Siding sub bordul navei: caracteristici și beneficii

 Siding sub bordul navei: caracteristici și beneficii

Siding este utilizat pentru finisarea diferitelor clădiri de pe toate continentele, deoarece oferă fiabilitate și estetică. Versiunile acrilice și de vinil ale panourilor au câștigat popularitate pe piața rusă, precum și versiunea metalică a tabloului navei.

Caracteristici speciale

Caracteristicile sidingboardului sunt în exteriorul materialului, deoarece se pare că stratul de acoperire sub formă de plăci navale a fost o dată popular printre americani din cauza caracteristicilor sale de protecție și decorative.Locul ei a fost luat de siding, iar mantaua de lemn a fost decisă să fie abandonată, deoarece a pierdut concurența în forță și cost.

Acum sunt disponibile pe piață panouri de oțel bazate pe panouri de oțel, de exemplu, oțel galvanizat, fabricat conform GOST și având o opțiune de blocare și o margine perforată. Cu ajutorul acestuia, un panou de legătură este montat, formând protecție împotriva diferitelor influențe externe.

În detrimentul "Board of Ship", o clădire metalică dobândește un design atipic, care își manifestă atractivitatea prin diferite opțiuni de gamă de culori și de configurare a materialelor. Astfel de siding este de obicei aplicat folosind stivuire orizontală bazată pe case care au o suprafață mare. Datorită fabricării produselor utilizând o mașină specială de laminare automată, au fost garantate geometria corectă și performanțele ridicate.

Dimensiuni și caracteristici de fabricație

Panoul de siding metalic, creat pentru a imita "Shipboard", poate avea o lungime maximă de 6 metri. Dar experții recomandă utilizarea versiunii de 4 metri, a cărei lățime este de 258 mm,deoarece are o performanță optimă. Înălțimea este, de obicei, 13,6 mm. Există două valuri de profil. Siding metalic poate rezista la temperaturi de la -60 la +80 de grade.

Majoritatea producătorilor garantează că materialul poate dura cel puțin 20 de ani.

Materialul se distinge prin rezistența la compuși chimici și o protecție excelentă față de orice influență exterioară, datorită căreia a câștigat popularitate în construcția de locuințe și în procesul de construire a clădirilor publice (cafenele, centre comerciale, depozite, spitale și chiar clădiri industriale).

Acest lucru a fost posibil prin siding metalic multistrat, care include mai multe straturi:

 • baza este din oțel;
 • protecția este formată prin galvanizare sub formă de strat de film care inhibă oxidarea suprafeței oțelului;
 • stratul pasivant protejează împotriva apariției deteriorărilor corozive;
 • acoperirea decorativă finală este prezentată de un film pe toată suprafața panoului, asigurând un aspect atractiv.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele siding-ului sub bordul navei sunt următoarele:

 • are o rezistență pronunțată la orice deteriorare mecanică;
 • Oferă un proces de instalare simplificat, deoarece, cu ajutorul acestuia, este ușor să se întindă orice fațadă a unei clădiri cu eforturi proprii fără a se angaja specialiști;
 • pe o perioadă lungă de funcționare are performanțe optime;
 • rezistență la temperaturi diferite;
 • are o compoziție ecologică;
 • caracterizată prin rezistență ridicată la ardere;
 • nu se prăbușește sub influența radiațiilor ultraviolete;
 • se confruntă cu ușurință cu schimbări abrupte în expunerea la temperatură;
 • posedă o atracție estetică datorită variabilității panourilor oferite pe piață;
 • poate fi reparat prin înlocuirea unuia dintre panouri - trebuie să dezasamblați finisajul la panoul necesar.

Dezavantajele sunt exprimate prin costul și greutatea relativ ridicată a panourilor. Ultimul factor negativ poate avea un efect vizibil asupra structurii. După stresul mecanic grav, pot apărea mici lovituri sau vătămări grave, însă această problemă este ușor de rezolvat prin înlocuirea oricărui panou.

Este necesar să lucrați cu atenție cu peretele metalic.

Intervalul de culori

O gamă largă de culori permite folosirea materialului pentru o gamă largă de lucrări de finisare destinate îmbunătățirii fațadelor. Datorită panourilor cu culori diferite, orice față a clădirii poate dobândi originalitate și perfecțiune estetică. Pentru a produce siding colorat luminos cu o saturație specială și protecție UV, suprafața exterioară este acoperită cu un strat de poliester.

Unele tipuri de siding metalice imită suprafața materialelor naturale: lemn, piatră naturală sau cărămidă.

calitate

Există multe opțiuni pentru fabricarea acestui material, deoarece este produs în diferite părți ale lumii. Diferitele companii sunt ghidate de caracteristicile de funcționare de către utilizatorul final, prin urmare, ele fac ajustările necesare la compoziția profilului. Sunt utilizate numeroase materiale pentru acoperirea exterioară, precum și variația înălțimii, lungimea și grosimea plăcii. Dar diferențele nu sunt foarte vizibile și aproape toate tipurile sunt considerate materiale de finisaj de înaltă calitate pentru orice lucrări cu care se confruntă.

Cum sa alegi?

Alegerea se referă la alegerea calităților estetice și tehnice ale materialului.

 • Vă recomandăm să vă familiarizați cu caracteristicile tehnice ale materialului, cu tipul stratului de protecție și cu necesitatea de a avea grijă de el. Dacă aveți nevoie de îngrijire atentă, vă sfătuim să vă abțineți de la achiziție, deoarece monitorizarea regulată a stării de placare a casei este foarte dificilă datorită lungimii sale mari. De obicei, puteți găsi cu ușurință o opțiune mai potrivită la un alt punct de vânzare.
 • În procesul de alegere a culorilor, vă recomandăm să acordați atenție tonurilor delicate și calme. Nuanțele prea luminoase devin repede acoperite cu praf și murdărie. Arată neglijent și strică atractivitatea clădirii. Dacă aveți timp pentru curățarea regulată, puteți ignora acest factor.
 • Desigur, costul este, de asemenea, foarte important, dar nu recomandăm să se concentreze pe cel mai ieftin material, deoarece se poate dovedi a fi de proastă calitate.
 • Este foarte important să verificați conformitatea tuturor elementelor pentru a asigura o conectare uniformă, deoarece altfel procesul de instalare va deveni mult mai complicat.

Din ce constă ansamblul?

Pentru început, se creează o cutie, deoarece sunt atașate foi de siding, care formează finisajul fatadei.Dacă peretele este izolat, aceste materiale sunt montate împreună cu cutia.

Cutia este creată din șipci, bare sau șine metalice. Instalarea de siding sub bordul navei include mai multe etape.

 • Inspectarea stării pereților și, dacă este necesar, eliminarea defectelor detectate - fisuri, danturi și alte deteriorări. După instalarea izolației la această etapă este practic imposibil să se întoarcă, așa că vă recomandăm în mod responsabil să creați o suprafață de înaltă calitate pentru așezarea materialului pentru fațadă.
 • Dacă vor fi utilizate două straturi de lăcuit, atunci primul strat trebuie instalat pe orizontală în direcția panourilor. Spațierea lamelelor trebuie să corespundă lățimii plăcilor pentru izolație, care sunt montate strâns la toate intervalele. După adăugarea plăcuțelor, creați o impermeabilizare bazată pe o membrană de impermeabilizare. Este capabil să elibereze abur, dar păstrează orice umiditate.
 • Cel de-al doilea strat al gratarului este poziționat vertical și perpendicular pe direcția panourilor principale. Pasul de instalare al lamelelor din acest strat este de aproximativ 30-40 cm.Pe părțile din colț, fereastră sau ușă, sunt instalate benzi speciale pentru fixarea profilului de colț sau a platbandului. În zona versanților deschiderilor ferestrelor este necesar să se asigure armarea pentru scândurile de lambriuri.
 • Grosimea contrabribei trebuie să fie de cel puțin 40 mm, deoarece aceasta este dimensiunea decalajului standard pentru a crea ventilație de înaltă calitate.

Cum se instalează?

Pentru instalarea de siding oferă o anumită ordine.

 • Setați nivelul de pornire. Acesta include o blocare pentru fixarea fundului primului rând de panouri. Bara este montată orizontal, un nivel este utilizat pentru urmărire. Înălțimea este determinată utilizând dimensiunile bazei sau în alte moduri.
 • Sunt instalate profilele de colț și ramele ferestrelor.
 • Puteți instala panourile. Primul trebuie să fie fixat cu ajutorul dispozitivului de blocare a elementului de pornire pe baza părții inferioare, în partea de sus este fixat cu șuruburi autoportante. Cel de-al doilea panou este instalat cu un indent de 6 mm, care este necesar pentru a compensa expansiunea datorată modificărilor temperaturii ambiante.

Diferența de temperatură trebuie luată în considerare pentru toate tipurile de îmbinări ale panourilor din acest material,deoarece există o probabilitate mare de a ieși din anumite părți datorită expansiunii mari.

 • Celălalt rând este atașat în același fel până în partea de sus.
 • Ultimul rând este montat împreună cu bara de finisare, deoarece îl închide și garantează protecție împotriva pătrunderii apei de ploaie sub pielea instalată.

Nu este necesar să strângeți șuruburile strâns, deoarece este necesar să lăsați liberă rularea pieselor în funcție de găurile formate.

Cum să ai grijă?

De obicei, nu este nevoie de îngrijire. Dar, uneori, este necesar să curățați sidingul cu apă, folosind presiunea de sub furtun. Puteți șterge opțional cu o perie. Pentru confort, se utilizează o perie cu mâner lung, deoarece permite curățarea la înălțime ridicată fără a utiliza un scaun, o scară sau o scară. Acest lucru este justificat dacă există prea mult murdărie pe acoperire, un strat de praf sau nisip. Acest lucru se întâmplă adesea în cazul apropierii de autostrăzi sau după fenomene naturale.

Acest proces de îngrijire poate fi finalizat, deoarece nu este necesară aplicarea unor materiale suplimentare de vopsea sau compuși chimici.Protecția din fabrică este capabilă să-și îndeplinească funcția pe întreaga perioadă de funcționare. Datorita acestui fapt, siguranta de siding este garantata si nu este nevoie sa se actualizeze calitatile de protectie.

Acest lucru vă permite să economisiți bani și timp pentru o întreținere suplimentară.

Siding metal "nava" a devenit un pionier printre materialele de finisare pentru frontul clădirilor de pe piața internă. Datorită combinării tuturor caracteristicilor acestui material de finisare este considerat foarte convenabil pentru utilizare pe orice teritoriu al Rusiei. Popularitatea sa pe parcursul anilor de utilizare crește considerabil. Casa, împodobită cu ea, are un aspect elegant și de înaltă calitate, folosit ca decor și protecție pentru o lungă perioadă de timp.

Puteți afla despre unele dintre caracteristicile care vor simplifica instalarea de siding cu propriile mâini din videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor