Caracteristici scaun alb

 Caracteristici scaun alb

Scaunul este un mobilier versatil. Pe piața modernă există diferite modele. Scaunele albe sunt deosebit de populare printre consumatori și vor fi potrivite în orice interior.

tipuri

Așezându-ne pe un scaun, petrecem majoritatea timpului, deci ar trebui să fie nu numai frumos, ci și durabil și confortabil.

Este necesar să înțelegeți clasificarea pentru a alege cea mai bună opțiune pentru toți parametrii.

În funcție de locația scaunelor alocate:

 • pentru camera de bucătărie;
 • pentru camera de zi;
 • pentru birouri și spații publice, acestea trebuie să reziste la sarcini grele datorate utilizării frecvente. Scaunele de birou sunt adesea realizate pe roți;
 • pentru bar, cu picioare înalte și suport special pentru picioare;
 • scaune universale.

În funcție de tipul de construcție se disting:

 • modele care nu pot fi dezasamblate în părți, ele sunt produse inițial fără dispozitive de fixare;
 • Poate fi transportate mai ușor, putând fi dezasamblate și asamblate;
 • Modelele stackabile sunt ușor de instalat unul peste celălalt, dacă nu sunt necesare, ele pot fi asamblate, ceea ce economisește spațiu;
 • modelele pliabile sunt compacte și economisesc spațiu. Ele sunt destul de populare în țară sau odihnă.

Conform metodelor de fabricatie emite:

 • tamplarie - scaune dreptunghiulare cu picioare si spate din lemn, neacoperite cu tapițerie. Ele se disting prin spatele ridicat și picioarele fixate cu un cadru special;
 • scaunele turnate în formă plată se află în picioare printre restul cu picioarele lor, care sunt făcute la un unghi ascuțit. Spatele este făcut mai scurt decât scaunul. Forma și tapițeria sunt diferite;
 • îndoite întotdeauna din lemn masiv sau placaj, detaliile lor au un aspect curbat și linii rotunjite, scaunul este greu (poți călca dacă vrei). Materialul este tratat cu abur și îndoiți, apoi trece prin uscare;
 • Modelele îndoite sunt aceleași ca modelele îndoite, dar forma lor este dreptunghiulară, iar scaunul este întotdeauna rigid.
 • scaunele satinate vorbesc de la sine, picioarele, detalii ale spatelui, cadrul este prelucrat pe mașină.Cel mai adesea transformate produsele pot fi întâlnite între mobilierul de birou și pentru copii;
 • modelele de răchită sunt crengi de salcie făcute manual. Forme diferite, concepute pentru recreere;
 • Articole forjate - opțiunile cele mai fiabile pe cadrul metalic. Sunt realizate manual sau asamblate din forme ștanțate și turnate, îmbinate prin nituire sau sudare;
 • modelele mixte sunt realizate cu o combinație a tipurilor de mai sus.

În funcție de gradul de rigiditate al scaunelor, scaunele sunt împărțite în:

 • rigide - modele fără tapițerie, de exemplu, din lemn sau din plastic;
 • semi-moale - fără arcuri, stratul de pardoseală variază de la doi până la patru centimetri;
 • moale - întotdeauna cu arcuri și pardoseală de 3-5 centimetri.

Conform prezenței cotierelor:

 • fără cotiere;
 • cu cotiere rigidă, super-moale și moale.

După ce ați decis asupra alegerii designului, trebuie să procedați la luarea în considerare a materialelor.

materiale

Modelele simple de scaune rigide sunt fabricate din lemn ieftin sau placaj ieftin. Ele sunt ecologice, ușor și convenabil de utilizat. Le puteți picta în orice culoare.

Scaunele masive se disting prin construcția și greutatea lor puternică.Cu grijă, vor dura o lungă perioadă de timp și nu vor pierde puterea.

Scaunele tropicale sunt realizate din ratan, roci de bambus si combinate cu textile si plastic.

Scaunele metalice sunt durabile, nu se tem de apă, servesc mult timp. Ele pot fi atât moi, cât și cu spatele și scaunele din plastic, din lemn. Tapițerie de obicei de la ecoskin, un kozhzam, velur. Scaunele din piele pe piața masivă sunt un fenomen rar, de cele mai multe ori este folosit din piele.

Produsele din plastic sunt ușoare și rezistente la umiditate. Se compune, în general, în întregime din plastic sau combinat cu elemente din lemn sau metal. Este ușor să se uite după scaunele din plastic, se spală cu ușurință. Adesea, ele pot fi pliate între ele, ceea ce este, de asemenea, convenabil de utilizat.

dimensiuni

Dimensiunile scaunelor variază în funcție de destinație și locație. Un produs standard trebuie să aibă o înălțime de 80-90 cm, o lățime a scaunului de cel puțin 36 cm și o înălțime a spatelui de 40-45 cm.

Scaunele de birou pot fi mai mari decât cele standard, în intervalul de 110-125 cm, cu o lățime a scaunului de cel puțin 40 cm.

Scaunele de bara produc, de obicei, o inaltime de aproximativ 120 cm. Latimea scaunului este de aproximativ 55 cm.

Spatele poate fi curbat sau drept. Raza de curbură trebuie să fie de 22 cm, cu o înălțime a spatelui de cel mult 32 cm, cu o spate dreaptă, o rază de 45 cm. Dacă o persoană este înaltă, indicatorii pentru toți parametrii ar trebui să fie mai mari.

Cum să verificați dacă scaunul se potrivește sau nu? Când stați pe el, unghiul dintre piciorul inferior și coapsă trebuie să fie drept, picioarele picioarelor complet adiacente la podea.

Pentru o familie de vârstă mare și neuniformă, există o cale excelentă de ieșire - achiziționarea scaunelor cu reglare înălțime.

culoare

Culoarea albă este un simbol al purității și prospețimii. Acesta reflectă lumina bine, care ajută la transformarea vizuală a camerei și conferă confort chiar și celui mai simplu interior. Datorită culorii, se subliniază forma scaunelor, se creează un contrast cu celelalte obiecte din cameră.

Scaunele albe pot fi combinate cu orice altă culoare în design. Sau combinați culoarea cadrului, picioarelor și scaunului. De exemplu, picioarele pot fi culoarea lemnului, iar rama și tapițeria albă.

În sufragerie se recomandă ridicarea scaunelor semi-moi și moi, iar scaunele albe solide sunt potrivite pentru bucătărie.

stil

Când cumpărați, ar trebui să acordați atenție stilului camerei și să ridicați scaunele corespunzătoare.Luați în considerare câteva opțiuni de stil.

 • Clasic. Modelele stricte sunt realizate din lemn natural și vopsite în alb. Spatele drept și scaunul au o tapițerie moale. Un scaun cu patru picioare. Practic, estetic, durabil.
 • Provence. Scaunele combină forme netede, rotunde, spate moale și scaun. Fabricat din lemn masiv, metal, uneori decorat cu piese tăiate sau forjate. Au picioare curbate. Adesea modelele acestui stil sunt în mod artificial "învechite". Tapiseria poate fi decorată cu motive florale, florale sau dungi.
 • minimalismul - scaune din lemn masiv, metal, scaune de plastic cu un număr diferit de picioare. Acestea se caracterizează prin simplitatea designului, fără detalii și modele inutile.

decorare

Sculptură este folosit pentru a decora scaune din lemn, acesta poate fi decorate picioare, spate, cotiere de scaune. Sculpturile sculptate sunt pe aceeași suprafață sau sunt embosate sau voluminoase.

Suprafețele lucioase ale scaunelor din lemn și placaj sunt realizate cu ajutorul unui lac multistrat, iar scaunele din plastic sunt realizate folosind tehnologie laser specială pentru aplicarea vopselei (cum ar fi laminarea).

În proiectarea de produse metalice pot fi utilizate modele forjate.

desen

De mare importanță în proiectarea scaunului alb este alegerea de proiectare a cadrului.

Pentru a crea o utilizare unică a designului:

 • gravarea - desen mecanic al unei imagini pe un copac;
 • căptușelile și mulajele, imită firele și modelele, sunt lipite cu clei;
 • inlay - decorarea scaunelor cu piese din diverse materiale;
 • pictura, este deosebit de obișnuită în crearea de scaune în stilul Provence. Diverse vopsele, hârtie va ajuta la crearea de copii spectaculoase cu patină de argint sau aurire.

Cum sa alegi?

În birou sau în birou trebuie să alegeți scaune confortabile, de preferință cu înălțime reglabilă și spătar. Biroul este asociat în mod tradițional modelelor care se rotesc pe roți. Recent, produsele metalice compacte și combinate au devenit populare.

Pentru camera de zi, ar trebui să alegeți scaune albe cu spate mediu sau înalt, cotiere confortabile și semi-moi, tapițate.

Scaunele înalte din plastic sau din lemn sunt ideale pentru bucătărie. Ele pot fi atat simple, cat si bar, cu spate redus.Este mai ușor să ai grijă de ei, este suficient să le ștergi și nu e nevoie să-ți faci griji cu privire la murdărirea tapițeriei.

Pentru a crea o situație neobișnuită în cameră ar trebui să utilizeze produse albe cu silueta originală și modele.

Avantaje și dezavantaje

Mulți oameni evită să cumpere mobilier alb deoarece consideră că este nepractic și se vor murdări mai repede. Există un adevăr în acest sens. Acest lucru este valabil mai ales pentru scaune pentru birou, bucatarie si camera copiilor. Problema marquetei este rezolvată dacă alegeți un material ușor de întreținut, cum ar fi plasticul sau scaunele cu o suprafață lucioasă.

În plus, puteți oferi perne moi pe scaunele grele, capace pentru scaune semi-moi și moi, care, atunci când sunt contaminate, pot fi spălate sau schimbate.

Culoarea albă are o neutralitate, astfel încât aceste scaune se vor potrivi oricăror proiecte, principala fiind alegerea materialului și a designului adecvat.

Unde se utilizează?

Scaune albe pot fi găsite nu numai în interiorul casei sau în birou. De multe ori, versiunea albă din plastic este utilizată în locuri publice (în sălile medicale, în cafenele și altele).

Scaunele albe sunt, de asemenea, relevante pentru sărbătorile.De exemplu, au decis să organizeze sărbători de nuntă.

Producători renumiți și recenzii

Potrivit recenziilor clienților, mărcile italiene sunt lider printre fabricile străine, se disting prin designul original și de înaltă calitate. Poate fi remarcat ca "Dom Italia", "Calligaris", "Cannubia", "Midj".

Cumpărătorii marchează calitatea produselor producătorilor din Malaysia ("Teon Sheng") și polonezilor ("Signal", "Halmar").

Printre fabricile rusești de pe ureche, firme precum Ecomebel, Vista, Stella, Leader, Vasilyevsky Lesokombinat.

Exemple și opțiuni de succes

Cea mai cunoscută este utilizarea modelelor clasice în interiorul camerei de zi. Scaunele din lemn alb au un design simplu. Datorită tapițeriei din piele semi-moale, este foarte confortabil să stai pe loc. Produsele creează un contrast cu covor negru și pereți de culoare cărbune.

Scaune din plastic cu contururi netede și picioare de lemn împodobesc bucătăria modernă. Scaunele sunt grele, dar fac confortabile și repetă curbele corpului, ceea ce vă permite să vă relaxați complet și să vă bucurați de masa.

Pentru informații despre cum să faceți o copertă albă pe scaun, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor