Subtilitățile procesului de decorare a pereților cu lemn

 Subtilitățile procesului de decorare a pereților cu lemn

Amplasarea din lemn este una dintre cele mai dorite opțiuni de finisare pentru crearea de interioare în diferite stiluri. Această tendință este asigurată de excelente calități operaționale și estetice ale lemnului, o mare varietate de specii cu textura inerentă și unda naturală. Prezența pe piață a materialelor de construcție de diferite tipuri de plăci de finisaj, pornind de la cea mai simplă căptușeală până la panourile sculptate șic, permite satisfacerea fiecărui gust și, în același timp, găsirea unei opțiuni de preț accesibile.

Caracteristici speciale

Montarea peretelui cu un copac este din ce în ce mai folosită pentru a traduce fanteziile de design.Materialul vă permite să creați un interior în diferite stiluri și culori, dă atmosfera camerei confort și confort și în același timp este complet natural.

Unicitatea texturii lemnului pare a fi similară, dar atât de variată chiar și în cadrul aceleiași rase face finisajul extraordinar și spre deosebire de orice alt material. În plus față de frumusețe, lemnul are proprietăți excelente de performanță, iar aromele rășinilor unor specii sunt, de asemenea, bune pentru sănătate.

Decorarea pereților cu lemn are propriile caracteristici.

 • Durabilitate imensă. În condițiile unei spații uscate, decorarea din lemn fără probleme și pierderea calităților estetice va dura zeci de ani. În camerele umede, de exemplu, într-o baie, se utilizează lemn care a fost pretratat cu impregnări hidrofobe, care protejează materialul de saturația umidității și, ca rezultat, de umflare și putregai. O altă problemă este termitele și alți paraziți, dar aspectul și reproducerea lor în camerele interioare ale casei este extrem de puțin probabilă.
 • Nu există cerințe speciale pentru suprafața finisată.. Lemnul poate acoperi pereții inegali cu fisuri și alte imperfecțiuni,în același timp, pentru a face orice pregătire de suprafață, cu excepția eliminării defectelor foarte mari, proeminente, nu este nevoie.
 • Suprafața perfectă. Panourile din lemn sunt capabile să alinieze suprafața peretelui la o planeitate perfectă și netedă, oferind interiorului o nuanță de eleganță și perfecțiune.
 • Izolație excelentă a zgomotului. Lemnul absoarbe perfect și păstrează sunetul, care, în prezența zgomotului exterior, face ca locuința să fie mai plăcută și confortabilă. În plus, nivelul sonor de ieșire este redus, astfel încât să puteți asculta muzică și să vizionați filme cu voce tare, să țineți partide și să nu stricați relațiile cu vecinii.
 • Miroase plăcută. Fiecare rasă emană o aromă specifică unică, în general, mirosul de lemn are un efect calmant asupra psihicului și îmbunătățește dispoziția.
 • Izolare termică ridicată. Pentru acești indicatori, lemnul nu se poate compara cu spumă poliuretanică sau vată minerală, dar nivelul său de conductivitate termică este de 0,15 până la 0,2 W / m³, care este de 3 ori mai mic decât caramida roșie, 8-9 ori mai mic decât cel al betonului și 7- De 8 ori - decât de sticlă.
 • Controlul climatic natural. Absorbția înaltă a umezelii din lemn îi permite să absoarbă excesul de umiditate în aer, iar când se usucă, se evaporă.Principalul lucru este că umiditatea nu a fost excesivă și lungă.
 • Lemnul în culori strălucitoare face ca camera să fie mai strălucitoare, care este deosebit de drăguț în zilele de iarnă cu activitate scăzută a luminii.
 • Arborele este întotdeauna la modă. Efectuând reparații folosind panouri din lemn, nu vă puteți teama de schimbări în ceea ce privește tendințele în domeniul decorării interioare. Lemnul este un material clasic și rămâne în tendință de peste o sută de ani.
 • Absolut naturalitate. Laminarea din lemn nu este toxică, nu provoacă alergii, nu dăunează sănătății, nu emite substanțe toxice grele când arde, de exemplu, ca materiale polimerice.
 • Selecție largă. Fiecare specie de lemn are o textura și o nuanță unică, în plus, chiar și pentru grinzile din aceeași specie, dar copacii de diferite vârste pot avea un model foarte diferit. Un astfel de soi vă permite să creați un număr infinit de combinații atât între elementele de lemn din diferite rase, cât și prin adăugarea de panouri din lemn la decorarea încăperii cu alte materiale.
 • Variabilitatea prețului. În funcție de raritatea și calitatea lemnului, prețul său variază, dar și speciile ieftine, cum ar fi pinul,ele sunt un material excelent de finisare capabil să regleze "spiritul pădurii" în casă, în plus, copacii coniferi exprima micro-particule de rășini utile pentru sănătate.

De asemenea, lemnul de lemn are deficiențele sale.

 • Vulnerabilitatea la umiditate. Dacă panourile de baie sunt tratate cu o soluție hidrofobă, atunci plăcile pentru alte încăperi nu sunt. Acest finisaj este foarte vulnerabil la umiditate ridicată și apă, trebuie să curățați cu o cârpă uscată.
 • Lac de suprapunere ciclică. Substanțele care efectuează o funcție de protecție a suprafeței necesită o actualizare periodică - o dată la fiecare 3-5 ani. În caz contrar, lemnul va începe să se murdărească, umezeala va intra cu ușurință în ea, textura va fi suprascrisă. Pentru a elimina petele, de exemplu, din vinul care a pătruns în fibre, este aproape imposibil.

Opțiuni de aplicare

Fiecare cameră are un scop distinct și designul său trebuie să fie adecvat. Astfel, utilizarea lemnului variază în funcție de cameră.

bucătărie

Cantitatea de lemn din decorarea acestei încăperi este foarte variabilă, de la alegerea zonei de luat masa până la peretele de accent până la căptușeala completă a pereților.

Nuanțele de lumină pot fi combinate cu o placă vopsită în verde, galben și roșu neacid, deoarece toate culorile asociate cu alimentele sunt potrivite.

Camera de zi

În sufragerie sau pentru studiu, decorarea din lemn este întotdeauna adecvată și eficientă și, în plus, subliniază statutul proprietarului în fața oaspeților săi. Poate fi un stil clasic - plăci, acoperite cu lac întunecat, cu sculptură în combinație cu parchet, și stilul scandinav cu grinzi puternice în culori strălucitoare, subliniind legătura cu natura. Dacă este ales Provence, atunci este mai bine să completați decorarea din lemn cu mobilier din lemn în nuanțe pastelate.

Atunci când se folosește minimalismul sau hi-tech-ul în decorarea camerei de zi, este mai bine să se folosească plăcile calibrate fără grosime, astfel încât să nu se creeze efectul masivității, ci să se sublinieze particularitățile stilului. În stilul ecologic pot fi folosite plăci brute, care păstrează coaja, picioare în loc de noptiere și mese de cafea, montură pentru un televizor mare sub formă de ramuri și altele. De asemenea, trebuie să identificăm peretele tăieturilor de fierăstrău, un număr foarte mare de variante: plăci tăiate, proeminente neuniform și care formează proeminențe diferite funcționale sau decorative, bucăți de lemn rotund, care acoperă peretele ca pești de pește și altele.

dormitor

Cea mai bună alegere este rasele luminoase care creează o atmosferă moale, confortabilă și relaxată.Pentru a sublinia naturalețea, puteți folosi un lac mat. Prin cantitatea de panouri din lemn poate fi ca o pavare completă de pereți și un perete, podea sau tavan, în funcție de specificul și bogăția interiorului. Cu cât designul este mai minimalist, cu atât se utilizează inserțiile de lemn mai puțin frecvente.

Vopseaua poate fi folosită pentru a sublinia textura, și pentru o acoperire completă de culoare și de colorare a elementelor din lemn sub culoarea celorlalte obiecte de decor și de finisare. Colorantul este la toate aceleași culori moi: bej, fisticul, muștar și lemn.

Cu toate acestea, rocile complet închise nu ar trebui să fie complet reparate sau parțial disecate cu culori deschise.

pepinieră

Imediat trebuie remarcat faptul că materialul absolut firesc ca nicăieri pertinentă în pepinieră. Este posibilă nu numai finisarea pereților și a unui tavan, ci și mobilierul complet din lemn și alte elemente ale decorului. Pentru camere de copii sunt perfecte pentru nuanțe calme, moi de lemn sau pictura fețele lor în culori expresive luminoase, simbolizând tineretul și energia copilului.

Contrast combinația de culori va fi, de asemenea, interesant pentru copil.Nu faceți interiorul în culori clasice întunecate sau în stilul moderne de înaltă tehnologie, este mai bine să rămâneți pe Provence, scandinavă sau ecostyle.

baie

  Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să opriți alegerea speciilor de lemn rezistente la umiditate și asigurați-vă că ați fost impregnate cu un amestec hidrofob. Pereții, podeaua și tavanul pot fi complet acoperite cu lemn, astfel încât băița arată ca o baie.

  Arată bine subliniind o baie albă de zăpadă cu o bandă egală cu ea în lungime de la lemn întunecat de la podea până la tavan, pe o podea albă de gresie și pereți albi asemănători. De asemenea, în baie, combinația de pereți cu pereți din lemn și podele de piatră arată bine.

  stil

  Diferite tipuri de materiale de finisare a lemnului sunt utilizate pentru finisarea pereților: panouri de pereți, case din blocuri, laminate și altele. Fiecare tip are o specificitate estetică proprie și, prin urmare, se potrivește în interior, executat într-un anumit stil. Există mai multe materiale de finisare obișnuite cu un stil de utilizare caracteristic.

  turnate

  Acesta este un material standard pentru acoperirea pereților și a plafoanelor, adesea supus ulterior finisării prin vopsire, vopsire cu lac sau pete.Pentru a da originalitate, este mai bine să vă opriți pe lamele largi. În stilul scandinav este adesea folosită căptușeala, pictată în alb. Această soluție simplă poate transforma atmosfera camerei într-o atmosferă plăcută și mai primitoare.

  Căptușeala este utilizată în interiorul scandinav, rustic (Provence), eco și american. Stratul antic sau stilul mansardei face-l singur într-o casă privată poate fi făcut cu lamele sau bare.

  bord

  Simplitatea acestui material de finisare vă permite să creați cu el modele geometrice, să le puneți în diverse forme simple, să-l vopsiți în culorile și nuanțele necesare, să faceți o bază pentru lucrări decorative, de exemplu, vopsire și opțiuni similare, chiar și în construcția de beton.

  Principalul lucru este să alegeți o placă de calitate cu caracteristicile corespunzătoare.. De exemplu, elementele de calibrare netede se vor potrivi perfect într-un design minimalist, principalul lucru nu este să exagerăm cu cantitatea. Moss întuneric panouri sunt perfecte pentru un interior clasic, și dur, cu o textura vizibilă - pentru un interior scandinav sau rural.Bord pentru cabane scandinave, rustic și ekostilya și minimalist.

  Parchet laminat

  Acest material are o rezistenta buna si un aspect atractiv, este adesea folosit pentru placarea pereților în apartamente urbane. Singura problemă este aceea că conține compoziția lipiciului și poate provoca atacuri alergice.

  Laminat este potrivit pentru reparații într-un stil modern, eclectic.

  Flanșă orientată orientată

  Acest material este caracterizat printr-o textura pronunțată și extraordinară. Este potrivit pentru toți iubitorii de artă modernă și avangardă. Experimentele cu forma și culoarea - aceasta este direcția principală în utilizarea acestui material. OSB diferă ușor în procesul de procesare și prețul scăzut.

  Problema principală - este conținutul de substanțe sintetice, care servesc ca agent de legătură pentru cip, acestea pot declanșa alergii. OSB este utilizat în variantele experimentale scandinave și modern decor în stil.

  bord parchet

  Acest material este un element destul de simplu de la care se pot crea modele diferite și forme geometrice.O varietate largă de culori de parchet vă permite să creați un interior unic, cu o idee creativă la un preț rezonabil. Este folosit în modern și ecostyle, eclectism și minimalism.

  Panouri vechi

  Această opțiune are un aspect interesant de epocă. Acestea pot fi folosite ca elemente executate în vechiul stil al secolelor trecute, precum și ca panouri de format modern. Arată o combinație excelentă de panouri de diferite grade de îmbătrânire, cu elemente masive aranjate în mod regulat și mici - ocazional, care creează umbra originală asimetrică. Agendă bord este utilizat în stil vintage și scandinave, precum și țară, Provence și eco.

  Bucăți și bucăți

  Acoperirea peretelui cu resturi de plăci și lemn rotund creează un aspect extraordinar și foarte elegant. Puteți utiliza elemente de diferite lungimi și secțiuni, formele sunt cherestea dreptunghiulară și rotundă. Plasarea lor pe mai multe niveluri deschide un orizont aproape nelimitat pentru fantezie. Suprafața de relief poate fi utilizată parțial în mod funcțional - plăcile puternic proeminente vor juca rolul de rafturi.

  Acest finisaj este folosit în stil scandinav și ecologic, precum și în țara și cabana, dar se poate potrivi armonios în aproape orice stil cu un anumit aranjament de elemente.

  Panouri de perete

  Acesta este un material de finisare clasic, adesea realizat la comandă conform dimensiunilor specificate, decorat cu sculpturi sau alte materiale de finisare. Cele mai simple versiuni sunt realizate din lemn de stejar, mai solide - de specii exotice. Prețul acestor panouri este foarte mare. Panourile de perete reprezintă un atribut integral al stilului clasic, cabana, stilul de decorare englez și american, precum și art deco.

  Sfaturi pentru designeri

  Urmând idei simple de design, puteți oferi interiorului o anumită orientare stilistică. Aceste recomandări includ următoarele:

  • lustruirea lemnului contribuie la păstrarea luciului natural și a integrității materialului;
  • combinația dintre lemn vechi și marmură dă interioarelor măreția palatelor antice;
  • arderea panoului de perete în conformitate cu metoda japoneză oferă lemnului un aspect extraordinar nou;
  • contrastante. Interesant nu este numai combinația de culori contrastante, ci și stiluri, cum ar fi high-tech și eco-stil, în care lemnul natural este combinat cu elemente moderne: panouri din metal sau sticlă și inlay-uri;
  • perierea lemnului (îmbătrânirea artificială) urmată de deschiderea lacului conferă interioarelor, executate în diferite stiluri, o nouă nuanță extraordinară;
  • utilizarea elementelor din blocuri în decorarea pereților crește vizibil volumul camerei.

  Exemple frumoase în interior

  Designerii oferă următoarele soluții:

  • Creativ și supărat. Zidul, decorat cu resturi de scânduri din lemn, arată foarte original, unele elemente mai lungi pot servi drept rafturi, numărul lor și plasarea lor este nelimitat și este lăsat la discreția gustului. În plus, materialul - această tapițerie, care compară preț favorabil scăzut.
  • Monumentalitate și geometrie. Panourile mari din lemn, dispuse într-un aranjament diferit, creează un model elegant de formă geometrică obișnuită. În spatele lor, puteți aranja încuietori încorporate, nișe, seifuri și alte obiecte, economisind spațiu util fără a compromite interiorul.
  • Lumină și întuneric. Combinația de elemente de culoare întunecată și luminoasă creează un interior elegant contrastă. Cu ajutorul diferitelor nuanțe, anumite zone sunt bine distinse, de exemplu, un pat, creând efectul separării în aceeași cameră.Această tehnică este completată de dispozitive de iluminat, care nu luminează întreaga cameră, ci doar zone separate.

  Pentru mai multe informații despre decorarea pereților din lemn, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor