Caramida de perete: caracteristici de design, crearea și îngrijirea suprafeței

Deci, în proiectarea casei a fost un fel de zest, mulți folosesc un zid de cărămidă. Acesta este un mod extrem de simplu și simplu de a crea un design neobișnuit și elegant, care creează o atmosferă plăcută și confortabilă. Prin accentuarea zidului cu ajutorul zidăriei, puteți face un interior uimitor și elegant. Caramida este un material care vă permite să bateți spațiul într-un mod original și spectaculos.

12 fotografie

Punctele tari și punctele slabe

Finisajele din cărămidă au atât laturi pozitive, cât și negative. Înainte ca ideea să revină la viață, trebuie să știți mai multe despre ele. Această decizie are avantajele sale.

 • Mulți oameni preferă această idee datorită faptului că caramida nu este material foarte scump și, prin urmare, puteți crea un interior incredibil de frumos fără investiții financiare imense.
 • Cărămida este complet sigură, nu afectează sănătatea și mediul. Această decizie a fost iubită de cei cărora le place naturalețea.
 • Materialul are izolație termică ridicată, rezistență la umiditate și izolare fonică.
 • Este ușor de realizat o astfel de finisare, poate fi făcută de o persoană fără experiență. Puteți decora un perete cu cărămidă fără alte unelte speciale.
 • Un astfel de design va arata bine in aproape orice camera.
 • Cărămizi este o opțiune de zonare mare. Ea permite utilizarea diferitelor elemente articulate, cum ar fi regimente, dispozitive de iluminat, televizor etc.
 • Nu este necesar să procesați o suprafață în plus. Dacă pe pereți există defecte minore, zidăria le poate deghiza. Este destul de original și neobișnuit.
 • Are o durată lungă de viață.
 • Unii aleg această soluție din cauza texturii.
 • Caramida este combinată ideal cu nuanțe naturale și materiale naturale, prin urmare se potrivește cu ușurință în orice interior.
 • Finisaje decorative - un alt plus în banca de piggy din calitățile pozitive de finisaje de cărămidă.

Cărămidă a câștigat inimile multor mulțumiri față de avantajele sale. Dar această variantă a confruntării, ca multe altele, are mai multe dezavantaje.

 • Dacă utilizați o cărămidă brută de culoare naturală, atunci ar trebui să vă gândiți la iluminatul de înaltă calitate. Alternativ, poți alege o cărămidă albă sau doar vopsi cărămizile. Acest lucru va ajuta la eliminarea acestui dezavantaj.
 • Suprafața texturată este neuniformă, deci este extrem de dificil de curățat.
 • Dacă există o cantitate mare de cărămidă în interiorul încăperii, poate părea neplăcută și rece. Pentru a menține camera confortabilă, ar trebui să folosiți materialul cu înțelepciune.

specie

Pentru ca designul camerei să fie elegant și modern, este necesar să alegeți zidăria ideală. Există mai multe tipuri de cărămizi, așa că inițial merită să cunoașteți caracteristicile și caracteristicile fiecărei opțiuni pentru a alege ceea ce este potrivit în fiecare caz în parte.

obișnuit

Compoziție neobișnuită și interesantă de cărămidă - un perete de cărămidă goală. Proprietarul va putea să o bată în mod corespunzător, dar înainte de asta ar trebui să țineți cont de caracteristicile camerei.Pentru interiorul, decorat în stil clasic sau industrial, cea mai bună opțiune ar fi furnirul dur și nevopsit. Această soluție este cea mai loială. Dacă aveți nevoie pentru a decora perete mai colorat, făcând-o mai saturate, trebuie să utilizați akvalak acrilic, alege dreptul de umbra.

Cărămizile naturale pot deveni lucioase și strălucitoare dacă sunt tratate cu ulei special de clincher.

artificial

Materialul artificial cu care se confruntă este o faianță care are proprietățile pietrei naturale. O cărămidă similară este realizată din materiale naturale de înaltă calitate și apoi are loc procedura de facturare. Produsul are un aspect interesant și neobișnuit, poate fi un model frumos și există multe nuanțe atractive. Caramizile decorative pot fi fabricate din următoarele materiale.

 • Gips. Produsele au un preț adecvat, sunt cele mai accesibile. Materialul pare plictisitor și plictisitor, dar după aplicarea vopselei, "cărămizile" au un aspect atractiv. Materialul extrem de practic poate servi mult timp, nu se teme de schimbările de temperatură.

Este important să rețineți că gipsul va servi mai puțin dacă încăperea este umedă.Această opțiune nu este potrivită pentru utilizarea în baie.

 • Acrilice. Produsul conține aditivi sintetici.
 • Porțelan. Material incredibil de durabil, a cărui fabricare folosește o tehnologie specială. Granulele se adaugă la masa de lut, după care se presează. Sticla de porțelan durabil are o rezistență ridicată la solicitarea mecanică.
 • Pottery. Mulți nu vor putea distinge caramizile ceramice din prezent. Singura diferență este grosimea. Se prepară prin prăjirea amestecului de lut, care conține aditivi de liant.

Sticlă și moale

O opțiune care este destul de des utilizată ca material de finisare pentru apartamente și case particulare. Prin aceasta, este posibil să se pună accentul pe detalii. De exemplu, un panou tematic original este prevăzut în sufragerie sau în bucătărie. Geamurile din sticlă sunt destul de ușor de curățat, dar ar trebui să le tratezi mai atent și mai atent. Este nu numai convenabil și practic, dar și frumos și neobișnuit.

O astfel de soluție va da atmosfera casei un pic de magie și confort.Arată nobil și interesant și va putea surprinde nu numai proprietarii casei, ci și oaspeții.

  Caramida flexibilă (moale) - un material care vă permite să creați interioare incredibile și exclusive. Are un număr mare de culori diferite și o rezistență decentă la uzură. Acest produs este proiectat ușor nu numai pe o suprafață plană, dar și în colțurile camerei. Materialul elastic este fabricat din nisip quartz, acril, pigmenți.

  Opțiunile de imitație

  Nu toata lumea are ocazia sa faca finisarea camerei o adevarata caramida. Un buget limitat, o cameră mică și o lipsă de material de calitate reprezintă probleme care îl împiedică să fie folosit. Dar există o soluție: de a face o zidărie cu un material care să imite o cărămidă.

  Hârtia pe perete sub formă de zidărie a unei cărămizi reale reprezintă o opțiune care are multe avantaje.

  • Așezarea este mult mai dificilă decât lipirea. Acest lucru permite proprietarilor de case să proiecteze mult mai repede.
  • Există un număr mare de soluții de design diferite, deci alegeți ceva potrivit nu este dificil.
  • Hârtia pe perete este utilizată pentru înregistrarea unui perete semicircular sau a unei suprafețe pe care există defecte.
  • Lucrările de instalare și materialul în sine au un preț adecvat.

  Există mai multe tipuri de tapet sub cărămidă. Înainte de a alege vrednic, ar trebui să citiți descrierea fiecărei opțiuni.

  • O opțiune simplă este tapetul de vinil. Structura lor este densa, suprafata este gravata, astfel incat acest material accentueaza usor designul camerei si actioneaza ca o buna protectie a suprafetei peretelui. Îngrijire ușoară, rezistență la umiditate și lumină - avantajele care fac această opțiune populară și în cerere.
  • Țesăturile nețesute au o durabilitate bună, arată extrem de realistă, sunt materiale convenabile și practice care vor ajuta la aranjarea suprafeței într-un anumit stil.
  vinilin
  lână
  • Dacă bugetul este limitat, puteți cumpăra tapet lavabil din hârtie care este ușor de lipit, tolerează calm aburul, schimbările de temperatură și umiditatea ridicată.
  • Imaginile de fundal pentru picturi reprezintă o altă idee pentru oamenii creativi care se bucură de lucruri creative și neobișnuite. Sunt niște pânze albe.Materialul poate fi vopsit în orice nuanță, făcându-l o cărămidă atractivă.
  hârtie
  Pentru pictura

  Mulți producători au imagini de fundal tematice, care prezintă garduri înalte, castele vechi și interioare medievale. Destul de creativă pentru cei care vor să se strecoare în atmosfera magică.

  Culori și vizuale

  Puteți alege culoarea potrivită pentru orice design interior. Există multe opțiuni care vă permit să creați un design perfect, făcând camera mai elegantă și confortabilă și creând o atmosferă unică.

   Opțiuni pentru culori posibile.

   • Cărămidă cenușie este o opțiune bună, deoarece această culoare este neutră. Acesta ajută la crearea unui fundal ușor și concis pentru decorarea ulterioară a camerei. O nuanță de gri deschis poate face o cameră mai vizibilă, iar tonul gri închis creează o atmosferă confortabilă și salvează camera de volumul excesiv, reducând-o vizibil.
   • Zidarie albă sau tapetul din zidărie este o opțiune pentru o cameră decorată în stil scandinav. O suprafață neobișnuită de lucru poate îmbogăți un design prin textura.Puteți picta zidăria finită în această culoare și o puteți decora cu ajutorul diferitelor elemente decorative. Totul arată incredibil de frumos, aerisit și elegant.
   • Caramida roșie posibil de utilizat în orice stiluri interioare. Poate fi un accent. Dar realizarea unei astfel de opțiuni de zidărie ar trebui să fie conștient de faptul că mobilierul roșu va fi pierdut pe un fundal luminos și captivant.
   • Culoarea neagră în proiectarea zidăriei este adesea folosită pentru evidențierea oricărei zone sau a uneia dintre zone. Printr-o astfel de decizie în decor este posibil să se creeze un contrast.
   • bej - ideal pentru decorarea interioară a culorilor luminoase.

   Unde este cazul?

   Cărămizile din caramida pot fi făcute în orice cameră merită să alegi o opțiune de succes care să sublinieze avantajele designului și să-și ascundă minusurile.

   • În bucătărie. În majoritatea apartamentelor, bucătăria este o cameră mică, deci înainte de a utiliza o astfel de soluție de proiectare, trebuie să țineți cont de toate lucrurile. În conformitate cu caracteristicile de cameră ar trebui să fie selectate de calitate, tip și stil de zidarie. Cu ajutorul unui zid de cărămidă, puteți împărți în mod convenabil spațiul din cameră,făcând mai multe zone funcționale.

   Cel mai adesea creat locul de muncă și zona pentru prânz. În unele cazuri, stă barul. Atât materialele albe cât și cele colorate sunt ideale pentru acest lucru.

   • În camera de zi. O atmosferă plăcută și accente neobișnuite sunt ceea ce se poate crea în camera de zi cu ajutorul elementelor din cărămidă. Materialul monolit pune accentul pe designul ales al camerei. Unele stiluri vă permit să combinați cărămidă cu lemn. Datorită zidăriei, se creează o atmosferă incredibilă, mai ales dacă alegeți piesele potrivite de mobilier, iluminat, culori și decor.

   Puteți încerca să combinați elementele luminoase și întunecate. O astfel de soluție poate reîmprospăta atmosfera și o face mai elegantă.

   • În dormitor. Peretele de cărămidă din această cameră arată creativ și potrivit. Este necesar să alegeți gri sau alb, precum și alte tonuri neutre pentru a crea un design spectaculos.
   • Coridorul și coridorul. Caramida - un decor vrednic pentru această cameră. Puteți crea idei de design spectaculoase și incredibil de frumoase, care aduc farmec și creativitate interiorului camerei.Adesea folosite materiale decorative albe sau roșii, dar puteți acorda atenție opțiunilor de culoare.
   • În baie. Cea mai îndrăzneață și neobișnuită soluție este decorarea suprafeței cu cărămizi în baie. Este extrem de rar să vedem un astfel de design, dar unii oameni creativi încă îndrăznesc să aducă o astfel de idee la viață. Este mai bine să utilizați zidăria într-o baie spațioasă.

   Este important să rețineți că, pentru o durată lungă de viață, sunt necesare tipuri de clincher rezistent la umiditate, care au un cost ridicat.

   • Pe balcon. Caramida interesantă va arăta foarte potrivită și armonioasă pe balcon, va aduce confort și stil.

   Ce este combinat?

   Zidul de cărămidă este o completare a designului original, la modă, elegant și spectaculos. Dar pentru ca interiorul să arate frumos și solid, trebuie să selectați cu atenție restul designului. Arătarea ar trebui să arate organic și armonioasă.

   Profesioniștii recomandă utilizarea a două sau trei nuanțe în designul peretelui, deoarece în acest caz va fi mai ușor să ridicați bucăți de mobilier. În acest caz, baza este cea mai întunecată sau cea mai ușoară umbră.Sub tapetul de lumină și parchetul laminat merită să alegeți culoarea albă sau gri a cărămizii.

   În cazul în care decorarea este prea strictă, puteți să-i dăruiți viața cu ajutorul unui covor strălucitor sau al accentelor bogate (de exemplu, perne originale pe canapea). Roșu tonul de cărămidă este combinat cu succes cu albastru, portocaliu și galben. Fațărind cărămida perfect cu lemnul.

   stiluri

   Masoneria, decorată cu ajutorul acestor elemente, pare interesantă atât în ​​stilul clasic, cât și în stilul modern. Un element neobișnuit de decor este folosit în stilul american și scandinav, precum și în stilul țării și Provence. În unele cazuri, în cameră se poate vedea căptușeala de cărămidă, designul căruia este decorat în stil baroc sau imperiu. În acest caz, peretele este completat de stuc și tencuială.

   Ventilatoarele de minimalism vor trebui să aplice cantitatea minimă de decor atunci când fac un zid de cărămidă. Camera este decorată cu piese de mobilier stricte.

   Pentru a face ca decorul să semene cu stilul etno, trebuie să puneți pe fundalul unui zid de cărămidă obiecte elegante și elegante de mână sau vase frumoase. De asemenea, puteți cumpăra un covor neobișnuit care să decoreze interiorul și să evidențieze atractivitatea plăcilor.

   În cazul în care interiorul este clasic, atunci ar trebui să includă în decor retro accesorii retro, precum și să dea preferință mobilier antic și un candelabru din cristal. Apoi această față va arăta incredibil de elegantă.

   Efectuați și procesați un perete cu propriile mâini

   Zidul de cărămidă este ușor și simplu creat independent. Chiar și cei care nu au experiență pot face acest lucru. Este necesar doar să urmați cu strictețe recomandările. Pentru a face cărămizi, trebuie să achiziționați un formular special pentru umplerea și colorarea compozițiilor. Profesioniștii recomandă alegerea ipsosului și a lacului transparent. Ar trebui să alegeți un formular din poliuretan. Dacă nu o puteți cumpăra, puteți crea un produs cu propriile mâini, folosind plastic.

   Este important să vă asigurați că este de dimensiunea și forma necesară. Dimensiunile pot fi diferite, dar cărămizile ar trebui să fie dreptunghiulare.

   Pregătirea unui amestec de ipsos, ar trebui să citiți cu atenție instrucțiunile la compoziția avansat de înaltă calitate. Apoi, masa este plasată sub formă gătită și lăsată timp de ceva timp până se usucă complet. Produsele finite trebuie fixate pe perete cu adeziv, care este destinat placării plăcilor.Pentru a face efectul mai realist, este mai bine să faceți pauze pe părțile de margine ale unor elemente.

   Cum să pictezi?

   Nu puteți începe să pictați peretele imediat după așezare. Este necesar ca finisajul să se usuce bine, astfel încât nivelul de umiditate să fie natural. Acesta nu este un proces foarte rapid, care poate dura până la două luni, dar în acest timp toate alcalinele active sunt neutralizate, deci este extrem de importantă.

   Este necesară vopsirea zidăriei după cum urmează.

   1. Zidul trebuie curățat cu grijă și cu atenție, eliminând defectele și o cantitate mică de mortar care rămâne după montarea peretelui. Acest lucru se face prin mașină de rectificat.
   2. Apoi, trebuie să aplicați un strat mic de sol în care există aditivi antiseptici.
   3. Zidul este vopsit de-a lungul. Fiecare bandă de vopsea trebuie să se suprapună pe cea precedentă cu câțiva centimetri.
   4. După ce primul strat se usucă, trebuie să aplicați al doilea. Direcția trebuie să fie verticală.

   Realizarea și pictura zidăriei este un proces ușor. Este important să alegeți materialele potrivite și să vă asigurați că acestea sunt de înaltă calitate. De asemenea, fiti atenti la cerintele tehnologiei.Dacă camera este mică și nu permite decorarea cu o cărămidă reală, puteți crea o imitație a acesteia. Peretele este pictat în orice umbră, cusăturile artificiale sunt aplicate pe partea de sus.

   La "cărămidă" cu care se confruntă a fost mai voluminos, aveți posibilitatea să utilizați o rola specială și chit.

   Sfaturi de operare

    Pentru ca zidăria să dureze mulți ani și să nu existe defecte și să le perdeze, trebuie să achiziționați mijloace speciale de protecție care să păstreze soluția neobișnuită de design frumoasă și estetică. Această cărămidă este un element atractiv, care are o textura pronunțată și umbra interesantă. Prin urmare, păstrarea calităților sale este extrem de importantă pentru interior. Ar trebui să alegeți instrumente de înaltă calitate care să nu dăuneze peretelui și să îl facă mai sigur.

    Pentru încăperile în care nu există suficientă lumină, este potrivit un lac cu efect lucios. Acest instrument nu va afecta culoarea peretelui și nu îl va proteja în mod fiabil. În cazul în care camera este însorită, este necesară tratarea zidăriei cu efect mat. Această protecție nu este prea vizibilă, dar se comportă bine cu funcția de protecție.

    Pereții vechii cărămizi reprezintă o frumusețe grosolană care arată atractivă și creează o atmosferă istorică. Dar pentru ca aceasta să fie o adevărată decorare interioară, ar trebui pusă în ordine cu ajutorul periajului. În unele cazuri, trebuie să ștergeți locurile contaminate cu apă cu o cantitate mică de oțet adăugată.

    Înainte de a utiliza produse de curățare agresive, trebuie să verificați caramida și să verificați starea acesteia. Suprafața care a început să se prăbușească nu este procesată.

    În încăperile cu umiditate ridicată (în baie) este necesară protejarea mai adecvată a zidăriei. Pentru ca durata de viață a căptușelii să fie lungă, este necesară aprofundarea cusăturilor care încep să se prăbușească cu câțiva centimetri. Apoi, ele sunt restaurate cu o soluție nouă. După aceasta, trebuie să efectuați o etanșare astfel încât cărămida să nu fie acoperită cu mucegai.

    Caramida este simplă, dar în același timp destul de complicată, prin urmare, atunci când este utilizat în proiectarea zidăriei, este necesar să ne amintim unele dintre caracteristicile sale.

    • După vopsirea peretelui, vopseaua este îndepărtată extrem de dificilă, deoarece structura cărămizii este poroasă și o absoarbe bine.
    • Dacă peretele este prea lung, nu trebuie să îl alocați complet cu zidărie. Este mai bine să-l "sparge" cu mobilier, o oglindă neobișnuită sau să folosiți un decor. Deci designul va arăta mult mai bine și mai armonios.
    • Puteți face un zid de cărămidă reflectat în oglinzi. Acest lucru vă permite să combinați spațiul camerei într-un ansamblu solid.
    • Pe astfel de ziduri, imaginile de orice subiect arata foarte frumoasa si estetica placuta. Cu cât sunt mai multe elemente similare, cu atât mai multă atenție va fi acordată peretelui însuși.
    • Dacă aveți nevoie pentru a adăuga un pic de confort, puteți atârna pe perete, decorat cu cărămidă, un număr mic de rafturi deschise. Este necesar să alegeți culoarea și materialul elementelor, luând în considerare stilul camerei.

    Exemple frumoase

    Cu ajutorul zidăriei puteți crea un design exclusiv și neobișnuit, subliniază caracteristicile sale și face atmosfera mai caldă, confortabilă și plăcută. Puteți găsi un număr mare de exemple interesante și estetice de utilizare a placajului de acest tip în interior.

    • Cimentul alb accentuează sensibilitatea culorilor luminoase, făcând designul mai aerisit și mai ușor.Ea face spațiul mai larg vizual, din cauza a ceea ce camera pare spațioasă și voluminoasă. Mobilierul și accesoriile sunt combinate ideal cu peretele original.
    • Hârtia fotografică sub o zidărie este combinată cu succes cu un interior și arată incredibil de natural. V-ați gândi că aici a fost folosită cărămida naturală, nu o imitație materială. Totul arată elegant, modern și concis.
    • Peretele din cărămidă neagră - soluția originală. Este un accent îndrăzneț și nu strică atmosfera camerei. Piesele de mobilier alb completează imaginea de ansamblu. Designul arată îndrăzneț și elegant. Combinația de succes a nuanțelor creează un interior frumos și plăcut.
    • Caramida neprelucrata arata nu mai putin frumoasa decit decorative sau placi. Se potrivește bine în cameră și o completează în mod adecvat. Nuanțele de mobilier se combină bine cu culoarea peretelui.
    • Culorile de perete calde fac interiorul mai luxos și mai elegant. Designul, realizat în culori vii, arată blând și formează o atmosferă calmă și confortabilă.
    • Ideea ideală a modelului aplicat pe tapet alb sub cărămidă. Bold, luminos, bogat și captivant.O opțiune excelentă pentru persoanele creative și creative care preferă soluții inovatoare.
    • O combinație interesantă de zidărie din cărămidă naturală și spumă. Zidul pare mai atractiv din cauza adăugării sub formă de picturi originale.

    Cum să faci o zidărie de ipsos, vezi următorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor