Care ar trebui să fie dimensiunea unui birou de calculatoare?

 Care ar trebui să fie dimensiunea unui birou de calculatoare?

Birourile de birou de astăzi sunt atribute indispensabile pentru fiecare casă. Astfel de obiecte de interior au câștigat o popularitate atât de răspândită și de invidiat datorită faptului că viața unei persoane moderne este legată în mod inextricabil de echipamentele informatice, pentru care este nevoie de un loc separat.

Cu toate acestea, alegerea tabelelor de calcul de înaltă calitate depinde nu numai de configurația și designul acestora, ci și de dimensiunea acestora.

Caracteristici speciale

În zilele noastre, fără un birou de calculator nu se poate face. Aceste piese de mobilier sunt speciale în sensul că ele pot fi utilizate într-o varietate largă de setări.Acesta poate fi fie un apartament oraș sau o casă privată, un birou mic sau mare, precum și o instituție guvernamentală sau de divertisment. Datorită multitaskingului, astfel de mobilier poate fi numit universal.

Mai mult, astfel de construcții sunt adesea localizate atât la adulți, cât și în dormitoarele copiilor, deoarece astăzi chiar și cei mai tineri utilizatori stăpânează cu ușurință tehnica potrivită. Biroul de birou corespunzător selectat este perfect pentru muncă, pentru jocuri și recreere. Aceste mobilier sunt multifuncționale, deoarece acestea pot fi utilizate nu numai pentru a lucra la un laptop sau la un PC staționar.

Adesea, modelele cu blaturi mari și spațioase sunt împărțite în două jumătăți. Unul dintre ele este atribuit direct sub computer, iar al doilea devine o zonă de scriere. De regulă, astfel de tabele au dimensiuni impresionante, dar este foarte convenabil să le folosiți.

Un astfel de mobilier răspândit și căutat se găsește în aproape orice cameră a locuinței. Acesta nu poate fi doar un studiu serios sau un dormitor școlar, ci și un living, o bibliotecă și chiar o bucătărie (în cazul unui apartament studio).

Lucrările și studiile la o astfel de masă ar trebui să fie cât mai convenabile, astfel încât fabricile de mobilier modern produc o varietate de opțiuni care au o structură foarte diferită, precum și diferiți indicatori de lungime, înălțime și lățime.

Acești parametri joacă unul dintre cele mai importante roluri în alegerea unui model adecvat al unui birou de calculatoare.

Faptul este că, lucrând pe o construcție de dimensiuni necorespunzătoare, utilizatorul va fi foarte incomod și incomod. În plus, funcționarea continuă a unor astfel de tabele poate provoca vătămări semnificative pentru sănătatea umană. Deci, lucrați pentru un model prea scăzut, trebuie să vă aplecați în mod constant și să dați corpul în față, ceea ce poate duce, în timp, la o curbura serioasă a coloanei vertebrale și a căldurii, ca să nu mai vorbim de durerea dureroasă care poate deveni tovarășii obișnuiți.

Nu mai puțin grav este necesitatea de a aborda dimensiunea biroului de calcul pe care intenționați să îl cumpărați pentru copil. Este foarte important să se acorde atenție nu numai lățimii și lungimii tablei, ci și înălțimii structurii ca întreg. Dacă nu doriți să faceți rău organismului în creștere, atunci biroul de calcul pentru acesta trebuie să fie ales corect.

Desigur, alegerea mobilierului de o mărime sau alta, în multe privințe, depinde și de câte elemente doriți să plasați pe el. Dacă nu sunt atât de multe, atunci este destul de posibil să se facă cu un model compact, cu un vârf de masă mic.

Dacă doriți o versiune mai spațioasă și spațioasă, atunci dimensiunile sale ar trebui să fie adecvate.

Cum se calculează toate dimensiunile?

Dacă doriți să cunoașteți parametrii corecți ai biroului calculatorului, atunci Ar trebui să vă referiți la o formulă matematică simplă pe care mulți cumpărători o folosesc astăzi în alegerea mobilierului:

 • Pentru auto-calcularea înălțimii calculatorului, trebuie să efectuați următoarele acțiuni: înălțimea (în centimetri) x 75 cm (înălțimea standard a meselor PC) / 175 cm = înălțimea de construcție
 • Lățimea biroului calculatorului nu trebuie să fie prea miniaturală. Se recomandă adăugarea a încă 30-40 cm la un anumit parametru al acestei sau al maselor de masă. Astfel, veți oferi spațiu suplimentar pentru noptiere;
 • Adâncimea minimă corectă a unui model de calculator fără suplimente este de 45 cm. Desigur, dacă există alte componente suplimentare în proiectare, atunci acest indicator poate fi mai mare, de exemplu, 60 cm.Adâncimea optimă a acestor mobilier depinde în primul rând de structura și echipamentul acestora.

Standarde și dimensiuni populare

Dimensiunile standard ale tabelelor pentru PC și laptopuri sunt recomandate să se ia în considerare, variind de la cele mai compacte modele. Cu excepția înălțimii, indicatorii rămași pot fi modificați fără restricții.

În ceea ce privește înălțimea, acesta joacă unul dintre cele mai importante roluri în proiectarea unor astfel de mobilier. Varianta incorectă poate dăuna nu numai coloanei vertebrale, ci și vederii utilizatorului, deoarece monitorul pe un astfel de model va fi la înălțimea greșită. În principal, alegerea opțiunii corecte depinde de poziția în care persoana va sta.

Experții spun că în procesul de lucru la un birou de calculator, organismul ar trebui să rămână în această poziție:

 • spatele este drept;
 • antebratele - relaxate;
 • umeri - nu crescuți și netensionați;
 • mușchii sunt, de asemenea, relaxați;
 • picioarele ar trebui să fie la nivel și să fie pe un stand special, un raft sub tabletop sau pur și simplu pe podea.

Înălțimea clasică a mesei pentru echipamentele informatice este de 750 mm (75 cm).Se calculează pe baza creșterii medii a ambelor sexe. Astfel, înălțimea medie a bărbaților - 175 cm, iar femeile - 162 cm.

Dacă creșterea utilizatorului este foarte mică (150 cm) sau, dimpotrivă, prea impresionantă (190 cm), atunci în astfel de cazuri, următoarele soluții vor fi o salvare reală:

 • scaune reglabile în înălțime;
 • modele de comandă în funcție de dimensiunile individuale;
 • blat de lucru cu funcție de reglare.

În ceea ce privește lățimea standard a biroului calculatorului, există câteva dintre cele mai populare opțiuni:

 • opțiunile de colț au o lățime tradițională de 160-170 cm;
 • sunt disponibile mese înguste cu o lățime de 120-135 cm;
 • Soiurile clasice drepte au o lățime standard de 100 cm.

Cu toate acestea, lățimea structurii depinde de mai mulți factori importanți:

 • minimul este de 60-70 cm, iar maximul este de 80-95 cm;
 • compartimentul pentru unitatea de sistem trebuie să fie de cel puțin 20-30 cm;
 • dați în prealabil un loc liber pentru a plasa noptiera și a adăuga încă 30-40, 45 cm la întreaga structură;
 • produsele din structura unghiulară trebuie să aibă un spațiu de cotitură al feței de masă, constituind 50-60 cm.

Un alt parametru important al unui birou de calculator este adâncimea sa. Dimensiunile principale ale întregii structuri în ansamblu depind în mare măsură de acestea.

Când se calculează acest detaliu, trebuie să luați în considerare următoarele nuanțe:

 • tabelele care nu au suplimente, de regulă, au o adâncime de cel puțin 45 cm;
 • structurile în care sunt prezente suprastructuri suplimentare au o adâncime de 60-70 cm;
 • unelte unghiulare echipate cu rafturi, au adesea o adâncime care depășește marcajul de 85 sau 90 cm.

Soluții personalizate

Mulți consumatori se confruntă cu faptul că nu sunt potriviți pentru niciun model al biroului de calcul din seria standard. În astfel de cazuri, nu vă panicați și nu vă supărați. Din fericire, astăzi mulți producători oferă un serviciu de mobilier personalizat. Deci, puteți veni cu schița și măsurătorile dvs., pentru a ordona proiectarea perfectă a dimensiunilor optime. Desigur, astfel de produse costă adesea mai mult decât cazuri de afișare populare, dar în acest caz sfatul justifică mijloacele, pentru că, în consecință, veți obține cel mai convenabil și confortabil birou de calculatoare.

În plus, astăzi designurile multifuncționale cu ajustare sunt foarte populare.Ele sunt în cerere de invidiat nu numai datorită faptului că pot fi ajustate cu ușurință la o persoană cu orice înălțime și configurație, dar și pentru că pot fi selectate chiar și pentru o locuință compactă și pentru a economisi spațiu liber.

Se pot regla suporturile de masă, tabletele și standurile pentru monitor. Dacă combinați astfel de mobilier cu scaune confortabile reglabile, rezultatul va fi un tandem universal, pentru care toți membrii familiei vor putea lucra, de fiecare dată când își aranjează structurile funcționale pentru ei înșiși.

Modele funcționale

Producătorii moderni produc o mare varietate de birouri de calculator cu diferite structuri și componente funcționale dintr-un set complet. Să analizăm în detaliu cele mai populare și mai căutate opțiuni care se găsesc în multe case de astăzi:

 • Liniile drepte Aceste produse sunt printre cele mai populare, deoarece au fost primele pe piața de mobilier. Majoritatea acestor modele au blaturi dreptunghiulare spațioase. Ele pot fi plasate de-a lungul peretelui liber din cameră, eliberând spațiul liber din partea centrală.Se recomandă să aveți mese drepte, astfel încât să nu blocheze trecerea și să nu interfereze cu mișcarea liberă în cameră, deoarece prezența colțurilor ascuțite ale unor astfel de mobilier poate duce la lovituri dureroase;
 • Corner. Aceste modele sunt al doilea cel mai popular. Principalul lor avantaj este că vă permit să economisiți spațiu în cameră, deoarece acestea pot fi puse într-un colț liber. În plus, în ele, de regulă, unitatea de sistem poate fi împinsă mai departe, fără a îngrădi spațiul de lucru. Toate articolele de pe colțul de lucru din colț sunt întotdeauna disponibile;
 • Diagonal. Astăzi, astfel de modele sunt de invidiat populare, pe măsură ce arată original și este foarte convenabil să le folosească, așa cum a remarcat mulți cumpărători care au vizibil pe astfel de desene sau modele. La aceste tabele, utilizatorul poate fi diagonal, iar fața lui este îndreptată spre un colț. Adesea, această structură are miniaturi miniatură. Dezavantajul lor este lipsa de funcționalitate. Noptierele, de regulă, sunt prezente sub acoperirea principală a acestor modele, iar elementele de alunecare sunt complet absente.

Proiecțiile diagonale de cele mai multe ori au mese mici. Lungimea părților laterale din ele poate fi de numai 60-70 cm, dar există opțiuni mai compacte. Suprastructurile acestor mese sunt extrem de rare. Mult mai des în ele este posibil să se întâlnească noptiere mici cu sertare.

 • Diagonal perpendicular. Ședința la astfel de birouri, fața utilizatorului este transformată într-un colț, dar el va avea întotdeauna posibilitatea de a se întoarce la perete sau în lateralul deschiderii ferestrei (perpendicular). Aceste opțiuni au cel mai adesea dimensiuni considerabile, astfel încât pentru casele mici nu li se recomandă să cumpere. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că tabelele diagonale-perpendiculare diferă în funcție de funcționalitate. Acestea au adesea compartimente utile cu sertare, dulapuri integrate sau încorporate, rafturi superstructurale și alte detalii practice;
 • Rafturi. Astăzi, designurile bine gândite ale birourilor de calculatoare, în care există un suport suplimentar, sunt foarte populare. Cel mai adesea, aceste opțiuni au dimensiuni considerabile, dar ele nu ar trebui să înspăimânte și să respingă cumpărătorul. Faptul este că având astfel de mobilier în camera dvs., puteți salva la achiziționarea unui sertar sau a rafturilor de rafturi, deoarece veți avea deja un rack combinat cu un birou de calculator.

Exemple în interior

Astăzi, fiecare consumator are posibilitatea de a alege biroul de calcul perfect, care se va potrivi organic în casa lui. În același timp, nu contează în ce mod sunt realizate mobilierul. Poate fi atât clasică cât și o avangardă șocantă.

Astăzi, desenele unghiulare ale meselor de calculatoare sunt foarte populare. Ele adesea combină în sine mai multe culori diferite. De exemplu, corpul principal poate fi de culoare albă de zăpadă, iar ușile sertarelor - ciocolată neagră. Un astfel de model va arăta interesant, chiar dacă are dimensiuni compacte.

Puteți pune o astfel de masă într-o cameră grosieră, gri deschis, într-un stil de mansardă, cu o parchet cenușiu lăptos, picturi murale neclintite și un covor rotund întunecat pe podea.

Dacă vă plac ansamblurile minimaliste, dar elegante, atunci ar trebui să căutați o masă pliantă simplă, cu o masă de zăpadă și suporturi de lemn. Opus se recomandă așezarea unui scaun mic într-un design similar (cu un spate și un scaun alb, precum și un cadru din lemn). Un astfel de tandem necomplicat, dar elegant, va arăta grozav pe fundalul unei ferestre cu perdele luminoase romane.În ceea ce privește decorarea peretelui, ar trebui să fie și ușoară. Pe podea este de a pune un laminat întunecat.

Ventilatoarele ansamblurilor moderne și progresive ar trebui să caute mese neobișnuite în magazinele pentru laptop-uri cu table de drept și cu cadre metalice vopsite. Astfel de modele pot fi completate cu scaune înalte unghiulare cu un capac pentru întreaga lungime. În ceea ce privește decorarea pereților și a podelei, astfel de mobilier va arăta armonios pe fundalul zidurilor întunecate, cu imitație de bare de lemn și covor alb de zăpadă.

Dacă ați cumpărat un birou pentru calculatoare neagră (orice: unghiular, drept, trapezoidal), atunci ar trebui să știți că nu puteți să-l puneți într-o cameră întunecată. Este mai bine să plasați un astfel de model într-o cameră cu pereți luminoși sau palide (atât monocromatice cât și dungi) și umpleți-o cu un echipament informatic alb. Așezați parchetul de caramel pe podea. Dacă există o fereastră la masă, atunci ar trebui să fie spânzurat cu perdele luminoase de tonuri plăcute, de exemplu, roz pal sau portocaliu.

În ceea ce privește scaunul, se recomandă să se pună modele de zăpadă pe ramele metalice lângă masa neagră.

Un birou fermecător, în care există spațiu liber pentru plasarea unui laptop și a unor suplimente confortabile cu dulapuri, este soluția perfectă pentru camera elevului. De exemplu, un model atractiv de bej moale, cu detalii verzi verzi, își va găsi locul într-un colț confortabil, cu pereți rozi moi, o podea fără sudură și un plafon ușor. Alături de astfel de mobilier, un scaun din plastic pe roți și imagini de perete de abstracție va arăta organic.

Designul moale dreptunghiular de nuanțe cu adaosuri mari și un vârf de masă ușor curbat vor completa în mod perfect finisajul de perete al afumatului moale și un laminat dur maro cu patch-uri întunecate. Pentru a accentua în mod avantajos nuanța zidurilor, puteți ridica un scaun metalic, cu scaun purpuriu și spate, și puteți aranja detalii decorative ale tonurilor similare în această zonă.

Pe ferestre, atârnă perdele sau jaluzele albe și diluează ansamblul cu plante vii în ghivece.

Un birou de calculator cu un rack poate fi folosit nu numai ca o zonă de lucru, ci și pentru a împărți spațiul cu el.Cel mai adesea, astfel de recepții sunt adresate de proprietarii apartamentelor de studio. De exemplu, un model ușor de lemn cu un suport deschis poate închide zona de living cu o canapea galben-verde. Mobilier neobișnuit și proaspăt asemănător va arăta pe fundalul unui tapet alb sub un cărămidă sau o piatră de dimensiuni medii, precum și o podea bogată de ciocolată, finisată cu un laminat semi-lucios.

Puteți învăța cum să creați un birou de calculator cu propriile mâini din videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor