Fata de plasă pentru ipsos: caracteristici alese și sfaturi de instalare

Atractivitatea și durabilitatea fațadei sunt caracteristici importante pentru orice clădire. Pentru a realiza o finisare exterioară de înaltă calitate, se folosesc diverse materiale, inclusiv tencuiala, care necesită produse suplimentare care sporesc eficiența și calitățile estetice. Unul dintre aceste elemente este plasa de fațadă pentru ipsos.

Caracteristici și scop

Tencuiala pereților este un proces de construcție în cursul căruia pot fi utilizate amestecuri de ipsos de diferite texturi și culori. Compozițiile pentru lucrări exterioare sunt disponibile pe bază acrilică și siliconică, pe bază de sticlă lichidă sau ciment, amestecuri compozite.Fiecare tip de produs are propriile proprietăți și caracteristici individuale, dar unește toate tipurile de ipsos cu o nuanță - tehnologia de aplicare necesită o plasă specială. Se potrivește de obicei între finisajul și baza clădirii, în unele cazuri - pe materialul izolant.

Funcția principală a plasei de fațadă este legătura dintre compoziția ipsosului. Oferă o rezistență suplimentară soluției în procesul de aplicare a acesteia pentru a lucra la suprafețe care au dimensiuni mari, ceea ce este important pentru clădirile înalte.

O practică obișnuită este utilizarea de plase de fațadă în timpul finisării de case noi, unde se presupune că proiectul va da un proiect. Prezența ochiurilor de fațadă ajută la eliminarea riscului de fisuri pe suprafața pereților, afectând pozitiv rezistența mecanică a tencuielii.

Dar, în plus, produsul poate fi utilizat în alte scopuri în timpul lucrărilor de finisare - asigurând aderența de înaltă calitate a amestecurilor de ipsos armat și a materialelor de impermeabilizare, pentru etanșarea colțurilor structurii, pentru lucrări de reparații cu fațada clădirii.Pentru fiecare tip de lucrare se utilizează un anumit tip de produs, având calitățile și proprietățile necesare.

Plasa de fațadă a devenit recent utilizată pe scară largă, împreună cu finisarea, acum câteva decenii, pentru a crea un astfel de strat, iar șindrilele din lemn folosite pentru a crea acest strat. Cu toate acestea, avantajele rețelei i-au permis să facă o competiție demnă de a fixa un cadru de lemn pentru finisare, astfel încât produsul a început să funcționeze peste tot.

Tencuiala de fațadă are o performanță estetică ridicată și, de asemenea, merge bine cu o varietate de design, în plus, compoziția are o perioadă lungă de funcționare.

Următoarele proprietăți pot fi atribuite caracteristicilor pozitive ale grilei pentru tencuială:

 • nivel ridicat de protecție de bază împotriva defectelor;
 • fixarea sigură a îmbinărilor materialelor;
 • produsul poate fi folosit pentru a lucra cu cele mai multe materiale de finisaj pentru finisare;
 • prezența rețelei permite circulația aerului liber prin pereți;
 • anumite tipuri de produse asigură o aplicare uniformă a compoziției;
 • Majoritatea materialelor sunt rezistente la substanțe care conțin alcalii, prin urmare grila nu se deformează sau se descompune.

Dintre principalele sarcini funcționale ale rețelei de fațadă, trebuie subliniate următoarele:

 • asigurarea izolației termice suplimentare;
 • armare de bază;
 • pereți de impermeabilizare;
 • protecția împotriva deformării finisajului;
 • protejarea motivelor de efectele factorilor de mediu negativi;
 • datorită structurii celulare, este asigurată adeziunea compoziției de tencuială la suprafață;
 • produsul mărește durata de viață a compoziției de finisare.

tipuri

Pe baza principalelor materii prime utilizate pentru fabricarea plasei de fațadă pentru ipsos, acestea sunt clasificate după cum urmează:

polimer

În acest caz, polimerii - polietilenă, PVC, nailon - acționează ca bază. Celulele din produse pot fi sub formă de diamant sau pătrat. Având în vedere dimensiunea celulară, cele mai populare produse sunt produse din nailon în formă de diamant 10x10 mm, 15x15 mm, 50x50 mm, precum și ochiuri cu pătrat de 10x10 mm, 30x30 mm, 40x40 mm, 50x50 mm.

Potrivit experților, cele mai potrivite produse pentru fațade sunt ochiurile cu celule pătrate de 10x10 mm.

Este de remarcat principalele avantaje ale produselor polimerice:

 • rezistenta la coroziune;
 • datorită masei minime de produse pentru instalarea rețelei nu necesită consolidarea fundațiilor clădirii;
 • produsele sunt vândute în rulouri, astfel încât este convenabil să le transportați, în plus, instalarea unui astfel de produs este facilitată;
 • materiile prime sunt absolut sigure pentru oameni;
 • Plasă de plasă cu plasmă are un nivel ridicat de rezistență la umiditate;
 • produsul menține un strat de compoziție de tencuială de cinci centimetri.

Dezavantajele produselor includ următoarele caracteristici:

 • produsele nu sunt rezistente la temperaturi ridicate;
 • produsele sunt distruse sub influența alcaliilor;
 • nu se utilizează pentru tencuială, a cărei aplicare necesită o grosime a stratului mai mare de 5 cm.

metal

În timpul producerii produsului se folosesc tije subțiri de diferite tipuri de oțel, precum și aliaje metalice neferoase. Cele mai recente produse sunt scumpe.

Pentru a spori calitatea produselor, unii producători procesează în plus produse cu compoziții speciale bazate pe polimeri, zinc sau staniu.

Pe baza metodei de producere a plasei metalice de fațadă, acestea sunt împărțite în următoarele subspecii:

 • Metal expandat Caracteristicile lucrărilor de fabricare a unor astfel de produse constau în utilizarea unei foi metalice solide, care taie celulele de o anumită dimensiune. Astfel de produse sunt necesare pentru aplicarea compoziției de ipsos la colțurile clădirilor cu forme complexe.
 • Rabbit mesh. Se compune din spirale interconectate. Produsele pot avea o acoperire suplimentară sau pot fi vândute fără ea.
 • Produse sudate. Materiile prime pentru fabricare sunt fitinguri care sunt interconectate prin sudare. Aceste grile sunt ușoare, cu un diametru de armare de până la 6 mm și, de asemenea, grele, unde diametrul poate ajunge la 40 mm.

Pentru aplicarea de ipsos, utilizarea de plasă de metal în role de 2-3 metri, cu o dimensiune a celulei de 10x10 mm, 15x15 mm, 20x20 mm.

Avantaje ale produselor metalice:

 • un indicator mare de adeziune la compoziție;
 • ușurința de utilizare;
 • produsele cu acoperire suplimentară sunt rezistente la substanțe agresive.

Dezavantajele sunt apariția coroziunii pe produs, unde stratul protector a fost deteriorat. În plus, plasa metalică este un bun conductor de curent, ca urmare a faptului că nu poate fi instalat în imediata apropiere a rețelelor electrice.

fibra de sticla

Pentru fabricarea produselor care utilizează fire din fibră de sticlă.Pe piață, plasa este prezentată în rulouri și poate fi albă, gri, negru, galben sau alte culori.

Densitatea produselor variază între 145 și 160-165 g / m2, dimensiunea celulelor țesăturii de sticlă este de 5x5 mm.

Merită remarcat principalele caracteristici pozitive ale produselor:

 • inert pentru substanțe chimice;
 • are o rezistență ridicată la fluctuațiile de temperatură;
 • greutatea mică a produselor;
 • se referă la tipul de produse neinflamabile;
 • nu conduce curent;
 • elasticitate diferită;
 • produsele nu sunt deformate prin radiații ultraviolete;
 • fibra de sticla este absolut sigur pentru sanatatea umana.

În timpul funcționării produselor, nu au fost observate deficiențe de produs.

sfera de aplicare

Toate grătarele de fațade pentru tencuieli sunt remarcabile pentru o gamă largă de aplicații, pe lângă utilizarea împreună cu amestecurile de ipsos. Trebuie indicate următoarele cazuri în care pot fi utilizate produse:

 • din rețea fac structuri de garduri, de exemplu, garduri;
 • produsul este utilizat ca produs de acoperire în cursul lucrărilor cu finisarea fațadelor;
 • folosind plase decorați loggii și balcoane;
 • Unele produse sunt utilizate în timpul șpăcuirii de bază.

Sfaturi pentru alegere

Deoarece sortimentul de plase de fațadă este în mod constant suplimentat cu produse noi, poate fi dificil să alegeți produsul potrivit. Pentru a alege o plasă potrivită, este necesar să se acorde atenție nu numai tipului de materie primă din care este făcut, ci și unui număr de alte nuanțe.

Pentru produsele din materiale sintetice, precum și pentru plasele din fibră de sticlă, cea mai importantă caracteristică este rezistența la medii agresive și rezistența la solicitări mecanice. Este util să acordați atenție țesutului - puterea produsului depinde în mod direct de calitatea acestuia.

Puteți să vă concentrați asupra informațiilor pe care producătorul le indică pe ambalaj. Densitatea rețelei va vorbi despre nivelul maxim admisibil de încărcare a materialului. Pentru pereții plat, valoarea trebuie să fie de cel puțin 1800 N.

În ceea ce privește ochiurile rezistente la alcalii, producătorii de obicei scriu pe ambalaj. Dar acest indicator poate fi verificat independent. Pentru a face acest lucru, produsul este scufundat într-o soluție de săpun timp de câteva zile, după care se verifică plasa. Dacă și-a schimbat culoarea și a început să se deterioreze, înseamnă că produsele sunt de o calitate scăzută și nu pot fi folosite la locul de muncă.Ar trebui să fim atenți în special cu produsele fabricate în China, iar acest lucru nu se aplică numai rețelelor de armare și pictură.

Plasele blindate metalice cu acoperire galvanizată au o durată mai mare de viață în comparație cu produsele neacoperite. Produsele sudate nu sunt întotdeauna de încredere, deci este mai bine să rămâi pe produsele din metal expandat. În ceea ce privește dimensiunea celulelor, preferința pentru unul sau alt produs ar trebui să fie dată pe baza specificității compoziției de tencuială, a etapelor de lucru și a grosimii stratului aplicat. Finisarea necesită utilizarea unei rețele cu cele mai mici celule, iar pentru tencuielile decorative puteți achiziționa o plasă din fibră de sticlă cu dimensiuni medii de celule. Pentru un strat de tencuială cu o grosime mai mare de 5 cm, ar trebui să se acorde prioritate produselor metalice.

Reguli generale pentru evaluarea vizuală a calității rețelelor de fațadă:

 • marginile dintr-o rolă trebuie să fie netedă;
 • țesutul nu trebuie să conțină defecte;
 • produsele cu ambalaj deteriorat nu trebuie achiziționate;
 • Fiecare rolă trebuie să aibă o etichetă cu informații despre produs.

Reguli de instalare

Lucrul cu o rețea metalică se realizează în conformitate cu următoarea tehnologie:

 • mai întâi baza este curățată și toate defectele profunde sunt îndepărtate;
 • pereții sunt măsurați în înălțime, după care se taie produsul de mărimea necesară;
 • un orificiu de montare este forat din partea de sus, o rețea este fixată cu ajutorul șuruburilor;
 • după ce se realizează fixarea produsului pe întreaga lungime;
 • produsul este umezit și începe lucrările de tencuire.

Lucrul cu plasa polimerică și produsele din fibră de sticlă se realizează după cum urmează:

 • curățarea suprafeței de contaminare posibilă;
 • grund și chituri;
 • bazele sunt măsurate și, pe baza valorilor obținute, se taie piesele necesare ale rețelei;
 • aplicarea compoziției adezive - pe ambalaj indică recomandări pentru consumul de lipici;
 • apoi grila este aplicată la bază, cu ajutorul unei spatule lipiciul este egalat pe întregul produs;
 • după uscarea compoziției se efectuează tencuirea.

Sfaturi și trucuri

Pentru a realiza calitativ finisajul exterior al clădirii, trebuie să urmați instrucțiunile care vă vor ajuta să evitați cele mai frecvente greșeli:

 • munca trebuie efectuată numai în condiții de vreme uscată, cu o umiditate de maximum 80% și o temperatură mai mare de +5 grade;
 • ar trebui să se ia măsuri pentru a proteja straturile de tencuială de expunerea la radiații ultraviolete, precipitații și rafale puternice de vânt;
 • dacă intenționați să cumpărați un amestec de culori, trebuie să cumpărați materiale din același lot, realizate conform GOST și de la același producător, pentru a evita discrepanțele în culori și nuanțe;
 • între bază și izolare nu ar trebui să fie o distanță mare de 80-90 cm, distanța cea mai optimă va fi de aproximativ 45 cm.

Este necesar să se evite situațiile în care chiar utilizarea plăcilor de ipsos de fațadă nu ajută la eliminarea formării defectelor în timpul tencuirii fundației:

 • În procesul de uscare neuniformă a straturilor de tencuială aplicate de un strat de grosime diferită, în special în colțuri, poate apărea un defect de colorare neuniformă. Prin urmare, este necesar să se controleze cu atenție grosimea compoziției stratului cu care se execută lucrările pe întreaga suprafață a pereților.
 • Datorită erorilor produse în timpul lucrărilor pregătitoare cu bazele sau ca urmare a absenței acestora, poate să apară peelingul compoziției de tencuială, indiferent de prezența grilajului. Situații similare pot apărea și atunci când amestecul este prea gros.
 • Dimpotrivă, un strat foarte subțire de material va face ca neregularitățile existente pe pereți să fie vizibile.
 • Chiar și plasele de cea mai bună calitate și selectate corect nu vor putea elimina situațiile neplăcute asociate cu aplicarea unui mortar de ghips pe pereți. În unele cazuri, un astfel de tencuială este decojit pe toată suprafața peretelui. O astfel de caracteristică negativă este explicată prin faptul că compoziția reacționează cu umiditatea din ploaie, există o absorbție intensă a lichidului și stratul de lagăr de tencuială complet în spatele bazei.

Pentru a afla cum să instalați corect grila de fațadă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor