Caracteristicile construirii unui coș de pui de iarnă pentru 10 găini

 Caracteristicile construirii unui coș de pui de iarnă pentru 10 găini

Păstrarea puiilor pe parcelele dacha devine un subiect din ce în ce mai popular. Numai 10 puicuțe sunt suficiente pentru a oferi o familie mică de ouă pe tot parcursul anului. Desigur, pentru o asemenea productivitate este necesar să se creeze condiții bune pentru păsări. Acest lucru este deosebit de important în sezonul rece. În timpul iernii de pui coop, care este complet ușor de a construi pe cont propriu, găinile vor fi confortabile și calde.

desen

Atât timp cât este în afara căldurii, puii pot trăi în aproape orice cameră, atâta timp cât este uscat. Cu toate acestea, odată cu debutul timpului rece, mulți proprietari se gândesc să construiască o casă confortabilă pentru straturi.Acest moment este foarte important, astfel încât rata de stabilire a puilor nu scade dramatic și rămân în siguranță. La proiectarea unui magazin de iarnă pentru 10 pui, merită luată în considerare un număr de parametri importanți.

 • Una dintre ele este menținerea temperaturii la valoarea optimă. În perioada rece, este de dorit ca temperatura în cameră cu găinile să nu fie sub + 12- + 14 grade. Pentru a face acest lucru, nu ar trebui să existe curente, precum și o atenție deosebită pentru a încălzi pereții și podeaua. Ideal dacă puteți efectua încălzirea, pentru a menține constant temperatura la același nivel. Dacă acest parametru este luat în considerare, găinile se vor bucura în mod constant de ouăle proaspete.
 • Parametru mai puțin important este umiditatea. Dacă este ridicată în coopul de pui, atunci sănătatea găinilor poate fi în pericol. Menținerea umidității la o valoare optimă este foarte ușoară dacă există ventilație în încăpere. Și poate fi făcută naturală sau forțată.
 • Producția de ouă a găinilor depinde în mod direct de lumina zilei: cu cât mai multă zi de lumină există, cu atât mai multe ouă vor fi. Lumina zilei poate pătrunde în coop prin ferestre. Cu toate acestea, este mai bine să faceți mai mult cu lămpile care emite lumină galbenă caldă.Dacă doriți, puteți chiar să automatizați procesul de pornire și oprire la un moment dat prin setarea releelor ​​și a cronometrelor.
 • Colacul de iarnă trebuie să fie în siguranță pentru păsări. Altfel, rozătoarele sau prădătorii îl pot penetra și pot dăuna pasărei. Dimensiunea coopului de pui este aleasă în funcție de rasă, numărul de găini și numărul de materiale. Trebuie remarcat faptul că straturile de rase diferite pot diferi nu numai în funcție de mărime, ci și în condițiile de detenție (temperatură, iluminare etc.). Prin urmare, înainte de a selecta desenele coopului de pui, merită să vă cunoașteți cât mai bine cu rasele selectate de găini.
 • La etapa de proiectare, este important să se considere că ușile se deschid în interior. De asemenea, este de dorit ca pardoseala să fie făcută cu o panta ușoară în direcția intrării. Acest truc va economisi timp pentru curățare.

Este necesar să se planifice modul în care camera va privi înăuntru, deoarece pentru găini este, de asemenea, necesar să se organizeze hrănitoare, băutori, găuri, ventilație, iluminat, încălzire.

Nu este necesar să se ia schemele gata făcute cu o precizie extremă. Este mai bine dacă proiectul va fi elaborat independent, ținând cont de caracteristicile disponibile pe site.Desigur, constructorii novici mai bine să profite în continuare de desene gata făcute, care vor evita multe greșeli. Un coș de pui pe 10 găini ar trebui să ocupe 2x2 metri. Această valoare este luată din calculul potrivit căruia este necesar un metru pătrat pentru 3 păsări. Dacă există mai mult de 10 pui sau în viitor este planificată extinderea șeptelului, atunci este mai bine să construiți o cameră mai mare în avans.

Dacă casa va fi folosită pe tot parcursul anului, nu ar trebui să o faceți prea mare. Vara, puii petrec mai mult timp plimbându-se, iar iarna se adună în grămezi. Prin urmare, putem proceda la calcularea a 4 păsări pe 1 metru pătrat al magaziei. Astfel, pentru o duzină de pui vor fi suficienți 2,5 metri pătrați. m.

Atunci când faci o cochilă de pui, trebuie să te gândești că mai ai nevoie de un loc de mers pe jos. Suprafața incintei ar trebui să corespundă dimensiunii camerei. De exemplu, dacă lățimea unei case de păsări este de 2 metri, atunci dimensiunile curții de mers pe jos trebuie să fie de 2x6 metri.

Selectarea locației

Un punct important în proiectarea unei camere pentru găini este alegerea locului în care va fi localizată. Cel mai bine, dacă coșul de pui poate fi instalat într-o zonă liniștită și liniștită, care este îndepărtată de zgomotul excesiv.Atunci când alegeți un loc sub coopul de pui, este necesar să țineți cont de locația sa față de casă, pentru că este mai bine să așezați păsările astfel încât mirosul lor să nu ajungă la sălile de zi. Puii sunt adesea speriat și nu-i plac atunci când străinii invadează spațiul lor de plimbare. Prin urmare, este mai bine să le protejăm de stresul inutil, pentru a nu scădea producția de ouă. Pentru un coș de pui, colțurile îndepărtate sunt excelente pe un loc în care chiar și proprietarii înșiși rar cad.

Ieșirea din hambar ar trebui să ducă la curtea de mers pe jos. Este foarte bine dacă puteți face o casă și o pisică sub forma unui singur teritoriu separat. Zonele joase nu sunt potrivite pentru construirea unei case de iarnă, deoarece atunci când încălzirea zăpezii începe să se topească și să pătrundă în cameră. În plus, apa poate răspândi îngrășăminte de pasăre pe întregul loc. În mod ideal, dacă puteți aranja coopul de pui, astfel încât ferestrele sale să fie situate pe partea de sud, ceea ce va asigura multă lumină solară în interior. O aviară orientată spre sud va fi de asemenea foarte utilă. În ea, păsările vor fi întotdeauna calde și vor obține suficientă vitamină D.

Este de dorit ca zona în care va exista o cameră pentru găini să aibă o pantă mică, ceea ce va permite, cu precipitații grele, să nu stagneze apa din curtea de mers pe jos.Între gard și casa este de dorit să lăsați o distanță de aproximativ patru metri. Un astfel de aranjament va evita conflictele cu vecinii și, în același timp, va proteja camera de rafalele de vânt. De la fântână sau puț de păsări ar trebui să fie plasate la o distanță de 40 de metri. După selectarea locului sub coșul de pui, este necesar să se lucreze la pregătirea amplasamentului pe care va fi realizată construcția.

Dimensiunea șantierului este aleasă pe baza dimensiunii casei. Zona sub coop nu trebuie făcută cât mai mult posibil. Pentru a face acest lucru, puteți elimina aproximativ 30 de centimetri de teren. În plus, nu va permite ca iarba să crească sub structură. Apoi, se face o movilă de pietriș de aproximativ 10-15 cm grosime.

Materiale și instrumente

Înainte de a începe să construiți o coș de pui, ar trebui să aveți grijă de materialele și instrumentele necesare. Desigur, atunci când alegi din care trebuie să construiești, ar trebui să ții cont de tipul casei, dimensiunea ei și alte caracteristici. Cel mai adesea pentru construcția plăcii selectate, cherestea, OSB (placa orientată orientată), PAL (plăci din lemn), plăci din fibre (plăci din lemn-vinil), placaj. Principalul avantaj al acestor materiale este acelasă se încălzească bine.

Un alt plus este ușurința de utilizare. Da, și prețul de astfel de materiale, de asemenea, plăcut. Puteți utiliza, de asemenea, materiale ieftine, ecologice și interesante - trestia, dar crește în cantități accesibile, departe de fiecare localitate.

Este important! Este categoric imposibil să se utilizeze fier în foi pentru a construi o casă de păsări. Se îngheață și condensul se acumulează pe pereții săi. Rezultatul este rece, umed și complet necorespunzător pentru coopul păsărilor. Nu este potrivit pentru casele de păsări și materiale cu un puternic miros specific.

Cărămizi, blocuri de lut, blocuri din beton armat sunt de asemenea utilizate pentru construcția de case de păsări. Cu toate acestea, costul acestor materiale este semnificativ mai mare. În plus, ele necesită abilități și abilități deosebite. O coop de ele însele va fi rece, așa că va trebui să fie bine încălzită. În interiorul acestei camere este cel mai bine să înveți ceva din lemn.

Pentru acoperișul de fixare pe acoperiș, materialul de acoperiș, policarbonat. În cazul în care coopul de pui este doar iarna, atunci puteți alege un profil de metal ca material de acoperire. Pentru versiunile de vară ale clădirilor, nu este potrivit deoarece este foarte fierbinte.Este posibil să se încălzească șopronul cu plastic spongios, vată minerală sau orice alt material cu proprietăți de izolare termică bună. Principalul lucru cu izolația nu este să lase decalaje între principalele materiale.

De asemenea, este important să se acorde atenție finisării, astfel încât puii să nu poată ajunge la izolație. Podelele sunt izolate cu lut expandat.

Ferestrele pot fi livrate complet finisate sau pot lua separat rama și geamul. Pentru fundație, puteți alege pile metalice, stâlpi sau ciment cu armare. O curte de mers pe jos este cel mai adesea realizată dintr-o plasă de legătură cu lanț și este, de asemenea, potrivită pentru o armătură în cuști în aer liber sau plasă de plastic. În prealabil, trebuie să achiziționați ciment, nisip, pietriș, plăci, hale pentru ferestre și uși, o țeava de ventilație, șuruburi, cuie, șuruburi.

Pentru energia electrică din casă vor fi necesare becuri, cablu electric, cablaj, comutator, releu. Dintre aceste unelte este posibil să aveți nevoie de o lopată, ciocan, șurubelniță, capsator de construcție și altele.

construcție

Construirea unui coș de pui de iarnă cu mâinile începe cu fundația. Există mai multe opțiuni optime.

 • Piling este cel mai ieftin și mai ușor de făcut. Greutatea pilelor de șuruburi este mică, astfel încât o persoană poate să se ocupe de instalarea lor. Șuruburile sub formă de țevi metalice goale au o lungime de 2,5 metri și le este ușor de înșurubat în orice sol, iar instalarea unei astfel de fundații nu va dura mai mult de o oră. Pe site trebuie să efectuați marcarea corespunzătoare mărimii viitorului coop de pui. Cel mai bine este să faceți acest lucru cu o coardă cu cârlige. Apoi, trebuie să localizați locurile în care vor sta piloții. Mai întâi, ar trebui să înșurubezi pe cei care vor fi în colțurile camerei și apoi pe restul. Instalarea grămezii este la o distanță de unu și jumătate sau doi metri.
 • Stolbchaty este, de asemenea, o instalare economică și ușor de instalat. Se poate face fără cunoștințe sau experiență specială. Începeți instalarea prin marcarea cu o coardă cu picioare, apoi săturați în jurul găurilor de perimetru de 50x50 cm lățime și 60-70 cm adâncime. Adâncimile trebuie amplasate la o distanță de aproximativ un metru, aproximativ 10 cm lățime, umplută cu un amestec de nisip și pietriș, apoi sunt bine ambalate. O cărămidă este așezată pe pernă și este turnată cu beton. Este necesar să umpleți până când ajungeți la nivelul cablului întins.Când bazele sunt gata, pot fi instalate degete sau stâlpi. Este imperativ ca acestea să fie mai mari decât nivelul cu 25 de centimetri sau mai mult. După aceea, puteți umple site-ul cu pietriș.
 • Banda este complexă în execuție, dar fiabilitatea acesteia este incontestabilă. Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie să săpați o casă în jurul perimetrului. Apoi cofrarea se face, de preferință din plăci, și se toarnă cu beton. În acest caz, este important să se respecte tehnologia, ale cărei subtilități pot fi descoperite de experți.

Desigur, coșul de pui cu o fundație de bandă este construit puțin mai mult, deoarece betonul va trebui să se întărească înainte de lucrările de construcție principale. De exemplu, este posibil să se înceapă construcția încăperilor de lemn la numai 21 de zile după turnare și din cărămidă - 28-35 de zile mai târziu. Primele două variante ale fundației sunt bune deoarece pot crea o ventilație suplimentară. Cu ei în timpul iernii nu va exista probleme cu putregaiul de podele. În plus, în timpul inundațiilor din primăvară, coopul nu va fi inundat.

Când fundația este gata puteți construi o coș de pui de iarnă în continuare în funcție de desenul selectat. Montarea directă începe cu instalarea podelei.În primul rând trebuie să construiți un așa-numit cadru de sprijin, care este acoperit cu plăci din partea de jos. Apoi, lagunele se fac la o distanță de 50 de centimetri. Este de dorit ca secțiunea lor transversală să fie de 100x150 centimetri.

Baza podelei trebuie fixată pe stâlpii fundației. Dar înainte de aceasta, este de dorit să punem ruberoid pe bază. Chiar și un singur strat din acest material poate îmbunătăți fiabilitatea. Când toate acestea se fac, puteți coase plăcile de podea. Pentru a proteja podeaua de putregai, puteți să-l îmbibați cu soluții speciale.

Apoi, mergeți la construcția pereților. Dacă sunt dintr-un bar, atunci între ele este necesar să se plaseze fibră de iută, care este necesară pentru a elimina golurile. Pentru pereții OSB, trebuie mai întâi să creați un cadru de bare, aranjate într-o rețea. Zidurile trebuie să fie acoperite de ambele părți pentru a le putea umple cu izolație.

Ferestrele și ușile trebuie făcute în timpul construcției pereților. La instalare, este important să verificați fiabilitatea acestora, absența lacunelor. Punctul important este ventilația, care este ușor de organizat cu ajutorul celei mai simple conducte.

Penultimul accident vascular cerebral este acoperișul, care poate fi monopitch sau gable.Este necesar să aveți grijă de hidroizolarea sa, care este un material adecvat pentru acoperișuri. Ultimul moment este crearea de lumină artificială și amenajarea interioară a magaziei. Este important ca puicuțele și umiditatea să nu ajungă la fire. Cel mai bine este să le puneți în cutii de plastic speciale.

Pe podea, trebuie să așezați o înălțime a așternutului de 7 cm. O bară cu un diametru de aproximativ 6 centimetri este perfectă pentru petreceri. Pentru 10 pui găluște, cu o lungime totală de 1,7 metri. Cuiburi de 50x50 cm pot fi făcute din orice material, de exemplu lemn, anvelope vechi. Principalul lucru este să ai cel puțin două dintre ele. Drinkers și alimentatoare, puteți alege perete sau podea. Principalul lucru este că găinile sunt confortabile să le folosească. Ultimul lucru pe care trebuie să-l faceți cu propriile mâini este să construiți o pisică.

Izolație și încălzire

Atunci când o coop de pui este făcută pentru perioada de iarnă, cel mai bine este să luați în considerare izolarea înainte de construcție. De exemplu, în timpul instalării podelei, este posibil să se umple lut expandat în celulele sale. Și, de asemenea, podelele vor deveni mai calde dacă le puneți un strat gros de rumeguș sau paie. Izolația bună este importantă pentru pereți, la fel ca și vata minerală potrivită, plasticul spongios sau ecowool.Trebuie avut în vedere că orice izolație trebuie să fie acoperită cu plăci, plăci aglomerate, plăci aglomerate sau plastic.

Dacă doriți ca coșul de pui să fie cu siguranță cald, atunci este mai bine să construiți totul din lemn sau din lemn. Pentru a face încălzirea acoperișului, este posibil să se folosească panouri din PAL pentru căptușeală din interior. În unele regiuni în care iernile sunt mai reci, nu este suficient să se încălzească singur vaporul. Prin urmare, este necesar să faceți mai mult și încălzire.

Cea mai ușoară modalitate de a încălzi o casă de pui pentru 10 pui este becurile cu incandescență.

Exemple de succes

Orice obiect, inclusiv chiar cea mai simplă casă, începe să se implementeze cu un desen. Fără aceasta, nu va fi posibilă calcularea corectă a materialelor, pentru a vedea ce va avea structura la sfârșit. Este important ca aceasta să fie detaliată cu indicarea obligatorie a diferitelor detalii. Ideal dacă există un desen al spațiului exterior și interior al casei. Puteți lua una dintre multele soluții gata făcute și puteți veni cu ceva unic care să se potrivească preferințelor personale.

 • Opțiunea cea mai simplă și cea mai frecvent utilizată este o coajă de pui din lemn. Are un acoperiș ușor.Înălțimea acestei încăperi variază de la 170 cm la peretele din spate la 210 cm la intrare. Asigurați-vă că aveți o fereastră și o curte de mers pe jos cu o dimensiune de 200x450 centimetri.
 • Există un tip interesant de păsări de pui de iarnă sub forma unui triunghi. Asemenea coopuri sunt asemănătoare cu cele ale lui Wigwams. Destul de ciudat, însă o astfel de structură este foarte optimă atât în ​​spațiul deschis pentru păsări, cât și la consumul minim de materiale de construcție. De fapt, casa nu are pereți, doar acoperișul pe podea. Dimensiunile sunt selectate după numărul de pui de găină.
 • Puteți construi și superkuryatnik, care este adesea numit de cinci stele. Această cameră constă din două camere și are o dimensiune de 4x5 metri. Desigur, are tot ce aveți nevoie, inclusiv o hală cu tăvi detașabile, ușile, astfel încât păsările să poată trece în camera următoare, un sistem de ventilație bun și chiar podele încălzite.

Cum de a construi o cochilă de pui de iarnă cald, a se vedea următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor