Dulapuri mici

 Dulapuri mici

Un dulap confortabil este parte integrantă a unui apartament confortabil. Alegerea lui pentru o cameră mare nu este dificilă, totuși, în cazul unei zone mai mici, situația este oarecum mai complicată. Pentru ca dimensiunea camerei să nu devină un obstacol pentru crearea confortului adecvat, au fost create dulapuri mici care se potrivesc perfect în interior.

Avantaje și dezavantaje

Mobilierul de dimensiuni mici poate ridica îndoieli cu privire la oportunitatea unei astfel de achiziții, dar dacă alegeți cu înțelepciune, proprietarii săi vor fi cu siguranță satisfăcuți.

Principalele avantaje ale dulapurilor mici pentru haine pot elimina cateva defecte:

 • este posibil să se potrivească corect un mic model într-o cameră chiar și cu cea mai modestă zonă;
 • costul micului mobilier este de câteva ori mai mic decât omologii săi mari, deoarece sunt necesare mai puține resurse pentru fabricarea acestuia, prin urmare o astfel de achiziție va fi mult mai economică;
 • varietatea de culori a dulapurilor mici cu tot felul de elemente suplimentare este plăcută ochiului, permițându-vă să alegeți cea mai relevantă și potrivită opțiune de gust;
 • Un dulap compact poate crește nivelul de confort dacă vă gândiți cu grijă cum va fi umplut și, la cererea proprietarilor, va fi decorat.

Dezavantajele dulapurilor mici includ dimensiunea lor.

Oprirea opțiunii dvs. asupra unei astfel de decizii trebuie înțeleasă în mod clar: prea multe articole de garderobă nu se pot potrivi aici. Cu toate acestea, acest dezavantaj poate să nu existe pentru cei care nu au nevoie să pună prea multe lucruri în dulapul apartamentului selectat.

tipuri

Achiziționarea unui dulap necesită o atenție deosebită pentru detalii. Este necesar chiar înainte de a merge la magazin să decidă unde va fi plasat și să facă toate măsurătorile necesare.Deja pe baza rezultatelor ar trebui să alegeți micul corespunzător unul din cabinetul următor:

 • clasic;
 • dulap;
 • construit;
 • corner.

Dulapuri clasice - cea mai potrivită opțiune pentru o cameră mare. Principalul lor avantaj este capacitatea mare, precum și mai multe compartimente pentru diferite tipuri de lucruri. Cu toate acestea, pentru o cameră mică, o astfel de soluție poate fi utilizată dacă dulapul va ocupa un maxim de spațiu liber.

Dulapuri culisante - una dintre cele mai căutate și o justifică prin mai mulți factori. Un astfel de dulap are uși glisante confortabile, cu o oglindă, în spatele căruia sunt ascunse rafturile și departamentele pentru diverse obiecte, asigurând o bună spațiu. Acest mobilier poate fi găsit în toate dimensiunile diferite, astfel încât pentru un dormitor mic se va dovedi a alege cel mai frumos pentru un anumit cumpărător.

Dulapuri încorporate extrem de compact, astfel încât acestea pot fi o mare, dacă nu singura opțiune pentru cele mai mici spații de locuit. Ceea ce se poate confunda aici este că un astfel de cabinet nu va putea fi mutat din locația aleasă inițial. Dulapurile de colț, după numele lor, sunt instalate în colț.Acest design va salva cu adevărat mult spațiu, făcând camera mai spectaculoasă și mai interesantă.

Dimensiuni și forme

Forma dreptunghiulară este un clasic bine stabilit pentru dulapuri, iar dimensiunile lor standard sunt de 100x150x60 cm. Acești parametri sunt doar inițiale, iar dacă există o nevoie mare, puteți comanda dimensiunea individuală, obținând un mic sau chiar un mini-dulap. Dacă modelul este liniar, acesta este instalat de-a lungul peretelui liber.

Cele mai înalte dulapuri pentru locuințe de dimensiuni mici reprezintă o salvare reală, deoarece înălțimea lor vă va permite să maximizați utilizarea spațiului dulapului și să găzduiți cât mai multe haine posibil.

Mulți cumpărători, plecând de la clasici, aleg o formă triunghiulară, care a reușit să câștige nu mai puțină popularitate. Acest design necesită un unghi liber în care va aduce beneficii maxime pentru o cameră incomodă din punct de vedere al dimensiunii.

Spațiul acestor dulapuri este cu adevărat ridicat, în plus, în unele cazuri poate fi mărit. Când spațiul nu este prea mic, o soluție rațională ar fi înlocuirea ușilor cu dulapuri directe cu cele radiale. Astfel, o zonă potrivită pentru umplere se va extindefăcând modelul de multe ori mult mai amplu.

materiale

De obicei, dulapurile cu dulapuri mici sunt realizate din PAL, MDF și lemn:

 • particleboard Este considerat cel mai ieftin, dar și mai puțin rezistent la uzură material. Dulapurile din acesta sunt ușor expuse la decolorare datorită puternicei lumini a soarelui sau umflăturii cauzate de umiditatea excesivă din încăpere. Totuși, aceste dezavantaje nu fac inutil mobilierul din plăci aglomerate. Aceste dulapuri sunt ideale pentru camera copilului, unde în timp puteți face o înlocuire fără daune speciale.
 • MDF are o calitate mult mai mare, dar costul mobilierului din acest material va fi mai mare. Aceste dulapuri sunt întotdeauna extrem de plăcute din punct de vedere estetic, pe lângă faptul că au o mulțime de elemente de decor sub formă de piese din sticlă și cromate. Modelele din MDF vor putea servi proprietarilor lor un serviciu lung și fidel.
 • de lemn dulapurile sunt considerate elite. Arborele este caracterizat de cea mai mare rezistență la uzură, durabilitate și frumusețe. Dulapurile din lemn respira și nu pierd aroma plăcută de lemn pe parcursul multor ani de serviciu. Toate aceste avantaje au un preț corespunzător ridicat, prin urmare nu toată lumea își poate permite un astfel de lux.

culoare

Alegerea culorii depinde numai de preferințele viitorului proprietar al cabinetului. Puteți să vă concentrați asupra stilului general al camerei pentru care este aleasă mobila sau să faceți un experiment prin alegerea ceva neașteptat și diferit de tonul existent.

Nu trebuie să vă refuzați bucuria de a alege culoarea preferată: datorită tehnologiei moderne, puteți cumpăra un dulap absolut de orice culoare, găsirea celei planificate sau împiedicarea pe care ați putea să o îndrăgiți la prima vedere.

stiluri

În diferite grade, toate apartamentele au propriul lor stil individual. Fiecare interior gustos necesită o anumită selecție de mobilier. Este important să se asigure că cabinetul pune accentul în mod corect pe situație și nu arată absolut inadecvat:

 • Stilul clasic are o eleganță moale. Cazul dintr-un copac natural se va potrivi perfect aici. Un astfel de material scump poate fi înlocuit cu MDF, dar cu prezența imitației de lemn. Tonul este cel mai bun pentru a alege un calm.
 • Stilul hi-tech în lumea modernă este foarte populară și dacă doriți să rămâneți la ea, ar trebui să vă acordați atenție dulapurilor din MDF cu culoare albă sau neagră, în cazul în care filmul lucioasă este folosit ca decor.
 • Pentru adepți stilul de epocă modelele cu prezența diferitelor monograme sculptate și stilouri care imită antichitatea cu aurire vor fi interesante. Nu este nevoie să ocolim partea și vopseaua, dacă nu contravine preferințelor.

Unde să punem?

Tipul de atribuire a încăperii pentru care este ales un mic dulap nu este în niciun caz ultima. Produsul trebuie să fie în armonie cu încăperea, fără a provoca inconveniente în funcționarea sa:

 • În hol ar fi mai bine să plasați un dulap compact îngust, cel mai bine amplasat mai aproape de ușa din față. Din moment ce coridorul este de obicei destul de întunecat, nuanțele luminoase vor arăta bine, iar prezența rafturilor orizontale în dulap poate face din acesta o alegere ideală.

Modelele spațioase din coridor pot simplifica viața, deci este de dorit să eliberați cât mai mult spațiu sub dulap.

 • Dulapuri mici la dormitor ar trebui să aibă, de asemenea, un nivel ridicat de spațiu, deoarece cele mai multe lucruri sunt adesea stocate aici. Este important să alegeți mobilierul cu cel mai mare număr de departamente diferite. De asemenea, foarte util ar fi o oglindă pe ușa dulapului.
 • Pentru camera de zi funcționalitatea dulapului este cea mai puțin importantă, astfel încât să vă puteți limita la mărimea cea mai modestă. În acest tip de cameră, el ar juca mai degrabă rolul de decorare, astfel încât, în primul rând, în acest caz este aspectul lui frumos.
 • La alegerea mobilierului în camera copiilor Este necesar să se combine corect conceptele de dimensiuni mici și capacitate maximă. În afara, dulapul poate fi copilăresc, totuși, tot ce se află în el trebuie să fie la fel de grav ca în dulapul unui dormitor adult: cât mai mult spațiu și varietate de rafturi posibil.

Cum să plasați lucrurile?

Plasarea corectă a lucrurilor are o importanță deosebită, mai ales atunci când vine vorba de dulapuri mici. Este necesar să se pună totul în așa fel încât să existe suficient spațiu, obiectele să stea confortabil, iar în momentul înlăturării lor, garderoba rămânea în ordine.

Doriți să atingeți această ordine, trebuie să știți despre trei domenii principale:

 • Jos. Fiind cel mai aproape de podea, ea păstrează lucrurile pe care proprietarul lor le utilizează rar. În caz contrar, există pantofi sau, în prezența sertarelor, lenjerie de corp și alte astfel de lucruri.
 • Central. Zona de mijloc este cea mai importantăla acest nivel este cel mai convenabil pentru a stoca esențiale. Nu există un loc mai bun pentru haine casual și pot fi atât rafturi, cât și sertare.
 • Upper. Această zonă devine, de obicei, un entresol. Funcția sa principală este depozitarea articolelor de sezon, care includ pălării tricotate, umbrele, mănuși și alte articole care nu sunt folosite în mod constant.

Opțiuni frumoase în interior

Atunci când alegeți un dulap, este important să nu uitați că nu poate fi doar dreptunghiular, ci și unghiular. A doua opțiune poate fi comandată fără probleme prin stabilirea parametrilor exacți, ceea ce va economisi în mod semnificativ nu numai spațiul din cameră, ci și timpul pentru căutarea, nervii și forța. Dacă aveți nevoie de un dulap în dormitor - lăsați-l să fie mai aproape de pat, dar separat de el, de exemplu, de o noptieră.

De asemenea, este foarte important să plasați și un dulap pe coridor - trebuie să stea astfel încât să puteți obține cât mai comod posibil să părăsiți apartamentul și să vă întoarceți la el.

Cabinetul poate servi și ca un fel de împărțire a camerei. Dacă se află într-un apartament de studio, acesta va deveni cu ușurință un fel de "ușă" între dormitor și zona de bucătărie, distanțându-le astfel.Cu toate acestea, aceasta este doar o opțiune și totul depinde de cumpărător și de mărimea proprietății sale.

Cum să-ți faci propriul garderobă, vezi în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor