Cum să faci o coș de pui inteligent?

Aranjamentul competent al coopului de pui depinde de modul în care va simți pasărea, iar cantitatea și calitatea ouălor proaspete depind de starea sa. În timpul iernii, sunt necesare condiții speciale pentru puii de acasă, astfel încât, în unele cazuri, este necesară utilizarea automatizării.

Practic, fermierii fac totul cu propriile lor mâini, de exemplu, ele creează un anumit climat pentru secții, oferă mersul pe jos, pregătesc cuiburi și se hrănesc cu straturi. Și cele mai "avansate" utilizează sistemul "pui de găină inteligent".

Ce este a

Aveți grijă de găinile dvs. cu grijă, va trebui să faceți totul pentru ca locuința lor să fie echipată cu automatizare. Acest lucru este deosebit de important în timpul iernii, când aerarea este necesară pentru ca pasărea să poată respira aer curat.Sistemul numit "coș de pui inteligent" oferă o întreagă listă de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de reședință a păsărilor de curte. În primul rând, merită să înțelegem ce este această clădire.

Acesta include următoarele puncte.

  • Porniți și opriți automat lumina. Aceasta înseamnă că atunci când este luminos în exterior, iluminatul din camera de pui trebuie stins. Acest lucru se face, de obicei, într-un program, deoarece pasărea se grăbește numai în lumina zilei.
  • Temperatura camerei trebuie menținută la + 15 + 18 grade. Imediat trebuie spus că acest lucru va necesita un termostat. Pentru a asigura căldură, aveți nevoie și de echipamente de încălzire. În țară, puteți utiliza un încălzitor cu infraroșu pentru film - acesta este cel mai economic și mai eficient mod de încălzire, care nu consumă exces de oxigen, iar umiditatea rămâne normală. Pentru păsări și oameni, dispozitivul nu este periculos.
  • Este extrem de important pentru sănătatea și producția mare de ouă a păsărilor să deschidă automat ușa în timpul iernii. Găurile de pui nu ar trebui să se deschidă și să se închidă prea repede, iar senzorul special încorporat ar trebui să răspundă doar la păsări, precum și la pisicile domestice. Semnalul lui îi sperie pe ultimul.Fermierii au găsit o soluție și folosesc senzori RFID, care fixează puiul la picior. Deci, puteți efectua observații neobișnuite ale vieții sălbatice, în timp ce recunoașteți indivizii pasivi care nu se grăbesc.
  • Deschiderea automatizării gurilor de vizitare Este, de asemenea, importantă deoarece se produce ventilația naturală a coopului de pui, ceea ce înseamnă că nu va exista umiditate, mucegai natural, precum și un mediu favorabil pentru diferitele infecții la care este expusă pasărea.
  • Pentru conținutul complet al necesarului de pui și senzor de umiditate, aceasta va necesita un drive pentru fereastră. Cu toate acestea, există o altă modalitate de a rezolva această problemă - se întoarce periodic pe conducta de canalizare echipată cu un ventilator și un anemostat de alimentare și de evacuare, a cărui funcție principală este circulația uniformă a masei de aer.
  • Aceasta nu este tocmai înțelepciunea asociată cu controlul automat. În mod ideal, puteți adăuga contoarele de sistem, din care puteți prelua toate citirile de la distanță prin Internet și puteți gestiona gestionarea prin intermediul rețelei globale.

Nu trebuie uitat că un singur sistem autonom nu este suficient pentru o agricultură de succes.

Pentru ca păsările să zboare bine și să se simtă confortabil într-o astfel de locuință automatizată, va fi necesar să depunem eforturi în alte puncte de păstrare a găinilor - mersul pe jos și hrănirea.

Caracteristici de electrificare a camerei

Prezența electricității ajută la rezolvarea mai multor probleme legate de amenajarea spațiilor pentru păsări.

Încălzire în timpul sezonului rece

Experții nu recomandă folosirea sistemelor de încălzire improvizate, deoarece există un anumit risc și poate exista întotdeauna un risc de incendiu. Este mai bine să utilizați emițătoare IR, acestea fiind instalate fie într-un singur loc unde pot fi adunate puicuțele, fie deasupra fiecărui cuib. În acest caz, este nerezonabil să se utilizeze automatizarea, iar funcționarea continuă a echipamentului va crește durata de viață a acestuia.

De asemenea, sunt utilizate încălzitoare cu ventilator și trebuie să fie echipate cu un regulator automat de temperatură. Permite cicluri de pornire și oprire fără control al temperaturii.

Coop ventilație

Dacă electricitatea nu este furnizată, ventilarea naturală a camerei este utilizată cu orificii reglabile situate în partea inferioară a clădirii.Dar când vine vorba de fermă, chiar dacă este mică, va trebui să instalați un ventilator de evacuare, ceea ce înseamnă cabluri electrice preliminare.

iluminat

Fără această condiție prealabilă, nu există nici o modalitate de a face acest lucru în timpul iernii, deoarece chiar și câteva ferestre nu vor putea oferi suficientă lumină, iar lumina în coop trebuie să fie de până la 12 ore pe zi.

Într-o astfel de situație, trebuie să vă întoarceți la un sistem automat echipat cu un timer - atunci nu va trebui să o faceți manual.

Ca urmare a numeroaselor experimente și cercetări, mulți fermieri novici, care nu cunosc caracteristicile procesului de automatizare, au ajuns la concluzia că este necesar să se respecte tehnologia Arduino. Folosind-o, chiar și cea mai ignorantă persoană poate construi sistemul automat necesar în scopuri diferite și, în cazul nostru, pentru funcționarea optimă a coopului de pui.

Sfaturi pentru a construi o coop de pui sunt în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor