Utilizarea panourilor de perete sub copac: idei de design de moda

Astăzi, pe lângă pereții de zugrăvire și tapetarea, există și alte opțiuni pentru finisare. Panourile de perete, lemn stilizat, sunt unul dintre exemplele spectaculoase.

Caracteristici speciale

Panourile de perete, care sunt imitații de lemn natural, sunt reprezentate de mai multe soiuri. Toate acestea sunt accesibile și excelente pentru decorarea interioară. Produsele nu necesită îngrijire specială, au multe caracteristici pozitive.

Materiale, lemn stilizat, arata grozav pe peretii oricarei camere. Astfel de panouri creează o atmosferă caldă și confortabilă. Acest tip de decor este potrivit pentru decorarea atât a spațiilor rezidențiale cât și a birourilor (pentru săli, coridoare, săli de clasă). Există multe culori și texturi interesante, astfel încât să puteți alege materialul potrivit pentru orice interior.

Un plus suplimentar este faptul că finisarea camerei cu panouri de perete sub copac nu necesită aptitudini speciale și achiziționarea de orice unelte speciale. Dacă pereții din casă sunt netede, atunci materialul poate fi fixat cu unghii obișnuite sau chiar cu un capsator.

tipuri

Panourile de perete care imită arborele pot fi împărțite în două tipuri. Primele panouri frontale, care pot rezista la diferite fenomene atmosferice pentru o lungă perioadă de timp. În același timp, ei nu își pierd amprenta vizuală. Al doilea tip este panourile interioare sau interioare. Ele sunt realizate prin alte tehnologii.

Modele în aer liber

Pentru a proteja camera de factorii de mediu nefavorabili, utilizați panourile peretelui frontal. Acestea pot fi operate mai mult de un deceniu, deoarece au un număr de proprietăți protectoare.

Fibră de ciment

Astfel de panouri imită în mod fiabil lemnul. Ele sunt fabricate dintr-un amestec de optzeci de procente de ciment și douăzeci la sută din alte componente. Acestea includ apă și nisip, precum și fibre polimerice (sau, cu alte cuvinte, "fibre").

În procesul de fabricație, amestecul este presat și amestecat într-o formă uscată.Apoi se adaugă apă la această compoziție. Deoarece materialul este prelucrat sub presiune foarte mare, produsele au o formă plată. Datorită tratamentului termic și soluțiilor speciale, panourile din fibră de ciment pot dura foarte mult timp. La urma urmei, le face rezistente la îngheț și rezistent la apă, precum și oferă protecție anti-coroziune. Vopsirea și lăcuirea fac ca produsele să fie deosebit de atractive.

plastic

Astfel de produse nu se tem de lumina soarelui și de schimbările bruște ale temperaturii. Fabricat din panouri de plastic din policlorură de vinil, care rezistă umidității. De asemenea, în material există aditivi speciali care protejează plăcile din PVC de razele ultraviolete. Materialele pentru finisarea de acest tip au o varietate de culori. Sunt capabili să imite diferite tipuri de lemn: de la stejar la zada.

vinilin

Una dintre cele mai populare finisaje de perete este siding de vinil. Acest material este o imitație a suprafeței bustenilor. Este fabricat din 80% din clorură de polivinil și 20% din alți aditivi. Acestea sunt modificatori și unii pigmenți coloranți care dau rezistența produsului la diferiți factori naturali. Astfel de aditivi fac panourile de vinil elastice și elastice.În plus, materialul poate fi exploatat pentru o perioadă lungă de timp.

KDP

Bazele panourilor WPC sunt compozite din lemn-polimer care asigură rezistența și rezistența materialului la umezeală. Fiecare detaliu este alcătuit din două straturi, care sunt conectate prin jumperi. Latura plăcii este realizată sub forma unei încuietori de creastă. Acest lucru face munca de instalare simplă și ușoară.

Produsele au un aspect atractiv, seamănă cu lemnul. Dar proprietatile de protectie ale acestui material sunt mult mai bune. Nu se teme de umiditate, dar și de soare. În plus, este ecologic datorită făinii din lemn, care reprezintă 70% din fiecare produs.

Modele interioare

Cu ajutorul acestor materiale de finisaj puteți crea un interior solid și elegant în orice cameră. Ele pot chiar concura cu ornamente din lemn natural.

particleboard

Acest material este realizat prin presarea așchiilor mari cu o rășină polimerică. Legătura este un lipici realizat pe bază de rășină fenol-formaldehidică. Rezistența și durabilitatea materialului asigură aditivi hidrofobi.Pentru a îmbunătăți prietenia cu mediul înconjurător a plăcilor fibroase, rășinile sunt adesea înlocuite cu alte componente care nu sunt periculoase pentru sănătatea umană.

DVP

Astfel de panouri sunt ușor diferite de materialele anterioare. Esența fabricării lor constă în presarea la cald a amestecului, care constă din celuloză și polimeri, precum și aditivi speciali și apă obișnuită. Toate componentele asigură o protecție a produselor din fibră de sticlă.

Pentru a crea un efect decorativ, acestea sunt acoperite cu un film de polimer sau laminat din melamină. Ele conferă suprafeței o strălucire ușoară lucioasă. Lemn imitație vă permite să utilizați materiale pentru decorațiuni interioare de design corespunzătoare. Astfel de panouri false sunt greu de distins de lemnul natural.

MDF

Acestea includ un amestec de lignină și praf de lemn, care este presat sub presiune sub presiune. În încăperi unde nivelul de umiditate este prea mare, pot fi utilizate panouri din folie de MDF cu folie rezistentă la umiditate. În camerele uscate, finisarea se face folosind materiale acoperite cu un strat de hârtie care imită lemn.

poliuretan

Astfel de opțiuni sunt atât netede, cât și ușoare. Ele au o bază poroasă, suficient de rezistentă, datorită căreia își păstrează perfect forma.În plus, produsele sunt ușoare, nu suprasolicitați suprafața. Panourile de acest tip sunt prezentate în diferite nuanțe.

gips

Astfel de panouri de perete sunt foarte durabile, au proprietăți de izolare fonică. Ei cântăresc puțin, dar în același timp, în interiorul camerei arata monumental. Produsele de acest tip imită perfect arborele vechi.

Avantaje și dezavantaje

Poate că panourile de perete aflate sub copac vor umple curând o mulțime de materiale, pentru că au un număr de avantaje. Panourile sunt foarte ușor de instalat, au un aspect prezentabil, imită în mod fiabil textura materiilor prime naturale.

Panourile din lemn masiv sunt scumpe, deci folosiți panouri artificiale decorative, puteți economisi la finisare. Ele sunt ușor de îngrijit. Nici măcar nu trebuie să utilizați substanțe chimice de uz casnic, ci purtați cu o cârpă umedă.

Învelișul de acest tip poate masca unele defecte ale pereților și poate fi de asemenea parte din izolația instalată în interiorul camerei. Panourile interioare pot fi utilizate în camere decorate în diferite stiluri.Aceasta nu este doar o direcție "satului", ci și o mansardă, stil scandinav, oriental.

Cu toate acestea, panourile de perete au dezavantaje. Unele dintre ele au un domeniu destul de restrâns. Și unele specii sunt chiar toxice. În plus, nu toate materialele de acest tip sunt rezistente la umiditate. Dar multe dintre ele sunt compuse din rășini de formaldehidă care dăunează sănătății.

Cum sa alegi?

Panourile de perete de sub copac pot fi fabricate din materiale diferite. Acest lucru ar trebui luat în considerare atunci când se determină locul în care vor fi utilizate. De exemplu, panourile decorative de perete sunt rezistente la căldură. Acest lucru vă permite să le folosiți pentru decorarea interioară a bucătăriilor. De asemenea, puteți ridica și plafoane din același material. Acest lucru va face uniformitatea designului.

Există panouri decorative, care subliniază un model notabil. Acest lucru face ca camera să fie mai estetică și atractivă. În plus, aspectul camerei nu se schimbă de-a lungul anilor. La urma urmei, în interior, culoarea nu va fi capabilă să ardă rapid sau să se estompeze. Astfel de materiale de finisaj pot fi utilizate nu numai în birou sau în camera de zi, dar și în dormitor. Sunt considerate sigure.

Pentru baie, asigurați-vă că alegeți panouri rezistente la umiditate. Plafonul poate fi, de asemenea, decorat cu materiale impermeabile. Astfel, toate suprafețele camerei vor fi protejate complet de efectele negative ale umidității și aburului.

Sfaturi utile

Când cumpărați panouri de perete, trebuie să luați în considerare punctele principale care vor face alegerea corectă:

  1. Atunci când efectuați o achiziție, merită acordată atenție etichetării. Toți indicatorii trebuie să fie enumerați acolo. Această combustibilitate, toxicitate și alte caracteristici importante.
  2. Este necesar să se țină cont de particularitățile camerei în care vor fi instalate panourile (temperatura, umiditatea etc.).
  3. Asigurați-vă că verificați dacă există defecte pe suprafața panourilor.
  4. De asemenea, merită să aveți în vedere cu atenție culoarea panourilor. Produsele din diferite loturi pot varia în funcție de ton sau chiar de două. După instalare, diferența va fi foarte vizibilă.
  5. În cazul în care camera este mică, merită să cumpărați panouri mari care extind vizual spațiul. Pentru camere uriașe se potrivesc foi sau materiale de țiglă.

Cele mai bune opțiuni

Decorarea zidurilor cu ajutorul materialelor, stilizate sub copac, vă permite să creați un interior pentru fiecare gust.

Priviți panouri de perete frumoase, fixate în mod orizontal.Acest design face ca camera să fie mai spațioasă vizual. Astfel, camera este împărțită în mai multe zone. Există canapele confortabile lângă pereți, unde vă puteți relaxa după o zi lucrătoare. Panourile de pe pereți sunt combinate cu plafonul, creând o atmosferă elegantă și armonioasă.

Captuseala completa a camerei cu panouri din lemn arata impresionant. Aceasta presupune finisarea nu numai a zidurilor, ci și a plafonului. Această tehnică creează o unitate texturală.

Prezentare generală a panourilor decorative PVC și MDF: tipuri, proprietăți, instalare, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor