrul sunt imitate la fel de bine.Un alt detaliu important este amplasarea lamei metalice atunci când se instalează podeaua de subsol sub cărămidă. În condiții climatice dure, este ridicată la 10 cm de pământ, care îngheață în timpul iernii. Și dacă clima este ușoară, puteți poziționa cadrul aproape de sol.

Poate că sidingul din plastic nu arată atât de natural ca materialul de fațadă cu bitum cu stratul său de bază bazalt, dar toate caracteristicile tehnice nu sunt deloc inferioare, iar politica de prețuri este mai democratică. Panourile din PVC sunt la fel de bine utilizate pentru placarea lemnului, blocului sau structurii din cărămidă.

Materialul de placare metalică este fabricat din aluminiu, din oțel subțire galvanizat. Cel mai popular este sidingul de aluminiu datorită prețului și ușurinței picturii. În același timp, aluminiul este supus deformării și este nerealistă revenirea aspectului original al panoului. De asemenea, metalul este susceptibil la coroziune la joncțiune, iar materialul galvanizat tinde să îndepărteze stratul de polimer. Bogăția culorilor de fier de culori, de asemenea, nu se poate lăuda.

Acest tip de finisare are avantajele sale semnificative:

 • rezistență;
 • durabilitate;
 • rezistență la șocuri de temperatură;
 • nu sunt supuse putregaiului și propagării mucegaiului;
 • nu se estompează la soare;
 • fără teamă de umiditate;
 • instalarea se poate face în orice condiții meteorologice;
 • greutatea mică a panourilor.

Cimentul din fibră de ciment din ciment se referă la clasa premium a materialelor de fațadă.

Un amestec de ciment cu nisip și fibre de armare creează un strat decorativ durabil, cu avantaje incontestabile:

 • durabilitate;
 • cel mai sigur material între siding;
 • rezistența la foc - nivelul de inflamabilitate G0 și G1 - dacă panourile sunt acoperite cu vopsea pe partea frontală;
 • rezistența la umezeală;
 • rezistență la îngheț;
 • înaltă rezistență la îndoire;
 • nu corodează;
 • nu se tem de influențele externe - schimbări de temperatură, radiații UV;
 • nu se estompează la soare;
 • instalarea poate fi efectuată în orice moment al anului și în toate condițiile meteorologice - spre deosebire, de exemplu, de cărămizi de clincher;
 • Panoul de fibre de ciment panouri pare excepțional respectabil.

Gama existentă de siding din cărămidă este capabilă să satisfacă aproape orice cerințe ale consumatorilor în orice condiții climatice.

desen

Siding fațadă cu imitație de cărămidă a devenit mult timp un clasic, potrivit pentru orice forme și soluții arhitecturale. O cărămidă reală este, de fapt, doar roșu și galben, iar tehnologia modernă de producție ne permite să extindem în mod semnificativ gama de culori a panourilor pentru cărămidă. Clienților li se oferă următoarele nuanțe: cărămidă arsă, alb, bej, auriu, nisip, maro, cireș, bronz, chihlimbar, lăptos și chiar lână. În colecțiile exclusive ale unor producători găsiți nuanțe de malachit, granit, agat.

Formatul modelelor prezentate de cărămizi de pe panouri poate varia, de asemenea. Poate fi aceeași în forma și textura produselor clasice de clincher. Aceasta poate fi o combinație de suprafețe de tip antic cu diferite lățimi și netede.

Producatori

Există un număr destul de mare de companii care produc diferite tipuri de siding.

firmă

Tipul de siding produs

Caracteristicile companiei

Mitten (Canada)

vinilin

Este popular în construcții joase, are numeroase avantaje și sa dovedit a fi în condiții meteorologice dure.

Tecos (Belgia-Rusia)

vinilin

O companie internationala de siding pentru podele de vinil

AltaProfil (Rusia)

Vinil, subsol

Produsele companiei nu sunt inferioare calității față de clienții mondiali. Dezvoltarea originală a materialului rezistent la climatul aspru al Rusiei

Doecke-R (Rusia-Germania)

Vinil, subsol

2 fabrici situate în Rusia produc produse de calitate folosind tehnologia germană și un preț accesibil.

Grand Line (Rusia)

Vinil metal

Are caracteristici bune (nu este combustibil, nu se estompează la soare, nu se teme de schimbările de temperatură) și la un preț accesibil.

Anumite Teed (SUA)

vinilin

Producătorul popular, ale cărui produse sunt acoperite cu aproximativ 80% din casele din SUA și Canada

T-Siding (Rusia)

Parter

Inovația companiei este producția de panouri cu o conexiune fără sudură.

Holzplast (Rusia)

Parter

Producția se realizează în conformitate cu tehnologiile europene privind echipamentul german. Rezultatul este un produs de înaltă clasă, adaptat condițiilor climatului rusesc.

Royal Stone (Rusia)

Parter

Panourile sunt realizate pe tehnologii canadiene. Calitatea produselor este monitorizată serios.

Nailite (SUA)

Parter

Siding are o clasă de înaltă calitate. Cost - mult mai mare decât concurenții

Dolomit (Rusia)

Parter

Numele companiei provine din dolomitul din piatra naturala. Întreaga gamă a producătorului imită culorile și textura acestei pietre. Materiile prime sunt furnizate de companii europene importante.

Novik (Canada)

Teren, metalic

Poziția de lider a companiei datorită durabilității produselor, precum și texturilor unice.

Vox (Polonia)

Parter

Foarte popular datorita costului redus. Cu toate acestea, calitatea se potrivește cu prețul.

Kmew (Japonia)

Fibră de ciment

Panourile sunt realizate dintr-un amestec de ciment de înaltă calitate cu umplutură de cuarț. Trei tip unic de acoperire (acrilice, hidrofile, fotoceramica) dau panourilor o nuanță luminoasă, care este garantat să dețină mai mult de o duzină de ani.

Sfaturi și trucuri

Alegerea peretelui de cărămidă pentru exterior, Profitați de câteva sfaturi de la cei mai importanți designeri și experți în domeniul finisajelor:

 • Moveton combinație considerată fațadă din lemn (material plastic naturale sau decorativ) cu căptușeală de cărămidă.
 • Pentru placarea fatadelor, sunt acceptate atât monocrom cât și o combinație de două nuanțe. Caramida mai inchisa contine contrastul cu peretii usori din subsol sau colturile casei.
 • În plus, puteți împrospăta deschiderile ferestrelor cu siding întunecat - pentru a se potrivi cu subsolul.
 • Când cumpărați orice material de finisare, merită să vă amintiți regula: dacă doriți o singură nuanță, luați produse din același lot.
 • Grijă pentru siding nu este dificil: este suficient să se clătească cu apă curată sub presiune de la un furtun.
 • Fiecare tip de siding este ales în funcție de design și de tipul clădirii. De exemplu, panourile grele din fibră de ciment sunt necorespunzătoare într-un centru de afaceri înalt.
 • Înainte de a cumpăra materiale pentru placarea bazei, trebuie să faceți măsurătorile corecte - aceasta vă va permite să cumpărați numărul corect de panouri. Dimensiunile panourilor variază de la un producător la altul. De exemplu, Dolomit oferă o sită de 3 metri pentru tăierea plintelor și este posibilă fabricarea unor panouri chiar mai lungi, la cererea clientului. Compania Novik produce dimensiuni standard de panouri 1150x520 mm, iar Vox - 1110x460x2,5 mm, lungimea profilului Alta variază de la 1130 la 1168 mm.
 • Comentariile clienților despre diferitele tipuri de siding în mare parte pozitive.Ei remarcă ușurința instalării chiar și cu propriile mâini, aspectul estetic și stabilitatea materialului în ierni grave. În ceea ce privește opiniile privind sidingurile metalice sunt ambigue. Clienții observă că prețul este accesibil, dar panourile de aluminiu sunt îndoite chiar și în timpul livrării. În plus, când plouă și vânturi, căptușeala metalică este foarte zgomotoasă.

Exemple frumoase

Casele, acoperite cu siding de cărămidă, arată foarte respectabilă și foarte puțini oameni părăsesc indiferenți. O bogată paletă de culori permite o combinație frumoasă între o bază frumoasă de cărămidă cu pereți monocromați sau o suprafață complet cărămizată.

7 fotografie

O soluție interesantă pentru designul peretelui din partea superioară a fațadei sub acoperiș. Panourile de culori contrastante pot fi folosite pentru a distinge formele arhitecturale originale. Siding poate accentua coloanele și colțurile clădirii.

Și aici este combinația de zidărie cu lemn, pe care designerii îl consideră a fi un mauveton. În această clădire originală arată foarte organic.

O altă opțiune pentru a termina împotriva sfaturilor designerilor - o bază luminată și o fațadă întunecată. Se uită în afara casetei și este capabil să găsească fanii unui astfel de design.

O combinație frumoasă de lapte și cărămidă roșie este gama de culori de la T-siding sub numele de "London Brick".

Casele cu căptușeală de cărămidă vor arăta mereu modern și nu plictisitoare. Un conac superb de țară sau o casă de vară favorită va arăta întotdeauna minunat cu o astfel de "față". Într-o astfel de casă doriți să reveniți din nou și din nou, iar izolarea suplimentară și protecția împotriva influențelor externe ale naturii vor păstra căldura și confortul.

În acest videoclip, veți găsi procesul de a vă îndrepta casa cu panouri de siding sub caramida.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor