Care sunt dimensiunile de siding?

Siding a devenit larg răspândită atunci când se confruntă cu fațada clădirilor. Acest lucru se datorează rezistenței materialului la mediul înconjurător (umiditate, îngheț și schimbări bruște de temperatură, eșecul vântului), rezistență și atractivitate estetică. Panourile sunt vopsite în culori pastelate sau strălucitoare, pot fi lucioase sau matoase și pot imita și zidări de piatră și cărămidă, suprafețe din lemn și ceramică.

Formularul de eliberare a panourilor - panouri, ale căror dimensiuni depind de tipul profilului, de caracteristicile aplicației sale și de producător.

Caracteristici speciale

Principalele avantaje ale siding - rezistența la umiditate. Modelele din plastic nu transmit umiditate, omologii metalici au o acoperire specială de polimeri care asigură proprietățile hidrofuge ale materialului.

Este important ca sidingul să aibă o rezistență ridicată, ceea ce îl face un material fiabil pentru acoperirea casei. În acest sens, panourile metalice sunt mai puternice, nu se tem de șocuri mecanice.

Datorită coeficientului de dilatare mic, profilele nu se fisură la rece și nu suportă 60 de cicluri de îngheț. Prezența unei blocări anti-coline vă permite să utilizați materialul fără frică chiar și în regiunile caracterizate de vânt înfricoșător.

Durata de viață a materialului este de asemenea impresionantă, care, în medie, este de 30-60 de ani în funcție de tipul de panouri.

Cele mai multe panouri de siding au o greutate mică (3-6 kg pe m2)prin urmare, nu este necesară consolidarea suplimentară a fundației. Profilele pot fi montate împreună cu materialul izolator (vată minerală în rulouri sau polistiren). Fixarea se face direct pe perete sau cutie (din lemn sau metal). Dacă este aleasă metoda de montare pe toc, atunci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la uniformitatea zidurilor. Datorită acestei tehnici, este ușor să ascundeți neregularitățile de suprafață și fisurile.

Datorită prezenței mecanismului de blocare, panourile sunt asamblate cu ușurință pe principiul designerului pentru copii. Cu alte cuvinte, instalarea poate fi efectuată fără implicarea profesioniștilor, este posibilă instalarea materialului chiar și la temperaturi scăzute.Cu toate acestea, în acest caz, panoul trebuie păstrat timp de 24 de ore la temperatura camerei.

Folosind siding cu imitații de diverse suprafețe, este posibil să se ia decizii stilistice interesante. Este important ca materialul să imite piatra, lemnul, cărămida cât mai exact posibil, puteți bănui doar această stilizare în vecinătate.

În cele din urmă, siding diferă în accesibilitatea prețurilor, prețul său va fi cu siguranță mai mic decât costul de a face cu piatră sau cărămidă.

Dimensiuni de diferite tipuri

Dimensiunile profilurilor de siding nu sunt reglementate de standardele de stat. Fiecare producător decide independent ce dimensiuni vor fi panourile.

Dimensiunile depind nu numai de marca în care sunt produse profilurile pentru munca în exterior, ci și de tipul acestora. Este important pentru ce tip de finisare este destinat profilul. Astfel, opțiunile din față sunt cu o grosime mai mică decât subsolul. Acestea din urmă sunt concepute pentru a proteja și decora subsolul clădirii, care este mai susceptibilă la umiditate, reactivi rutieri și deteriorări mecanice. Acesta este motivul pentru grosimea panourilor de subsol, de 1,5-2 ori înălțimea profilului standard pentru fațadă.

Informațiile despre lățimea, lungimea și înălțimea pereților de compartimentare sunt necesare pentru a calcula cu exactitate numărul necesar de pachete de siding, luând în considerare deșeurile în timpul instalării.

lemn

Are rezistență și rezistență la umiditate, dar numai în condițiile unei procesări obișnuite cu compuși speciali. Materialul este caracterizat printr-o bună performanță a izolației termice și fonice, o gamă unică de culori și textura unică, cu costuri ridicate.

Producătorilor se recomandă să adere la următorii indicatori la fabricarea materialului: lungime - de la 2 la 6 m, lățime - nu mai mult de 22 cm, grosime - nu mai mult de 2,2 mm.

ciment

Materialul din bază are amestecuri de ciment și modificatori și pentru a-și asigura rezistența, se adaugă fibre de celuloză speciale, care au o proprietate de întărire. Rezultatul este un material solid monolit care este rezistent la îngheț și umiditate ridicată. Cu toate acestea, panourile de ciment nu sunt potrivite pentru orice tip de fundație, deoarece dau o sarcină suplimentară pe fundația clădirii.

Lungimea acestor panouri poate fi de la 3 la 3,6 mm, latime - 20 cm, grosime - 0,8-1,2 mm.

vinilin

Este realizat pe bază de clorură de polivinil, este permisă o anumită cantitate de acrilic în compoziție (se pare că acrilicul este un fel de vinil).Panourile din plastic sunt caracterizate de elasticitate, precum și de bogăția paletei de culori. Acest din urmă fapt se datorează adăugării unui pigment de colorare direct la compoziția produsului în stadiul de producție.

Clasic pentru panouri din PVC are o înălțime de 2,5 până la 4 m. Panourile mai lungi sunt optime pentru a acoperi clădiri înalte, deoarece este posibil să se evite cusăturile de pe suprafață. Cu toate acestea, utilizarea lor necesită abilitate - profilul se îndoaie și se poate sparge.

Lățimea totală a panoului este de 20-30 cm (lățimea utilă este de 2-3 cm mai mică), iar grosimea nu depășește 0,7 - 1,2 mm. Greutatea unui profil este cuprinsă între 1,5-1,9 kg.

Siding-ul american are o lățime standard diferită - de la 20,5 la 25 cm.

Dimensiunile pot varia în funcție de numărul de șine atașate la 1 panou. Se disting unic (marcat cu S), dublu (marcat - D) și triplă (puteți recunoaște modelul T).

ceramică

Profilul ceramic realizat pe bază de lut și alte componente naturale este prietenos cu mediul și, prin urmare, poate fi folosit nu numai pentru căptușeală exterioară, ci și pentru căptușeală interioară.

Dimensiunile standard sunt: ​​lungimea - 3-4 m, lățimea - 19-22 cm, înălțimea profilului - nu mai mult de 1 mm.

metal

Siding metalic este realizat din oțel acoperit cu un strat de protecție polimeric. Dimensiunile profilului depind de tipul acestuia. Există mai multe opțiuni pentru materiale - panouri plate, placă de navă, heringbone și dublu herringbone.

Pentru siding metalic, înălțimea standard a navei este de 0,5-6 m cu o lățime de 25 cm și o grosime de material de 0,5 mm. Modificarea chinului de oțel are o lățime de 25 cm, cu o lungime de profil de 0,5-6 m și o înălțime a profilului de 0,5-0,6 mm. Greutatea șezutului metalic este de 4 kg pe m2.

Grosimea materialului constă nu numai în grosimea cadrului metalic în sine, ci și în grosimea stratului de polimer. În medie, ultimul strat are o grosime de cel puțin 40 de microni.

Panouri de subsol

Panourile pentru montarea pe bază pot fi prezentate în orice tip de siding. Cu alte cuvinte, ele sunt fabricate din metal, vinil, ciment fibros, ceramică, lemn. Cele mai populare și cele mai potrivite pentru această zonă a casei sunt vinil (și acrilice) și profile metalice.

O caracteristică a siding este compactitatea dimensiunii sale. De regulă, forma de eliberare - mici dreptunghiuri, lungimea căreia corespunde înălțimii standard a subsolului în case. Panourile de această dimensiune sunt ușor de instalat, se fixează aproape fără deșeuri.

În mod tradițional, lungimea materialului este de 1-1,5 m, lățimea - de la 40 la 90 cm, grosime - nu mai puțin de 2 mm (2-4 mm). Siding cu proprietăți de izolare termică mărită poate avea o grosime mai mică. Poate fi montat fără izolație.

Cum se calculează cantitatea?

Când cumpărați un material, acesta trebuie achiziționat astfel încât să fie suficient pentru întreaga fațadă, luând în considerare stocul. Acest lucru se datorează faptului că nuanțele panourilor aceluiași producător de diferite loturi pot avea mici diferențe de culoare.

Obțineți cantitatea potrivită de material va ajuta la calcularea corectă. Cea mai ușoară modalitate este de a invita un profesionist de măsurare, de obicei producătorul sau magazinul oferă serviciile lor gratuit, atunci când plasați o comandă cu ei. Avantajul acestei metode este că specialistul va calcula cu exactitate cantitatea necesară de siding și va lua responsabilitatea pentru acțiunile întreprinse. Cu toate acestea, există riscul ca evaluatorul, care este interesat de creșterea cecului de cumpărare, să ofere în mod agresiv componente care pot fi eliminate.

De asemenea, puteți utiliza un program special pentru calcularea consumului de materiale.

Adesea, astfel de calculatoare oferă să utilizeze magazine de construcții și companii,implicate în fabricarea siding.

Pentru a determina cât de multe panouri pentru a cumpăra, va ajuta un simplu calcul "în mod vechi." Pentru a face acest lucru, aflați dimensiunile profilurilor care vor fi utilizate, precum și dimensiunile componentelor acestora. În plus, trebuie să măsurați înălțimea și lungimea pereților, subsolului, orificiilor (ușă și fereastră). De asemenea, măsurați înălțimea colțurilor structurii (interne și externe).

După efectuarea măsurătorilor necesare, procedați la calcularea numărului de rânduri de profile pe perete. Înălțimea acestuia din urmă este împărțită la lățimea profilului (util, nu total). Numărul rezultat este numărul de rânduri. Dacă multiplicați numărul de panouri într-un rând cu acest factor, obțineți numărul total necesar de profiluri. Rămâne să împărțiți această cifră cu numărul de panouri din pachet, iar rezultatul este rotunjit. Rezultatul este numărul de cutii de siding necesare pentru placare.

Cu toate acestea, pe acele părți ale peretelui în care există deschideri, sunt necesare mai puține profile. Pentru a face acest lucru, calculați lungimea profilelor în această parte a structurii și numărul acestora.

Numărătoarea accesorii este făcută bucată. Determinați numărul de fâșii de colț împărțind înălțimea peretelui cu înălțimea unei lame.Numărul de plăci este determinat pe baza perimetrului deschiderilor. Măsurarea perimetrului în părțile superioare și inferioare ale pereților determină numărul de faze (element de fixare pentru fixarea șirului inferior de siding) și finale (elementul final al suprafeței montate).

Calculul lamelelor de pornire și finisare se efectuează fără a lua în considerare stocul de materiale. Pentru a economisi bani, un panou de siding poate fi folosit ca o șină secundară inferioară, în care articulațiile de blocare sunt pre-tăiate. Numărul de elemente ale profilului J poate fi determinat prin împărțirea imaginii totale a tăieturilor verticale în apropierea ferestrei și a planurilor diagonale pe gabioane (profilul este utilizat pentru aceste secțiuni) de lungimea unui panou.

Când se calculează, este important să urmați câteva recomandări.

  • Când se măsoară înălțimea și perimetrul pereților, luați în considerare dimensiunile proiecțiilor și nișe. Pentru designul lor au fost utilizate profile J și colțuri speciale.
  • Calculând lungimea pereților, amintiți-vă că va crește ușor pe ambele părți datorită instalării plăcii pentru siding.
  • Înainte de a cumpăra un anumit material, analizați caracteristicile dimensiunilor mai multor modele cele mai populare.Este mai convenabil să desenați o masă pentru acest lucru, incluzând astfel de coloane, cum ar fi numele materialului, lungimea, lățimea, numărul necesar de panouri și componente, costul aproximativ al placării. Un astfel de indiciu vă va ajuta să nu vă pierdeți în parametrii diferitelor tipuri de siding și vă va permite să găsiți opțiunea cea mai optimă pentru preț.
  • Cea mai precisă calculare a suprafeței necesare, a perimetrului și a înălțimii suprafețelor este posibilă folosind un plan schematic al casei, care arată parametrii exacți.
  • După ce ați calculat numărul necesar de panouri, adăugați la acest număr încă 15% pentru cote, suprapuneri și tăieturi.
  • Dacă este necesar să cumpărați materialul, este important ca lotul nou să aibă aceeași serie și număr ca cel achiziționat anterior. În caz contrar, nuanțele materialelor din diferite loturi pot varia.

Este imposibilă învelirea unei clădiri fără a recurge la tăierea siding. Pentru aceste scopuri, veți avea nevoie de un ferăstrău circular cu un disc diamantat dur pentru tăierea cimentului din fibre, a unui ferăstrău electric sau a unui ferăstrău, un cuțit metalic pentru a oferi profilului de metal sau de vinil lungimea necesară. Bucățile sunt prelucrate cu șmirghel.

O prezentare generală a materialelor frontale - panourile de sticlă de vinil și de subsol, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor