Cum de a alege un scaun de bar cu înălțime reglabilă?

Contoarele de baruri câștigă o popularitate tot mai mare. Ele sunt atât un element elegant al interiorului, cât și cea mai convenabilă opțiune pentru zonarea spațiului din cameră și, în unele cazuri, înlocuirea mesei. Confortul în timp ce stați în spatele barei depinde direct de atributul său obligatoriu - scaun de bar. Iar posibilitatea de ajustare în înălțime este avantajul indiscutabil al acestui mobilier.

Caracteristici speciale

Alegeți un scaun de bar cu ajustare în înălțime, fără îndoială vă rugăm să vă rog să vă adresați tuturor membrilor familiei dumneavoastră. Mai ales dacă au o diferență semnificativă în creștere. Dar chiar dacă acest lucru nu este cazul și totul în familie este de aproximativ aceeași înălțime, există întotdeauna o diferență în preferințe. Cineva îi place să stea mai jos - chiar deasupra mesei, cineva, dimpotrivă. Astfel de mobilier vă va oferi această oportunitate.

Aceste elemente pot fi, de asemenea, înlocuite și scaunele obișnuite standard. Acest lucru este valabil mai ales pentru apartamentele mici. Astfel, veți economisi spațiu și finanțe.

Înălțimea mobilierului este reglată cu ajutorul unui mecanism special, care permite ridicarea sau coborârea scaunului la înălțimea dorită. În specificul fiecărui mecanism există diferențe enorme. Trebuie să le cunoașteți pentru a alege opțiunea potrivită potrivită cerințelor dvs.

desen

Mecanismele de ajustare a înălțimii sunt împărțite în mai multe tipuri:

 • Cel mai popular mecanism de ridicare care echipează scaune de bar cu sau fără spătar - pneumatic sau este de asemenea numit gaz de ridicare. Pentru a ridica sau coborî scaunul, trebuie să apăsați un buton sau să trageți maneta. În gazul cilindrului încorporat sub acțiunea pistonului se comprimă arcul și se acționează scaunul. Acest design poate fi foarte durabil și vă poate servi de mai mulți ani. Depinde de bună-credința producătorului și de materialele utilizate.

Sarcina maximă pe care mecanismul o poate rezista este în majoritatea cazurilor 100 kg.Și funcționarea la o temperatură mai mică de -6 grade poate duce la spargere.

 • Mecanism de înșurubare caracterizată prin simplitatea designului și este complet mecanică. Astfel de factori îl fac fiabil în funcționare, deși nu este la fel de convenabil ca prima opțiune. Pentru a ridica sau a cobori un scaun, este necesar să îl rotiți până când se atinge înălțimea dorită. În funcție de model, șurubul poate fi vizibil sau ascuns.
 • Foarte rar există opțiuni atunci când puteți fixa înălțimea necesară, inserarea unui dop special în orificiile picioarelor exterioare și interioare.

Distanța dintre scaun și vârful mesei trebuie să fie de 30 cm. Aceasta va fi înălțimea optimă a scaunului de bar. Astfel, un scaun de bar cu o înălțime de 90 cm este potrivit pentru o masă de 120 cm înălțime. Trebuie remarcat faptul că aceste valori sunt aproximative, întrucât fiecare persoană este individuală. Și o persoană foarte înaltă nu poate fi foarte confortabilă la o asemenea înălțime.

Cum sa alegi?

Desigur, mecanismul de ridicare este un criteriu important pentru alegerea unui scaun de bar, dar nu singurul. Atunci când alegeți mobilier, ar trebui să acordați atenție și aspectului de design al mobilierului:

 • Scaune scaune Mare pentru spații mici, deoarece arată compact și nu ocupă mult spațiu. Cu toate acestea, să stai pe ei pentru o lungă perioadă de timp este obositor.
 • Scaunele de spătar reduse ele nu sunt mult mai diferite de scaune, pentru că în orice caz nu vă puteți baza pe ele.
 • Mobilier mare în spate - Altceva. Vă va relaxa spatele și vă va oferi o odihnă în timpul mesei. Mai ales această opțiune este bună atunci când utilizați contorul de bara în locul mesei. Este demn de remarcat faptul că această opțiune pare mai greoaie decât prima. Dar, de dragul unei distracții confortabile la masă, poate că are sens să facă loc.
 • Următorul model este un fel de bar scaun, o opțiune foarte convenabilă. De regulă, este realizată cu tapițerie moale, în cea mai mare parte din piele sau din piele. Un astfel de model implică în mod obligatoriu prezența unui spătar confortabil și a cotierelor. Potrivit pentru camere spațioase și bucătării. În caz contrar, scaunele vor ocupa mult spațiu.

Deoarece scaunele de bar sunt mobilier destul de înalt, astfel încât picioarele să nu fie suspendate, alegeți mobilierul cu suport pentru picioare.În unele modele, înălțimea suportului pentru picioare poate fi de asemenea reglată, precum și înălțimea scaunului. Această opțiune vă va permite să observați unghiul corect al picioarelor, care în mod ideal, între viței și coapse ar trebui să fie de 90 de grade.

Atunci când alegeți acest mobilier, asigurați-vă că acordați atenție siguranței sale. Dacă în casă există mici copii, acest criteriu este cel mai important.

Scaunul trebuie să fie stabil, deoarece, datorită greutății sale destul de mari, în caz de cădere accidentală, poate provoca vătămări corporale, poate afecta mobilierul din apropiere sau podeaua.

Atunci când alegeți mobilier destinat instituțiilor publice, scaunele și mecanismul de ridicare trebuie să fie de înaltă calitate și să reziste încărcărilor mult mai mari decât opțiunile de acasă. Modelele de pe roți vă vor economisi podelele de la zgârieturi și scuame, deoarece scaunele sunt destul de grele și greu de ridicat. Această opțiune va fi mult mai ușor de mutat de la un loc la altul.

Alegerea materialului depinde de condițiile de funcționare:

 • plastic în funcție de caracteristicile sale, materialul este foarte ușor, deci mai puțin stabil decât ceilalți. Cu toate acestea, este rezistent la umiditate și la fluctuațiile de temperatură.
 • de lemn scaune sunt plăcute la atingere, adăugați confort în cameră. În plus, acest material este ecologic. Temperatura scaunului din lemn practic nu se schimbă atunci când temperatura mediului ambiant se schimbă. Prin urmare, este suficient de confortabil să stați pe el. Cu toate acestea, scaunele din lemn sunt încă în valoare de completare perne moi.
 • metal - cel mai popular material din care sunt fabricate aceste scaune. Cel mai probabil, pentru că este cel mai fiabil și durabil. Dar scaunul, din metal, cu o scădere a temperaturii în cameră devine rece și neplăcut. Prin urmare, este mai bine să folosiți o combinație de materiale. Metalul este adesea combinat cu piele ecologică sau sticlă. Scaunele din sticlă arată foarte neobișnuit, cu toate acestea, un astfel de scaun este mai fragil. Pe un scaun moale pentru a sta mult mai frumos. Dar dacă folosiți scaunul pentru gustări rapide, atunci această opțiune este posibilă.

De asemenea, este necesar să alegeți mobilierul ținând cont de direcția stilistică a camerei și a gamei de culori:

 • Pentru stil de înaltă tehnologie caracteristică luciu metalic, piese cromate. Un scaun din metal și sticlă se va potrivi perfect într-un interior similar.
 • Pentru stil minimalismul caracterizată prin absența detaliilor inutile și a culorilor inconspicuoase. Interiorul, realizat într-un stil similar, va întâmpina mobilierul realizat dintr-o combinație de metal și plastic sau metal și piele.
 • stil modern - acestea sunt linii netede. Ferestrele și deschiderile în acest stil sunt adesea realizate sub formă de arcuri. Scaunele sculptate din lemn greu sau metalul forjat sunt perfecte pentru un astfel de interior.

Exemple în interior

Model, potrivit pentru interior, în stilul hi-tech. Scaunele de acest fel arata compact, concis, simplu, dar, in ciuda acestui fapt, foarte original. Scaunul acestor opțiuni este, de regulă, alcătuit din sticlă călită. Acest model este echipat cu un mecanism de ridicare a ridicării gazelor. Această opțiune este perfectă pentru apartamente mici.

Scaunele, realizate în stilul minimalismului, se disting prin gravitatea și simplitatea designului.

De asemenea, ca și în prima versiune, mecanismul pneumatic asigură ridicarea și coborârea scaunului. Această opțiune este perfectă dacă veți folosi scaune pentru gustări rapide.

Un exemplu de scaun de bar cu un mecanism de ridicare pneumatic. Acest model vă va permite să vă relaxați și să vă relaxați în timp ce mâncați.Baza, din metal, oferă rezistență mobilierului și un scaun moale - confort. Perfect pentru bucătării și camere spațioase.

Un exemplu de scaun cu un mecanism cu șurub. Baza scaunului este realizată în întregime din metal, inclusiv mecanismul de ridicare, astfel încât produsul să fie un design solid și fiabil. Spatele ridicat oferă o spate și un scaun moale - confort pentru ședință.

Un exemplu de scaun original de bar. Se potrivesc perfect interiorului, realizat în stil modern.

Cum de a alege un scaun de bar, a se vedea următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor