Cum și de la ce să construim un hambar?

Terenul în țară este considerat o achiziție bună, deoarece după îmbunătățirea acesteia există o mare oportunitate de a se bucura de recreere în aer liber. Pentru ca cabana să devină cel mai confortabil loc de ședere, aveți nevoie nu numai pentru a construi o casă rezidențială, ci și pentru a vă îngrijora prezența unei astfel de construcții obligatorii ca un hambar. Va fi posibilă păstrarea tuturor bunurilor și echipamentelor de uz casnic din acesta și, dacă se dorește, unitatea de uz casnic va servi ca un atelier, un depozit spațios sau o coș de pui.

Ce este?

Un magazin este o clădire necesară care poate avea diferite amenajări și utilizări. Cel mai adesea, astfel de structuri sunt construite pentru depozitarea instrumentelor de grădină, a echipamentului special, a legumelor cultivate în paturi de legume și de uscare a sulurilor.Fanii activităților în aer liber vor amenaja hambare sub formă de depozite spațioase, unde pot amplasa scaune, hamace, mese și grătare. În plus față de funcția de depozitare, hozbloki servesc ca un loc excelent pentru creșterea păsărilor de curte și a bovinelor. Pentru ca iepurii, gâștele, rațele, curcanii și oile să crească confortabil, să construiască structuri mari și să realizeze decorațiuni interioare.

Recent, mulți grădinari încearcă să facă un hambar multifuncțional, completând camera de utilități cu o încăpere de utilitate, toaletă și duș de vară.

Proiecte deosebit de populare ale clădirilor, inclusiv o verandă acoperită, o baie, o cămară și o cameră de odihnă. Pentru dotarea maximă a unui hambar, se atașează, de asemenea, mici hale pentru păstrarea lemnului de foc și pentru amenajarea unei serii acasă.

Acoperișurile pot fi sub formă de structuri monobloc realizate pe baza unor cadre sudate sau containere metalice. Există, de asemenea, tipuri de clădiri pliabile care sunt ușor instalate și demontate. Există mici structuri temporare și imense de capital, dintre care cele din urmă sunt instalate pe o fundație solidă și plasate pe terenul grădinii, astfel încât să se integreze armonios în vederea generală a designului peisajului.

Ce materiale sunt mai bune de folosit?

Astăzi piața este reprezentată de un sortiment elegant de materiale de construcție cu care puteți construi rapid și la îndemână un magazin. Prin urmare, înainte de a începe instalarea unui ansamblu, este important să determinați ce funcții va funcționa și, în conformitate cu aceasta, să alegeți o opțiune mai potrivită pentru finisarea acesteia. Cel mai adesea pentru construirea hambarului utilizați blocuri de spumă, cărămizi și lemn, dar dacă blocul este pliabil, atunci este asamblat din plastic sau metal. Pentru a face alegerea corectă a materialelor, merită luate în considerare avantajele și dezavantajele acestora.

  • Copac. Cei mai mulți rezidenți de vară preferă să construiască case de lemn, deoarece instalarea lor este simplă și nu necesită cheltuieli financiare prea mari. Structurile din lemn sunt de obicei construite în câteva zile. Construcția unor astfel de unități este destul de realistă pentru a fi realizată independent, fără a recurge la ajutorul specialiștilor. Dezavantajul ruinelor din lemn este fragilitatea lor, precum și instabilitatea proceselor de dezintegrare și insecte. În plus, lemnul este un material periculos pentru foc, deci trebuie tratat cu agenți de protecție speciali.
  • Brick. Podurile din piatră sunt foarte durabile și au un aspect solid, datorită căruia se potrivesc cu ușurință în orice design peisagistic al sitului. Mai ales frumos arata astfel de case lângă case de cărămidă. În ciuda faptului că acest material este durabil și fiabil în exploatare, instalarea sa este costisitoare și, datorită gravității sale mari, necesită așezarea fundației.
  • Blocuri de spumă. Clădirile realizate din acest material sunt aproape la fel de bune ca blocurile de zidărie din cărămidă. Acesta este un material modern care este accesibil și caracterizat prin durabilitate ridicată. Singurul lucru care este necesar pentru construcția de blocuri de spumă este construcția suplimentară a unei baze de calitate.
  • Metal. De regulă, structurile metalice sunt utilizate pentru hale prefabricate. Acestea au un cost redus, greutate redusă. Instalarea blocurilor metalice se realizează rapid, pentru instalarea lor este necesar doar să se pregătească bine și să se planifice locul, în timp ce stabilirea fundației nu este necesară. Dar vestigiile metalice sunt corodate, deci trebuie acoperite cu un strat protector.Deoarece metalul nu păstrează prea mult căldura, clădirile trebuie să fie izolate: izolația termică este utilizată pentru podele, acoperișuri și pereți.
  • Plastic. Desenele din acest design au apărut destul de recent, însă au reușit deja să își dea seama de ele însele și sunt în căutare de rezidenții de vară. Clădirile din plastic au o greutate redusă, compactă și aspect estetic. Construcția lor nu este de mare complexitate, în plus, plasticul este rezistent la umezeală și nu se teme "de insecte. Singurul dezavantaj al blocurilor de plastic este fragilitatea lor, deci se recomandă achiziționarea de panouri cu armătură.
  • Policarbonat. Este de obicei folosit pentru construirea de sere, dar mulți proprietari de terenuri de dacha aleg policarbonatul și pentru aranjarea halelor. Material adecvat pentru hozblok destinat creșterii animalelor sau păsărilor, dar dacă magazia va fi folosită ca depozit sau atelier, atunci din pereții transparenți este de dorit să refuzați. Plăcile din policarbonat sunt atașate, de obicei, la un cadru din lemn sau profiluri care utilizează șuruburi autoportante. Pereții care se învecinează astfel nu vor dura în mod sigur o perioadă de zece ani și, dacă este necesar, pot fi ușor demontați.Nu există practic dezavantaje ale policarbonatului.
  • Slate. Adesea, la finalizarea construcției casei, rămășițele de ardezie, care sunt destul de potrivite pentru amenajarea clădirilor. Deoarece materialul este produs în dimensiuni mari, instalarea se face rapid: foile de ardezie sunt fixate pe un cadru din lemn și izolate. Asemenea acoperișuri sunt o opțiune bugetară pentru o dachă, dar ele nu par foarte elegante, deci ele sunt de obicei ascunse în curtea dachului și folosite exclusiv ca un loc pentru a stoca lemn de foc, unelte și alte echipamente.
  • Opilkobeton. Saw de la opilkobetona se bazează pe tehnologia monolit. Mai intai, este creat un cadru puternic, dupa care este acoperit cu diverse materiale, creand un cofraj, de regula, poate fi un panou sau placa CIP. Cofrajele se toarnă cu un amestec special preparat din rumeguș și beton. Rezultatul este o structură solidă, pereții căror izolație termică excelentă. O astfel de magazie poate fi echipată ca o cămară, atelier sau coop de pui, dar acest lucru va necesita eforturi considerabile.
  • Paleti. Acest material este considerat o alternativă bună la fasciculul de lemn, care este utilizat în construcția structurilor de cadru.Paleții sunt ieftini și, pentru a le expune, este suficient să se toarnă fundația și să se strângă toate elementele împreună. În plus, aceste hale se întind pe panouri OSB. Aceasta este o opțiune economică a unei clădiri agricole care nu necesită bani și timp.
  • Gazobeton. În multe moduri au asemănări cu blocurile de spumă, dar sunt fabricate folosind o tehnologie diferită, datorită căreia sunt rezistente la apă, foc, cântăresc puțin și sunt vândute la un preț accesibil. Singurul dezavantaj al materialului este acela că se caracterizează printr-o absorbție ridicată a apei, datorită căreia este necesar să se stabilească o impermeabilizare sigură atunci când se construiește un hambar.
  • Beton din lemn Materialul este produs sub formă de blocuri constând din lemn și beton. Proiectele de uz casnic de arbolita au proprietăți de izolare termică ridicată, durabile, rezistente la umiditate, mucegai și rozătoare. Dar astfel de clădiri nu sunt de dorit să se construiască în zone cu condiții climatice dure, deoarece materialul este frică de temperaturi scăzute. În plus, blocurile sunt produse cu o geometrie inexactă, ceea ce complică lucrările de instalare.

  Selectarea locației

  Înainte de a începe construirea unui hambar, este necesar nu numai să se elaboreze o schemă de proiect a viitorului bloc economic, ci și să se aleagă locul cel mai potrivit pentru el în terenul personal.Trebuie să vă concentrați asupra locației tuturor obiectelor de construcție și, pe baza acestora, instalați un hambar în curtea din spatele grădinii sau între baie și o casă rezidențială. Cel mai adesea, astfel de construcții sunt plasate pe terenuri nepotrivite pentru cultivarea culturilor de grădină.

  Alegerea amplasării hambarului depinde în mare măsură de indicatori precum:

  • parcela și zonarea;
  • material din care hozblok este în construcție.

  În plus, un punct important pentru determinarea teritoriului va fi metoda de decorare a clădirii.

  În ciuda faptului că hambarul este conceput în primul rând pentru depozitare, acesta nu îl împiedică să facă structura originală, care va servi ca o decorare neobișnuită a designului peisajului. Dar chiar dacă construcția se transformă în obiectul principal de proiectare, nu este recomandat să se pună în prim plan la intrarea în curte. Plasarea vagonului este planificată astfel încât să nu se înmoaie în timpul topirii zăpezii și în timpul ploii. În plus, este important să se ofere acces liber la intrarea în clădire.

  Un rol imens în alegerea unui loc pentru un hambar este jucat de scopul său funcțional. În cazul în care unitatea va fi folosită ca o cămară, completată cu un duș și toaletă, structura poate fi construită din materiale similare unei structuri rezidențiale și pusă lângă ea. În cazul în care grădinarii vor să crească animale de companie și păsări de curte, precum și să păstreze lemnele de foc, haystacks și hrana pentru animale în blocul utilitar, atunci clădirea trebuie să fie departe de casă și să nu creeze disconfort pentru vecini.

  Dezvoltarea proiectului

  Un pas important în instalarea unităților de afaceri este dezvoltarea proiectului. Prin urmare, înainte de începerea tuturor lucrărilor, trebuie să luați în considerare cu atenție aspectul hambarului și să determinați unde va fi localizată bucătăria de vară, cabină de duș, cămară, atelier și spațiu de depozitare pentru lemn de foc sau blocuri pentru animale și păsări. Pentru a simplifica sarcina de proiectare, trebuie să desenați o diagramă simplă pe pagină, indicând toate ferestrele, ușile și partițiile din ea. În cazul în care construcția este planificată pentru dotarea mai multor încăperi, atunci pentru confort se recomandă să se ofere uși separate. Astfel, fiecare cameră va avea propria intrare și nu va trebui să călătoriți mult timp pentru a vă deplasa de la bucătăria de vară la duș sau toaletă.

  Pana in prezent, proiectele de santiere de cadre sunt foarte populare, in cazul in care un depozit de lemn este in plus atasat.

  Acestea, de regulă, sunt construite cu un singur acoperiș, există și opțiuni cu un acoperiș gable. Schema sa este mult mai complicată, dar vă permite să creați o cameră de mansardă cu spațiu suplimentar de depozitare. În timpul lucrărilor la proiect, este necesar să se asigure panta corectă a acoperișului, astfel încât să fie amplasată în direcția opusă de ușă. Dacă acest lucru nu este făcut, atunci apa de ploaie va curge la intrarea în magazie.

  Odată ce totul este complet cu aspectul, un desen al clădirii este desenat sub formă de contururi, iar dimensiunile clădirii viitoare sunt scoase. În același timp, merită acordată o atenție specială faptului că unitățile de capital de capital necesită înregistrarea proiectului în ITO. Datorită schemelor corect elaborate, se determină dimensiunile și locația structurii și se calculează timpul aproximativ de construcție. În mod obișnuit, sunt construite șanțuri în dimensiuni standard cuprinse între 3 × 3 și 5 × 5 m.

  Acești indicatori depind de sarcinile pe care le va efectua unitatea și se calculează într-un anumit mod:

   • Pentru depozitarea instrumentelor de grădină, cum ar fi tăietori, lopeți și greble, este ideal un hambar cu dimensiunea de 1,5 × 1,5 m. Astfel de proiecte sunt alese în special de rezidenții de vară, care lucrează numai la sol la locul de muncă. Acestea echipează în plus clădirile mici cu rafturi și un sistem de cârlige.
   • În cazul în care, pe lângă accesoriile pentru grădină, trebuie să ascundeți echipamente precum pompele, mașinile de tuns iarba și, de asemenea, să introduceți îngrășăminte, vopsele etc., atunci vor fi necesare camere de depozitare de cel puțin 2 × 3 m.
   • În cazul în care grădinarii intenționează să exploateze hambarul ca iepure sau coop de pui, atunci, ținând cont de numărul de animale, se calculează suprafața blocului gospodăriei. În acest caz, este mai bine să construiți structuri cu o marjă mică.

   Un punct important în proiectare va fi apariția clădirii fermei.

   De regulă, este determinată de stilul general al terenului. Creând forma originală a acoperișului, puteți distinge frumos două tipuri de clădiri. De exemplu, un acoperiș gable, ale cărui pante vor coborî din mijlocul patinei, este ideal pentru un stil rustic. O bună opțiune în proiect este considerată un hambar și un acoperiș înclinat înclinat,este caracterizat de geometria corectă și este bine combinată cu arhitectura clădirilor rezidențiale moderne, vorbind despre continuarea acestora.

   Nu trebuie să uităm în ceea ce privește designul și înălțimea interioară a blocului utilitar și amplasarea acoperișului. Există clădiri în care panta acoperișului nu este îndreptată înapoi, ci înainte. Înălțimea clădirii trebuie calculată în funcție de scopul funcțional al magaziei. Ar trebui să fie convenabil pentru a vă deplasa în interiorul clădirii, în special pentru structurile care combină un depozit, un duș și o toaletă în același timp.

   Pentru clădirile de capital din proiect ar trebui să se prevadă, de asemenea, stabilirea fundației. Dacă construcția este planificată din materiale grele, atunci este necesară o bază solidă. Pentru construcții ușoare, puteți obține doar prin asamblarea cadrului și a placajului. În plus, structura ar trebui să indice locația sistemelor de comunicații. De obicei, în hale se cheltuiește canalizare, apă și cabluri.

   Subtilitățile muncii

   După ce a fost finalizată planificarea terenului și a fost construită clădirea cu apartamente, puteți trece la instalarea magaziei. Cu toate acestea, unii grădinari preferă să cumpere un hambar sau clădiri prefabricate care sunt ușor de instalat.Dacă designul peisajului prevede prezența unei clădiri originale și frumoase, atunci este mai bine să vă construiți singur un proiect individual. Opțiunea cea mai potrivită pentru aceasta ar fi construirea unei plăci sau a unei plăci neimprimate, o astfel de vestiare va fi ieftină, va dura mult mai mult de 10 ani și poate fi construită în cel mai scurt timp posibil, fără ajutorul meșteșugarilor. Lucrările de construcție în acest caz vor consta în mai multe etape:

    pregătire

    Locul ales lângă casa privată este atent atent și acoperit cu pietriș. Apoi, patru poli ar trebui să fie săpate în pământ la o adâncime de 60 cm. Pentru ca ei să poarte mult timp, fundul lor ar trebui să fie înfășurat cu fier de acoperiș și să fixeze totul cu un starter de tâmplărie. Acest lucru va ajuta la protejarea suporturilor din procesul de putrezire. Pentru a vă asigura un acoperiș bine înclinat, coloanele pereților din spate trebuie așezate la 20 cm mai jos.

    Realizarea ornamentelor inferioare și superioare

    Ca material de construcție, barele cu o secțiune transversală de 50 × 50 mm sunt de obicei utilizate, ele sunt fixate la coloanele instalate la un nivel nu mai mic de 10 cm față de sol. Este important să controlați nivelarea legăturilor pentru a evita deplasarea acestora, trebuie să utilizați un nivel la instalare.După instalarea tălpii inferioare, lucrările similare se efectuează cu instalarea celui superior. Mai mult, decalajul dintre scândurile inferioare și cele superioare este împărțit în două jumătăți, iar patru grinzi suplimentare sunt cuie.

    Construcții de pereți

    Pregătiți plăcile în avans, apoi fixați-le vertical pe barele superioare, medii și inferioare.

    Instalarea acoperișului

    Pentru aceasta, marcajele sunt făcute mai întâi și trei bare sunt atașate barelor la aceeași distanță unul față de celălalt. Acestea trebuie plasate transversal, deoarece vor servi ca capriori. Ele sunt acoperite cu plăci, iar orice material de acoperire, cel mai adesea, materialul de acoperire este păstrat. Foi de material de acoperiș ar trebui să fie pus de la marginea de jos, lăsând o mică suprapunere de 5 cm și se deplasează în sus. Pentru a asigura finisajul, plăcile verticale sunt umplute cu acesta.

    Etapa finală

    Instalarea ușilor se face și se pune pardoseala. În plus, se realizează amenajarea interioară a magaziei: rafturile și dulapurile sunt amenajate pentru a depozita bunuri de uz casnic și unelte de grădină. Și, de asemenea, în apropierea hozblok puteți planta tufișuri mici și plante ornamentale, care va servi ca un decor excelent pentru el.

    În acest caz, dacă proprietarii vilelor doresc să construiască nu numai un hambar multifuncțional, ci și un frumos hambar, atunci va trebui să profitați la maxim de imaginație și efort.

    În primul rând, merită luată în considerare aspectul clădirii: forma, dimensiunea și materialele pentru decorare.

    O astfel de construcție va necesita atât costuri temporare, cât și financiare, dar va plăti, deoarece va servi în mod fiabil timp de cel puțin 20 de ani. Pentru punerea în aplicare a construcției, puteți utiliza, opțional, fie serviciile de masterat, fie faceți totul singur. În cazul în care lucrarea se va face independent, este important să se respecte tehnologia de construcție, care constă în mai multe etape:

    • Fundația de stabilire. Deoarece structura nu va avea o greutate mare, puteți face fundația pe piloți sau puteți crea o fundație coloană. Pentru acest lucru se pregătește un loc de joacă, este curățat de resturi și este egalat. Apoi trebuie să săpați țevi de azbest la o adâncime de cel puțin 1,5 m și turnați-le cu o soluție concretă de consistență medie. Betonul este preparat din nisip, moloz și ciment, componentele constituente sunt luate într-un raport de 3: 4: 2. Fundația are timp să se întărească, de regulă, durează câteva zile.
    • Construcția hambarului. Plăcile de lemn, care sunt planificate a fi folosite pentru construirea vestiarului, sunt pre-impregnate cu antiseptice speciale. Ele vor ajuta la protejarea materialului de procesul de decădere și la prelungirea duratei sale de viață. Apoi, structura de structură este asamblată, iar partea de jos este așezată pe fundație. Cel mai bine este să folosiți bare paralele pentru legare. Mai mult, sunt pregătite bușteni pentru care podeaua va fi confortabilă, acest lucru se poate face atât imediat cât și după construcție.

    După aceasta, stâlpii verticali sunt fixați la bandă, sunt fixați în partea superioară a structurii.

    Dacă se planifică un hozblok înclinat, numărul de rafturi va fi mărit, acestea vor fi instalate suplimentar la colțurile clădirii, precum și în acele locuri unde vor fi amplasate deschideri de ferestre și uși. Apoi, puteți trece la construirea acoperișului, în timp ce în cazul în care șantierul este instalat cu un baldachin, este suficient să se așeze un acoperiș ușor. Dar este demn de remarcat faptul că tipul de acoperiș arcuit va conferi vestigiilor un aspect mai atractiv, deci este adesea ales pentru clădirile aflate lângă casă.

    La sfârșitul instalării, panoul de perete se termină.După aceea, instalați ferestrele și ușa. Pentru a decora hambarul, acesta poate fi, de asemenea, decorat suplimentar cu clapboard. În interiorul clădirii este necesar să terminați tavanul și să îl echipați cu rafturile necesare.

    Clădirile agricole din blocuri sunt, de asemenea, foarte populare printre rezidenții de vară. În comparație cu tabla neimprimată, astfel de obiecte au multe avantaje, sunt durabile și fiabile în utilizare și, de asemenea, rezistente la schimbările de umiditate și temperatură. În plus, blocurile sunt ușor de instalat, ceea ce simplifică procesul de construcție. Construcția unui astfel de hambar include mai multe etape de lucru:

    • Turnarea fundației. Ca bază pentru structurile de bloc, este de obicei aleasă o fundație de bandă, pe care se mai pune un strat de impermeabilizare.
    • Blocuri de zidărie. Acest material de construcție este așezat folosind o soluție realizată din nisip și ciment. În timpul fixării blocurilor este important să se controleze grosimea cusăturilor, nu trebuie să depășească 5 mm. Mai întâi, puneți colțurile clădirii viitoare, apoi, folosind o linie plumb și un nivel, nivelul suprafeței pereților vertical și orizontal.În plus, în partea de jos și de sus a clădirii trebuie să realizați o centură de armare.
    • Montaj pe acoperiș. Construcția acoperișului se realizează în conformitate cu aceeași schemă ca și în construcția structurilor de cadru.
    • Instalarea de pardoseli, ferestre si usi.
    • Lucrări de finisare. În interiorul obiectului puteți fie să tencuiești pereții, fie să înveți foi de gips-carton. În acest caz, ultima opțiune este considerată cea mai ușoară și mai accesibilă. Gips-carton vă permite să obțineți un finisaj frumos și durabil, și pentru a aplica corect tencuiala, va dura mult timp și costurile forței de muncă. În cazul în care șantierul este planificat să fie folosit ca un atelier, atunci în interiorul acestuia ar trebui să fie echipate cu rafturi speciale și dulapuri.

    Există, de asemenea, multe alte modalități de a construi un hambar, folosind materiale de construcție, cum ar fi metalul, plasticul sau policarbonatul, dar principiul construcției lor este similar cu etapele de mai sus. Dacă materialul este luminos, atunci construcția începe cu asamblarea scheletului și a peretelui, iar în cazul în care blocul de construcție este construit din piatră sau cărămidă, acestea pun o bază solidă și acționează în mod obișnuit. Principalul lucru este că, la sfârșitul lucrării, hambarul nu strică designul peisagistic al sitului.

    Prin urmare, indiferent de scopul și materialul folosit la acoperirea cadrului, se recomandă realizarea decorului.

    De exemplu, o grădină frumoasă cu plante ornamentale și o cale căptușită cu pietre naturale vor deveni o adevărată decorare chiar și a celei mai simple clădiri.

    Cum de a repara vechi?

    Un magazin este considerat o clădire importantă pe o parcelă de teren care îndeplinește multe funcții. Dar, în timp, structura sub influența mediului extern începe să-și piardă aspectul original și caracteristicile de performanță. Pentru a preveni acest lucru, hozblok trebuie reparate în mod regulat. Restaurarea hambarului nu este deosebit de dificilă, deci este destul de realist să o faci singur, principalul lucru este să ai dorința. Înainte de a repara hozblok, ar trebui să acorde o atenție la starea de bază, grinzi și materiale de acoperire a clădirii. În plus, trebuie să verificați integritatea pardoselilor, pereților și tavanului.

    După determinarea stării obiectului economic se calculează și se selectează materialul necesar pentru înlocuirea elementelor.

    Se calculează munca estimată și se pregătesc instrumentele. Pentru restaurarea fundației va necesita o combinație de cărămidă și beton, pentru a restabili acoperișul ar trebui să cumpere materiale de acoperis, șuruburi, cuie și cătușe. În cazul în care hambarul este din lemn, atunci acesta trebuie să fie acoperit din exterior cu scânduri noi și trebuie să izolăm zidurile din interior.

    Reparația bazei este realizată după cum urmează: cu ajutorul unui cric, ele ridică unghiul clădirii folosind mortar de cărămidă și ciment, construiesc un piedestal, după care structura este coborâtă pe el. În ceea ce privește acoperișul, în timpul înlocuirii acestuia este necesar să se asigure instalarea de impermeabilizare a foliei de plastic sau a materialului de acoperiș, acesta îl va proteja în viitor de scurgerile. În acest caz, dacă impermeabilizarea în timpul construcției nu a fost pusă, va trebui să dezasamblați acoperișul complet. Apoi, pe stratul izolator, impuneți metal sau ardezie. Pentru un acoperiș gable este obligatoriu verificarea stării creastei, dacă este necesar, este schimbat la unul nou.

    O etapă importantă de reparare va fi decorarea interioară a hambarului.

    În primul rând, vechile podele sunt dezasamblate, iar plăcile deteriorate sunt înlocuite cu altele noi. Dacă ușa din față și-a pierdut aspectul atrăgător, se poate schimba și ea. În cazul în care proiectul inițial nu prevedea prezența ferestrelor în magazie, în timpul reparației pot fi instalate. Acest lucru vă va permite să lucrați în interior fără a utiliza energie electrică. În versiunile moderne de clădiri deseori organizate de iluminat, constând din mai multe ieșiri și lămpi strălucitoare.

    De asemenea, merită acordată o atenție deosebită reparării pereților și a grinzilor portante. Dacă elementele de lagăr și podelele sunt putrezite, atunci nu este necesar să dezasamblați întreaga structură, este suficient să instalați altele noi în dreptul elementelor deteriorate. Pentru a restabili pereții vechi, ar trebui să demontați panourile rupte și putrede, înlocuindu-le cu alt material. Atunci când instalați elemente noi din lemn, este important să le pretreați cu un antiseptic. Acesta va proteja lemnul de insecte și umiditate.

    Pentru a spori gradul de utilizare a halelor din lemn, acestea vor ajuta la pictură.

    În interiorul unității se recomandă și amplasarea unor rafturi și rafturi noi care să permită o distribuție mai rațională a spațiului unității. În plus, nu interferează cu fabricarea de dispozitive convenabile pentru depozitarea schiurilor, bicicletelor și a altor echipamente.Se recomandă instalarea suporturilor de scule în atelier de deasupra mesei de lucru. Pentru a elibera spațiile de depozitare din interiorul unei case de locuit, în timpul reparațiilor sub hală puteți construi o pivniță compactă pentru depozitarea legumelor și fructelor.

    Sfaturi utile

    Recent, majoritatea proprietarilor de terenuri preferă să construiască hambare cu propriile mâini, deoarece acest lucru este economic și vă permite să creați în mod individual opțiuni mai potrivite pentru proiecte.

    Pentru ca clădirea în ansamblu să fie construită în mod corespunzător, servită în mod fiabil pentru o perioadă lungă de timp, se recomandă să se țină seama de recomandările experților.

     • Cadrul clădirii viitoare este cel mai bine realizat din materiale compozite. Printr-o combinație de cărămizi, busteni și plăci, structura va câștiga forță. În același timp, între lemnul și cărămizile este necesar de stabilire a stratului de impermeabilizare.
     • În timpul construcției de bord ar trebui să fie suprapuse. Acest lucru va reduce lucrările de instalare.
     • Pentru construirea de blocuri puternice trebuie să utilizați caramida silicat. Are rezistență excelentă la umiditate. În plus, trebuie să puneți fundația și să efectuați întărirea. Acest lucru este valabil mai ales pentru clădiri, a căror dimensiune este destul de mare.
     • Materialul profesional va deveni un material bun pentru șopron, cel mai bine este să cumpărați foi cu o grosime de 0,45 mm. O astfel de structură va dura mai mult de 40 de ani, nu va necesita reparații și este pur și simplu instalată.
     • Este necesar să plasați blocul economic într-un loc convenabil, la o distanță de 1 m de zona vecină. În cazul în care este planificată păstrarea puiilor și a altor animale în magazie, distanța va trebui mărită la 4 m.
     • Pentru așezarea podelei este de dorit să se utilizeze plăci de înaltă calitate și durabile, nu numai că trebuie tratate cu un antiseptic, ci și acoperite cu straturi suplimentare de lac. Nu puteți pune podeaua până când nu se îngheață fundația.
     • Atunci când garnitura exterioară pereții casei, trebuie să utilizați unghii simple, nu galvanizate, care, în timp, pot lăsa pete pe urmele de pete.
     • Dimensiunile unității de putere trebuie să corespundă scopului propus. Dimensiunea optimă pentru un hambar de țară este construcția de 2 × 3 m cu o înălțime a tavanului de 2,5 m.
     • Pentru a fi găsit rapid în magazie, este important să plasați corect instrumentele și lucrurile în el. O soluție bună ar fi să instalați rafturi convenabile.
     • În timpul planificării clădirii, este necesar să se prevadă un baldachin.Acest lucru va permite, în condiții de vreme fierbinte, să lucrați cu aer proaspăt la umbră.

     Pentru a afla cum să construiți singur un hambar, consultați videoclipul de mai jos.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor