Tablouri-transformatoare de consolă: caracteristici și funcționalitate

Tabelul de consolă este o piesă de mobilier convenabilă și practică care se transformă într-o masă mare de mese la momentul potrivit. Pentru prima dată, o astfel de bucată de mobilier ca o consolă a apărut în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea în Franța. Prin urmare, pentru mulți, consolele sunt asociate cu saloane seculare și decorațiuni rafinate ale palatelor renascentiste. Dar mesele de consolă moderne au un design elegant și un design îmbunătățit. Ele se referă mai mult la elementul de design de bază decât la expoziția muzeală.

Caracteristici și beneficii

De multe ori, proprietarii de apartamente mici trebuie să se confrunte cu economia spațiului liber. Și locuințele mici necesită o abordare echilibrată la alegerea mobilierului.Și în astfel de situații, masa pliabilă este la îndemână. Un mobilier mai funcțional și mai compact decât consola, este greu de imaginat.

Astăzi, designerii oferă o gamă largă de modele simple și practice de consolă. Consola de transformare este o masă îngustă care își poate schimba dimensiunea la momentul potrivit. Suprafața mesei poate ajunge la o lungime de doi metri. De obicei, consola este situată lângă un perete gol sau aproape de mobilier.

Avantajele meselor pliabile:

 • aspect frumos și elegant;
 • dimensiune compactă;
 • versatilitate;
 • funcționalitate și practică;
 • optimizează utilizarea fiecărui metru pătrat;
 • ușurința utilizării;
 • fiabilitate structurală;
 • utilizarea corectă a spațiului într-un apartament mic;
 • o varietate de forme și stiluri vă permite să intrați în masa de consolă în orice stil interior;
 • posibilitatea de utilizare în diverse scopuri.

Consola nu ne este destul de familiar cu mobila. Când este asamblat, acest model este un dulap mic care poate fi folosit în locul spațiului de lucru, o mini-masă de toaletă în dormitor, ca un dig pe coridor sau poate deveni un suport pentru o lampă frumoasă. Iar consola retractabilă înlocuiește perfect tabela de carte cunoscută de multe familii.

Consola în formă asamblată are aceleași dimensiuni compacte și ocupă un spațiu minim, dar în același timp este convenabil să stați în spatele ei și acolo unde să puneți picioarele, spre deosebire de tabel.

Într-un mic apartament trebuie să folosiți culori ușoare și calme în interior. Dar dimensiunile miniatură ale tabelului de transformare vă permit să alegeți culori îndrăznețe și saturate și folosiți consola ca un contrast de culoare luminos. Tabla lucioasă albă sau neagră nu mai puțin profitabilă și originală într-un interior bine proiectat.

Pe o masă consola îngustă, puteți stoca fotografii frumoase de familie, flori, o lampă de masă, lumânări, obiecte decorative neobișnuite sau chiar un laptop și un stereo în apropierea zonei TV, precum și alte echipamente moderne.

Caracteristici de design

Înălțimea picioarelor este selectată în funcție de scopul consolei.

De exemplu, dacă aveți nevoie de o masă de transformare pentru mese de familie, modelul standard este de 60 de centimetri înălțime. Dacă doriți o consolă pentru scopuri decorative, puteți alege un model mai mare - de aproximativ 100 cm. După asamblare dimensiunile mesei sunt de aproximativ 60 cm lățime și 90 cm lungime, în funcție de modelul ales - aceasta este principala caracteristică care face consola o piesă de mobilier indispensabilă .Și, în același timp, transformarea mobilierului are o mare marjă de siguranță.

Masa consolei pliabile constă din mai multe elemente și un mecanism special de alunecare. Suportul este de două sau patru picioare, care sunt împărțite și pot fi mărit la 10 bucăți.

Cel mai popular model Goliath (fabricat în Italia) se transformă într-o masă mare de masă albă.

Picioarele picioarelor se deplasează unul de celălalt și se află pe partea laterală a mesei. Sunt incluse inserții adiționale pentru masa de masă, numărul cărora poate varia de la 4 la 8 bucăți. În partea centrală se introduc blaturi suplimentare, în timp ce puteți ajusta lungimea mesei, dacă este necesar. Fiecare inserție mărește vârful mesei cu 45-50 cm și se extinde la trei metri.

Astfel, o consolă mică, cu dimensiuni compacte, cu un efort minim, se transformă într-o masă mare pentru 14 persoane.

materiale

Mesele glisante moderne sunt realizate din materiale diferite.

Cele mai scumpe modele sunt realizate din lemn masiv natural și piatră - astfel de console de lux arata incredibil de frumoase și nobile.Modele de pin, mesteacan, frasin, arin, fag, stejar și alte specii de arbori au cea mai fiabilă și durabilă construcție.

O astfel de consolă va dura mai mult de un deceniu. Dar, în același timp, aceste modele sunt foarte scumpe.

Cea mai accesibilă consolă de așchii de lemn. Astfel de modele au greutate redusă și aspect atractiv, pot fi vopsite în culori diferite și completează orice stiluri. Dar, preferând mobilierul din PAL sau MDF, este important să ne amintim că necesită o grijă deosebită, nu rezistă încărcăturilor grele și se teme de umiditate. Și este mai bine dacă grosimea tablei este de cel puțin 2,5 cm.

Producatorii moderni produc mese de transformare, combinand diverse materiale, de exemplu, metal + lemn, MDF / PAL + metal, lemn masiv + PAL, metal + sticla. Ca decor, picioarele și masa de masă a consolei pot fi decorate cu inserții sculptate, elemente metalice, detalii de dantelă sau mozaicuri. În acest caz, consola devine nu doar o piesă obișnuită de mobilier, ci o adevărată opere de artă sau un obiect de artă îndrăzneț.

Datorită varietății de materiale și a celor mai recente procese de producție, designerii de mobilier au putut experimenta și crea console unice în design.De exemplu, modelul rafinat și sofisticat Garda Decor (producător China) a primit o mare popularitate în rândul cumpărătorilor.

Varietăți de tabele de consolă-transformatoare

Consola, transformarea într-o masă, este deosebit de populară printre proprietarii de apartamente mici. Și datorită versatilității sale, consola poate fi folosită în orice parte a casei.

 • În hol - consola ocupă spațiul minim și poate fi folosită ca element decorativ sau funcțional. Unele modele au nișe adiționale ascunse sub table pentru accesorii mici, care extinde funcționalitatea mesei transformate. Oglinda mare de lângă ea va fi la fel.
 • În camera de zi - o consolă neobișnuită și elegantă completează perfect interiorul și poate fi un adevărat punct de atracție. Un model de sticlă va da lumina interioară. Consola de transformare situată în camera de zi poate înlocui în mod avantajos o masă mică sau un suport TV. Și când sosesc oaspeții, se vor transforma rapid într-o masă mare pentru o cină de familie.
 • În dormitor - ca o masă de toaletă sau o noptieră.Miniatura, cu elemente decorative frumoase ale consolei, se va potrivi perfect într-un dormitor luminos și delicat. Combinația cu o pereche elegantă de perete va crea o atmosferă confortabilă.

Sfaturi pentru alegerea unei console pentru un apartament

Punctele cheie care trebuie luate în considerare înainte de cumpărare:

 • Dimensiunile mesei în formă asamblată și dezasamblată - consola trebuie să se potrivească armonios cu camera și să se potrivească cu stilul ales al interiorului.
 • Culoare și decor - depinde de dorințele dvs. și de stilul camerei.
 • Tipul mecanismului de transformare - acordați prioritate unui design simplu și convenabil.
 • Material și preț - ambele criterii sunt inextricabil legate.

La prima vedere poate părea că consola este o piesă de mobilier simplă, discretă și suplimentară în interior, dar combinația de funcționalitate, estetică și comoditate transformă masa transformatoare într-un plus extraordinar chiar și într-un apartament mic.

Consultați tabelul consolei culisante din videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor