Picioare metalice pentru masă: forma și designul

Mulți oameni, alegând o masă de bucătărie, nu acordă atenție picioarelor sale și, între timp, acest detaliu este foarte important pentru utilizarea în continuare a mobilierului. De regulă, o masă clasică de bucătărie are patru suporturi și o masă. Cu toate acestea, în magazine puteți întâlni modele cel puțin stabile cu trei picioare sau un șasiu în formă de x. Astăzi vom vorbi despre aceste piese fabricate din materiale diferite.

tipuri

metal

Metal - un material extrem de comun pentru producția de suporturi pentru mese de bucătărie. Din moment ce aceasta este o materie primă foarte puternică, atunci picioarele, realizate din ea, sunt extrem de stabile și durabile. Stabilitate suplimentară este dată de dopurile din plastic sau cauciuc, care sunt puse pe suporturi pentru a preveni alunecarea pe podea.De asemenea, acest material este solicitat de meșteșugari care fac mesele. Acest lucru se datorează prețului scăzut și durabilității metalului. Astfel de substraturi sunt adesea supuse la colorare sau cromare.

Este demn de menționat modelele cu picioare forjate din fier. Această versiune a suportului este extrem de stabilă, durabilă și, de regulă, nu necesită reparații. Aceste picioare sunt versatile și se potrivesc cu ușurință în orice design interior, întotdeauna arată avantajos și scump. Această alegere este de asemenea convenabilă deoarece nu necesită o atenție specială. Nu există recomandări speciale pentru utilizarea sau curățarea acestora.

Picioarele metalice constau adesea din țevi al căror diametru este de până la 60 mm, iar grosimea peretelui țevii se apropie de 1 mm. Un miez de metal este introdus în interiorul unei astfel de părți, iar întregul spațiu este umplut cu umplutură. În mese scumpe, materialul de susținere este de multe ori oțel inoxidabil. Nu mai puțin populare materii prime sunt aluminiu, fier și crom.

Suprafața picioarelor metalice poate fi:

  • genial;
  • mat;
  • bronzul colorat, aurul sau alte metale mai scumpe;
  • pictat cu smalț.

Lagărele din oțel sunt tuburi de formă, astfel încât să le puteți face singur, fără să uitați de prizele de la capete. Mese rectangulare pot fi echipate cu astfel de picioare. Pentru un birou sau un birou de calculator în stilul mansardei, sunt potrivite numai barele metalice sculptate. Pentru scaune este de asemenea cel mai bine să folosiți metalele pentru a crea un set complet.

de lemn

Arborele este cea mai comună versiune a picioarelor. Un număr mare de adepți ai tradițiilor vechi aleg mesele din lemn. În plus, un astfel de material de decor se potrivește bine în interiorul cel mai fastidios. Mulți consumatori apreciază prietenia față de mediu a acestui material. Simplitatea procesării lemnului vă permite să creați suporturi de orice dimensiune și formă: de la rotund și pătrat, până la sculptate.

Modelele cu picioare frumos sculptate arata sofisticate si elegante. Adesea, aceste suporturi creează o impresie generală a mobilierului, vă permit să alegeți un material mai simplu pentru blat, concentrându-vă asupra dvs. Atunci când se creează suporturi din lemn în scopul frumuseții și durabilității, acestea sunt măcinate și acoperite cu mai multe straturi de lac.Cantitatea acestei compoziții va lua cât este necesar pentru a obține o suprafață netedă.

Pentru productia de stalpi din lemn cu o latime de lemn de cel putin 5 cm. Mai multe specii de arbori pentru picioare - pin, nuc, frasin, fag, mesteacan. Specii scumpe sunt mahon, stejar sau wenge.

plastic

Desenele plastice sunt, de asemenea, populare și comune, deoarece sunt fabricate din material ieftin. În plus, este ușor să lucrați cu el. Procesul tehnologic de fabricare a materialelor plastice a atins acum astfel de înălțimi, ceea ce face posibil, folosind aditivi speciali sau creând condiții speciale, să se obțină un material cu proprietăți complet diferite - de la extrem de elastice până la foarte dure, asemănătoare durității cu piatra. De exemplu, picioarele de mobilier din poliuretan sunt foarte durabile. Ele rezistă încărcărilor și vibrațiilor grele, iar proprietățile poliuretanului fac posibilă obținerea oricărei forme dorite.

Suporturile unui astfel de material sunt bine combinate cu orice tip de tabletop, ceea ce sporește varietatea de opțiuni. Durabilitatea acestor materiale se datorează imunității lor la umezeală și fum.Acest lucru vă permite să le utilizați pentru mesele de baie, precum și pe stradă. Dar merită luată în considerare grosimea suportului: cu cât este mai mare grosimea plasticului, cu atât suportul este mai sigur.

O bună alegere a unor astfel de structuri și în ceea ce privește siguranța în caz de incendiu a încăperii, deoarece astfel de materiale sunt arse lent, adică în eventualitatea unui incendiu, vor împiedica răspândirea lor în toată zona casei.

Suporturile din plastic au o mare selecție, deoarece acest material este cel mai ușor de deformat și de a crea forma dorită. Dar, din păcate, caracteristicile de rezistență ale plasticului ieftin nu pot concura cu cele ale materialelor cum ar fi lemnul sau metalul.

Efectuarea de plastic de forță specială sau plasticitate este un proces consumator de timp și costisitor. Prin urmare, cel mai adesea în acest caz, plasticul nu beneficiază de alte materiale în cost. Și alegerea dintre materiale cunoscute sau plastic, utilizatorii fac o alegere în favoarea primului. Acest lucru se datorează caracteristicilor de mediu ale materialului și parțial tradițiilor obișnuite.

Pentru blaturi de lucru din sticlă

O atenție deosebită este acordată proiectării picioarelor mesei atunci când clientul selectează o tabletă transparentă (din sticlă).În acest caz, masa are un aspect cu adevărat neobișnuit, iar picioarele joacă un rol major în designul său, deoarece, cu ajutorul formei, dimensiunii și culorii lor, se creează direcția generală a obiectului. Acesta este motivul pentru care de multe ori o cutie de metal îndoită la un unghi drept cu o secțiune transversală este utilizată ca suport.

Piciorușe din metal luxos, cu țesătură deschisă. Poate umple întregul spațiu sub masă sau face parte dintr-o intenție comună, de exemplu, să fie sub forma unei ramificații cu frunze frumoase înfășurând în jurul părții principale a suportului. Suporturile forjate sunt mai rezistente, iar produsele dintr-un profil metalic sunt mai ușoare și mai accesibile. Alegerea acestor sau a altor opțiuni este o chestiune personală.

Cu un vârf de sticlă, modelele picioarelor din lemn masiv din formă de X dintr - o bară cu secțiune pătrată arată foarte extravagant. Armonios arata un astfel de sprijin, înclinat la un unghi și convergente în centru.

Alte materiale

Spiritul extraordinar african în designul general al camerei va face picioarele din bambus. Labirintul complicat al tulpinilor de bambus dintr-o împletitură vicleană face chiar și cei mai fascinați cunoscători de lux să admire.De asemenea, materialul destul de popular pentru picioarele împletite poate fi crengi de salcie sau o viță de vie. Poate că utilizarea altor materiale cu suficientă flexibilitate. Mobilierul cu astfel de picioare ornate este mai des comandat pentru case și case în afara orașului. O versiune similară a suporturilor aduce stilul general al camerei spre satul sau spre direcția ecologică.

O masă complet de sticlă arată foarte scumpă și neobișnuită. Acest lucru este valabil mai ales pentru interioarele camerelor în care este inclusă o cantitate mare de tacamuri din sticlă sau porțelan. Aceste tabele sunt mai fragile și sunt potrivite pentru persoanele pentru care frumusețea este în primul rând și nu pentru funcționalitatea elementului. Culoarea și forma picioarelor din sticlă sunt, de asemenea, destul de diverse. Deseori, umbra picioarelor de sticlă este radical diferită de culoarea tablei.

O opțiune bună ar fi combinarea diferitelor materiale atunci când se creează picioare, de exemplu, sticlă și lemn.

În interior

Mulți designeri preferă picioarele cromate. Asemenea suporturi se încadrează cu succes în stilurile hi-tech și minimalism, precum și în stilul retro. Ultimul design al picioarelor uimeste cu performantele lor neobisnuite.Adesea, producătorii joacă cu forma picioarelor, creând opțiuni foarte largi sau cât mai restrânse posibil pentru masă. Suporturi curbate populare sau produse decorate cu tot felul de decoruri.

asamblare

Experții spun că angajamentul stabilității la masă constă în asamblarea corectă a mesei și instalarea corectă a suporturilor. Produsele forjate în această materie sunt un ordin de mărime mai bună decât oricare altul, iar forjarea artistică creează astfel de capodopere de metal pe care nu le este capabilă nici o fantezie umană. Vopsiți aceste suporturi în nuanțe de negru, bronz sau aur. Acest lucru subliniază în plus eleganța părților individuale, nobilimea produsului și îl protejează de influența externă.

Fă-o singur

O nouă tendință populară este fabricarea articolelor de uz casnic cu mâinile lor. În mod similar, sunt create tabele. În acest caz, meșteșugarii populare recomandă folosirea conductelor de apă obișnuite. Într-adevăr, văzând imaginile mobilierului realizat din astfel de țevi, îți dai seama că arată destul de original.

Cum să faci un tabel cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Țevi metalice sunt foarte durabile.Făcând mâinile tale garantează cel mai mic preț al acestor produse. Astfel, după ce vă stabiliți obiectivul de a face masa singură, puteți ajunge la un lucru solid și durabil pentru un ban, însă în acest caz este necesar să se țină cont de faptul că acesta este un proces foarte lung și dificil.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor