Păpuși de pui: planuri, construcții și sfaturi de amenajare a teritoriului

 Păpuși de pui: planuri, construcții și sfaturi de amenajare a teritoriului

Păsările de curte crescătoare, inclusiv găinile, reprezintă o ocupație destul de promițătoare. Având în vedere în special faptul că prețul carnii lor în lanțurile de comerț și chiar pe piețe este în continuă creștere. Dar pentru a nu fi dezamăgit ca rezultat al eforturilor noastre, trebuie să ne pregătim cu atenție pentru acest proces.

Cerințe pentru construcție

Nu vă temeți că lucrul la construirea coopului de pui va fi foarte dificil și insuportabil, așa cum uneori, din anumite motive, credeți. Dacă există un set adecvat de materiale, unelte, spațiu liber și timp liber, nu ar trebui să apară probleme.Construcția coopului de pui începe cu determinarea numărului de viitori locuitori ai casei. Pentru a face totul cât mai clar și mai competent posibil, merită consultat cu cei care au construit deja astfel de case pentru păsări. Experiența personală nu este înlocuită de instrucțiuni generale.

Gândindu-vă la designul coopului de pui, trebuie să țineți cont:

 • protecție împotriva diferitelor prădători;
 • proiecte de prevenire;
 • posibilitatea iluminării camerei în timpul iernii și în cazul vremii tulburi;
 • crearea de izolație de înaltă calitate;
 • organizarea unei ventilații puternice a casei.

La determinarea zonei, este necesar să se țină seama, de fapt, de situl de sub gospodărie și de zona în care pasărea își va frăge labele. Este inacceptabil să construim un stilou în vale, deoarece acolo se va uda constant din precipitații și ceață. Dar unele elevații nu doare. Dar dacă nu este acolo sau este imposibil să se folosească un astfel de loc, se va face o întindere uniformă. Numind spațiul necesar, se presupune că fiecare 5 straturi vor avea nevoie de cel puțin 3 metri pătrați. m.

Pentru 3 păsări și mai puține va fi suficientă mlaștină cu suprafața de 1 m2. Aceste dimensiuni nu au fost alese aleatoriu, deoarece permit puiilor să se miște complet.Cu cât aceste animale sunt mai mobile, cu atât pot fi obținute mai multe ouă. Zonele închise pe 5 păsări ar trebui să ocupe 6-7 metri pătrați. m. Este de dorit să se plaseze zonele de mers și ieșirile dinspre sud.

Aceste zone trebuie acoperite de vântul piercing. Pentru a preveni că ploaia să cadă pe puii, astfel încât soarele să nu ardă, trebuie să dați echipamentul. Pe un teren plat, altitudinea este organizată artificial, se face prin adormirea nisipului și a molozului. Prevenirea rozătoarelor în încercarea lor de a ajunge la coopul de pui ajută să se pună pe movila stratului de lut, amestecat cu cioburi de sticlă.

De la bun început, merită să alegeți abordarea optimă pentru iluminarea coopului de pui - cel mai adesea ușa se îndreaptă spre sud-est.

Înălțimile tipice ale plafonului sunt de 2-2,2 m. Acest parametru oferă cel mai mare volum total de aer. Atunci când fereastra este situată în afară de ușă, ea este plasată la o înălțime de 110-120 cm deasupra podelei. În același timp, dimensiunile globale vor fi de cel puțin 50 x 50 cm. În timpul verii, va fi mai ușor să extrageți ouă dacă cuiburile sunt situate în partea exterioară a casei, iar pasarele pentru găini sunt pregătite în pereți.

Fiecare cuib ar trebui să ocupe un minim de 40x40 cm. Atunci când construcția ramei este în construcție, nu este nevoie de o fundație de beton. Puteți restricționa în vrac.Dar în această situație este necesar să ridicați clădirea deasupra suprafeței movilei cu aproximativ 30 cm și mai mult. Decalajul gol este acoperit cu o plasă cu un rabin, astfel încât prădătorii mici să nu penetreze înăuntru.

tipuri

În plus față de cerințele generale, este necesar să se înțeleagă tipurile de pui de găină. Pentru a dota versiunea portabilă este destul de simplă și această soluție este cea mai potrivită pentru proprietarii de zone mici. Pentru puii înșiși, este de asemenea bun, deoarece le permite să se bucure de iarbă proaspătă. Cel mai adesea, o pui de pui mobil este pregătită sub forma unei structuri pe mai multe niveluri. Cel mai înalt "podea" este realizat apoi din lemn, iar în partea de jos se strâng grilajul, care este echipat cu o ușă din lemn.

O versiune mai modernă, care câștigă treptat popularitate, este echipată cu un acoperiș natural de gazon. Situația naturală este simulată cât mai eficient posibil și păsările sunt complet acoperite de efectele negative ale soarelui. Se recomandă mutarea casei într-un loc nou, la discreția sa, dar aproximativ o dată la 4 ore. În plus, desenele mobile au o viziune mult mai bună decât cele mai multe clădiri convenționale pentru păsări.

În plus, o pui de pui portabil vă ajută să vă protejați animalele împotriva prădătorilor, indiferent de locul în care puii sunt la un anumit moment. Un avantaj suplimentar este posibilitatea tratamentului biologic al paturilor. Păsările de pășunat pot spori aerarea terenului. În același timp, un număr mare de larve și omizi sunt garantate a fi exterminate. Și calitatea generală a solului crește semnificativ datorită îngrășămintelor naturale.

Dar, totuși, majoritatea oamenilor preferă casele de pui staționari cu drepturi depline. Ele sunt împărțite în grupuri de vară și de iarnă. În interior, conceput pentru păstrarea păsărilor de curte în sezonul rece, trebuie să fie menținută nu numai căldura aerului, ci și suficiența sa. Cea mai bună temperatură când pasărea se simte grozavă și aduce o mulțime de ouă - de la 15 la 23 de grade. Desigur, nu ar trebui să fie menținută la un anumit moment, în timp, dar în permanență.

Prin urmare, un adevărat coș de pui pentru iarnă este întotdeauna bine izolat. Nu trebuie să existe fante în nicio suprafață. Este necesar pentru a elimina punțile reci. Casa de iarnă este necesară pentru echiparea și iluminarea fiabilă.În timpul sezonului rece, locurile pentru păsări pentru a merge trebuie să aibă un acoperiș și să se ascundă de vânt, indiferent de ce parte a lovit.

Dacă se îndeplinesc aceste cerințe la locul de joacă pentru mersul pe jos, este posibil să se lase puii, chiar și în cazul înghețurilor destul de grave. În ceea ce privește structurile care vor fi utilizate în vară, nu vor fi necesare astfel de structuri de capital.

Elementele obligatorii rămân totuși:

 • hambarul în sine;
 • zonele de hrănire și de băut cu spații adecvate;
 • teritoriu separat în care găinile pot merge;
 • cuiburi;
 • perch pentru cămin

Deseori plimbările se țin chiar sub casa însăși. În acest caz, este ridicată deasupra solului. Dar oriunde merge, are nevoie de o anumită cantitate de iluminare și uscăciune. O pasăre care merge la o plimbare într-un loc foarte umbrit și umed se va îmbolnăvi sau cel puțin își va pierde productivitatea.

Cel mai bine, atunci când zona selectată se află în penumbra, care este creată de copaci sau de un baldachin special.

Dacă trebuie să faceți pui de reproducție pe scară largă, sunt preferate structurile prefabricate bazate pe blocuri sandwich. Construcții similare diferă într-un dispozitiv modular.Dacă este necesar, acestea pot fi întotdeauna sporite într-un timp scurt. Materialele speciale selectate nu sunt predispuse la procesele de putrezire și coroziune. Pe parcele private, modelele modulare mici bazate pe lemn de înaltă calitate sunt mult mai practice.

proiecte

Formarea proiectului începe cu elaborarea desenelor și studierea fotografiilor. De asemenea, puteți realiza desene gata făcute din proiecte standard. Toate dimensiunile și distanțele trebuie marcate pe desene; ușile se deschid întotdeauna în interiorul coopului de pui. Curățarea va fi considerabil mai ușoară.

În timpul proiectării este necesar să aflați cât de mult este necesar:

 • consumatorii de alcool;
 • locuri de hrănire;
 • roosts.

Aflați în prealabil cum să încălziți coopul de pui, cum să il luminezi și să oferiți ventilație. Podelele sunt realizate din argilă sau pământ. Modelul fundației depinde numai de greutatea încărcăturii din partea de sus. Designul trebuie să țină cont de materialul izolator utilizat și de stratul său.

Dacă este necesar, nu vă abateți de la schemele tipice.

loc

Păsările nu tolerează efectele zgomotului. Prin urmare, este necesar să se elimine hambarul pentru găini din toate sursele.Cel mai adesea asemenea surse sunt autostrăzile și căile ferate, instalațiile industriale. După cum sa menționat deja, trebuie să vă gândiți la faptul că situl selectat nu a fost o sursă de umiditate. Este recomandabil să plasați volarul în același loc unde casa în sine.

Usile sunt orientate spre vest sau spre est. Dar pentru a direcționa fereastra este permisă din motive tehnice strict la sud. Distanța minimă la o casă de locuit trebuie să fie de 3 m. Desigur, având în vedere riscurile sanitare crescute, găinile trebuie ținute departe de puțuri și de alte corpuri de apă deschise.

Și încă un lucru - trebuie să vă oferiți o abordare convenabilă pentru a vă folosi clădirea fără dificultăți nejustificate.

dimensiuni

Cu toata varietatea de proiecte de creioane pentru puii de găină există cerințe destul de clare pentru selecția și utilizarea lor. De exemplu, structurile care sunt aproape de un dreptunghi în formă sau corespund exact ei sunt orientate dinspre est spre vest. Proporția recomandată în mod obișnuit presupune plasarea a 2 găini pe metru pătrat. m. Dacă acest spațiu nu este furnizat, colectarea ouălor este redusă.

Este important să ne amintim că aproape întotdeauna animalele vor crește în timp. Iar din această cauză crește și nevoia de spațiu liber. Suprafața cerută depinde în mare măsură de felul în care sunt planificate păstrarea păsărilor adulte sau puii broiler. Deci, pentru rasa de ou, această cifră este de 4 adulți. Și pentru cei care dau, împreună cu ouă, și carne - doar 3.

În majoritatea cazurilor, pizdurile private de pui sunt proiectate pentru 20 sau 50 capete. 100 de pui și mai mult este foarte rară într-un singur loc. Pentru fiecare 20 de pui este alocat un minim de 5 metri pătrați. m de sediul principal, iar cu mersul pe jos sau vestibul se dovedește nu mai puțin de 15 metri pătrați. m. Orice perete este format dintr-o lungime de 300 cm. Este pentru cuiburile sale aliniate, care au pus pe 4 niveluri.

Cele 5 cuiburi obișnuite vor dura aproximativ 240 cm. În plus, va trebui să lăsați o distanță de aproximativ 0,3 m de la perimetrul nivelurilor până la pereți. Un astfel de decalaj facilitează foarte mult îngrijirea și dezinfecția ulterioară. Lățimea minimă a fiecărui coș de pui este de 150 cm. Dimensiunile recomandate se modifică dacă se consideră că este construită pentru 50 capete.

În acest exemplu de realizare, suprafața părții principale a coopului de pui este de cel puțin 15 m2. Dimensiunea incintei nu este mai mică de 20 m2. Cuiburile sunt amplasate de-a lungul zidurilor de cel puțin 6 m. Înălțimea unei găini mari este de cel puțin 2 m.Acest lucru este pentru comoditate.

materiale

Coop poate fi construit:

 • policarbonat (se utilizează în acoperiș);
 • de la un copac;
 • din cărămidă;
 • din paleți;
 • din blocuri de ciment;
 • din rocă de coajă;
 • din blocuri de spumă.

Spuma de beton este considerată una dintre cele mai bune opțiuni. Este relativ ușor să montați produse din el, menținerea căldurii nu cauzează probleme. Cu toate acestea, costul ridicat complică foarte mult utilizarea blocurilor de spumă. Cele mai mari economii sunt obținute prin utilizarea lemnului. În zonele rurale, băile de pui din lemn sunt foarte bune și sigure, amestecând armonios cu peisajele înconjurătoare.

Dar slăbiciunea arborelui în acest caz este punerea în aplicare atentă a reglementărilor privind siguranța împotriva incendiilor. Costul opțiunii intermediare - utilizarea cărămizilor sau a cărămizilor. Cu toate acestea, cuburile de pui din caramida vor trebui cu siguranță să se încălzească. Destul de o distribuție largă de paleți, datorită disponibilității și ușurinței utilizării acestora. În funcție de alegerea constructorilor, paleții sunt dezasamblați în părți unice sau utilizați ca componente gata făcute.

Prima opțiune este mai flexibilă, iar cea de-a doua vă permite să economisiți în mod semnificativ timpul.Dar o corrală de găină cu pui de găină pe deplin în vârstă se va dovedi doar ca o extensie a structurii principale. Mai jos va trebui să construiți o fundație puternică pe grămezi și cadre pe baza razei. Dacă această regulă nu este respectată, designul este periculos pentru păsări.

Pentru a elimina distrugerea structurii pe propria încărcătură, în interior se află suporturi speciale, care vor lua sarcina principală.

Paletele de pui pe bază de pateu trebuie să aibă un cadru și un acoperiș de materiale fiabile. Drept urmare, taxa totală crește semnificativ. Și, în orice caz, va trebui să înconjurați construcția plăcilor, să vă încălzi temeinic, dacă intenționați să păstrați pasărea pe tot parcursul anului. Având în vedere caracteristicile construcției, toate paletele și alte structuri din lemn trebuie tratate cu amestecuri antiseptice.

Frame coop pui pe baza de paleti construi:

 • baterea bazei și a cadrului;
 • formarea unui acoperiș gable;
 • placari de pereti de pereti sau panouri de siding;
 • agățând ușa;
 • acoperind acoperișul.

În majoritatea variantelor se utilizează paleți de construcție cu dimensiunile de 1,27x2,54 m. Acoperișul poate fi realizat din diverse materiale, alegerea se face individual.Este necesar să se concentreze asupra celei mai ieftine opțiuni, deoarece nu există încă nicio diferență deosebită în ceea ce privește caracteristicile practice. Revenind la construcția pereților, merită remarcat faptul că piatra de coajă nu este mai rău decât toate materialele listate. Sub fundația de proiectare a benzii.

Piatra de coajă este utilizată sub formă de zidărie, care este menținută împreună cu o combinație de lut și nisip. Suprafața pereților este apoi tencuită cu o combinație de nisip și ciment. Acest strat elimină plecarea lutului din articulații. Podelele sunt formate cel mai adesea din traverse de cale ferată. Dar în acest caz sunt folosite doar părți vechi, care sunt scutite de creozot.

Pădurile de pui din blocul de ciment sau blocul de spumă se dovedesc a fi mai calde decât cele construite din busteni. În plus, aceste două materiale au o rezistență excelentă la foc. Prin urmare, fiabilitatea clădirilor din blocuri de spumă este destul de decentă. Se recomandă utilizarea blocurilor a căror marcă este cel puțin D400. În partea europeană a Rusiei, se utilizează un element concret, iar în Ural, Siberia și Orientul Îndepărtat este nevoie de o serie de rânduri.

În acest caz, vasele sunt formate din lemn. Dar cu privire la calitatea de economisire a plăcilor este inacceptabilă.Faptul este că trecerea umidității va devaloriza toate avantajele băuturilor de pui din beton spumos. Punctul obligatoriu este utilizarea fundației de impermeabilizare. Se recomandă lipirea betonului spumant cu ajutorul unui ciment special, care ajută la prevenirea înghețului.

Pixul clasic este realizat pe baza unei raze mici. Placarea ramei poate fi facuta nu numai din placi, ci si placi din placaj, alte materiale similare. Coaserea cadrului este, de asemenea, necesară din interior. Pentru a preveni pătrunderea rozătoarelor mici în materialul de încălzire ajută la plasa din oțel. O condiție prealabilă pentru selecția sa este o cantitate mică de celule.

Atunci când alegeți un anumit material, trebuie să țineți cont întotdeauna că fiecare dintre ele are părți pozitive și negative. Și o înțelegere mai profundă a acestui subiect este posibilă, având în vedere caracteristicile unei anumite părți a coopului de pui.

Rostverk este creat dintr-o bară de lemn cu o secțiune de 200x200 mm sau din beton din categoria M500. Utilizarea lemnului este ieftină și ușoară. Cu toate acestea, structurile din beton se caracterizează prin creșterea fiabilității și durabilității.

Podeaua este făcută pentru a se potrivi aspectului bazei. Peste piloni și piloni sunt cel mai adesea folosiți:

 • panouri tăiate;
 • cherestea;
 • PAL de ciment.

Pardoselile din beton cu materiale de ranforsare sunt montate deasupra fundației de tip banda. În ceea ce privește alegerea materialelor pentru pereți, principalul lucru este să se adapteze la dimensiunea clădirii și la tehnologia utilizată. Cel mai simplu mod de a aplica plăci orizontale sau orientate. Când se utilizează cherestea, placa este foarte groasă (cel puțin 2,2 cm), fiind ideală pentru pregătirea cadrului, care este ulterior acoperită cu plăci orientate pe ambele părți. Există și alte materiale, care sunt potrivite pentru pereții principali.

Rock-ul de coajă deja menționat are o conductivitate termică scăzută și este excelent pentru plasarea a 25-30 găini. Un element tipic de acest tip are o formă dreptunghiulară, dimensiunea acestuia fiind de 18x18x38 cm. Abordarea de lucru este aproximativ aceeași cu cea a unui bloc de ciment sau a unui bloc de spumă. Avantajul betonului din spumă este siguranța mediului și adecvarea pentru construcția de batoane de pui de mărime arbitrară. Versiunea clasică pentru construcții este cărămidă, servește pentru o lungă perioadă de timp și trece puțin căldură, dar este destinată în principal construcției de stilouri de capital pentru 50 de păsări și mai sus.

Depinde de constructorii înșiși dacă să folosească un tip de cărămidă plină sau goală.În cazul în care nu există o experiență specială în industria păsărilor, este mai bine să se utilizeze grinzi de lemn și plăci aglomerate orientate. Ulterior, construcția va fi capabilă să demonteze sau să-și împingă granițele, făcând o prelungire cu o dimensiune mică. Toate structurile permanente, cu rare excepții, sunt realizate din blocuri de cărămidă și spumă.

În ceea ce privește izolația, este utilizat pentru:

 • lut expandat;
 • rumeguș;
 • uscat fân.

Aceste trei opțiuni sunt cele mai ieftine și disponibile. Dar există o diferență semnificativă. Deci, argila extinsă este necesară pentru a forma protecție termică în tavan și podea, iar fânul și rumegușul sunt folosite pentru a păstra căldura în pereți. Din materiale sintetice se recomandă adesea spumă, care are o conductivitate termică mai scăzută. În această privință, el este mult mai departe de "trinitatea naturală" deja pictată.

Penoplastul depășește, de asemenea, vata minerală și cărămizile în calitățile sale. Se livrează sub formă de plăci de diferite dimensiuni. Le puteți instala cu ușurință pe tavane și pe pereți.

Pentru a preveni agresivitatea rozătoarelor, este necesar să înfășurați pereții izolați cu material plastic spongios cu plăci protectoare. O altă opțiune este vata minerală; este puțin mai rău decât spumacu toate acestea, nu este de interes pentru șoareci și șobolani.

Vată de izolație din vată de bumbac este adesea suplimentată cu membrane cu proprietăți reflexive. Aceste elemente permit obținerea unei protecții sporite împotriva pierderilor de căldură prin radiație. O altă opțiune - stezol. Acest material este acoperit cu un strat de metal, datorită căruia economisește mai mult căldura.

Stizol:

 • rezistent la apă;
 • mecanic puternic;
 • realizate cu diferite tipuri de coajă faciale.

Spuma de polistiren extrudat a obținut, de asemenea, o evaluare pozitivă din partea profesioniștilor. Se caracterizează printr-o structură închisă, care este creată de celule realizate din polistiren expandat. Proprietățile operaționale și perioada de utilizare sunt destul de decente, la fel ca și caracteristicile de mediu. Conform proprietăților sale, plăcile EPPS sunt în mod clar mai bune decât vata minerală, plasticul spumos și alte elemente izolante.

O atenție deosebită trebuie acordată atunci când alegeți un material izolator la prețul său: chiar și cele mai bune opțiuni, dacă acestea sunt prea scumpe, privează casa de găină de orice sens. În construcția de produse de dimensiuni mici utilizate pe bază de spumă de polietilenă. Cea mai bună alegere dintre ele este styzol.Dar când intenționați să vă stabiliți cincizeci de găini și mai mult, trebuie să utilizați combinații speciale. Acestea vă permit să economisiți bani aplicând în fiecare loc numai un astfel de material care are un raport echilibrat între calitate și preț.

construcție

Abordarea construirii unui coop de pui este foarte diferită în funcție de modul în care va fi folosit. Structuri care rămân goale în timpul iernii, este recomandabil să se completeze roțile. O astfel de remorcă improvizată poate fi mutată cu ușurință acolo unde este cu adevărat necesară. În ceea ce privește geometria, cele mai simple pixuri pentru pui pot fi făcute în formă de triunghi sau semicerc. Deja pe desenul inițial, ar trebui să fie marcat în cazul în care toate ferestrele vor fi localizate, și nu este înțelept să se abată în continuare de la aceste decizii.

fundație

Luați în considerare instrucțiunile pas cu pas privind construirea unui coș de pui cadru cu propriile mâini. Aceasta este opțiunea cea mai practică comparativ cu comandarea serviciilor de construcție sau achiziționarea unui produs finit. Toți cei care au cel puțin o minimă capacitate de tâmplărie și tâmplărie vor putea să facă munca necesară. Blocurile de spumă și cabinele din lemn sunt mult mai complicate.

Pentru a construi o fundație corectă, trebuie să aveți în vedere:

 • cât de mari pot fi inundațiile;
 • dacă apa subterană este ridicată;
 • direcția de deplasare a apei de ploaie.

Dacă pământul este foarte saturat cu apă, va trebui să utilizați piloți din lemn sau din lemn. Suprafața suportului trebuie să fie făcută și în cazul în care voliera este situată sub camera principală. Scutirea teritoriului este, de asemenea, luată în considerare. Pe loams, soluția este mai ușoară - trebuie să organizați îndepărtarea lichidului pe suprafață, precum și să montați coloanele. Marcarea amplasamentului se face folosind nivelul de construcție, bandă și cabluri speciale.

Grila standard a defalcării este de 100x100 cm. La punctele nodale, solul fertil este îndepărtat și șanțurile miniatură cu laturi de 300x400 mm sunt săpate. Sunt necesare astfel de crestături pentru a putea arunca stâlpi. Pietrele și nisipul sunt turnate în fundul gropilor. Odată ce acest lucru este făcut, este necesară montarea cofrajului.

Este necesar să o faceți sub forma unei cutii de căptușeală din plastic. Produsul pus este turnat deasupra cu o soluție de beton. Deasupra puneți un șurub de ac sau o ancoră. Aceste părți vă permit să fixați ornamentele sub cadru.Când vor fi 24 de ore, cofrajele trebuie îndepărtate și încep să lucreze cu pereții.

Este necesar să legați fundația pilonului cu un fascicul de 9x7 cm. Aceste produse sunt așezate pe stalpi instalați de-a lungul perimetrului, legătura fiind realizată cu ajutorul inserției de blocare "jumătate de arbore". În orice caz, este necesară consolidarea îmbinărilor cu suprapuneri de metal. Printr-o tehnică similară se instalează grinzi instalate. La partea inferioară a tăvii de lemn este căptușit cu clapboard, utilizat suplimentar pentru podele din polietilenă groasă.

Atunci când alegeți o fundație a pilonului, suporturile principale sunt montate pe marginea exterioară a clădirii. Alegerea soluției de beton sau a blocurilor de spumă pentru construcție depinde de preferințele personale. Pentru a monta fundațiile piloților impracticabile. Oricum, astfel de elemente sunt necesare pentru un tip de pământ înclinat și ușor schimbat. Construirea cuiburilor de pui în astfel de locuri nu este recomandată.

Dacă, totuși, nu există altă alegere din nici un motiv, este necesar să alegeți nu piloți din lemn, ci din oțel.

Chiar și cea mai durabilă lemn, impregnată cu compuși speciali, se îndreaptă sincer în fața umidității ridicate. Și probabilitatea ca pământul să devină umed este suficient de mare și, mai devreme sau mai târziu, va veni în mod inevitabil.Combinat de bază în care, împreună cu grămezile grillage aplicat permite construirea de spuma coteț beton. În cazul în care fiabilitatea este critică, nu există nici o alternativă - numai panglică de înaltă calitate a brand-beton M500.

pereți

Este construcția suporturilor verticale este considerat cel mai dificil moment al lucrărilor de construcție. În primul rând, suporturile de colț montate. În acest caz, lemnul este utilizat pentru creșterea grosimii -. 7x7 cm sau 7H9 susține fundul este atașat cu șuruburi asieta lemnului. Apoi, doriți să aliniați design-ul și să remediați cu ajutorul struturilor.

Când a finalizat plasarea de rafturi, folosite conducte orizontale în centru. Este realizat din plăci mici sau din lemn. Pentru o grămadă de capete se sprijină cherestea uzată. De asemenea, acționează ca o placă de putere pentru un acoperiș arcuit.

Piese de intersecție a fasciculului la colțuri trebuie să facă mai puternice cu:

 • colțuri;
 • plăci de suprapunere a oțelului;
 • capse din metal.

Atunci când cadrul este asamblat, compusul produs părți ale acestora cu șuruburi având o lungime cuprinsă între 7 și 12 cm (pentru o anumită situație). Toate componentele utilizate pentru andocare, este necesar să se completeze colțuri sau placa de oțel.Fixarea în sine este realizată cu ajutorul șuruburilor autofiletante pentru tâmplărie, a căror lungime este de 2,5-3 cm. Pereții rafturilor de perete vertical sunt alimentați în mod eșalonat cu jontare orizontală. Scopul lor este de a spori rigiditatea întregii camere.

O funcție suplimentară a jumperilor este reținerea fiabilă a materialului izolant și a barierei de vapori. Pereții și plafoanele din exterior sunt cusute cu clapboard din lemn. Dacă există fonduri disponibile, puteți utiliza soiuri rezistente la umiditate de plăci orientate. Profesioniștii nu văd nici o diferență reală între ei. La această lucrare privind aranjarea pereților este finalizată.

Uneori pereții sunt asamblați separat. Când sunt gata, aceste elemente sunt montate imediat. În fiecare perete este necesar să se pregătească deschideri pentru uși, ferestre și o cutie pentru colectarea ouălor. După formarea deschiderilor, este necesar să se îndoaie și să se alinieze strict în funcție de marcaj. Trageți în jos peretele este necesar, astfel încât să nu existe nici cea mai mică distorsiuni.

acoperiș

Formarea complexelor de ferme este cel mai ușor realizată în partea inferioară, unde există mai mult spațiu de lucru și toate părțile sunt disponibile. Începeți prin tăierea a 5 sau 6 perechi de picioare de fermă.Apoi, aveți nevoie de un șablon bine gândit, conform căruia aceste structuri sunt conectate în arcuri de configurație triunghiulară. De îndată ce un arc separat este gata, acesta este ridicat în poziția dorită. Instalarea naturală vine de la elementele din față, le atașați la cadrul rafturilor (temporar) cu ajutorul suporturilor de bord.

Prin urmare, este necesar să aliniați cu atenție structura acoperișului. Numai dacă ați fost convinși de corectitudinea configurației date, utilizați bara de creastă și barele pentru fixare. Apoi vine rândul de cutii de montare. Etapa finală este formarea unei bariere de apă din pâslă de acoperiș și aplicarea unei acoperiri frontale a acoperișului. Practica standard este placarea de gabioane cu clapboard de înaltă calitate.

Având în vedere contactul inevitabil al acoperișului cu umiditatea atmosferică și precipitațiile, este necesar ca toate să fie tratate cu preparate antiseptice. În plus, prelucrarea este efectuată cu retardanți de incendiu. Aceste substanțe pot crea mirosuri proaste. Prin urmare, înainte de "așezarea" acolo, păsările așteaptă până când coopul de pui se usucă bine la soare. Razele fierbinți vor elimina rapid toate componentele dăunătoare din acesta.

Paul

Trebuie acordată o atenție deosebită construcției de pardoseală în băile de pui.Nu este nici un secret că ei sunt supuși unei expuneri constante nemiloase. Prin urmare, este necesar să se utilizeze numai materiale fiabile și să se asigure un sistem de canalizare care să funcționeze bine. Reducerea căldurii prin podea la un nivel minim poate fi redusă prin stropirea rumegușului și a rumegusului. De asemenea, trebuie să vă gândiți în avans cum să asigurați o curățare corespunzătoare.

Se recomandă aranjarea plăcilor de pardoseală de 5 cm grosime. Pardoseala se face în 2 straturi, care sunt separate prin izolare. Bara trebuie să aibă o secțiune transversală de 100x100 mm. Excepția este cea mai joasă plăcuță, care are o grosime de 2,6 cm. Este foarte important să se coboare suprafața și să se curățească cu un planor.

La baza este necesar să se facă o muchie dreptunghiulară. Va permite puii să vină și să meargă. Mutarea ulterioară are loc pe o rampă înclinată, care trebuie coordonată. Este imperativ să protejați copacul cu un amestec special sau cu var și apoi să răspândiți așternutul cu densitate mare. Stratul de acoperire este adesea format din paie, turbă zdrobită și rumeguș cu o grosime totală de 50 mm.

Cum se încălzește?

Această întrebare este foarte importantă dacă intenționați să primiți ouă și carne pe tot parcursul anului. În orice caz, utilizarea cuptoarelor convenționale este irațională,Acest lucru implică costuri semnificative. O condiție prealabilă pentru succes este placarea pereților cu straturi groase de materiale izolante. Datorită lor, în timpul iernii, este posibil să reziste la temperaturi de cel puțin 15 grade Celsius. O altă cerință importantă este utilizarea cadrelor suplimentare în timpul iernii.

Dar toate aceste momente, precum și acoperirea podelei de mansardă cu paie, protejează doar căldura deja existentă. Ei nu își pot mări cantitatea, iar tehnicile speciale ajută la rezolvarea acestei probleme. Încălzitoarele se montează cel mai bine pe tavan de deasupra capului. La urma urmei, în acest loc puii se adună cel mai adânc în lunile reci. Încălzitoarele speciale sunt utilizate atunci când pereții sunt realizați din cărămizi sau blocuri de beton.

Pentru a încălzi complet coșul de pui pe tot parcursul anului, trebuie să folosiți câteva trucuri. Acoperișul se face în două straturi. Constructii realizate din busteni. Încălzirea suplimentară se realizează utilizând lămpi puternice sau încălzitoare. Alegerea între ele este în mare măsură determinată de preferințele personale.

Încălzitoarele pentru coop sunt în principal alese ulei, infraroșu sau sub formă de plăci cu un înveliș de film.Fixarea în același mod se face pe un tavan. Toate celelalte opțiuni pot fi luate în considerare numai atunci când schemele de mai sus nu pot fi aplicate. Panourile de încălzire din ceramică sunt similare cu convectoarele, dar mișcarea aerului este deja forțată. Pentru că trebuie să utilizați fanii de mare putere.

Cu ajutorul unui încălzitor care funcționează pe bază de electricitate, nu va fi dificil să încălzi coopul de pui în câteva minute. Dar există și probleme: atât sistemul, cât și sursa de energie sunt scumpe. În plus, toate lucrările de instalare trebuie efectuate cu mare atenție, ținând cont de cerințele privind siguranța electrică. E rău că aerul devine prea uscat. Și încă un lucru - încălzitoarele, chiar și cele mai bune dintre modelele lor, rumegă foarte mult.

Încălzitoarele cu ulei sunt mult mai sigure din punct de vedere al incendiului și consumă puțină energie. Un astfel de sistem durează mult mai mult decât încălzitorul și nu îngrijește găinile cu sunete exterioare. Uscarea la aer și apariția mirosurilor neplăcute sunt excluse.

Cu toate acestea, există deficiențe grave:

 • casa de găină se va încălzi numai o perioadă lungă de timp și, în plus, inegală;
 • există riscul de eliberare a uleiului;
 • Dispozitivul de încălzire este caracterizat de o masă ridicată și o mobilitate minimă.

Convectorul utilizează efectul de convecție și funcționează datorită efectului elementelor de încălzire, astfel încât nu este nevoie de elemente suplimentare care să furnizeze căldură. Dificultățile pot fi legate de faptul că energia electrică nu circulă întotdeauna fără întrerupere.

De asemenea, merită să ne gândim că nu este întotdeauna posibil să se facă cu un singur încălzitor. Și dacă dispozitivul se oprește, aerul se va răci într-un timp scurt.

Reguli ale aranjamentului intern

Lazul, care va fi folosit de păsări, este așezat de obicei în partea de sud a adăpostului. Lățimea sa este de 3 cm, înălțimea trebuie să fie de cel puțin 4 cm. Este permisă combinarea găurii cu ușa de intrare. Apoi este tăiat în partea de jos a deschiderii.

Mijloace care oferă hrană păsărilor, își pregătesc mâinile sau cumpără. Buncatorii de tip bunker sunt fabricați din țevi în care găurile sunt pregătite pe toată lungimea. Astfel de produse ar trebui montate la 150-200 mm de podea. În acest caz, pasărea nu va trebui să scuture în grâu și să o împrăștie. Dar când alimentatorul stă pe podea, poate provoca o acumulare de umiditate.

Instalațiile care alimentează sunt produse din lamele de lemn sau din recipientele din plastic. Fermierii experimentați folosesc recipiente cu flanșe de la 20 mm înălțime. În plus, se formează un rezervor de rocă de nisip sau coajă. Puii vor continua să prăjească amestecul. Are nevoie de ei pentru a digera mai bine mâncarea.

Simplitatea aparentă a înfundării este înșelătoare. Pentru producție folosesc un fascicul cu dimensiunile de 0,2x0,2 m. Dacă se folosește un profil de formă rotundă, secțiunea transversală este cel mai adesea 28 mm și lungimea este de 220 mm. Gândindu-ne la amenajarea cuiburilor și punerea în practică a ideii, nu trebuie să uităm că o pasăre are 300-350 mm spațiu. Indiferent de rasa de înălțime de animale ar trebui să fie în coridor de la 50 la 70 cm.

În cazul în care exact pentru a pune biban este imposibil de a decide în avans și pentru toate ocaziile. Numai constructorii înșiși știu unde există suficient spațiu liber. Dar, din motive de economisire a energiei electrice și a sănătății păsărilor în sine, este necesar să preferăm zonele din jurul ferestrelor.

În ceea ce privește suporturile, cel mai adesea acestea sunt plăci de 0,5 m lungime, fixate pe pereții opuși ai coopului. Este necesar să instalați un pol, deci este necesar să vă uitați prin crestături de 30x30 mm.

A lua în considerare o joncțiune simplă a unui pol este mecanic nepractică. Asigurați-vă că o atașați cu unghii sau șuruburi. Distanța dintre găurile individuale nu trebuie să fie mai mică de 0,25 și mai mare de 0,3 m. În plus, deși sunt găzduiți puii de găină, va fi mai ușor să urce la puii prin instalarea unui trotuar mic. Pentru a nu fi confundat, este necesar să se măsoare în avans distanța necesară.

Vederea optimă a cuiburilor se bazează pe o cutie parțial deschisă. Este confecționat din lemn și plăci de țesătură orientate în exterior. În primul rând, se pregătește un schelet pentru care se folosește o bară de 2 x 2 cm. Pentru a conecta recipientele între ele, se recomandă să se efectueze șuruburi autofiletante de 3 cm lungime și unghiuri de oțel. Toate prizele care vor fi ridicate în partea de sus, în partea de jos este necesar pentru dotarea picioarelor.

Un cuib spațios este luat în considerare dacă are o adâncime de 0,4 m. În același timp, înălțimea și lățimea sunt de cel puțin 0,3 m. Ar trebui să arătați cu siguranță această "celulă de pui" cu o așternută specială. Ar trebui să fie cât mai moale posibil, astfel încât pasărea să se simtă confortabilă și calmă. Cel mai adesea, fiecare cuib este socotit pe 4 găini.

Toți poli și alte părți ale structurilor din lemn trebuie să fie asigurate. Asigurați-vă că eliminați avionul de la toate abaterile de la o formă rotundă. Orice piesă de prelucrat trebuie șlefuită folosind hârtie de șmirghel. Chiar și cele mai mici buclăți sunt categoric inacceptabile. Pentru a ușura munca, se recomandă utilizarea butașilor pentru lopeți.

Ridicarea alimentatoarelor finite în magazinele de specialitate nu este atât de dificilă. Cu toate acestea, nu toate sunt la fel de valoroase. Cele mai bune opțiuni, judecând după experiența unui număr mare de persoane, care sunt echipate cu o rețea de separare. Puii vor putea sa-si impinga capul numai in interiorul lor si nu sa-si taie boabele.

În ceea ce privește alimentatoarele de casă, se recomandă să se acorde prioritate la țevile de polimer pentru canalizare, care sunt aranjate într-un rând de-a lungul peretelui.

Puiul, după masă, trebuie să bea și el. Unii fermieri de păsări utilizează băutori improvizați din vase vechi și alte recipiente inutile. Nu este nimic în neregulă cu acest lucru, dar va fi nevoie foarte mult de înlocuirea apei. La urma urmei, bolul de băut va fi în mod constant înfundat cu excremente. Ieșiți două - cumpărați produsul dorit în magazin sau faceți-l singur de la sticle de plastic.

O așternută omogenă și alți contaminanți sunt parte integrantă a vieții păsărilor. Dar puii tind să scape de murdărie. Și pentru că trebuie să pregătiți o baie specială. Aici se află cenușa, în care se vor scălda păsările. O astfel de adaptare asigură, printre altele, o protecție fiabilă împotriva organismelor parazitare.

ventilație

Dispozitivul de ventilație naturală (precum și iluminatul) este asigurat de uși și ferestre. Cu toate acestea, deschiderea constantă a deschiderilor, creând astfel curenți, este foarte dăunătoare pentru păsări. Prin urmare, se folosesc construcții speciale. Aerisirea coopului de pui prin pofta înseamnă a pune o țeavă de tragere ridicată deasupra acoperișului. Conducta de intrare este situată în colțul opus la o înălțime de 200-300 mm deasupra podelei; Datorită fluxului natural de aer, această soluție reduce umiditatea din încăpere.

Două canale de ventilație distribuite în spațiu reprezintă cea mai bună soluție care a fost elaborată de mai multe decenii. Orificiile sunt preferabil pregătite în formă de pătrat. Pentru a le obține, este recomandat să folosiți un jigsaw electric. În mod obișnuit, cele două deschideri (ieșire) sunt tăiate cu un orificiu identic de admisie, dar cu o înălțime de 400 mm.

Având în vedere intensitatea considerabilă a mirosului rău în camera în care sunt ținute puii, este recomandabil să se folosească ventilatoare speciale.

iluminat

Evidențierea este importantă pentru creșterea numărului de ouă. În vara aceasta nu este prea importantă. Cu toate acestea, cea mai mare parte a anului în Rusia se caracterizează printr-o scurtă oră de zi. Prin urmare, este necesar ca durata sa să fie artificială până la 14 ore pe zi. De îndată ce vine timpul de molotare activă, acest timp este redus la 9 ore.

Se recomandă utilizarea unei lămpi cu un consum de curent de 50 sau 60 wați. Astfel de lămpi sunt plasate pe partea superioară a alimentatoarelor. Prizele trebuie scoase într-un scut sigilat. Cele mai bune corpuri de iluminat sunt roșii sau cu surse de lumină fluorescentă. Rata de consum general acceptată este de 5 wați pe metru pătrat. m.

Avantajul lămpilor roșii este că nu usucă aerul: numai zonele în care cad razele sunt încălzite. Dar există și elemente mai avansate - panglici bazate pe LED-uri. Ele sunt mult mai economice și arata mai atractiv - acest lucru este foarte important pentru propria dispoziție a proprietarilor coopului de pui.Desigur, puteți combina toate acestea: instalați o pereche de lumini fluorescente și plasați banda cu un ton alb de fundal. Cablajul electric trebuie instalat într-un plastic ondulat, iar electricitatea în sine este alimentată printr-o linie de cablu de cupru.

Exemple frumoase

Un coș de pui modern nu este doar un produs utilitar, ci trebuie să fie elegant. Doar incorporarea atentă în design evită inconvenientele emoționale. Fotografia de mai jos prezintă un coș de pui din lemn mic, cu un acoperiș verde arcuit. Alternarea atractivă a pieselor convexe din lemn și alunecărilor face ca aspectul să fie mai original. Și chiar ferestrele nu sunt simple, ci divizate în 4 părți.

Iată aici o soluție mai clasică și mai echilibrată. Dezvoltatorii sunt în mod clar inspirați de peisajele pastorale, casele rurale. Prin urmare, ei preferau stilul caracteristic al intrării, pereților, acoperișului de plăci metalice. Culorile sunt alese cât se poate de calm, chiar și o imitație a unui coș de fum a fost creată. Partea rezervată pentru voliere este închisă de o plasă.

O opțiune mai simplă - cu două ferestre dreptunghiulare pe fațadă.Acoperișul este ridicat peste perete, deoarece această decizie poate fi considerată mai potrivită pentru vară. Suprafața cu o singură pantă este îndreptată în spate, ceea ce facilitează scurgerea apei de ploaie.

O asemenea abordare originală - o coș de pui, suplimentată de o scară - merită, de asemenea, atenție. Dimensiunea sugerează că această structură este pentru un număr mic de păsări.

Cum sa faci o pui de pui pe 20 de pui cu mainile tale, vezi urmatorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor