Detaliile construirii unui hambar de placă OSB

 Detaliile construirii unui hambar de placă OSB

Completați casa cu diverse clădiri - o parte foarte importantă în amenajarea oricărei cabane sau a unei proprietăți auxiliare. Dar facilitățile auxiliare au cerut mult timp nu numai fiabilitatea și durabilitatea, ci și parametrii estetici esențiali în evaluarea lor. Această cerință se aplică în întregime în hale, în blocuri economice.

Caracteristici speciale

O parte crescândă a dezvoltatorilor, creând un hambar cu propriile mâini, o acoperă cu plăci OSB. Stratul subțire, precum și foaia de tablă pictată, arată deja arhaice pe acest fundal. Placa orientată este accesibilă și ușor de utilizat. Montarea pereților se face numai după finalizarea acoperișului.Cu toate acestea, numai după finisarea finală a peretelui vine rândul instalării ușilor, ferestrelor și așa mai departe.

Proiectare și plasare

Mai întâi de toate, ar trebui să decideți dacă hambarul se va distanța sau va fi adiacent la casă.

În ambele cazuri, acesta poate fi construit în aproximativ același timp, dar există și alte considerații:

  • terenul ar trebui să aibă cel mai puțin valoroasă pentru cultivarea fructelor și plantelor ornamentale teren;
  • mai ales dacă va fi posibilă nu numai abordarea, ci și trecerea la clădirea auxiliară;
  • Se recomandă să alegeți un punct unde este mai ușor să ajungeți în casă, în orice loc în grădină (grădină) și la poarta în același timp.

În ciuda simplității aparente a muncii care trebuie făcută, nu trebuie să faceți gospodăria ușoară fără desene. Ideea nu este numai că pot exista caracteristici vizuale slabe. Este un desen sau cel puțin o schiță care este crucială pentru alegerea locului potrivit și pentru estimarea dimensiunilor adecvate, precum și pentru calcularea cerinței totale a materialelor.

Important: este necesar să se elaboreze mai întâi un plan general al teritoriului, dezvoltarea existentă și planificată,și abia apoi începeți să elaborați mai multe proiecte private.

Acest lucru va evita multe incidente ridicole, adesea depășind constructorii neexperimentați.

Performanța muncii

În orice caz, instrucțiunea pas cu pas prescrie mai întâi curățarea site-ului și alinierea acestuia la citirile hidraulice perfecte. Este categoric inacceptabil să lăsăm tufișuri și chiar iarbă sau rădăcini unice. Cel mai simplu mod de a face fundația în sine este să utilizați blocuri gata făcute. Ele sunt așezate pe perimetru. Alternativa este o bază de pilon, aici va trebui să săturați găuri și, după umplerea pernei de nisip, puneți aceleași construcții în interior pe verticală.

O altă modalitate este de a turna soluția de beton, care, atunci când este înghețată, se transformă într-o bază excelentă.

Următorii pași în construcție vor fi:

  • asamblarea ornamentelor inferioare;
  • tratament antiseptic;
  • podele de placi care sunt protejate de apariția putregaiului;
  • montarea standului original al ramei și fixarea acestuia pe un colț metalic;
  • atasarea strutului temporar pentru o mai mare rigiditate;
  • foaie de fixare OSB;
  • repetarea aceleiași manipulări cu alte rafturi.

Când toate acestea sunt finalizate, trebuie doar să pictezi pereții și să faci pragul. Se recomandă fixarea foilor la linia inferioară a cadrului cu un spațiu de 50 mm. Se obține prin adăugarea înălțimii necesare la legarea inițială a barei. După ce foaia care se sprijină pe această parte este fixată, ea poate fi mutată într-un alt loc și procedura este repetată. Dimensiunea cea mai rațională pentru hambar - 3x6 m; mai puțin nepractic, și de a crește suprafața suplimentară necesară nu este pentru toată lumea.

recomandări

În cazul în care fundația este turnată folosind cofrajele, este suficient să se extindă cu 20-30 cm. Arborele trebuie introdus în perna unui amestec de nisip și pietriș înainte de turnarea betonului. Acoperișul este aproape întotdeauna făcut vărsat, sunt necesare mai multe opțiuni complexe în situații extrem de rare.

Distanța dintre părțile complexului de lagăr este în mod ideal de 60-80 cm și, în consecință, se calculează numărul de picioare de trotuar.

Acoperirea acoperișului cu oțel zincat elimină cutiile. Amplasarea foilor trebuie făcută cu o suprapunere. Dacă se decide să nu se întindă exteriorul cu perete de siding, dar se aplică o placă de tavă se recomandă suprapunerea este de 2,5 cm.Astfel se evită apariția fisurilor în uscarea și contracția ulterioară a materialului; vopseaua este aplicată cel mai adesea elementelor de finisare înainte de placare. La proiectare, nu trebuie să uităm distanța normativă față de alte clădiri, la gardurile vecine și la drumurile publice. Pentru formarea de podele utilizate panouri cu o grosime de 4 cm, care nu au caneluri.

Încălzirea podelei este adesea vată minerală. Ambalarea se efectuează de la perete până la intrare. Dacă este posibil, aveți un hambar în curte, unde nu va strica vederea. Locația intrării trebuie să fie la fel de liberă și ușor accesibilă, deoarece este ușor de utilizat. Cele mai bune locuri sunt situate pe suprafețe înalte și ridicând hambarul deasupra solului, îl puteți proteja suplimentar de coroziune și putregai; este recomandabil să proiectați imediat totul, astfel încât să nu fie nevoie de o prelungire.

Cu privire la modul de a construi un hambar de OSB-placă cu propriile mâini, puteți învăța de la video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor