Detaliile construirii unui hambar

O casă pe un oraș sau un teren este foarte bună. Dar nici o locuință nu poate fi considerată deplină, până când sunt pregătite facilități auxiliare. Și ele pot fi foarte diverse, ceea ce este important de luat în considerare la amenajarea teritoriului.

Caracteristicile și scopul construcției

Există o opinie pe scară largă că construcția caselor este mai ușoară pentru băi și mai ales pentru case. De fapt, situația poate fi oarecum diferită, ignorarea cerințelor de bază conduce la un pericol grav. Fondurile investite fără intenție se pot deprecia, mai ales că facilitățile auxiliare trebuie să se adapteze flexibil unei anumite funcții. Destul de des există o situație în care hambarul la fața locului este destinat curcanilor. Aceste păsări mari și mândri fac cerințe considerabile, întreținerea lor este foarte dificil de organizat.

Chiar dacă curcanul nu este bolnav, acesta poate să crească încet și să câștige greutate cu dificultate.

Orice pui de curcan ar trebui să fie:

 • uscat;
 • bine aerisit;
 • bine încălzit;
 • cameră luminată în mod sigur.

O pasăre trebuie să aibă cel puțin un pătrat. m interior; pentru curcanii mici, această cifră este de cinci ori mai mică. Este categoric inacceptabil ca supraîncălzirea, pauzele sau hipotermia, precum și stagnarea aerului din interior. Utilizați de obicei o cutie cu o supapă de închidere pe tavan. Chiar și în timpul iernii, temperaturile sub 0 grade sunt inacceptabile. Pentru rasele străine de păsări de curte, această cifră este cu încă 10 grade mai mare, ceea ce înseamnă că pentru ca totul să fie bun, este necesar să montați cuptorul și să aveți grijă de izolație.

Alte puncte care nu pot fi ignorate sunt ușurința de îngrijire a materialului de pardoseală și permeabilitatea aerului la pereți. Cu cât este mai mare, cu atât va fi mai puțin aerul, cu riscul de a îngheța pasărea. Hambarele sunt cel mai adesea construite pe un sit înalt sau în cazul în care adâncimea apei subterane este mare. Se recomandă să nu se aducă mai aproape de alte clădiri, chiar și de garaj. În ceea ce privește materialele, cele mai bune opțiuni sunt piatra și caramida, cu climă relativ ușoară, lemnul este permis.

Printre blocurile economice care pot fi construite în țară, trebuie să acordați atenție construirii lemnului de foc. Faptul este că, deși sunt mai puțin exigenți în ceea ce privește locuințele decât păsările de curte, acestea ar trebui construite corect.

Cerințele principale vor fi:

 • vizibilitate minimă;
 • apropierea de casă sau de baie;
 • posibilitatea călătoriei gratuite pentru o camionetă;
 • uscarea locatiei selectate.

Cel mai adesea, halele din lemn sunt construite din lemn, deoarece acest material este cel mai ieftin și mai practic decât alte opțiuni. De asemenea, merită să ne amintim că un hambar atașat de acest tip este mult mai bun decât în ​​picioare. O astfel de soluție reduce dimensiunea muncii necesare și vă permite să nu căutați un design, ci să aplicați o soluție gata făcută. De obicei, depozitarea lemnului de foc este plasată din nordul casei sau al unității economice pentru a minimiza contactul cu razele solare și, în același timp, pentru a proteja clădirea de vânturile reci.

În plus față de lemn, ardezie, podele de profil și policarbonat sunt utilizate pentru placarea pereților. Important: toate aceste materiale sunt montate cu goluri, astfel încât să fie asigurată ventilația naturală.Aplicarea vopselei (emailului) sau a lacului pe bază de poliuretan va contribui la îmbunătățirea aspectului unor astfel de modele neatractive. În medie, pentru a încălzi zona casei de 100 de metri pătrați. m în banda medie, în toamnă și iarna frunze 2 cu. m de lemn uscat de pin sau 1.7 metri cubi. m de mesteacan. Aceste cifre vă permit să calculați cantitatea de construcție pentru ele, dar este de dorit să creați încă un stoc.

Dacă se utilizează lemn de foc nou recoltat care nu a fost uscat în timpul verii, consumul va fi de aproximativ două ori mai mare. Proprietarii rezonabili pun întotdeauna o rezervă pentru cel puțin două sezoane, în caz de întreruperi sau constrângeri materiale pentru a nu se confrunta cu probleme. Nu uitați de consumul de lemn de foc atunci când încălziți o baie și când utilizați un brazier.

Dacă vorbim despre hambarul pentru animale, totul este ceva mai grav. Vaca și porcul, capra și taurul, chiar și bibilica și oaia - toate necesită puritate indispensabilă. Dar chiar și cele mai curate animale din natură risipesc rapid habitatul, padocul sau grajdul.

Deoarece nu puteți folosi materiale care:

 • ușor de murdar;
 • dificil de spălat;
 • mirosi;
 • nu permiteți să efectuați curățarea umedă.

Din motive sanitare, halele destinate animalelor ar trebui amplasate pe zone cât mai uscate și mai puțin suflate de vânturile predominante. Chiar și odată cu debutul inundațiilor sau a ploii abundente, locația aleasă ar trebui să rămână cât mai protejată de umiditate. Este inacceptabil să se încalce distanțele stabilite la fântână, la o casă, la fântână (chiar arteziană), la un corp de apă de suprafață sau la un teritoriu cu un regim sanitar sporit. Cele mai bune materiale în construirea unui hambar pentru păstori sunt cei care economisesc căldură și servesc cât mai mult timp posibil. Și zona este selectată astfel încât animalele să își poată face mișcările obișnuite fără cea mai mică dificultate.

O vaca este alocata aproximativ 6 metri patrati. m, iar construcția unei vărsări de bovine pentru un animal cu un vițel presupune alocarea a cel puțin 10 metri pătrați. La introducerea bovinelor sunt prevăzute zone individuale, iar pereții despărțitori sunt delimitați. Menținerea curățeniei este mai ușoară dacă puneți podeaua la un unghi de 2% față de orificiul de scurgere. Nu indivizii prea mari sunt mulțumiți de standuri de până la 1,7 m în lungime. Plasarea standurilor pe două rânduri necesită, în mod necesar, formarea unui pasaj cu lățimea de 1,2-1,5 m; orientate spre faptul că a fost posibil, dacă este necesar, să se introducă rapid sau să aibă un animal.

Chiar și cei care nu vor păstra lemnele de foc sau nu cresc animale sunt puțin probabil să poată face fără o cameră de echipament. Nu este întotdeauna rezonabil să se acumuleze și unelte în casă, iar blocurile economice rareori au o suprafață suficient de mare. Încercările de a localiza unelte și diverse lucruri utile în aer liber vor duce rapid la deteriorarea lor prin precipitații, rouă, animale curioase sau vor dispărea în mâinile unor oameni care nu sunt prea scrupuloși față de proprietatea altor persoane. Nu construiți un hambar mai mult decât este necesar în practică.

Exces de 5-10% în comparație cu nevoile planificate - aceasta este limita, după care există deja doar cheltuieli generale. Uneori este mai convenabil și mai profitabil să nu construiți o sală simplă pentru proprietatea de lucru, ci o cameră multifuncțională.

În plus, poate fi localizat:

 • camera de relaxare;
 • bucatarie pentru vara;
 • cabină de duș și alte camere.

În cea mai mare parte, depozitarea instrumentelor în sine necesită un 2x1,5 sau 2x2 m. Desigur, aceste cifre se referă doar la volumul intern, iar parametrii externi pot fi măriți prin lățimea pereților.În atelierele unde, împreună cu depozitarea instrumentului, acesta va fi utilizat pentru o varietate de lucrări, valoarea minimă este de 3x3 m. Atenția trebuie acordată aspectului clădirii. În ciuda sarcinii pur utilitare, trebuie să fie inclusă armonios în ansamblul format din casă, alte clădiri, elemente decorative și vegetație.

Tipuri și materiale

Alegerea materialelor de construcții nu vă poate concentra doar pe valoarea lor sau pe ușurința de lucru. Aceste opțiuni care par a fi cele mai convenabile și mai simple, au de obicei o mulțime de "capcane" în implementarea și utilizarea ulterioară. Mulți aleg un magazin de cadre deoarece acesta servește de foarte mult timp și este construit din cherestea obișnuită (cu alte cuvinte, din plăci) și dintr-o placă orientată. Pentru a îmbunătăți aspectul pereților de siding și al panourilor utilizate în mod activ. Alegerea între aceste două acoperiri este în mare parte o chestiune de gust personal.

Cele mai multe casute de cadre sunt acoperite cu un acoperiș ușor. Doar ocazional, în cazul în care este necesar, se montează un acoperiș arc. Practic, se folosesc profilele de ardezie și metalice din Europa, dar uneori se alege materialul care este identic cu cel instalat în casă.Important: înainte de începerea construcției, trebuie să decideți complet amplasarea ușii și a pantei acoperișului. Neatenția la aceste momente se transformă în inundații în incinte cu precipitații sau apă topită.

Protecția cadrului din lemn de la răsturnarea apei este asigurată de o fundație de benzi, mai ales atunci când se utilizează o bază de beton cu o înălțime de 0,3-0,4 m. Dar o astfel de soluție este inacceptabilă pe solurile sedimentare și turbionare. O alternativă este formarea primelor rânduri ale clădirii clincherului. Într-o tranșă la o adâncime de 0,4 m, unde se toarnă 0,15 m de nisip, se pune imediat un strat de impermeabilizare. Dimensiunile tipice ale lemnului - 10x10 cm, pentru decalajul fasciculului sunt alese panou 5x10 cm.

Pentru o grămadă de elemente între ele folosind șuruburi sau cuie. Se recomandă utilizarea rafturilor de bare verticale cu o secțiune de 10x10 cm fixate cu elemente de fixare metalice în forma literei G. În absența unor astfel de elemente de fixare, va trebui să utilizați măcelăria oblică cu unghii simple. Plasarea pilonilor de ușă este determinată de tipul și dimensiunile ușii. Un singur acoperiș pe o parte este ridicat cu bare, atingând o pantă de cel puțin 25 de grade.

Confecționarea feței cu schelet metalic sau cu plăci se realizează atât în ​​plan vertical cât și în plan orizontal. Căptușeala este semnificativ mai costisitoare. O alternativă la structurile de cadru sunt spațiile de blocuri de spumă.

Avantajul acestei opțiuni este:

 • creșterea proprietăților de protecție termică (în comparație cu caramida de tip clasic sau silicat);
 • o rezistență decentă la îngheț a materialului însuși;
 • schimbul optim de aer cu mediul;
 • risc zero de ardere și propagare a flăcării;
 • relaxarea încărcăturii pe bază și reducerea costurilor (în comparație cu o structură identică de cărămidă).

Spuma de beton are proprietăți bune de mediu și poate fi de asemenea tăiată fără mari dificultăți. Puterea sa este limitată, astfel încât în ​​procesul de transport orice neglijență poate duce la deteriorarea materialului. Aspectul prea neimportant al blocurilor necesită întoarcere auxiliară. Acest lucru nu numai că sporește costurile de construcție, absorbind în mare măsură avantajele materiale, dar, de asemenea, prelungește munca, face mai dificilă și consumă mult timp pentru a executa.Sub influența înghețului sever, blocurile neacoperite din spumă exterioară pot fi deformate.

Aplicați plută, vată minerală, penofol, spumă plastică, spumă poliuretanică pentru a izola termic betonul spongios. Pe podea, clayit uneori adoarme sub stratul de față. Nu este de dorit să-l turnați în perete, este prea predispus la aglomerări și materiale grele. Un vărsat de lemn este relativ ușor și poate fi construit chiar fără fundație. Pentru informația dvs.: această soluție este acceptabilă doar pe soluri stabile, dacă acestea sunt slabe, va trebui totuși să aveți grijă de fundație.

Atunci când apare o astfel de nevoie, baza este sub formă de stâlpi ales în principal. Dacă există o cărămidă de calitate în cantitate suficientă, puteți construi din ea. Pentru instalarea pereților înșiși au folosit secțiunea de lemn de 10x10 cm, care trebuie să fie bine uscată. Prezența zonelor putrede și chiar a fisurilor mici este inacceptabilă. Toate materialele sunt pre-impregnate cu antiseptice și ignifuge.

Coloanele de colț sunt cel mai adesea fixate cu ajutorul unor șiruri temporare, care sunt realizate din lamele și plăcile. Alinierea se efectuează pe linii plumb sau niveluri. Distanța obișnuită de la un raft la altul este de 1,5 m.Salvarea pe șiruri temporare nu ar trebui, oricum, acestea vor fi eliminate. Atunci când este planificat să se utilizeze șopron în timpul iernii, acesta este izolat cu spumă sau acoperă pereții din interior cu foi de PAL.

O hală de lemn poate fi construită din traverse. Stâlpii de susținere pentru structura principală sunt realizați din trei piedestaluri pe spate, al treilea este mai lung, astfel încât este asigurată andocarea cu cea de-a doua. În locul unei astfel de soluții, puteți utiliza fundația benzii. Acesta trebuie să fie acoperit cu un strat de impermeabilizare. Închiderea spațiilor dintre traverse este cea mai fiabilă cu utilizarea spumei. În căutarea unor opțiuni mai ieftine decât tradiționale, oamenii nu se opresc pe traverse.

Uneori este practicată construcția de hale din sticle de plastic cu lut care le înconjoară. Ea îți permite cu adevărat să faci fără investiții financiare excesive și să accelerezi dramatic procesul. De înaltă calitate de plastic a fost de servire pentru o lungă perioadă de timp și este destul de flexibil, are o rezistență de încărcare decentă. Ajută la formarea unui microclimat optim în interior, indiferent de vremea reală. Materialul în sine este achiziționat în loturi la întreprinderi specializate, în comerțul cu ridicata sau sub formă de deșeuri în cafenele, restaurante sau cantine.

Auto-colectarea de sticle va fi lungă, dificilă și nu este suficient de eficientă. Numai o mică parte a recipientului aruncat în gunoi este adecvată pentru utilizare. Pentru ca sticlele colectate să nu se ridice atunci când sunt folosite, acestea ar trebui să fie umplute cu pământ sau nisip uscat. Este a doua opțiune care este considerată cea mai atractivă de către datele externe. Soluția de argilă este realizată folosind nisip uscat și argilă (1 și, respectiv, 3 părți).

Paie se adaugă la amestec în formă uscată, care se dovedește a fi o substanță de umplutură atractivă care îmbunătățește consistența. Când se ajunge la această consistență, se adaugă apă la amestec. Important: dacă lutul este foarte gras, cantitatea de nisip trebuie să fie mărită. Puteți verifica disponibilitatea soluției prin rularea mingii de lut și aruncarea acesteia pe podea. Când mingea se prăbușește în părți separate sau crăpături, trebuie să reduceți concentrația de nisip.

Munca este recomandat să se desfășoare pe vreme uscată, nu există o nevoie specială pentru o fundație. Șanțurile sunt săpate la o adâncime de cel puțin 0,3 cm, ceea ce va permite aprofundarea zidurilor și asigurarea rezistenței acestora. Acoperișurile din sticle de plastic au aspectul dreptunghiular și rotund. Coloanele care poartă sarcina principală sunt realizate cu cel puțin patru, în mijlocul fiecărei coloane se utilizează o bară de oțel.

Pentru a consolida în continuare pereții folosind o rețea, a cărei celule acoperă gâtul sticlelor. O alternativă este folosirea unei frânghii care înfășoară gâturile individuale de sticle în cruce. Ca urmare, apare o aparență de romburi mici. Acoperișul sticlei este făcut cât mai ușor posibil, altfel nu este suficient de stabil în practică.

Ca finisaj final folosind ipsos, chit și după - pictura. Cu toată dorința de a salva, majoritatea oamenilor aleg mai multe variații de capital, de exemplu blocuri de cărămidă sau cărămizi. Se recomandă utilizarea unei combinații de cărămizi sparte sau piatră zdrobită cu mortar de ciment ca bază sub ele. Șanțul este pre-turnat timp de 3-6 luni, și cu atât mai mult cu atât mai bine. Observând căderea materialului turnat, adăugați ciment proaspăt la nivelul solului.

Acoperișul din ardezie se realizează atunci când sunt montate lagăruri de lemn pe părțile superioare ale pereților. Materiale izolatoare, cum ar fi cauciuc spongios și vată de bumbac, trebuie așezate deasupra bustenilor și acoperite cu plăci. Blocurile de tencuială nu vor fi necesare. În schimb, lutul simplu este folosit în mod obișnuit pentru decorare.Podelele sunt de cele mai multe ori turnate împreună cu fundația; cea mai simplă opțiune este de a pune din paleți cu o acoperire de paie sau linoleum.

dimensiuni

Selectarea materialului și proiectarea clădirii fermei sunt lucruri interconectate. Majoritatea blocurilor finite, precum și structurile din lemn, au dimensiuni de 100x100 sau 50x100 mm. Pe baza acestui fapt, este posibilă estimarea cu ușurință a nevoii finale a materialelor. Dar nu trebuie să uităm că lăsăm ușa și ferestrele deschise, în legătură cu lacunele de construcție. Dimensiunile exacte sunt selectate în funcție de necesități.

Echipamentele simple pentru o grădină sau o dachă sunt de obicei stocate în clădiri cu dimensiunile de 150x150 cm. Dar când trebuie să creați rafturi speciale pentru depozitare, lungimea clădirii crește până la 200-250 cm. instrumentele simple includ greble și choppers, lopeți, hope. Chiar și într-o astfel de construcție ușoară, puteți monta cârlige sau standuri pentru agățat instalații sanitare și tamplarie.

Dezvoltarea proiectului

Evaluând toate proprietățile materialelor necesare și dimensiunile clădirii, este necesară pregătirea desenelor.După cum arată practica, ele vă permit să construiți un cadru ieftin și rapid; Același lucru este valabil și pentru casele fără cadre. Dimpotrivă, dacă renunți la proiectare, aproape inevitabil există dificultăți și probleme. Atunci când este necesar să se păstreze doar uneltele de grădină obișnuite, nu este nevoie de o fundație, într-un acoperiș solid și chiar în ferestre. Dacă lista elementelor stocate crește, iar clădirea trebuie să îndeplinească o serie de alte funcții, clădirea poate fi echipată cu mai multe uși și ferestre.

Se recomandă amplasarea unei suprafețe puțin mai mari în proiecte și desene decât este necesar. Necesitatea spațiului de stocare crește în mod constant în timp și este mai bine să puneți stocul imediat, astfel încât să nu trebuiască să-l finalizați mai târziu.

În timpul proiectării, în afară de zonă, luați în considerare:

 • materiale de construcții preferate;
 • zona ocupată;
 • baie proprie (dacă există).

Acoperisurile, în construcția căreia se utilizează o placă de clasă economică, sunt construite în aproximativ o săptămână și sunt foarte ieftine. Dimensiuni tipice - înălțime de 2x3 m și înălțime de 2,4 m. Proiectele de cărămidă de capital sunt folosite dacă aveți nevoie pentru a construi o construcție durabilă încălzită.Important: dacă este planificată echiparea unui hambar cu duș, soluțiile constructive ar trebui să asigure protecția pereților și a altor părți de capital de contactul cu umezeala. Aranjamentul de rafturi, dulapuri și rafturi este ales exclusiv pentru gustul personal.

Unele varietăți de hale se fac cu o pivniță. Există două scheme principale: locația părții de intrare pe o pantă moderată și o groapă cu o stâncă ascuțită. Înainte de construcție și, în mod ideal, înainte de proiectare, este necesar să se stabilească înălțimea apei din sol. Când ridicarea lor la o înălțime de 2 m construi o pivniță este inacceptabilă. În astfel de cazuri, soluțiile de inginerie nu pot garanta funcționarea normală.

Nu puteți aduce pereții carierei în perimetrul exterior al vagonului mai mult de 50 cm. Dacă nu respectați această cerință, puteți confrunta cu prăbușirea structurii sau cu geometria curburii. Practic, podeaua și pereții sunt acoperite cu cărămizi sau turnate cu beton; echiparea suplimentară a pivniței cu ventilație. Aproape întotdeauna nu face fără aranjamentul de rafturi, a căror dimensiune este selectată individual. Designul etajului superior se poate face atât separat, cât și luând în considerare podeaua deja echipată a magaziei în sine.

Cele mai multe dintre pivnițe sunt făcute în gropi de 2-2,5 m adâncime, lungimea și lățimea lor se calculează în funcție de valorile de proiectare ale clădirii. Este imposibil să ignorăm spațiul alocat pasajelor cu o lățime de cel puțin 1 m. Fără ele, utilizarea pivniței ar fi prea greu. Aproape toate lucrările de construcție cu privire la amenajarea magazinului de legume se face prin două, este mult mai convenabil decât un singur efort.

Castelul de lut este de 0,4 m. Montarea cărămizilor se face de 4 ori, este necesară umplerea lutului gros la fiecare 3 rânduri. Asigurați-vă că măsurați precizia liniilor de cărămidă utilizând un nivel hidraulic. Umplerea fundului cu nisip se face la o înălțime de 300 mm. Pernele de turnare din beton sunt considerate mai practice decât utilizarea resturilor de cărămidă.

Nu este de dorit să se construiască beciuri folosind lemn. Chiar și cele mai bune și rezistente soiuri de ea foarte repede se degradează în contact cu umiditatea. Atunci când plafonul pivniței este și podeaua magaziei, este sigur că va fi consolidată. Barele de canal sunt utilizate în principal ca stâlpii de armare, deși uneori sunt utilizați roller-coastere din cărămidă. Plafoanele produse independent sunt realizate folosind cadre integrate prin sudare electrică, care sunt formate din metal laminat, în principal bare de canal.

Nu trebuie să uităm de trecerea suprapunerii prin tragerea aerului. O serie de scânduri este așezată pe cadru; așchii de lemn sunt uneori utilizați în locul lemnului. Ar trebui să existe două țevi - una se alimentează de pe stradă, iar cealaltă îndepărtează masa înfundată. Scările solide pot fi echipate cu cărămizi, susținute de un contur sudat din metal. Tranzițiile abrupte la subsol, spre deosebire de cele blânde, sunt în principal echipate cu scări.

Structurile din oțel sunt considerate cel mai fiabil proiect de rafturi. În loc de rafturi bine fixate, mulți oameni aleg structuri de balamale ținute pe cârlige ținute de ancore în pereți. Pentru formarea de pieri mici pot fi folosite cărămidă. Iluminatul din magazia de legume din hambar este pregătit folosind tensiunea rețelei. Cablul este tras într-o țeavă care nu permite venelor conductive să atingă nici umiditatea, nici rozătoarele.

Pentru informații: cel mai bun loc pentru plafon este pe partea de sus a intrării. Plasarea acestui element pe tavan duce adesea la un risc ridicat de deteriorare. Dacă intenționați să reproduceți efectivele de animale, un hambar cu hayloft va fi o soluție foarte bună. De obicei, capacitatea sennikului este de 8-10 metri cubi.m; este greu de imaginat o gospodărie privată în care ar fi nevoie de mai multe hrane pentru animale. De dragul celei mai înalte uscãciuni a fânului, acesta este, de obicei, plasat pe partea superioarã, iar podeaua hayloft-ului serveste ºi ca plafonul vagonului.

Luați în considerare cu atenție suporturile care nu ar trebui să se îndoaie, chiar și cu o încărcătură semnificativă. Găurile de lucru din podea reprezintă aproximativ 15% din suprafața totală a bazei. Această dimensiune vă permite să efectuați orice lucrare cât mai eficient și mai clar posibil. Pentru confortul ascensiunii și coborârii, este instalată o scară. Construiți o forță bună de chenar, chiar și meșterii noștri de origine.

Cum se construieste?

Toate informațiile de mai sus sunt, fără îndoială, foarte valoroase. Dar pentru o muncă eficientă sunt necesare instrucțiuni privind modul de realizare a etapei de construcție pas cu pas cu propriile mâini. Prima acțiune ar trebui să fie o selecție atentă a locației unde să pună clădirea. În majoritatea cazurilor, alegeți spațiul din spatele casei, astfel încât să nu umbrească imaginea observată pe site. În plus, există de obicei o umbră, care este, de a crește cel puțin unele plante nu va funcționa.

Atenția ar trebui să fie acordată funcției: de exemplu, halele pentru uneltele de grădină se află mai aproape de grădini,grădini și grădini de flori. Trebuie să ne gândim cum să potrivim armonios clădirea gospodăriei în compoziția globală. În plus, trebuie să vă gândiți la geometria optimă și aspectul structurii planificate. Este destul de acceptabil să experimentăm cu forma, dimensiunea ferestrelor și a ușilor, cu condiția să fie pregătite. Cea mai simplă și accesibilă bordură; atunci când este utilizat, durata lucrului este redusă la câteva zile.

Când un hambar este construit, aspectul său este îmbunătățit prin:

 • defalcări de flori;
 • plantarea copacilor atrăgătoare și culturilor de alpinism;
 • decoratiuni de perete in culori diferite.

În prima etapă a construcției, când a fost ales doar un loc, site-ul este împărțit cu mize. Este necesar să se elimine stratul de sol superior pentru a preveni supraaglomerarea teritoriului prin buruieni. În cadrul structurii cadrelor se formează în principal fundații de stâlpi și, pentru a le face mai stabili față de apele subterane înalte, se pregătesc zăbrele de până la 0,8 m, diferența dintre ele se face de două ori mai mare. Stâlpii expuși sunt verificați pentru uniformitate cu ajutorul unui nivel de construcție, dacă totul este în ordine, sunt umpluți cu un amestec de pietriș și nisip și umplută cu beton.

Expunerea la beton este normală de la 72 de ore, ceea ce îi va permite să apucă. Creșterea duratei de funcționare a pilonilor se realizează prin mastic, ceea ce face impermeabilizarea chiar mai perfectă decât cea implicită. Cantul este impregnat în principal cu compoziții incluzând scheme de culori. Aceste amestecuri nu sunt inferioare performanțelor impregnărilor convenționale. Podeaua de pescaj este așezată pe plăci cu o grosime de 0,3-0,4 cm. Dacă măsurați imediat și văzuți zonele situate în apropierea posturilor, procesul de instalare este mult simplificat.

Procedura obligatorie este tratamentul cu un avion. De aceea, fixarea plăcilor pe busteni se face într-un mod "secret". Pentru a elimina alunecările atunci când aliniați barele, aplicați versanții. Unghiile care dețin aceste bețe nu trebuie să fie ciocănite, iar dezmembrarea va fi mult mai ușoară. Uneori alegeți instalarea unei baze de cărămidă în mai multe rânduri.

Următoarea etapă a aranjamentului este amplasarea sistemului de prindere și instalarea structurilor de acoperiș. Fixarea îmbinărilor se realizează prin șuruburi și colțuri din oțel. Plăcile cu grosimea de aproximativ 40 mm, care sunt cu 50 cm mai lungi decât cadrul inferior, sunt redirecționate către sistemul de bare.În procesul de placare a peretelui se folosește o placă de 25x150 mm. Acoperișurile din lemn sunt cu siguranță echipate cu impermeabilizare, cel mai adesea fiind din material de acoperire.

Cel mai atrăgător material decorativ de pe materialul de acoperiș este un tighel pe bază de bitum. Atunci când aspectul este mai puțin relevant, acoperișul este, de obicei, acoperit cu blocuri simple de ardezie de culoare gri. Pereții sunt căptușite cu plăci de la centru până la margini, este de dorit să reziste cât mai puțin posibil lacune. Tratamentul final de suprafață cu un plan electric, împreună cu efectul estetic, reduce absorbția apei de ploaie. Un pas important este de obicei utilizarea de lacuri sau vopsele, selectate în funcție de aspectul casei, o construcție dominantă diferită.

Structura internă

Indiferent cât de durabil și frumos este hambarul în afara, aranjamentul interior este la fel de important. Și nu există delir, nici rafturile, nici podeaua, nici alte elemente nu pot fi considerate ca fiind ceva secundar și nu merită atenție. O bază netedă și durabilă poate fi făcută din beton, dar trebuie să existe un strat de impermeabilizare sub șapă. Un astfel de strat este ușor de creat din celofan sau polietilenă.În cazul în care flatuitatea podelei nu este la fel de critică ca ușurința de a crea, putem recomanda utilizarea de asfalt.

Rafturile sunt în principal pregătite din părți din lemn sau din metal. Atunci când se utilizează lemn, se creează structuri predominant permanente, care sunt asamblate cu cuie și șuruburi. Dar capacitatea de dezasamblare a sistemelor de stocare a metalului depinde de metoda de îmbinare a pieselor lor (sudare electrică sau șurub). A doua opțiune vă permite să faceți mobila mobilă, mutați-o rapid, după cum este necesar. Dar rigiditatea acestor sisteme de stocare nu satisface întotdeauna consumatorii.

Ocazional puteți găsi un rack de unghi perforat din oțel. Cârligele și canelurile sunt folosite pentru a conecta părți ale structurii. Dacă este necesar, puteți chiar să mutați rafturile la înălțimea dorită. Cu toate acestea, costul unui astfel de bonus frumos, nu toată lumea va place. Rafturile au o rezistență maximă, la pupa din care sunt montate două perechi de bule de oțel. Puteți să le atașați prin sudarea sau înșurubarea șuruburilor.

Lungimea spanelor este calculată astfel încât, chiar și cu un anumit exces de încărcătura așteptată, rafturile să nu se îndoaie în jos.Lucrurile cele mai grele pot fi puse pe span nu mai mult de 150 cm. Dar chiar și pentru cele mai ușoare proprietăți, este imposibil să dai rafturi mai lungi de 2 m, cu excepția cazului în care este nevoie urgentă de acestea. Locurile cele mai scăzute de depozitare, fie pe rafturi, fie în mod autonom, trebuie ridicate deasupra podelei cu minimum 0,7-0,8 m.

Înălțimea minimă a nivelului în sistemele de depozitare trebuie să fie astfel încât un container de plastic de 1,5 litri să fie ușor plasat acolo. Asta este de 40 cm este suficient cu o marjă, chiar și pentru o mână destul de proastă. Piese din lemn sunt conectate în principal într-un sfert sau jumătate labe. Pentru a simplifica lucrarea, puteți să le strângeți împreună, consolidându-le cu colțuri metalice. Rafturile sunt de obicei făcute din bare de 5x5 cm, iar bara transversală a acelorași părți sau secțiuni de 5x3 cm.

Sfaturi și trucuri

În anumite cazuri, este recomandabil să profitați de posibilitățile tehnologiei moderne. Vizualizarea tridimensională va simplifica în mod semnificativ căutarea de slăbiciuni și inexactități, va contribui la prezentarea mai exactă a aspectului structurii viitoare și a impactului anumitor decizii asupra acesteia. În stadiul pregătirii pentru construcție, trebuie să vă asigurați că diagonalele sunt egale una cu cealaltă și că unghiurile drepte sunt într-adevăr măsurate exact.Dacă se utilizează piloni de fundație din cărămidă, li se recomandă să fie impregnați cu mastic de impermeabilizare înainte de umplerea cu nisip. Câteva ore de muncă și o mică cheltuială de fonduri vor prelungi viața hambarului de ani de zile.

Pentru a ajuta la tăierea plăcilor de lemn sau a bustenilor ajutați caprele. Pașii de la intrare sunt uneori făcuți din paleți europeni, inclusiv ca opțiune temporară. Se recomandă să acordați o atenție maximă impermeabilizării. Respingerea sau greșelile la lucru sunt extrem de costisitoare. La umplerea pilonilor fundației pilonului, pot fi utilizate numai materiale de reținere a apei.

Cum se construiește un hambar, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor