Dulapuri într-un hol mic

 Dulapuri într-un hol mic

După cum se știe, teatrul începe cu un cuier și, de regulă, cu apartamente de dimensiuni mici, datorită faptului că în multe case tipice se deschid și holuri mici. Un număr foarte mare de familii, în special familii mari, sunt chinuite de întrebarea cum să așezi lucrurile într-un mod care să știe unde și ce minciuni. O soluție la această situație este instalarea cabinetului într-un hol mic.

Caracteristici speciale

În magazinele de mobilier o gamă largă de holuri, care diferă în funcție de culoare, design și preț. Dar, în același timp, nu uitați că majoritatea dulapurilor standard din hol nu se pot instala fizic pe coridorul unui apartament mic.

În ciuda mărimii, trebuie amintit faptul că cabinetul ar trebui să găzduiască cu ușurință:

  • haine toți membrii familiei folosiți pentru uzul zilnic, rezultă că ar trebui să existe cât mai multe rafturi posibil.
  • pălărie și alte accesorii, inclusiv mănuși și eșarfe. Sunt de acord că în timpul iernii de vară lucrurile nu trebuie văzute, ceea ce înseamnă că cabinetul ar trebui să aibă un raft superior spațios.
  • Pantofi. Pentru a face acest lucru, selectați modele de dulapuri cu compartimente și rafturi speciale. Nu uitați că este de dorit să aveți un compartiment de depozitare pentru încălțămintea neutilizată în vară sau în timpul iernii.
  • Îmbrăcăminte de exterior. Pot fi nu numai blănuri, jachete și haine de ploaie, ci și rochii, costume. Acest compartiment în carcasă trebuie să fie adecvat atât în ​​lățime, cât și în lungime.
  • Altele. Inclusiv perne, pături, prosoape, lenjerie de pat. Această listă poate fi nesfârșită și variază în funcție de preferințele și situația financiară a familiei.

După cum se poate observa din listă, orice familie va avea o mulțime de lucruri care trebuie să fie puse într-un dulap situat într-un hol mic.

Prin urmare, în primul rând, atunci când alegeți un model particular de cabinet pe coridor, este necesar să se bazeze pe numărul de lucruri, iar mai târziu să se acorde atenție deciziilor privind dimensiunea, culoarea și designul.

dimensiuni

Nu există soluții standard atunci când alegeți un dulap pe hol, dar există momente pe care ar trebui să le acordați atenție. Datorită faptului că holul are dimensiuni reduse, trebuie amintit că este necesar să se folosească, în general, fiecare centimetru pătrat de spațiu liber.

În cazul în care apartamentul are un coridor îngust, ar trebui să selectați modele înalte de dulapuri, de preferință la tavan în sine. Datorită acestui aranjament de rafturi și compartimente, puteți găzdui un număr mare de lucruri.

Această opțiune de amenajare a holului este adesea combinată cu un piept de sertare și o noptieră. Mai mulți locuitori norocoși care locuiesc în apartamente, unde se află coridorul lung. Ei nu au o astfel de problemă. Ei pot alege fie mai multe dulapuri, fie comandă unul spațios pe întreaga lungime a coridorului.

În unele apartamente și în familii formate din două persoane, decizia corectă ar fi aceea de a instala un dulap colțar. Un astfel de cabinet într-un hol mic va fi mai mare decât modelul obișnuit.

Opțiunea standard este, de regulă, o dulap mic, cu un număr mic de rafturi pentru haine casual, un compartiment pentru încălțăminte și un loc pentru păstrarea pălăriilor.A doua jumătate a acestui dulap constă în umerase pentru îmbrăcăminte exterioară.

În cazul în care sala de intrare în apartament are dimensiuni foarte mici, atunci încercați să alegeți sau să comandați un dulap în care puteți potrivi cele mai necesare lucruri și pantofi. Va trebui să arătăm imaginația, va fi corect să facem o schiță a cabinetului viitor, să distribuim schematic rafturi pentru haine, un dulap pentru pantofi și înălțimea umerilor.

Dacă este posibilă deplasarea poziției ușilor, îndepărtați partițiile interioare, mărind astfel spațiul pentru plasarea dulapului în hol, atunci această opțiune ar trebui luată în considerare.

materiale

Nu este nici un secret pentru nimeni că prețul produsului finit depinde în primul rând de materialele din care este fabricat. Să ne ocupăm de această problemă.

  • Cel mai adesea în vânzare sunt produse produse din MDF sau PFL. Acest lucru se datorează faptului că, în primul rând, tehnologia de presare uscată a așchiilor mici de lemn a fost cunoscută de zeci de ani, iar în al doilea rând, costul ieftin al materiilor prime, prin urmare, costul final al produsului este foarte democratic. Dar nu trebuie să vă apropiați de alegere.

Dacă există alergii sau copii mici în familie, amintiți-vă că această tehnologie are, de asemenea, dezavantajele sale, cheia căreia este eliberarea formaldehidelor.

  • Al doilea material cel mai popular din care sunt realizate dulapurile în hol este lemn. Nu este numai ecologic, ci și un material ușor de procesat. Datorită acestui fapt, puteți face opere de artă întregi. Dar această tehnologie are dezavantaje: este foarte important ca produsul finit să fie tratat cu un antiseptic sau vopsit în culoarea dorită.
  • În ultimul deceniu, produsele realizate de din plastic. Astfel de produse pot avea dimensiuni și culori neobișnuite, dar este dificil să le numim durabile. Din aceasta rezultă că, în cazul în care fisurile sau rupturile din plastic, repararea daunelor va fi problematică. Amintiți-vă că un timp plasticul va "eroda".
  • Produsele cele mai durabile, masive și, respectiv, grele sunt produse din metal. Dar datorită costului lor ridicat, complexității funcționării și protecției față de mediul extern, precum și aspectului neatractiv, produsele nu sunt în cerere pe piață.
  • Recent, producătorii au început să ofere dulapuri în holuri mici realizate din materiale combinatecum ar fi metalul, MDF-ul și plasticul. Dulapuri de acest tip se potrivesc în orice interior, rămâne doar să alegi o culoare potrivită.

Soluții de culoare

Mai recent, în jur de treizeci de ani, alegerea dulapurilor, a dulapurilor și a pereților era dictată de propuneri gata făcute. Gama de culori a fost prezentată în culori clasice clasice, fie maro deschis sau maro închis. Astăzi, în magazinele de mobilier găsiți produse nu numai în culori clasice, dar și în culori exotice.

Dacă vă apropiați de alegerea cabinetului într-un hol mic dintr-un punct de vedere al designului, este demn de remarcat faptul că produsele realizate în culori luminoase, cresc vizual dimensiunea. Iar cei întunecați - dimpotrivă, "mănâncă" spațiul.

Din punct de vedere practic, praful este întotdeauna vizibil pe o suprafață întunecată, iar pe un praf ușor poate intra în cele din urmă.

Acordați atenție combinației de culori. Dacă ușa de intrare sau ușile de interior sunt realizate într-o anumită gamă de culori, atunci dulapul din hol ar trebui să fie făcut în aceeași culoare.Acest interior arată atent și estetic.

Idei de proiectare

Aranjând un hol mic, ar trebui să începi de la minimalism. Cu cât mai puține lucruri vor fi afișate, cu atât mai bine. Prin urmare, ar trebui să abandonați umerase deschise, obiecte de interior inutile și să plasați lucruri suplimentare pe partea superioară a dulapului. Rețineți că pentru un hol mic, un dulap mai mic, cu o adâncime de până la 50 cm sau mai puțin, este mai potrivit. Chiar și cu aceste dimensiuni, îmbrăcămintea de exterior se va potrivi cu ușurință

Pentru a nu "mânca" spațiul cu ușile deschise, trebuie să luați în considerare opțiunea de a cumpăra un dulap. Ușile unui astfel de produs sunt deschise cu o mișcare ușoară a mâinii de-a lungul peretelui.

Versiunea încorporată a dulapului elimină peretele din spate, ceea ce oferă un câștig de câteva centimetri de spațiu suplimentar.

Nu uitați de spațiul unghiular. Folosind un dulap cu un colț rotunjit, puteți echipa spațiu de stocare suplimentar. Trebuie remarcat faptul că utilizarea unghiului în unele modele de dulapuri nu este foarte convenabilă, dar cu umplerea corespunzătoare a unor astfel de locuri puteți aranja lucrurile astfel încât acest spațiu să devină util.

Nu este necesar ca ușile să fie surde, dulapul din holul mic arata foarte frumos, ușile din care sunt fabricate din sticlă cu un model. Acestea pot fi ornamente neobișnuite sau chiar imprimare de fotografii.

Astăzi, aproape orice dulap în hol este echipat cu o oglindă. Pentru fabricant, nu contează ce material este fabricat. Atunci când utilizați o oglindă în dulapuri, acordați atenție dimensiunilor, dacă dulapul este mare, atunci se folosesc accesorii de înaltă calitate.

De asemenea, este important ca oglinda să crească vizual spațiul, iar acest lucru este extrem de necesar în apartamente cu un hol mic.

În plus, oglinda este cel mai important element al interiorului pe hol. În absența lui, gospodăriile care vor lucra sau studia vor trebui să se miște tot timpul în apartament pentru a vedea ce este întârziat. Întotdeauna amintesc acest lucru.

Exemple frumoase în interior

A doua jumătate a secolului trecut a fost caracterizată de construcția așa-numitului "Hrușciov". Un număr mare de familii care au locuit odată în apartamente comunale și-au dobândit brusc propriul spațiu de locuit.Arhitecții de atunci nu se gândiseră prea mult la dimensiunile holului, și din cauza asta, hostessul era privat de colțul propriu. Designerii moderni au reușit să rezolve această problemă, iar acum multe dulapuri din hol sunt echipate cu o masă de toaletă și o tobă.

Mulți oameni cred că scopul cabinetului într-un hol mic este pur practic. Și nu consideră mobila din punct de vedere estetic. Dar materialele moderne ne permit să batem spațiul în mod corect.

În cazul în care apartamentul are o nișă goală, atunci puteți face din ea un dressing spațios. Pe de o parte, toate îmbrăcămintea exterioară poate fi îndepărtată de ochii curioși și, pe de altă parte, toate comunicațiile, inclusiv firele telefonice și cablurile de televiziune prin cablu.

Dacă nu există nici o nișă în apartament, puteți găsi întotdeauna un loc pentru o noptieră sau un piept de sertare în plus față de cabinet. Cuierul pentru îmbrăcăminte ușoară arată, de asemenea, frumos.

Dacă există un coridor lung, instalați în mod intenționat un dulap cu oglindă pe ușile balansoare. Datorită acestui aranjament, spațiul chiar și într-un coridor îngust se extinde vizual de două ori.

Preferă tonuri de lumină.Amintiți-vă că, în prezența unui dulap realizat în culori închise, este nevoie de iluminare suplimentară, în caz contrar sala se va asemăna cu un dulap.

Amintiți-vă că dulapurile cu sisteme de depozitare deschise necesită nu numai o întreținere atentă a suprafeței, în primul rând curățarea umedă și uscată, dar și actualizarea sezonieră a lucrurilor. Hainele de iarna atarse pe un cuier in perioada verii arata absurd. Prin urmare, este de dorit să aveți dulapuri sau dulapuri suplimentare pentru depozitarea articolelor de îmbrăcăminte nefolosite.

În cazul în care locul în hol vă permite să plasați un suport pentru umbrele, atunci cu toate mijloacele să-l utilizați. În primul rând, acest lucru va completa proiectarea situației și, în al doilea rând, va permite să nu uităm umbrela în vremea tulbure. Să nu fiți amărât și spațiu suplimentar de depozitare pentru diverse lucruri mici - o grămadă de chei, ziare sau pliante publicitare și cărți de vizită.

În multe apartamente, contoarele de energie se deplasează de la aterizare la propriul lor coridor. Instalate interfoane de țevi, și în unele locuri, și echipamente de securitate. Datorită dulapului din hol, toate cablurile și senzorii pot fi ușor ascunși de ochii oaspeților.

Problema principală a holurilor mici este spațiul limitat pentru a se adaptamobilier. Majoritatea soluțiilor propuse vândute în magazinele de mobilier, care nu sunt potrivite pentru holurile mici. Dar cumpărătorul are întotdeauna alegerea și capacitatea de a-și asambla propriul hol, aderând la stilul general al camerei. Cheia în holul mic va fi întotdeauna un dulap.

Amintiți-vă că, în plus față de componenta funcțională, aspectul estetic joacă, de asemenea, un rol important. Nu este degeaba oamenii spun că oamenii sunt întâmpinați de haine, din care se poate concluziona cu ușurință că o opinie despre proprietarul unui apartament este făcută prin hol.

Veți afla mai multe despre cum să alegeți un dulap pentru un hol mic în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor