Înălțimea biroului: cum să alegi?

Selectarea unui birou confortabil ar trebui să ia în considerare nu numai designul și materialele sale de producție, ci și parametrii de înălțime. Această caracteristică este una dintre cele mai importante, în ciuda faptului că mulți consumatori uită despre asta după ce au găsit modelul pe care îl doresc. Un birou de înălțime necorespunzătoare poate duce la probleme de sănătate, astfel încât este imposibil să nu se acorde atenție unei astfel de caracteristici a mobilierului.

Caracteristici speciale

Utilizatorii de toate vârstele pot petrece cea mai mare parte a zilei la birourile lor. Astfel de mobilier poate fi folosit nu numai în interiorul locuințelor, dar și în birouri. Este întotdeauna convenabil să lucreze în spatele ei, și, de regulă, pe vârfurile de construcții scrise de înaltă calitate o marenumărul de articole diferite.

Cu toate acestea, alegerea unor astfel de produse, este necesar să se acorde o atenție deosebită înălțimii lor. Și nu contează deloc dacă cumperi o masă pentru un adult sau un copil.

În ambele cazuri, mobilierul trebuie să fie făcut de înaltă calitate, astfel încât munca din spatele lui să nu ducă la probleme cu coloana vertebrală.

Unul dintre parametrii principali ai acestor elemente interioare este înălțimea lor. Dacă cumpărați un model prea mic sau prea înalt, atunci va fi foarte inconfortabil să stați în spatele acestuia și postura dvs. se poate deteriora prost. Deseori, munca la aceste mese duce la dureri enervante în gât și spate. Dacă stați la un birou la o înălțime greșită suficient de lung, atunci acest lucru poate duce chiar la dureri de cap remarcabile care interferează cu munca dvs.

Acest parametru este la fel de important dacă căutați un tabel pentru camera copilului. Un organism în creștere nu ar trebui să fie plasat în condiții de inconfortabil chiar și în timpul temelor sau citirea cărților.

De regulă, tabelele incorect alese conduc la curbura coloanei vertebrale a utilizatorilor tineri, cu care este foarte dificil de luptat.

Dimensiuni standard

Puțini știu, dar astăzi există un sistem standard special denumit "modulator", conform căruia sunt dezvăluiți parametrii standard ai absolut întregului mobilier din producția actuală, inclusiv înălțimea birourilor. Acest parametru joacă unul dintre cele mai importante roluri, deoarece afectează în primul rând poziția utilizatorului care stă în spatele acestuia.

În spatele unui design inutil de scăzut, o persoană se va lovi și va da corpul înainte, dar dacă utilizatorul lucrează pentru un produs prea mare, atunci va trebui să ridice constant capul.

Nu uita asta poziția corectă înseamnă spate perfect plat, antebrațe calm și lipsă de rigiditate suplimentară în zona umărului. De asemenea, trebuie să vă amintiți că picioarele trebuie așezate pe podea și să fie îndoite la un unghi de 90 de grade.

Înălțime în centimetri

De regulă, în fabricarea birourilor moderne pentru indicatorul principal este luată ca o creștere medie a persoanei de 175 cm.

Le Corbusier, creatorul modulului "modulator" util, a crezut că înălțimea acestui mobilier ar trebui să varieze în termeni de 70-80 cm, de aceea mărimea standard este de cele mai multe ori 75 cm (în funcție de înălțimea medie de 175 cm și cea de femeie de 162 cm).

Acești parametri pot fi invocați de majoritatea utilizatorilor de dimensiuni standard, însă în magazinele de mobilier modern se pot găsi și opțiuni nestandard dacă cumpărătorul are o creștere mai modestă sau, dimpotrivă, impresionantă.

În plus, înălțimea exactă a structurii poate fi găsită și calculată folosind o formulă simplă specială care arată astfel: înălțimea x 75: 175. Deci, dacă o persoană are o înălțime de 169 cm, înălțimea mobilierului potrivit va fi de 72 cm.

Dacă setările utilizatorului sunt în afara cadrelor standard, atunci Puteți alege un scaun confortabil cu înălțime reglabilă. Cu toate acestea, în acest caz, nu trebuie să uităm de prezența unui stand special pentru picioare. Este necesar ca genunchii să rămână întotdeauna îndoiți la un unghi de 90 de grade. Cu toate acestea, este posibil să comandați un tabel conform dimensiunilor individuale. De regulă, astfel de mobilier este mai scump decât cazurile de afișare standard, dar după ce l-ați cumpărat, veți obține modelul cel mai convenabil și potrivit pentru dvs.

Alte opțiuni

Dacă doriți să alegeți un birou, lucrul din spatele căruia veți fi convenabil și confortabil, atunci trebuie să luați în considerare nu numai înălțimea acestuia, ci și raportul său la lățimea tablei.Prin acest parametru se înțelege distanța de la stânga la marginea dreaptă.

În cele mai mici desene, tabla ocupă cel mult 60 cm. Desigur, astfel de mobilier va deveni o adevărată "mântuire" pentru o cameră mică, dar încă Experții recomandă să cumpere opțiuni mai spațioase.

Calculul adâncit al produsului pentru un adult este de 25-60 cm.

Platforma pe care ar trebui să fie amplasate picioarele nu trebuie să fie mai mică de 52 cm. Identificarea lățimii și înălțimii scaunului este considerată importantă.

În conformitate cu calculele Le Corbusier cea mai confortabilă și optimă este lățimea scaunului, care nu depășește marcajul de 40 cm. În ceea ce privește înălțimea, ar trebui să difere în 42-48 cm.

Model reglabil

Producătorii moderni produc nu numai construcții standard tip staționare, ci și mostre mai amănunțite, care pot fi ajustate la discreția lor la orice oră convenabilă. Adesea, aceste modele sunt cumpărate pentru camere pentru copii, deoarece acestea pot "crește" împreună cu utilizatorul tânăr, fără a afecta sănătatea sa.

Esența unor astfel de modele de mese constă în capacitatea lor de a ridica și de a reduce masa, datorită unor picioare speciale în mișcare (de regulă, există 4 dintre ele).

În plus, opțiunile reglabile sunt bune deoarece multe dintre ele au o funcție de a schimba panta.

Datorită unor astfel de calități utile, mai multe gospodării pot folosi astfel de mobilier, deoarece fiecare persoană va putea să adapteze structura la parametrii proprii.

Astfel de exemplare de azi sunt reprezentate de un sortiment bogat și sunt în mare cerere. Sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, de la plastic ieftin la lemn natural. Există, de asemenea, opțiuni interesante, combinate cu un scaun, a cărui înălțime poate fi de asemenea schimbată la discreția sa. În caz contrar, astfel de modele se numesc birouri.

Cum să ridic?

Înainte de a merge la magazin pentru achiziționarea mesei, este necesar să decideți ce mostră esențială aveți nevoie: una scrisă sau una informatică. După aceasta, problema costului mobilierului ar trebui rezolvată. Prețul mesei va depinde de următorii parametri importanți:

 • fabricarea produsului. Desigur, o valoare mai mare va avea opțiuni, lansate sub branduri bine-cunoscute și marci mari. Cu toate acestea, aceste cheltuieli sunt pe deplin justificate, deoarece aceste produse servesc adesea pentru o lungă perioadă de timp și nu își pierd atractivitatea chiar după mulți ani;
 • chestii.De asemenea, costul unui birou este afectat de materialul din care este fabricat. Cele mai ieftine sunt modelele din PAL laminat, MDF și plastic, iar cele mai fiabile și mai costisitoare sunt structurile din lemn masiv;
 • dimensiuni. De regulă, birourile mici sunt mult mai ieftine decât opțiunile mari, deoarece în procesul de producție cheltuiesc mai puțin pe materii prime;
 • obiecte decorative. Influențează prețul produsului finit și prezența în el a unuia sau a altor accesorii. Cu cât este mai mare calitatea și designul mai interesant, cu atât mai scumpă va fi masa în general.

Cum de a alege pentru un copil?

Prin alegerea unui tabel de scris ar trebui să fie tratate în mod special în serios și cu atenție pentru camera unui copil de a selectat în mod corespunzător de mobilier nu are un impact negativ asupra coloanei vertebrale în creștere. Dacă doriți să cumpărați un model de înaltă calitate și sigur, atunci Încercați să urmați câteva recomandări simple:

 • Lățimea recomandată a mesei în proiect pentru un copil ar trebui să fie de cel puțin 100 cm;
 • în ceea ce privește adâncimea, ar trebui să difere de la 60 la 80 cm;
 • pentru picioarele utilizatorilor tineri ar trebui să existe un spațiu de aproximativ 50x54 cm;
 • Este recomandat să cumpărați modele cu un picioare pentru picioare, situate direct sub masă. Dacă nu este furnizat de către producător, atunci acesta ar trebui să fie cumpărat separat de tabel;
 • un rol important în selectarea desenelor pentru copii și diferența dintre înălțimea scaunului și birou. Acest parametru ar trebui să fie de 20-24 cm;
 • mergând la magazin pentru astfel de mobilier, experții recomandă să ia copilul cu el, astfel încât el să poată sta la masă înainte de a cumpăra. În acest moment, trebuie să-i controlați poziția: coatele și picioarele trebuie să fie relaxate și să nu fie tensionate. În ceea ce privește decalajul dintre partea superioară a mesei și genunchii utilizatorului, ar trebui să fie de 10-15 cm;
 • este necesar să se ia în considerare distanța dintre partea superioară a ochilor utilizatorului. Ar trebui să corespundă decalajului dintre cot și vârfurile degetelor;
 • psihologii sfătuiesc să țină cont de preferințele și dorințele gustului copilului. În acest caz, trebuie să vă asigurați că masa de masă a produsului este suficient de spațioasă și nu prea strânsă, altfel nu va fi foarte convenabil să lucrați cu un astfel de model;
 • Experții nu recomandă cumpărarea de birouri scumpe pentru camerele pentru copii. Acest lucru este explicat foarte simplu: este puțin probabil ca copilul să poată păstra un model scump în forma sa originală, bine îngrijită, fără a-și murdări suprafața sau accesoriile cu vopsele, cerneluri sau pixuri;
 • unul dintre rolurile principale este jucat de siguranța și ecologia materialelor din care a fost făcut masa pentru copii. Este de remarcat faptul că în compoziția multor produse din plastic există compuși toxici care sunt nocivi pentru sănătate. Atunci când cumpărați acest mobilier, trebuie să solicitați un certificat de calitate și să vă asigurați că nu există astfel de substanțe;
 • Același lucru se aplică și tabelelor din PAL. Ca parte a acestui material există, de asemenea, rășini de formaldehidă periculoase, prin urmare nu se recomandă cumpărarea acestora pentru camere pentru copii, în ciuda prețului ieftin ieftin. Este mai bine să selectați opțiunile dintr-o clasă de plăci mai elastice "e-1" sau un material furniruit.

Cum să alegeți biroul potrivit pentru copilul dvs., consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor