Dimensiuni de siding de vinil

 Dimensiuni de siding de vinil

Siding de vinil este un material de finisare practic și ieftin utilizat pentru placarea exterioară a clădirilor. Este un panou din PVC de o anumită dimensiune, care asigură o greutate redusă a placării (nu este necesară consolidarea suplimentară a fundației), rezistența la umiditate și rezistența la influențele mediului și rezistența biologică. În ceea ce privește rezistența, este destul de mare (deși este inferior în ceea ce privește acest indicator la siding metalic).

Parametrii de bază

Cu ajutorul panourilor de vinil puteți obține efecte stilistice originale, deoarece panourile sunt foarte diverse din exterior. Există opțiuni care imită pietre, lemn, suprafețe de cărămidă.În plus, similitudinea este atât de apropiată încât este posibil să se detecteze imitația doar după o examinare mai atentă.

Montarea panourilor de siding produse pe cutie, este posibilă utilizarea unui încălzitor. Dacă pereții sunt netede și nu au nevoie de izolație termică, este posibilă instalarea directă a acestora fără lăzi.

Siding este disponibil sub formă de panouri, care pot avea dimensiuni diferite. Nu există standarde privind dimensiunea profilurilor. Fiecare producător produce panouri cu anumiți parametri. În plus, dimensiunile pot depinde de instalarea de siding (vertical sau orizontal), în scopul său (față sau subsol).

Lungime și lățime

Lungimile și lățimile medii pe care le poate avea siding de vinil sunt:

 • lungime - de la 2500 la 3750 mm;
 • lățime (de lucru) - de la 220 la 275 mm;
 • lățime (utilă) - de la 200 la 255 mm.

Lungimea și lățimea șipcii de plastic pot depinde și de tipul suprafeței pe care o imită.

 • Panouri de bord au o lungime de 3000-3390 mm (versiune scurtă) și 3660-3810 mm (versiune standard). Panourile scurte se disting prin instalare mai simplă, prin asamblare, lungimea necesară poate fi asamblată de la ele.Lățimea panourilor sub bordul navei variază între 172-232 mm. Uneori este mai rațional să folosiți "plăci" mai largi pentru a evita să tăiați panourile. Lățimea lor este între 240 și 255 mm, însă există și modele cu o lățime de 305 mm.
 • Lățimea laringelui depinde de cât de multe valuri are. În concordanță cu aceasta, se disting o singură "herringbone" (marcată cu S), dublă (notată cu D), triplă (notată cu litera T). În medie, lățimea unui singur val este de 114,3 mm, pentru a cunoaște lățimea unui brad dublu și triplu, este suficient să multiplicați acest indicator cu 2 și 3. Când cumpărați un brad din SUA sau Canada, puteți observa că lungimea unui val este indicată în inci. Standardul este de 4,5 inci lățime, care este de 114,3 mm.
 • Blocul casei (imitația suprafeței jurnalului) are de obicei o lățime de 240 mm, cu o lungime de 3660-3810 mm. Lățimea cea mai largă este caracterizată de un reflector perforat, utilizat pentru a proiecta partea inferioară a canalelor de fund și a copacului. Lățimea sa este de 305 mm, cu o lungime medie de 3050 mm. Parametrii materialelor sunt variabile, în funcție de marca care le emite. Astfel, compania "Alta-profil" produce siding "boardboard" în dimensiuni 3100x230 și 3660x230 mm.

2 cm profiluri mai largi ale mărcii germane Docke ("Duke").Unul dintre cele mai dimensionale panouri este produs de compania Grande Line ("Grand Line"). Lungimea și lățimea lor sunt de 3000x238 mm. Lățimea cea mai mică are produsele firmei Mitten. În gama producătorului există un profil de 178 mm lățime, a cărui lungime este de 3040 mm.

În funcție de scopul de siding, acesta poate fi în față și pe sol. Dimensiunile primelor au fost discutate mai sus. Pentru un design mai simplu al bazei, sunt folosite panouri dreptunghiulare mici. În majoritatea cazurilor, dimensiunile lor sunt suficiente pentru a fixa materialul la subsolul clădirii într-o singură lățime.

Printre cele mai populare panouri de subsol, puteți selecta profiluri cu dimensiunile de 1140x480 mm și 1135x474 mm. În astfel de dimensiuni, plăcile sunt produse de unul dintre cei mai importanți producători - Alta-Profil. Redimensionarea redusă este asociată cu caracteristicile de suprafață ale materialului. Astfel, colecția "Stone" este prezentată în dimensiuni de 1135x474 mm, iar colecția de imitații de piatră conține panouri de dimensiuni mai mici - 1130x468 mm.

Este important să se facă distincția între zona de lucru și cea utilă. Atunci când se calculează cantitatea necesară de material trebuie luată în considerare numai ultima.Când vă gândiți la un panou de siding, puteți găsi că o parte din acesta are perforații. Este necesară fixarea panourilor ulterioare și după instalare este ascunsă și, prin urmare, nu ar trebui să fie luată în considerare în calcule.

grosime

Caracteristicile sale de rezistență depind în mare măsură de grosimea siding. Pentru panourile de fațadă, grosimea standard este de 0,6-2,0 mm. Cu toate acestea, astăzi piața poate satisface grosimea panoului de 0,4-0,6 mm. Sunt de origine internă sau chineză. Profilurile producătorilor europeni nu pot fi mai subțiri de 0,6 mm, deoarece acest parametru este reglementat de un standard strict.

Se recomandă achiziționarea sidingului, a cărui grosime nu este mai mică de 0,6 mm. Materialele mai subțiri nu pot garanta fiabilitatea.

Producătorii diferiți pot schimba grosimea panourilor. De exemplu, siding de la compania canadiană Mitten are o grosime de 1.02 - 1.2 mm, în funcție de linia de produse. Sidul sudic cu margele are grosimea de 1,14 mm.

În cele din urmă, grosimea siding este determinată de scopul său. Mai multe panouri dens sunt numite subsoluri și sunt concepute pentru a tăia partea de jos a fatadei. Grosimea acestor profiluri este mai mare de 2 mm, iar uneori poate atinge 4 mm.Acest lucru se datorează faptului că partea de subsol este mai susceptibilă la umiditate, îngheț, daune mecanice.

Dimensiuni de accesorii

Având în vedere dimensiunile panourilor și calculul numărului acestora, este important să se clarifice dimensiunile componentelor. De regulă, ele sunt similare cu panourile, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. J-trim stripsuri au aceeași lungime cu cele mai multe panouri de siding, dar acestea nu sunt potrivite pentru instalare împreună cu panourile Docke, deoarece acestea au o lungime mai scurtă.

Colțurile exterioare și interioare au o lungime de 3050 mm, lățimea corespunde lățimii panoului. Benzi de pornire și finisare sunt disponibile în lungimi de 3660 mm. Articolele cu balamale și fâșiile pentru furtunurile de fereastră au aceeași lungime, iar pantele de la fereastra aproape 3050 mm.

Cum se calculează cantitatea?

Există mai multe opțiuni pentru calcularea numărului necesar de panouri pentru placare.

 • Contactați specialiștii din magazin, unde se achiziționează materiale pentru lucrări în aer liber. De regulă, managerii companiilor specializate sunt instruiți să facă astfel de calcule și au programe de calculator necesare pentru aceasta. Cu toate acestea, trebuie să se înțeleagă că chiar și un profesionist nu va putea să facă un calcul exact fără a avea un plan de structură indicând valorile numerice specifice ale parametrilor săi.

În plus, trebuie înțeles că vânzătorul este interesat să vândă cât mai mult posibil materiale pentru placare, și frământarea, o oferta mare de materiale, vânzarea de componente, fără de care este posibil să se facă. Dacă panourile neutilizate (și necutate) pot fi returnate în magazin, puteți avea încredere în astfel de calcule.

 • Aproape fiecare magazin de specialitate oferă servicii gratuit de gaj atunci când cumpărați materiale de la ei. Această opțiune este preferabilă primei, deoarece calculele vor fi făcute ținând seama de caracteristicile clădirii.

Indiferent dacă vă gândiți sau aveți încredere în această afacere către profesioniști, este important să înțelegeți ce reprezintă astfel de calcule.

  Pentru o instalare frumoasă și corectă, trebuie să achiziționați o varietate de componente.

  • Panourile pentru fațadă și subsol.
  • Nivelul de pornire de la care începe primul rând. Acesta poate fi înlocuit cu un profil de pornire, caracterizat printr-o rezistență mai mare.
  • Se scurge scândură având o funcție decorativă, precum și servind tentă inițială atunci când este plasat deasupra capacului sau proeminent element de structură.
  • Plăci de legătură sau profil H - utilizate pentru a separa elemente sau pentru a acoperi câteva profiluri scurte.
  • Colțuri interne și externe.
  • Profilul de finisare vă permite să finalizați instalarea, ascunzând muchia tăiată superioară a panourilor.
  • Profil J, având o funcție decorativă sau carcasă proeminentă pentru fereastră.
  • Sistemul de înclinare este utilizat pentru eliberare.
  • Soffit - un panou destinat așezării streelor.

  Pentru a calcula numărul de panouri, este necesar să împărțiți zona de fațadă care trebuie să fie confruntată de zona efectivă a panoului în sine. În plus, ar trebui să adăugați un stoc de panouri pentru tăiere, resturi și stocuri - aproximativ 7% din numărul numărului de benzi rezultate.

  Determinați zona care trebuie să fie confruntată, poate fi 2 moduri.

  • Înmulțiți lungimea și înălțimea structurii. Această metodă este potrivită dacă se confruntă una dintre laturi sau clădirea are o structură dreptunghiulară simplă.
  • O metodă mai precisă este de a calcula suprafața fiecărei părți și apoi să rezumați rezultatele.

  Din zona rezultată se scade suprafața acelor suprafețe care nu sunt acoperite de profil. Acestea sunt deschideri de usi si ferestre.

  Sfat util: dacă există o fereastră mică în peretele casei (de exemplu, un dormitor) sau există găuri de ventilație, atunci este mai ușor să nu se calculeze zona, ci să se includă în calcule generale. Rămasile panourilor în același timp vor fi nesemnificative.

  În cele din urmă, astăzi pe Internet puteți găsi calculatoare pentru a calcula cantitatea necesară de siding. Tot ce aveți nevoie este să setați suprafața și lățimea utilă a peretelui. În funcție de funcționalitatea calculatorului, puteți seta imediat zona fațadei sau puteți instrui programul să facă calcule, specificând dimensiunile liniare ale lungimii și lățimii pereților.

  Pentru a evita erorile și accidentele programului, obținerea celor mai exacte rezultate va permite utilizarea a 2-3 calculatoare independente.

  Indiferent de metoda de calcul utilizată, rețineți că panoul este montat pe tavan, instalarea acestuia va mări lungimea pereților, respectiv, iar zona fațadei va crește. Atunci când se utilizează izolații și panouri de vinil, lungimea pereților după învelire crește semnificativ - cu 4-6 cm.

  Metoda cea mai exactă de calculare a materialului necesar pentru decorarea peretelui poate fi numită o metodă grafică. Pentru a face acest lucru, pe o foaie de hârtie trebuie să desenați toate părțile din casă care ar trebui să fie terminate. Desenul trebuie să conțină toate elementele clădirii și să corespundă obiectului real la scara selectată. Mai mult, în aceeași scară panourile sunt desenate și tăiate. Ar trebui să fie o copie mai mică a celor pe care intenționați să le montați.

  După terminarea acestor pregătiri, începeți jocul în "mozaic", adică puneți panourile pe pereții clădirii, tăiați-le dacă este necesar. Această metodă este bună deoarece vă permite să minimizați numărul de resturi și resturi și, prin urmare, nu va trebui să cumpărați materiale cu o marjă mare.

  Pentru a calcula numărul de spoturi, suprafața utilă a acoperișului care urmează a fi curățată (balustrade și șine de perdea) este împărțită de aria efectivă a spoturilor.

  Este ușor să aflați câte benzi de început sunt necesare - este necesar să se măsoare perimetrul clădirii, să se scadă lungimea deschiderilor din rezultate și apoi să se împartă numărul rezultat prin lungimea panoului. În medie, aceeași sumă va necesita benzi de scurgere.

  Numărul de colțuri externe și interne se calculează pe baza numărului și înălțimii colțurilor clădirii. Profilurile H se calculează manual, dacă este necesar să se conecteze mai multe profiluri.Panourile de fereastră sunt considerate prin împărțirea perimetrului total al ferestrelor (contorizați separat pentru fiecare fereastră și adăugați valorile) de lungimea profilului. Diferențele mici depind de modul în care este instalată fereastra.

  În videoclipul următor veți găsi instrucțiuni detaliate de instalare video pentru siding Holzsiding vinil de la firma Holzplast.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor