De ce să alegeți o masă transformatoare?

Datorită ritmului de viață existent, liniștea de spirit acasă a încetat să mai fie un lucru obișnuit. Domeniul de aplicare al locuinței este adesea îngustat, deoarece este avantajos și practic să locuiți într-un mic apartament cu una sau două camere. Adesea, într-o astfel de casă, ele combină bucătării și camere pentru oase, un dormitor și un studiu. Proprietarii acestor apartamente încearcă să economisească spațiu. În acest scop, acestea reduc de obicei numărul de articole de uz casnic, inclusiv mobilierul, la o cantitate minimă.

Datorită dezvoltării tehnologiei în ultimii ani, problema a fost parțial rezolvată. Designerii au fost creați pentru a satisface nevoile pieselor de mobilier de pe piață, care au capacitatea de a se transforma. Datorită acestei decizii în camere există mult mai mult spațiu liber.Tabelele de transformare au devenit cele mai populare și cele mai frecvent utilizate mobilier. Când este necesar un spațiu mai mare, masa rămâne pliată. Atunci când este necesară o suprafață mare, de exemplu, dacă o companie mare este asamblată acasă, aceasta este prevăzută.

tipuri

Această modificare se distinge printr-o funcționalitate sporită, însă un preț mai mare. Tabelul de transformare este un model special, care se distinge prin capacitatea de a se transforma în funcție de nevoile proprietarului. De exemplu, unele opțiuni pot fi modificate în înălțime, înclinate în unghi drept și modificând parametrii în funcție de dorințele proprietarilor.

Astfel, o masă de transformare compactă și mobilă este o piesă de mobilier foarte utilă. O unitate modulară de rafturi și oțel pot fi livrate împreună cu aceasta.

Designurile considerate sunt prezentate pe piață într-un număr foarte mare de variații: cu picioare sau roți, glisante sau înclinate, și așa mai departe.

materiale

În funcție de materialul de fabricație, se disting următoarele tipuri de tabele de transformare:

  • Mobila din metal. Construcțiile create din acest material se disting prin rigoare și o anumită rafinare a aspectului.Deoarece aceasta este o masă transformatoare, ea poate fi descrisă și ca o piesă de mobilier, permițându-vă să economisiți spațiu liber, implicând fabricarea în diferite forme și mărimi. De asemenea, construcția metalului nu necesită o atenție deosebită. Astfel de modele au un dezavantaj - designul cântărește destul de mult, deci va fi dificil sau aproape imposibil să le mișcați atunci când le curățați sau rearanjați.
  • Viță sau ratan. Tabelul poate avea o structură de răchită, totuși, ele fac astfel de modele numai la cerere. Acesta este un plus suplimentar în ceea ce privește alegerea formelor și mărimilor, însă costul lor va fi ușor mai mare. În același timp, mobilierul fabricat din răchită sau din ratan va fi diferit de originalitate și nemulțumire în îngrijire.
  • Variante de plastic. Dezavantajul acestui design este fragilitatea. Mai mult decât atât, în cazul unei defecțiuni, nu este posibilă restabilirea acesteia, este imposibil chiar înlocuirea pieselor sparte. Prin urmare, durata de viață a meselor de transformare din plastic este mică.
  • PAL. Astfel de modele sunt cele mai ieftine, atât de frecvente printre cumpărători. Compoziția materialului include o anumită cantitate de așchii compacte cu rășină.Construcția de PAL nu este foarte fiabilă, prin urmare este și ea destul de fragilă și fragilă.
  • Articole din lemn. Un astfel de model este perfect pentru cei care preferă stilul clasic - designul natural al copacului se va potrivi perfect în el. Se pare foarte elegantă din lemn de masă wenge. O bucată de mobilier din lemn va avea un aspect costisitor și masiv. Cu aceasta, puteți decora orice cameră. Cu toate acestea, este important să se ocupe foarte atent și să se aibă grijă de produsele care nu conțin substanțe chimice.
  • Transformarea mesei din sticlă. Modificarea este costisitoare și capricioasă în îngrijire. Pentru a compensa aceste neajunsuri poate fi datorată farmecului, sofisticării, aspectului superb. Dacă este transparent, va fi, de asemenea, posibilă extinderea vizuală a camerei cu ajutorul acesteia. În același timp, pot fi aplicate sticlă opacă, transparentă sau colorată.

dimensiuni

Dacă vorbim despre mărime, trebuie notat că dimensiunile nu sunt stabilite în avans. Producătorul, realizând că nevoile fiecărui client sunt individuale, au oferit o oportunitate de auto-selecție a mărimii.În medie, atunci când se utilizează un transformator de masă pentru o persoană, este nevoie de aproximativ 0,6 metri de suprafață. Puteți alege o opțiune mai lungă.

Există multe specii care diferă una de cealaltă în dimensiune. Există mese de transformare, proiectarea cărora oferă posibilitatea de a schimba înălțimea prin schimbarea lungimii picioarelor. Această opțiune poate fi considerată drept multifuncțională. Dar dacă nu este nevoie să modificați înălțimea, nu este necesar să achiziționați un tabel cu acest parametru.

culoare

Modelele tabelelor de transformare pot varia de asemenea în culorile lor. Atunci când alegeți o variantă de ton adecvat, trebuie să vă amintiți despre armonizarea dintre aspectul general al camerei și piesele individuale de mobilier. Adică, mobilierul ar trebui să fie combinat cu interiorul general al camerei. În acest sens, se propune oprirea opțiunii pe nuanțe contrastante sau invers, pentru a face totul într-o singură culoare.

De exemplu, în cazul în care camera este dominată de culori reci, masa poate fi făcută în culori vii - nuanțe de albastru, roșu, negru sau burgund. Datorită acestei alegeri, camera "se va juca". Cu toate acestea, cele mai populare culori includ nuanțe de alb, negru, arahide și cafea.Și din moment ce masa de transformare este adesea făcută la comandă, rămâne să comandăm doar o bucată de mobilier cu culorile dorite.

formă

Tabelele de transformare pot fi de asemenea făcute în diferite forme.

O variantă populară este prezentată sub forma unui oval.

Această opțiune poate fi potrivită dacă spațiul are suficient spațiu liber. De asemenea, modificarea va fi utilă în prezența copiilor mici, deoarece riscul de lovire a unuia dintre colțurile ascuțite va fi redus. Avantajul tabelului de transformare ovală va fi prezența unui aspect deosebit și a unui farmec în combinație cu statism și simplitate.

O altă varietate nu este de asemenea standard - aceasta este o masă transformatoare în formă de cerc. Avantajele sale sunt similare cu cele descrise mai sus. De asemenea, se distinge prin eleganta si necomplicata.

Un standard mai mare va fi o masă transformatoare de formă pătrată sau dreptunghiulară. Apariția acestei modificări este foarte bună și combină puterea și costul ridicat. Și poate fi așezat chiar în colțurile unei încăperi mici, de exemplu în bucătărie. Prin urmare, avantajul său, fără îndoială, va fi economisirea spațiului liber în cameră.

accesorii

De obicei, kitul este standard: bază, picioare, ghidaje și elemente de fixare. De asemenea, printre componente se numără roțile. Alegeți mobilierul cu roți sau fără ele, depinde de dvs.

De regulă, roțile sunt necesare dacă intenționați să mutați mobilierul dintr-un loc în altul, de la o cameră la alta. Prin urmare, pentru a decide dacă aveți nevoie de această funcție sau nu, trebuie să vă bazați pe disponibilitatea unor nevoi relevante. Dacă se dorește, roțile pot fi adăugate la kit-ul finit. Cu toate acestea, acest lucru va atrage costuri suplimentare în numerar. Dacă este necesar, roțile și, dacă sunt disponibile, se montează pe baza fiecărui picior.

stiluri

Decizia de stil a mesei de transformare ar trebui să corespundă stilului camerei.

Dacă există minimalism în totul, este mai bine să optați pentru produse din metal sau plastic. De asemenea, foarte potrivit pentru stilul meselor de răchită minimalistă. Dacă utilizați culori deschise în design, va fi posibilă crearea unei atmosfere confortabile, iar o masă de transformare selectată în mod corespunzător se va potrivi organic în interior, devenind o piesă confortabilă și funcțională de mobilier.

Destul de popular este interiorul în stilul țării.Unele varietăți vor permite realizarea unei mese transformatoare, din material natural. Un astfel de material poate fi, de exemplu, lemn, rattan, piatră sau metal. În acest caz, este de dorit ca designul să fie masiv, din moment ce aerisirea și rafinamentul vor da camerei un aspect ridicol.

Dacă designul utilizează stilul englezesc, japonez, francez sau italian, alegerea unei mese transformatoare, este mai bine să urmați direcția generală a stilului, să aplicați soluțiile de proiectare ale țării selectate. De exemplu, Japonia și Franța sunt cel mai des caracterizate prin rafinarea formelor și liniilor. Iar Anglia și Italia sunt de obicei caracterizate de structuri mai masive și mai statice.

Cel mai puțin impresionant este stilul scandinav. Se crede că aproape orice masă transformatoare se poate încadra organic în ea, atât timp cât este combinată cu alte piese de mobilier care vor fi în cameră.

De asemenea, popular astăzi sunt stilurile modern și loft. Mobilierul pentru ele ar trebui să fie original, fără bibelouri, de exemplu, în luciu.

decorare

Transformarea meselor cu suprafețe decorative sau detalii arata mult mai eficientă.Una dintre modalitățile de a decora este folosirea decupajului. Aceasta este decorarea suprafețelor folosind modele pe hârtie sau țesături. Puteți crea, de asemenea, un design original folosind mozaic - imagini formate din bucăți mici. De asemenea, popular este o astfel de opțiune ca craquelure - îmbătrânirea artificială a suprafeței. Pentru a face acest lucru, există lacuri de craquelure, principalele componente ale cărora sunt albușurile de ou sau adezivul. Suprafața este vopsită și lacul este aplicat pe partea de sus pentru uscare, care poate fi înlocuit cu oțet sau gelatină. Rezultatul este o suprafață crăpată, cu efectul îmbătrânirii.

Designul mesei ca rezultat poate fi destul de original. Acest lucru va afecta aspectul general al camerei. Stilul general de potrivire și prezența elementelor decorative vor crea armonie. Acesta va arăta mese de cafea minunate, mese, cărți cu sertare, mese, fluturi, cu mecanisme pivotante, alunecoase și pliabile. Ca masă de perete este cel mai bine să alegeți o opțiune retractabilă.

Cum sa alegi?

Înainte de a alege o masă de transformare, trebuie să măsurați dimensiunile camerei. Este mai bine să se scadă din suprafața totală deja ocupată.În conformitate cu aceste calcule, trebuie să alegeți un tabel de transformare de o mărime sau alta. Alegerea ar trebui să fie legată de caracteristicile frumuseții și de caracterul practic. În acest caz, ambele calități trebuie combinate. Este important să rețineți că aspectul atractiv nu garantează întotdeauna ușurința utilizării.

Acordați atenție calității, producătorului, materialului și formei mesei. În plus, poate fi important să reglați înălțimea, prezența roților, a picioarelor și așa mai departe. Un punct important este fiabilitatea designului.

Ar trebui să fie luată în considerare la alegerea și numirea dorită. Astfel, mesele pot fi cafea, scris, mese. Nu faceți fără mecanismul de transformare.

În general, luând în considerare dorințele și nevoile, oportunitățile financiare și disponibilitatea spațiului liber vor contribui la alegerea corectă.

Avantaje și dezavantaje

Pentru tabele, transformatoare caracterizate prin prezența unor caracteristici pozitive și negative.

Avantajele tabelelor sunt incontestabile și există destul de puține dintre ele, motiv pentru care tabelele de transformare devin din ce în ce mai populare. Ca un prim avantaj, aș dori să menționez caracteristica de dimensiuni mici - capacitatea de a instala în camere cu aproape orice dimensiune.De asemenea, costul depinde în întregime de dorințele și nevoile cumpărătorului. Aceasta este, dacă este necesar, puteți găsi o opțiune destul de bugetară. În funcție de numărul de persoane, masa de transformare poate fi mărită sau mai mică. Când este îndoit, nu necesită spațiu suplimentar. De asemenea, mesele de transformare sunt multifuncționale, compacte, care creează posibilitatea unei realizări creative nelimitate în ceea ce privește designul.

Există totuși tabele și dezavantaje de transformare. Acestea includ faptul că mecanismele de pliere se rup destul de des. Și repara-le, de regulă, aproape imposibil.

Producători celebri și recenzii ale clienților

În perioada modernă este imposibil să nu se acorde atenție producătorilor de mobilier atunci când le cumpărați. Să încercăm să luăm în considerare mai multe companii de producție.

Producătorul celebru este firma din Italia Cleiale căror produse se disting prin frumusețe și eleganță, are capacitatea de a crea în spațiul din jur o anumită estetică.

Următorul companie - Ommiproducerea de mobilier din materiale naturale.În special, compania produce transformatoare școlare ortopedice pentru elevi.

Destul de celebru pe piață, de asemenea "Mobilierul ASM", "Dolphin", "Leader Array", "Levmar", Calligaris, "Demi", "O mulțime de mobilier". Astăzi, transformatoarele germane devin din ce în ce mai populare.

Este mai bine să alegeți producătorii certificați cu certificate de calitate. De asemenea, puteți citi recenziile celor care au achiziționat deja și utilizează tabelele-transformatoare.

Mulți cumpărători subliniază faptul că le plăcea aspectul și concisul modern în designul produselor moderne. Puteți cumpăra o masă destul de mare. Sunt de asemenea mulțumiți de disponibilitatea garanției, de instrucțiuni detaliate privind asamblarea, precum și de manualele de utilizare. Sunt incluse componente metalice. Există posibilitatea de a transforma o masă mică într-o masă mare de luat masa. Produsele moderne sunt ușor de asamblat, transformate și destul de fiabile de folosit.

Opțiuni unice în interior

Una dintre opțiunile interesante - un tabel cu banchete retractabile în design. Aceasta este una dintre cele mai convenabile opțiuni pe care le puteți lua cu dvs. atunci când călătoriți în mediul rural.

O altă variantă interesantă.O astfel de construcție nu numai că va crea un interior unic, ci va deveni, de asemenea, un recipient pentru diferite obiecte și obiecte de uz casnic. Design-urile neobișnuite sunt cele mai potrivite pentru stilul loft.

O altă soluție unică va fi o masă de transformare cu rafturi. Designul special vă permite să împingeți dacă este necesar rafturile de pe suprafața mesei. Avantajul fără îndoială - ușurința utilizării. Această opțiune este ideală pentru plasarea pe colț.

Cum să faci o masă culisantă cu propriile mâini, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor